dinsdag, mei 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVp informeert DNA over aanbieden voedselpakketten aan zwakke huishoudens

Vp informeert DNA over aanbieden voedselpakketten aan zwakke huishoudens

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse regering werkt volgens vicepresident Ronnie Brunswijk aan duurzame oplossingen voor het armoedevraagstuk. De regeringsfunctionaris informeerde De Nationale Assemblee (DNA) op maandag 22 januari bij de voortzetting van de begrotingsbehandeling over het pakkettenproject dat momenteel wordt uitgevoerd.

Vp Brunswijk erkent dat pakketten geen duurzame oplossing zijn, maar benadrukt dat wanneer de vraag vanuit de bevolking groot is, er zo snel mogelijk daarin voorzien moet worden. Hij verzekerde het parlement dat de regering aan de armoedebestrijding werkt.

“Wij moeten als regering zeker voorkomen dat de groep van mensen die in armoede leven, steeds groter wordt. Ook in deze groep heb je vaak mensen die weinig educatie hebben genoten. Ons streven moet erop gericht zijn om werkgelegenheid te scheppen, om ondernemerschap te stimuleren, om kansarmen in de gelegenheid te stellen zich verder te scholen. Wij beseffen ook dat deze ontwikkelingen een langdurig proces kennen”, aldus de regeringsfunctionaris.

Om de mensen in nood tegemoet te komen heeft de regering gemeend voedselpakketten aan te bieden aan de zwakke huishoudens. “Ik verzeker u dat er hier geen sprake is van corruptie”, aldus de vp. Om de mensen zo snel mogelijk te kunnen helpen, is er in de vergadering van de Raad van Ministers (RvM) besloten om SRD 80 miljoen goed te keuren.

Er zijn vijf ondernemers aangetrokken om in totaal 53.000 pakketten te leveren. De vicepresident deelde mee dat een ondernemer over het hoofd was gezien. Hierdoor moest er een nieuwe missive gemaakt worden om deze toe te voegen.

De vp merkte op dat leveranciers niet zitten te springen om goederen aan de overheid te leveren. “Wij hebben daarom leveranciers benaderd die bereid waren de voedselpakketten te leveren en voor te financieren. Het is allemaal op een goede wijze verlopen”, aldus de regeringsfunctionaris, die zegt dat er meer middelen nodig zijn om de noden te verlichten.

Hij gaf aan dat de regering een integraal sociaalplan heeft voor de armoedebestrijding. Hierin zijn onder meer de ministeries van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Landbouw, Veeteelt en Visserij betrokken. Vp Brunswijk: “De regering probeert met dit sociaalplan, waarin ook de woonoplossingen zijn opgenomen, de noden van het volk te verlichten.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Ja ja, geeft ze aardappel en zoutvlees en het stemvee zal bij bosjes voor u knielen op uw partij stemmen. Waarom geen banen creëren zodat je geen voedselpakket hoef uit te delen?


    gemodereerd
  2. Dit mens heeft honderd duizenden hectares grond vernietigd en vergiftigd. Hij had dit grond ook duurzaam kunnen ontwikkelen in de periodes dat hij heeft geregeerd met staatskapitaal nog erbij. Helaas zit duurzaam ontwikkelen niet in de genen van sommige mensen. Hij had daarmee inderdaad werkgelegenheid kunnen scheppen i.p.v. voedselpakketten uit te delen.


    Maak melding
  3. @realist hoe is meneer aan het kapitaal gekomen? Wanneer wordt een onderzoek gestart naar de herkomst van het geld? Waarschijnlijk past dit (nog)niet in de agenda van de gewezen ex-inspecteur.


    Maak melding
  4. Deze gasten kunnen met voedselpakketten een zware nederlaag bij de verkiezing van 2025 niet meer voorkomen.Het volk is klaar met hen.In plaats van het volk naar het beloofde land te brengen hebben ze het volk naar de hel gebracht.Dit is onvergeeflijk. Nu proberen lieden van deze regering via ingewikkelde constructies miljoenen hectaris grond te bemachtigen.


    gemodereerd
  5. De huidige regering zou het voorbeeld van de vorige regering wat het verstrekken van pakketten betreft niet voortzetten. Wat zie ik in godsnaam nu gebeuren. Waar zijn de geweldige woorden van Santokhi “ deze regering gaat geen pakketten vertrekken”.


    gemodereerd
  6. Surinaamse bevolking willen jullie je hele leven lang afhankelijk zijn van voedselpakketten.
    Zijn jullie daar blij mee?

    Open gvd jullie ogen!!!!

    Jullie worden telkens misbruikt als stemvee.
    En zij worden allemaal alleen maar rijker en jullie?
    Alleen maar ARMER.
    Waarom vereren jullie de VP of DDB.
    Zijn jullie achterlijk?
    Ik zie de Hindoestaan dat niet doen met Santhokie.
    Jullie lopen als idioten achter hen aan en vereren ze als een God.
    Jullie moeten je afvragen wat voor vooruitgang ze gebracht hebben. Als je vandaag de dag geen werk, geen geld etc. Hebt.


    Maak melding
  7. ïn deze groep heb je mensen die weinig educatie hebben genoten”” Bravo heeft helemaal geen educatie genoten,maar hij is miljonair??!!kan dat ook door voedselpakketen ontvangen?@ Panli.. Bravo,maar daar hebben ze geen echte boodschappen aan,Hihihi


    gemodereerd
  8. Dus 53.000 mensen pinaren?? Ik denk dat jullie de tel kwijt zijn. Ik denk eerder 530.000.
    Hoe gaat de registratie en verdeling plaatsvinden?? Wat zal de inhoud van dat pakket zijn?? Gft de mensen srd 1500 en ze kopen wat ze nodig hebben. Stelen gaan ze toch, pakket of geld. Hoe brengen ze de pakketten nr verre plaatsen?? Is vervoer duurder dan pakket.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES