dinsdag, mei 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameRamdien aan Nickerianen: "Niet achter veroordeelde criminele leiders lopen"

Ramdien aan Nickerianen: “Niet achter veroordeelde criminele leiders lopen”

-

Does Travel - naar Suriname

Parlementariër Harriët Ramdien heeft Nickerianen opgeroepen om niet achter leiders aan te lopen die een criminele achtergrond hebben, veroordeeld zijn en naar geen enkel land kunnen afreizen.

“We moeten nooit achter zulke leiders aanlopen. Anders gaat ons land nooit vooruit”, zei Ramdien zaterdagavond tijdens de Opo Yari meeting van de VHP in Nickerie.

In de Surinaamse politiek hebben NDP-leider Desi Bouterse, ABOP-leider Ronnie Brunswijk en PL-leider Paul Somohardjo een vonnis op hun naam staan. Zowel Bouterse als Brunswijk, die ook de huidige vicepresident is van Suriname, kunnen al jaren niet naar het buitenland afreizen vanwege het feit dat zij op de opsporingslijst van Interpol staan. Bouterse is bovendien momenteel ook onvindbaar nadat hij in december door het Hof van Justitie in een eindvonnis veroordeeld werd tot 15 jaar cel voor meervoudige moord.

Ramdien benadrukte dat geen enkele veroordeelde leider naast VHP-voorzitter Chan Santokhi kan staan. Veroordeelde leiders zijn het volgens haar zelfs niet eens waard om leider genoemd te worden. Het is daarom verstandig dat de kiezer op 25 mei 2025 weer op de VHP gaat stemmen, want dan gaat men zien hoe Suriname gaat blinken.

“We hebben nu een leider die naar elke land kan afreizen. Men zegt dat Santokhi weer op reis is naar een ander land, maar voor wie is hij gegaan? Voor mij en voor jullie. Hij gaat naar het buitenland en werkt hard om dit land te kunnen redden. Wij weten allemaal hoe leeg de staatskas was toen wij overnamen. Maar langzaam tillen we het land weer op. En daarvoor moeten we deze partij dankbaar zijn”, aldus Ramdien.

Haar collega Mahinder Jogi drukte de Nickerianen op het hart om ervoor te zorgen dat de VHP deze keer meer dan 26 zetels krijgt, zodat zij zelfstandig goede besluiten kan nemen en niet meer afhankelijk hoeft te zijn van coalitiepartners. Als voorbeeld noemde hij het probleem met betrekking tot de grondconversie welke door weerstand van coalitiepartners niet in het parlement kon worden behandeld en goedgekeurd.

Gelukkig dat president Santokhi vanwege zijn bevoegdheden in staat was om een staatsbesluit te slaan om deze zaak toch in orde te kunnen maken. Volgens Jogi zal de grondconversie vooral de Nickerianen veel voordelen opleveren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
  1. Wanneer ik door de straten van Paramaribo rijdt ,dan merk ik dat alle winkels (SUPERMARKTEN) de hele handel van Suriname enz enz in handen zijn van mensen die NIET op PIQUE,OOSTBURG,MAKOE en HOOGHART (gefrusteerden) lijken.Die vooruitstrevende mensen houden zich vaker bezig met het gezinsleven, en gaan voor het hoger doel in het leven (studie en gezin),terwijl anderen zich bezighouden met criminele activiteiten (berovingen,bolletjesslikken,ordinair gedrag,bedelen)….Criminelen moeten met wortel en tak opgeruimd worden…..WEG MET de NDP en de ABOP/PL in de Surinaamse politiek.


    Maak melding
  2. Harriet, weet dat haar VHP in Nickerie gefaald heeft met het landbouwbeleid. Zij denkt dat de kiezers naïeve volgelingen van haar partij zijn. Wij weten wel beter.Het ziet niet goed uit voor Harriet en de VHP. Harriet begint te knokken om haar politieke positie binnen de partij te behouden. Immers donkere wolken trekken zich samen boven haar hoofd. Haar partij de VHP heeft de rijstsector kapotgemaakt. Onder de NDP regering werden meer hectaren rijst beplant en geoogst.Onder het regiem van Chandrika is nog geen 20.000 ha beplant met rijst.Wat een vooruitgang in vergelijking met de vorige regering.De NDP zal in Nickerie weer een bloeiende rijstsector ontwikkelen.


    Maak melding
  3. @RobG, wat waren de sprookjes van de NDP ook alweer ?

    bouw 18.000 huizen – 8 flats van 250 wooneenheden (elk 2.000 wooneenheden) – bruggen – 6 baans flyovers zanderij – een weg naar brazilie – aanleg van een diepzee haven – 2e verhoging aov – betere openbaar vervoer – aanleg cruise terminal – de luchthaven zou fungeren als hub – verkeersveiligheid krijgt grote aandacht – voedselschuur Caricom – verhoging kinderbijslag – waslijst met nieuwe investeerders – goudenkerst – AANPAK CORRUPTIE ambtenaren – aanleg spoorlijn in 2015 – aanleg en versteviging dijken – bouw van nieuwe ziekenhuizen – gratis laptop en schoolboeken voor iedere kind – aanleg snellere internetverbindingen – meer banen voor de bevolking – kwaliteitsverbetering onderwijs – aanpak criminaliteit – invoer waarheid en verzoeningscommissie – toegang schoon water voor iedere surinamer – aanleg sportcentrum met zwembaden incl atletiekbaan – een open universiteit in Wanica – export water naar equatorial guinea.

    Eindstand, toen de NDP de verkiezingen verloor zat Suriname tot in de nek in schulden. NDP is de nagels aan de doodskist van Suriname. Die partij mag nooit meer aan de macht komen.


    Maak melding
  4. de aanhangers van de laffe hond ddb zien de bui al hangen , nul zetels halen ze in 2025 in Nickerie , trouwens misschien 2 zetels in het rest van het land , einde ndp


    Maak melding
  5. inderdaad, Suriname dient van alle smet gezuiverd te worden. Dat zal aanzien geven, veel investeerders aantrekken en de economie laten floreren, waar het volk de vrucht van zal plukken.


    Maak melding
  6. Wanted is de aller grootste crimineel, moordenaar van de republiek Suriname geweest sinds 25 Febrauri 1980. De linkse stromingen en gelukzoekers die zich bij hem vanaf toen hebben aangesloten hebben de republiek Suriname en de Surinamers straatarm gemaakt en vernietigd.

    wanted, linkse stromingen in Suriname en gelukzoekers hebben zich zelf over de ruggen vh Surinaamse Volk schat en schatrijk gemaakt. Ook het oerdomme volk bedrogen en voor de gek gehouden.

    wanted, ndp, gelukszoekers, oerdomme mensen, linkse politici, moordenaar, gelukzoekers moeten geen enkele kans krijgen in de politiek.

    wanted, ndp was eens maar nooit weer.


    Maak melding
  7. @robg zeker krijg ndp nog 15 zetels er bij.
    Die zetels wachten op jullie in santo boma.
    3 zetels zijn nu al bezet.
    2 nog heel binnenkort
    NDP is een dood paard.
    Blij maar trekken mi boi .
    De paarse ratten beginnen het zinken schip te verlaten.
    Bepaalde ratten beginnen van kleur te veranderen.


    Maak melding
  8. Is men nu pas wakker geworden of durf men nu pas te zeggen dat men geen veroordeelden wilt hebben in de politiek??
    The whispers getting louder.
    Het uur van de waarheid is aangebroken.
    Tijd om de schapen van de bokken te scheiden.


    Maak melding
  9. @WATje of Poesie, waar zijn jullie bang voor? Zijn jullie nog steeds doodsbang voor ” the missing president”? Bouterse wilt gewoon genieten van zijn pensioen. Maar jullie zijn bang voor de power van de man terwijl er vervangers reeds klaarstaan om VHP en Abop te verslaan bij de komende verkiezing. Dat VHP en Abop verslagen eerden staat nu vast.Het volk van Suriname huilt. Jullie zijn doodsbang om het veld op te gaan om de massa te ontmoeten.Go tek a slag.


    Maak melding
  10. Harriët Ramdien, je moet het VOLK, oproepen en niet alleen de Nickerianen.

    Mij interesseert niet wie aan de macht, als maar wij van het rijkdom, profiteren en vrijheid, goede medische zorg, respect hebben voor elk inwoner van ons land.

    Goede banden, hebben met het buitenland.
    Wij hebben elk land, nodig om vreedzaam, door het leven te gaan.

    Mijn veiligheid, is in handen van de wet, de rest ligt aan mij.


    Maak melding
  11. Wie je ook bent en van welk partij maakt geen donder uit, gelijk heeft u wel. Criminelen mogen nooit een land besturen! Half Su. is momenteel djunk dank zij de voo=rige regering.


    Maak melding
  12. Dat klopt @Koos
    Jou opsomming stond in het paarse verkiezingsprogramma, het boekwerk van 600 pagina’s v adin.
    Toen ze aan de macht kwamen zijn deze punten weggelaten uit hun beleidsplan, dus robg heeft gelijk.

    Hun beleidsplan bestond uit 2 onderdelen; zweef tekie en ‘waar je werkt moet je ete’.
    Geheel naar eigen inzicht invullen.


    Maak melding
  13. Namitaki,

    Je hebt helemaal gelijk. De grootste dieven en rovers zitten bij de VHP.
    Wie zijn de grondrovers, de drugsbaronnen en van wie zijn de hoerententen?????
    Dus die gasten zitten ook in de mensenhandel.


    Maak melding
  14. @Bollie 22 januari 2024 Bij 14:33

    Volgens de Franse en Britse media zijn het toch zeker Brunswijk en de laffe schurft hond Bouterse die nog steeds in de drugshandel zitten. Van de vrouwenhandel is mij wel bekend dat de familie Moenir XXXX in de handel zit.


    Maak melding
  15. Mevrouw Ramdien.
    U slaat de plank helemaal mis. U zegt in uw collum dat geen veroordeelden kunnen staan naast president Santokhi. U als parlementariër geef ik het advies mee, om uw huiswerk eerst goed uit te voeren en dan in het openbaar uitspraken te doen. Door de eigen uitspraken maakt u zich alleen maar belachelijk.
    Hebt u gelezen over uw vp Brunswijk. Dat hij veroordeeld is in Nederland en staat geregistreerd op interpollijst. Dus hij kan niet eens meer naar het buitenland reizen, anders wordt hij direct opgepakt en in de cel gegooid. En u gaat hoog van de toren blazen dat zulke mensen niet naast Santokhi kunnen staan. Hou toch op mens.
    Heeft Santokhi niet bewust gekozen om met de ABOP te regeren om president te kunnen worden. Heeft hij niet bewust gekozen om met een veroordeelde crimineel samen te werken om aan de macht te komen.
    Maar maakt u borst maar nat, santokhi krijgt geen tweede termijn. Hij heeft twee van de drie broden van de hindoestanen afgepakt en de derde is overgebleven zonder beleg. Dus de hindoestanen gaan niet meer op hem stemmen met zijn leugenachtige praktijken!!
    Foei toch mw Ramdien, lever je batch in en ga naar huis, want ook u deugt totaal niet!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES