dinsdag, mei 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameTsang: "Karma rekent wel met de misleiders af"

Tsang: “Karma rekent wel met de misleiders af”

-

Does Travel - naar Suriname

Het is volgens NDP-parlementariër Stephen Tsang slechts stemmingmakerij wanneer gesteld wordt dat er bij de gesprekken die moesten leiden tot een vroege overdracht van de regeermacht in juli 2020, er gezegd zou zijn de regering Santokhi-Brunswijk het voor slechts drie maanden zou volhouden.

“De vroege overdracht was op verzoek van deze regering. En de vorige regering heeft alle medewerking verleend voor de vlotte overdracht. Wie de samenleving heeft misleid, is door iedereen te zien. Karma rekent wel met de misleiders af”, zei de NDP’er donderdag tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee van Suriname (DNA).

Hij reageerde tijdens een interruptie op opmerkingen van zijn collega Mahinder Jogi uit de VHP. Volgens Jogi zijn er in de drie maanden na de verkiezingen duizenden personen in overheidsdienst genomen en is er zelfs enkele dagen voor de regeeroverdracht opdracht gegeven om de 272 miljoen Surinaamse dollars bestemd voor woningbouw op een andere rekening te storten. Hij hoopt dat de Surinaamse samenleving dit ook begrijpt en niet werkt aan de zogenaamde comeback van de NDP.

De Surinaamse minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, had kort tevoren onthuld dat de regering Bouterse-Adhin gelijk na de verkiezingsnederlaag op 25 mei 2020, bijna 4.000 nieuwe ambtenaren voor de regeringsoverdracht in dienst heeft genomen.

“Ze wisten dat ze de verkiezingen hadden verloren en hebben dus bijna 4.000 mensen in dienst genomen. Dat noemt men inderdaad verschroeide aarde politiek”, benadrukte de bewindsman. Alleen in de maand juli 2020, de maand waarop de toenmalige regering niet in staat was om de salarissen van de ambtenaren te betalen, zijn er volgens Somhardjo ruim 1.500 nieuwe personen in dienst genomen. De meeste nieuwe ambtenaren zijn in de maanden mei, juni en juli 2020 in dienst genomen.

De minister merkte op dat de huidige regering uiteindelijk in totaal 2.683 nieuwe ambtenaren op de rol heeft moeten plaatsen. Allemaal grotendeels mensen die door de vorige regering zijn aangenomen. Het was president Chan Santokhi die hem heeft geïnstrueerd om deze mensen toch te helpen. Daartegenover zijn er juist weinig eigen mensen in dienst genomen.

“Deze 2.683 mensen hadden nog geluk. Want er zijn duizenden mensen die buiten lopen met valse missives en die we helaas niet konden helpen. Dus de bewering dat wij 6.000 mensen in dienst hebben genomen; ik wil niet zeggen dat het een leugen is, maar het staat wel op gespannen voet met de waarheid”, aldus Somohardjo.

Volgens Tsang heeft de minister in zijn presentatie slechts de ambtenaren opgenomen die wel door Cebuma op de betaalrol zijn geplaatst. De regering Santokhi-Brunswijk heeft volgens hem wel degelijk enkele duizenden ambtenaren in dienst genomen, maar die zouden nog niet op de rol zijn geplaatst.

“Als je dat allemaal optelt dan kom je op 5.600 zoveel nieuwe ambtenaren die zijn aangenomen sinds augustus 2020. Daarnaast heeft MinFin aangegeven dat hij een groot aantal ambtenaren niet heeft opgebracht, omdat hij een stop heeft gezet aan dat ding. Cebuma mocht ze niet uitbetalen”, aldus Tsang.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

37 REACTIES
  1. tsang , echt een domme ndp-er , weet hij wel wat karma is , hij hoort anderen het zeggen en direct denkt die domme tsang wat een mooi woord , tsang karma zal met de ndp club afrekenen , de duivel is het zat dat jullie hem steeds misleiden en bedonderen , en daar is het heet ,,, wang snee wang ,,,


    Maak melding
  2. Tsang heeft volkomen gelijk. Over de hele linie ervaart de regering Santokhi thans tegenslagen. Een ‘ aha erlebnis ‘ is voor hen verder weg dan ooit. Tot heden is nog niets bij hen gelukt. Zij krijgen hun verdiende loon voor alle leugen en bedrog die zij hebben verkocht aan de naïeve kiezers.

    Het onvermogen van deze bestuurders om het land te besturen zal tot nog meer wanhoop leiden. Een figuur als Santokhi zit vol met emotionele uitbarstingen omdat het niet lekker voor hem loopt.Uit angst en wanhoop stelt hij zoveel presidentiële commissies in die het tij moeten keren.Maar karma kan je niet tegenhouden. Het is een-en-al paniekvoetbal wat de klok slaat.

    Maak je borst maar nat. Wij gaan vol op het orgel ” herrie maken ” als de verkiezingen dichterbij komen. Ze moeten verpulverd worden. Zowel VHP als Abop worden bij de verkiezingen van 2025 gedecimeerd tot een hoopje afval.Genoeg is genoeg..


    Maak melding
  3. Jij van alle paarse djamoe edes moet je gore smoelwerk houden, robgetverderie. Jij bent innerlijk slecht. Jij bent aanhanger van de grootste verkrachter en moordenaar en drugsdealer van Suriname opa D. De veroordeelde gevluchtte massamoordenaar DiDiBri. Dus, als ik je was, zou ik rustig in een hoekje gaan staan wachten met je commentaar uit ptata, jo paarse sebrefata.
    Tsjang moet zijn bek houden met zijn dubbele salaris. Dat is nou een mislijder, net als die paarse criminele corrupte boevenbende.


    Maak melding
  4. Tsang, karma is al bezig met ze. Niets van ze lukt waardoor ze door blijven liegen en bedriegen. Op het kabinet van Chan alleen werken er duizenden mensen, hij heeft de grootste begroting van alle ministeries en wat is het rendement? Nul komma nul, niets dan alleen maar praatjes. Het misleidde volk krijgt nu hun straf dubbel en dwars, ze worden verkracht door de misleiders en pienaren nu als nooit te voren, iedere keer wanneer Chan verklaart dat hij licht in devtunnel ziet, krijgen ze te maken met verhogingen. 2024 zou wederom een goed jaar worden volgens de misleider Chan en al op 1 jan ging benzine omhoog, Telesur en noem maar op.

    Vhp achterban op wtk doen zo hun best de vhp corruptelingen te verdedigen, iets wat onmogelijk is tenzij je compleet van de pot gerukt bent. Nooit meer Vhp zoveel is duidelijk.

    Trouwens alleen in Suriname is het mogelijk dat Joni nog het woord voert en de pers er naar luistert. In elk beschaafde land had men deze rover opgedonderd, genegeerd en in het gevang gezet. In Suriname is hij prominent lid van de vhp. Van de vhp kan en mag je niets goed verwachten, ze zijn als een vloek maar karma rekent wel met ze af, time will tell. We hebben nu pas 1 boek, boma wacht op ze, de volgende regering mag per direct boma uitbreiden want de aantallen cellen nu zullen niet genoeg zijn.
    Bouta met zijn zachtaardig gedrag wilde niet doorzetten want elke Surinamer zou nodig zijn om het land op te bouwen, ook de corrupte vhp’ers terwijl er overweldigend bewijs was. De volgende regering moet en mag niet zachtaardig zijn, Vhp heeft hun ware inborst getoond en die moet door elke rechtgeaarde en vaderlandslievende Surinamer beantwoord worden. Als vhp als criminele organisatie verboden moet worden zal men die stap moeten nemen, rechters, pg, om zullen gezuiverd moeten worden. De rechtgeaarde en vaderlandslievende Surinamers moeten schoonschijnend maken.


    Maak melding
  5. JE GEVLUCHTE BAAS HEEFT 100KG FASHONG AGOE VARKEN NODIG IN HET BOS.

    HELP HEM MET DAT.

    HIJ DROOGT VERDER UIT VAN HET LEVEN OP BOSVRUCHTEN IN DE JUNGLE.

    PS HIJ IS SAMEN MET BORDO GESIGNALEERD IN HET BINNENLAND.


    Maak melding
  6. Tsjang is niet op de hoogte vd afspraken tussen de vertrekkende en nieuwe president. Nu is die eerste gevlucht, dus ze kunnen van alles roepen.

    Behalve duizenden lastminute ambtenaren zijn er ook grif, lastminute lappen grond uitgedeeld aan o.a chino’s. Welke rol had deze tang bij de uitdeling.

    De minister heeft te traag gehandeld. Nog steeds krijgen mensen de gelegenheid om zich te registreren als ambtenaar.
    Ondertussen zijn er honderden die een dubbele salaris ontvangen, plus de spookambtenaren. Friends en Family van paars.
    Dit kun zelf uitzoeken door de poppetjes vd kabinet1 en11 te bekijken en de famnamen (buitefam is iets moeilijker) te vergelijken met ambtenaren op loonlijst, moniekarta en gratis ziekenfonds kaart.

    Dit alles bewijst alleen maar dat jullie alles uit de kast hebben gehaald, om het deze regering zo moeilijk mogelijk te maken. Das super chique…


    Maak melding
  7. @ Namitaki ; Ter uwer informatie : Overzicht leningen NDP 2015 -2020

    Leningen 2015 (aantal 2)
    Binnenland
    1) Centrale Bank van Suriname SRD 2.498.327.404 / 3,5% rente

    Buitenland
    2) Industrial and Commercial Bank of China Limited 65,297 miljoen US-dollar / 3,5% rente

    Leningen 2016 (aantal 23)
    Binnenland
    3) Zhong Da International Engineering Company (Suriname) N.V. 3,126 miljoen US-dollar / 3,5% rente

    4) Chotelal N.V. SRD 11.358.600 / 5% rente

    5) Combe Markt N.V. SRD 10.609.311 / 5% rente

    6) Hakrinbank N.V. 3,5 miljoen US-dollar / 8,5% rente

    7) Nationale Uitvoerinsbedrijf N.V. SRD 31.874.096,52 / 9% rente

    8) Republic Bank (Suriname) N.V. 5,5 miljoen US-dollar / 10% rente

    9) De Surinaamsche Bank N.V. 30 miljoen US-dollar / 6% rente

    Buitenland
    10) Inter-American Development Bank 20 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden

    11) China Dalian 5,79 miljoen US-dollar / 4,85% rente

    12) Israel Discount Bank Ltd. 4,2 miljoen euro / 2,7% rente

    13) Banca Monte dei Paschi di Siena S.p.A 23,8 miljoen euro / 2,5% rente

    14) Oppenheimer Fund 150 miljoen US-dollar / 8,57% rente

    15) Islamic Development Bank 5,896 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op zes maanden

    16) Islamic Development Bank 30,8 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op zes maanden

    17) Caribbean Development Bank 50 miljoen US-dollar / 2,97% rente

    18) Inter-American Development Bank 70 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden

    19) ABN-AMRO 17,2 miljoen US-dollar / 1,95% rente

    20) ABN-AMRO Bank 21,99 miljoen US-dollar / 1,95% rente

    21) Islamic Development Bank 30 miljoen US-dollar / 6% rente

    22) Opperheimer Fund 550 miljoen US-dollar / 9,25% rente

    23) Eximbank China 235 miljoen US-dollar / 2% rente

    24) Islamic Development Bank 20 miljoen US-dollar/ 7% rente

    25) Eximbank China 98,5 miljoen US-dollar / 3% rente

    Leningen 2017 (aantal 16)
    Binnenland
    26) Baitali N.V. 6,9 miljoen euro / 6% rente

    27) Baitali N.V. 8 miljoen US-dollar / 6% rente

    28) N.V. Caremco Holding SRD 34.605.720,22 / 9% jaarrente

    29) Republic Bank 10 miljoen euro / 7% rente

    30) Finabank 24,4 miljoen US-dollar

    31) Finabank 12,5 miljoen US-dollar plus 3.255.000 euro

    32) Republic Bank Suriname 10 miljoen US-dollar / 8% rente

    Buitenland
    33) Caribbean Development Bank 65 miljoen US-dollar / 3,3% rente

    34) Inter-American Development Bank 17,5 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden

    35) Inter-American Development Bank 40 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden

    36) Export-Import Bank of India 8,64 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op zes maanden

    37) Islamic Development Bank 35 miljoen US-dollar

    38) Caribbean Development Bank 498.850 US-dollar / 2,5% rente

    39) Oppenheimer Fund 75 miljoen US-dollar / 9% rente

    40) Inter-American Development Bank 20 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden

    41) Islamic Development Bank 35 miljoen US-dollar / 6% rente

    Leningen 2018 (aantal 26)
    Binnenland
    42) Nationaal Uitvoeringsbedrijf N.V. 18 miljoen US-dollar / 6% rente

    43) Baitali N.V. SRD 3.401.100 / 9% rente

    44) Trustbank Amanah 1,4 miljoen euro / 5% rente

    45) Trustbank Amanah 952.380 US-dollar / 5% rente

    46) Baitali N.V. 43,5 miljoen US-dollar / 5% rente

    47) Baitali N.V. 11,9 miljoen US-dollar / 5% rente

    48) Baitali N.V. 2,3 miljoen US-dollar / 6% rente

    49) Nationaal Uitvoeringsbedrijf N.V. SRD 4.760.595 / 9% rente

    50) Tjongalanga 6,2 miljoen US-dollar / 6% rente

    51) Caremco Holding 5,3 miljoen US-dollar / 5% rente

    52) Trustbank Amanah 1,9 miljoen euro / 5% rente

    53) Trustbank Amanah 3,8 miljoen US-dollar / 5% rente

    54) Trustbank Amanah 1,9 miljoen US-dollar / 5% rente

    55) Trustbank Amanah 2 miljoen US-dollar / 5% rente

    56) Tjongalanga 5,1 miljoen US-dollar / 5% rente

    57) Tjongalanga 7,6 miljoen US-dollar / 5% rente

    58) Nationaal Uitvoeringsbedrijf N.V. 18 miljoen US-dollar / 6% rente

    59) Nationaal Uitvoeringsbedrijf N.V. SRD 9,5 miljoen / 9% rente

    60) Kuldipsingh 16 miljoen US-dollar / 5% rente

    Buitenland
    61) Israel Discount Bank Ltd. 3,1 miljoen euro / 4,85% rente

    62) Banca Monte dei Paschi di Siena in Italië 17,8 miljoen euro / 2,5% rente

    63) Inter-American Development Bank 30 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden

    64) Inter-American Development Bank 20 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden

    65) Caribbean Development Bank 29,8 miljoen US-dollar / 3,8% rente

    66) Export-Import Bank of India 27,5 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op zes maanden

    67) Export-Import Bank of India 3,5 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op zes maanden

    Leningen 2019 (aantal 23)
    Binnenland
    68) Hakrinbank N.V. 40 miljoen euro / 1% rente

    69) Surinaamse Volkscredietbank 40 miljoen euro / 1% rente

    70) Republic Bank 10 miljoen US-dollar / 6% rente

    71) Trustbank Amanah 952.380 US-dollar / 5% rente

    72) Trustbank Amanah 952.380 US-dollar / 5% rente

    73) Djojo Bedrijven Groep SRD 12,7 miljoen / 9% rente

    74) S. Main Transport SRD 45,7 miljoen / 9% rente

    Buitenland
    75) The OPEC Fund for International Development 26 miljoen US-dollar / 4,6% rente

    76) The OPEC Fund for International Development 6 miljoen US-dollar / 4,6% rente

    77) International Bank for Reconstruction and Development 23 miljoen US-dollar / 1,4% rente

    78) Export-Import Bank of India 11,1 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op zes maanden

    79) Israel Discount Bank Ltd. 1,6 miljoen euro / 2,5% rente

    80) Israel Discount Bank Ltd. 9,3 miljoen euro / 2,1% rente

    81) Credit Suisse 8,85 miljoen euro / 3% rente

    82) Credit Suisse 57,5 miljoen euro / 1,6% rente

    83) Agence Française de Developpement 5 miljoen euro Rente gebaseerd op zes maanden

    84) Israel Discount Bank Ltd. 12,5 miljoen euro / 2,1% rente

    85) Israel Discount Bank Ltd. 2,2 miljoen euro / 2,5% rente

    86) International Bank for Reconstruction and Development 35 miljoen US-dollar / 1,4% rente

    87) International Islamic Trade Finance Corporation 25 miljoen US-dollar / 3,5% rente

    88) Islamic Development Bank 41,3 miljoen US-dollar

    89) Inter-American Development Bank 30 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden

    90) Export-Import Bank of India 15 miljoen US-dollar / 1,5% rente

    Leningen 2020 (aantal 2)
    Buitenland
    91) Inter-American Development Bank 30 miljoen US-dollar

    92) Inter-American Development Bank 10 miljoen US-dollar


    Maak melding
  8. “er gezegd zou zijn de regering Santokhi-Brunswijk het voor slechts drie maanden zou volhouden.”
    – Dat was ook jullie intentie vuile rat.

    “De vroege overdracht was op verzoek van deze regering. En de vorige regering heeft alle medewerking verleend voor de vlotte overdracht..”
    – Wie liegt er nu, jullie konden de salarissen van de ambtenaren niets eens meer betalen. Geen enkele bank wilde nog met jullie in zee. Jullie waren onbetrouwbaar.

    “Als je dat allemaal optelt dan kom je op 5.600 zoveel nieuwe ambtenaren die zijn aangenomen sinds augustus 2020.”
    – En die mensen liepen met een valse missives rond die door “wie” ook al was uitgegeven? Juist ja door de regering Bouterse en Co.

    Karma is inderdaad een bitch. Maar voor nu is karma met jullie bezig, kijk maar om je heen. Te beginnen bij de voortvluchtige moordlustige massamoordenaar en drugsdealer en langzaam is de rest nu aan de beurt.

    En omdat President Chan Santokhi de minister geïnstrueerd had om deze mensen met al die missives toch te helpen, komt alles op conto van deze regering.

    “er was zelfs enkele dagen voor de regeeroverdracht opdracht gegeven om de 272 miljoen Surinaamse dollars bestemd voor woningbouw op een andere rekening te storten.”
    – Door wie? Santokhi?? Hahahaha, je raad het al.

    Ik heb het al vaker gesteld dat deze mensen aan een ernstige geestelijke verwardheid lijden. En laat het nu juist deze toestand zijn waarin men verkeert dat men zaken waaraan ze zichzelf schuldig hebben gemaakt, anderen willen toeschuiven. Ze denken hiermee de verkiezingen te kunnen winnen in 2025….

    Het volk weet inmiddels wel beter, NOOIT MEER NDP.


    Maak melding
  9. “Karma en het gevolg worden gezien als een natuurlijk principe, een wet van actie en reactie. Er is dus geen god aan het werk die straft of beloond. Een goede daad heeft van nature goede gevolgen, slechte daden hebben van nature slechte gevolgen. Eigenlijk staat de wet van Karma boven het onderscheid van goed en slecht: dus zonder oordeel daarover. Een betere duiding is daarom dat daden met een bepaalde karakteristiek gevolgen van dezelfde karakteristiek veroorzaken.” Bron: Wikipedia

    Ik vraag mij af, wat volgens NDP-parlementariër Stephen Tsang, de definitie is van misdaden tegen de menselijkheid en wat de gevolgen daarvan zouden moeten zijn!


    Maak melding
  10. Suriname is in de huidige regeerperiode, harder achteruit gegaan dan ooit tevoren. De mensen die er wonen kunnen elkaar nauwelijks meer verdragen! Dat is de realiteit…

    Onder Bouta was er rust. Vandaag de dag bedreigd de VP, assemblee leden wanneer die zaken aankaarten die hem niet zinnen! De huidige President liegt en bedriegt alles bij elkaar om maar aan de macht te blijven. Terwijl het allang duidelijk is dat hij niet over de nodige competenties beschikt om het land te besturen.

    Laten we met elkaar zien 2024 te overbruggen en bij de aankomende verkiezingen deze mensen wegsturen. Dit kan zo niet langer.. ! We willen geen mennonieten, we willen geen olie industrie,we willen geen brug naar Guyana! Wat we willen is een veilig Suriname, veilige wegen, goed onderwijs, een goed gezondheidszorg systeem, betaalbare prijzen, en eerlijke mensen aan het bewind!


    Maak melding
  11. Een stem op de ndp is suïcide by stupide!

    De ndp doet zwaar aan gaslighting!
    Op zijn suri’s: A No Mie!

    Iedere keer na een regeerperiode gelinieerd aan bouterse, moet men opnieuw starten. Het is Vene pas na jaren gelukt om de economie te stabiliseren.
    Wat bleek; dat was niet goed genoeg.

    De suri’s hebben zelf de rommel waarin ze zitten veroorzaakt. Stemmen ze weer op de ndp, dan is het dit keer dubbelop. Argentinië is het zoveelste voorbeeld. Coupplegers, dictators en populisten zijn niet in staat een land te runnen.

    Alle pogingen v deze regering worden onterecht de kop ingedrukt en besmeurd.

    De ndp heeft tijdens hún regeerperiode nooit notitie genomen vd bezwaren vd oppositie. Nooit geluisterd en is vrolijk verder gegaan met lenen en het nemen van ondoordachte beslissingen.


    Maak melding
  12. he rob je hebt het over orgel gelukkig en geen orgie van gevluchte toppers van de ndp. Ik begrijp maar niet waarom je al zittend in Develstein, je geilt op crimineeltjes die zich kapot stelen ten koste van de burgers in suriname terwijl jij een aanvraag moet doen voor een tegemoetkoming bij het noodfonds energie.
    Maar goed,
    laten we bij de orgel blijfen. Ik bied je een baan aan. Toch mooi meegenomen
    Ik ben de orgelman en jij mag het aapje zijn dat met de pet rond gaat om wat euroos op te halen.
    Als we veel ophalen krijg je een grote zak noten en 4 bananen


    Maak melding
  13. Natuurlijk, de chinezen hebben tijdens het regeerperiode Dibri – Wijdenbrug Suriname kaalgeschoren en zij willen meer omdat het nu niet kan.
    Wat een smeerlap.


    Maak melding
  14. Konsensi 26 januari 2024 Bij 13:14
    “Suriname is in de huidige regeerperiode, harder achteruit gegaan dan ooit tevoren.”
    “Onder Bouta was er rust.”
    ==================================

    Eerst het zuur dan het zoet….
    Het is juist Bouta alias baas die onrust, chaos en ellende heeft gebracht in Suriname. Achteraf zogenaamd om het land te dekoloniseren, want in eerste instantie was het gewoon een onzinnige vakbonds- ruzie tussen militairen en het Surinaams gezag die uitmondde in een ordinaire coup. Hij en zijn kornuiten waren niet voldoende naar school gegaan om de definitie van het woord “dekoloniseren” volledig te begrijpen. Het volk leefde tijdens Bouta op aalmoezen en pakketten die ze van tijd tot tijd kregen van mensen die zich over de ruggen van het volk konden verrijken. En elke keer als er weer een NDP regering aan de macht was, kon daarna een andere beginnen om de schade te corrigeren, hoezo rust.
    Kijk om je heen en vraag je af in welk werelddeel een staatsgreep ontwikkeling heeft gebracht voor de mensen die er wonen. Als je dat nog niet begrijpt kunnen we meteen stoppen met deze discussie.
    Bouta die zogenaamd rust bracht volgens jou is een op de vlucht geslagen veroordeelde massamoordenaar die niet zonder schade terug kan keren.
    Ik citeer: “We willen geen mennonieten, we willen geen olie industrie,we willen geen brug naar Guyana! Wat we willen is een veilig Suriname, veilige wegen, goed onderwijs, een goed gezondheidszorg systeem, betaalbare prijzen, en eerlijke mensen aan het bewind!”
    Hoe willen jullie al deze wensen allemaal voor elkaar krijgen, jullie willen niet werken maar kijken alleen maar uit naar die gratis pakketten.


    Maak melding
  15. Het is om te gieren als je ziet hoe die zwakzinnigen pogingen ondernemen om die vervloekte hindustaanse partij oftewel vhp proberen te verdedigen.

    Ene misleidde bali boe copieert een lijst met leningen tijdens de vorige regering. Deze zwakzinnige weet blijkbaar niet eens dat de vhp in 3 jaar tijd meer heeft geleend dan de vorige regering in 10 jaar tijd. De vraag is wat heeft deze regering met het geleend geld gedaan. Ze hebben het geroofd en schreeuwden tegelijkertijd dat de ndp geld heeft geleend. Domme boe boe copieert dan de lijst en weet verder niets meer.


    Maak melding
  16. Namitaki 26 januari 2024 Bij 15:53
    Het is om te gieren als je ziet hoe die zwakzinnigen pogingen ondernemen om die vervloekte hindustaanse partij oftewel vhp proberen te verdedigen.

    Ene misleidde bali boe copieert een lijst met leningen tijdens de vorige regering. Deze zwakzinnige weet blijkbaar niet eens dat de vhp in 3 jaar tijd meer heeft geleend dan de vorige regering in 10 jaar tijd. De vraag is wat heeft deze regering met het geleend geld gedaan. Ze hebben het geroofd en schreeuwden tegelijkertijd dat de ndp geld heeft geleend. Domme boe boe copieert dan de lijst en weet verder niets meer.
    =============================

    Je zit anderen de maat te nemen hier. Toon dat met cijfers aan, dat de huidige regering meer geleend heeft dan de vorige. Je kan alles vinden op Gov.Suriname.net. En pas dan, als je dat hebt gedaan kan je de conclusie trekken wie nu de echte zwakzinnige is.


    Maak melding
  17. Hahaha Sabaku zegt toon dat met cijfers aan. Alleen al die vraag geeft duidelijk aan dat je geestelijk labiel bent, makkelijk te manipuleren en dus vatbaar voor welke misleiding dan ook. Je bevestigd mijn bewering dat je zwakzinnig bent. Al zou ik die cijfers door je strot duwen dan nog had je beweerd dat je niet misleid bent. Ik verdoe mijn tijd niet.

    De cijfers zijn bij een ieder bekend die niet misleid is, zodra je bijzinnen komt zal je ze vinden. Wanneer je zo ver bent, tik je Google.com in, krijg je een balk daarin tik staatsschuld Suriname en die brengt je naar een link SDMO.ORG. Daarin kan je een en ander vinden.

    Hele dag Een grote bek op waterkant maar je weet niets, een typische vhp’er die met een gekochte diploma zit te zwaaien als bewijs dat ie heeft gestudeerd in tussen kilo’s drugs zit te exporten maar anderen van diefstal beschuldigen.


    Maak melding
  18. Als Karma een modder gooiend leeghoofd zo treffen die gewoonlijk niet on-topic reageert maar met leugenachtige “what about this”=onzin dan zooi Tsang het heel zwaar hebben. Nog zwaarder dan zijn baas die, verstoken van de nodige medische zorg en zijn naasten, nu ergens ligt te creperen.


    Maak melding
  19. Ik weet niet of Karma een persoon is, zoals Magere Hein, die kan straffen.
    Wel weet ik dat christenen niet mogen geloven in Karma, want het is geen bijbels concept. Ook de m oslim s mogen niet geloven in Karma. Daar worden alle misdaden begaan in naam van A. Lah beloond met 72 maagden in het paradijs.


    Maak melding
  20. Er zijn meer ambtenaren in dienst genomen terwijl men zou gaan afbouwen. Door de minister (binnenlandse zaken) worden ambtenaren afgevloeid door de achterdeur terwijl er nieuwe ambtenaren door de voordeur vrolijk binnen huppelen.
    Dat de vorige regering veel ambtenaren in dienst nam, betekent niet dat we het prima moeten vinden en op dezelfde weg moeten voortgaan.
    Trouwens, moeten we alles weer herhalen wat er al gepost is op WKT. De vorige regering was slecht, deze is nog slechter bij de uitvoering van haar beleid.

    De economie zit in de fase van herstel, zei onze pres. Dit klinkt misschien als muziek in de oren, terwijl de minister van Financiën aangeeft dat er niet voldoende geld in kas is.
    De subsidies zijn afgebouwd, op benzine is een winmodel geïmplementeerd. Er komt veel meer geld binnen bij de overheid en toch zijn er betalingsproblemen. Pé a moni é go behalve naar de ambtenaren, buitenlandse reizen en koopkrachtversterking. Wat is het resultaat van al deze reizen. De praktijk laat zien dat grote groepen landgenoten onder de armoede grens te recht komen, elke dag groeit deze groep. Wat onze pres óók zegt, het tij keert niet. Men maakt zich eerder druk om andere zaken zoals diefstal domeingronden, mennonieten etc.
    Er heerst nu veel armoede in een land met een schijnbaar herstel in de economie. Elke sector, gezondheidszorg, onderwijs enzo, alles is kapot gemaakt en nog steeds niet hersteld, een belofte wereldkundig gedaan.
    Deze regering leent ook geld. Waarom komt Soema Bali Boe niet ook met een leningslijst van deze regering. Wat hij nu doet, is stemmingmakerij, als hij ook met een lijst komt vanaf juli 2020 dan is hij constructief bezig.
    Bij de aanvang van deze regering hebben zij gelijk een megalening gesloten met het IMF en IDB. Daarbij hebben zij voor heel wat geld de oude leningen geherstructureerd, een deal gesloten met de vele binnenlandse schuldeisers, die weer beloond zijn met regeringsopdrachten. Kortom, we zitten nog steeds in de shit, of misschien nog dieper.
    Deze regering heeft een gebrek aan transparantie, de begroting wordt keurig ingediend en behandeld, maar is een mix van corruptieve uitgaven en onduidelijkheden. Wie controleert de werkelijke inkomsten en uitgaven. We hebben weer twee weken DNA-poppenkast achter de rug.
    Er worden alleen oude projecten (vorige regeerperiode) afgewerkt, de eigen projecten staan nog in de steigers. Gelukkig dat de particuliere sector normaal draait anders zaten we met z’n allen vandaag de dag zand te eten.
    De diaspora blért hoe geweldig deze regering het doet, maar als je aan dezelfde diaspora vraagt om te investeren in het land dan krijg je binnen een seconde te horen “dan mi lõw , suma ô pot moni in disie regering, mi éde no boro tôg. Kortom, van wie heeft deze regering het vertrouwen in al de drie jaren dat zij aan de macht zijn, er zijn ook geen grote buitenlandse investeerders te bekennen. Jip en Janneke.


    Maak melding
  21. Namitaki 26 januari 2024 Bij 16:53
    Hahaha Sabaku zegt toon dat met cijfers aan.
    ===============================

    Ook jij lult een hoop in de ruimte zonder ook maar één zinnig ding te zeggen. Je komt alleen maar met ongenuanceerde prietpraat zonder enige bewijs. Want je bent daar niet toe in staat en kan dat gewoon niet.
    Het feit alleen dat jij anderen voor geestelijk labiel en zwakzinnig uitmaakt zonder met gedegen tegenargumenten te komen weerspiegelt het bewijs dat je een kakkerlak bent en verder geen moer te makken hebt in het leven.
    Ook jij bent gewogen en te licht bevonden.
    Las ten.


    Maak melding
  22. @Namitaki 26 januari 2024 Bij 16:53
    “…Hele dag Een grote bek op waterkant maar je weet niets, een typische vhp’er die met een gekochte diploma zit te zwaaien als bewijs dat ie heeft gestudeerd in tussen kilo’s drugs zit te exporten maar anderen van diefstal beschuldigen…”

    Namitaki,
    Dat zijn een hoop lelijke woorden in een hele lange (on)zin! Waar bent u in afgestudeerd? Gifmengen?

    U bent niet veel beter dan de ongenuanceerde schreeuwers, die bij gebrek aan de juiste argumenten in het wilde weg gaan schelden tieren en op basis van de meest absurde aannames mensen overal van beschuldigen, want ‘zij hebben gezegd!’

    En by the way: Er zijn verschillende redenen om geld te lenen. Sommigen lenen om allerlei luxe goederen aan te schaffen, ‘voor het oog van de ander’ en er zijn mensen, die verantwoordt lenen om hun hypotheek (of de huur) te kunnen betalen.


    Maak melding
  23. Het aannemen v die last minute ambtenaren door de ndp was alleen maar om hun stem, en is pure misleiding geweest.
    Die mensen kregen geen vast contract, niet eens een behoorlijke functie.

    Dit betekent ook dat er een grote werkloosheid en armoede heerste tijdens bouta/adhin.
    Wie is de echte misleider.

    En wat doet de pres, hij geeft ze een kans en sommigen mogen blijven.

    We zullen zien hoe betrouwbaar deze groep is.


    Maak melding
  24. haha ik wilde eigenlijk schrijven doe je ogen open Tjsang, ma je hebt ze open
    Ik snap wel dat je Karma erbij haalt. Als je zelf niets maar dan ook HELEMAAL NIETS kan inbrengen gooi het dan maar op Karma.
    Ma la me je uit je droom halen, Karma heeft het druk, veel te druk met de criminelen van je partij,
    met de onschuldige voortvluchtige criminelen zoals boefdraad en bouterse
    Blij jij maar hopen hopen dat karma wat tijd zal vinden. Ik vrees het ergste voor je
    San Abrahams, Adhin nomoto, parmessar enz komen eerst aan de beurt karma is daar al bezig
    Intussen ben ik bezig met Kamla.🤪🤪🤪🤪🤪


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES