dinsdag, mei 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOndernemer binnen een week twee keer aangehouden voor verduistering

Ondernemer binnen een week twee keer aangehouden voor verduistering

-

Does Travel - naar Suriname

Een 39-jarige ondernemer in Suriname, is onlangs binnen een week twee keer aangehouden voor verduistering.

De man genaamd Oygan D. werd op vrijdag 12 januari door de politie van Rijsdijk in verzekering gesteld, na aangifte door een benadeelde. Deze gaf aan dat hij in de maand september van het afgelopen jaar een auto bij de verdachte had gekocht voor 4.000 USD.

Er traden echter mankementen op waarna de verdachte voorstelde om die te verhelpen tegen betaling van in totaal 1.500 USD. De aangever stelde hem dit geld ter hand, maar de verdachte heeft nooit de werkzaamheden aan het voertuig verricht.

Bij zijn aanhouding gaf de verdachte toe het geld van de benadeelde te hebben ontvangen en het werk niet verricht te hebben. Hij kwam vrij, nadat er een schikking was getroffen.

Op dinsdag 16 januari werd de verdachte wederom aangehouden en na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld voor een soortgelijk strafbaar feit; hij zou een auto hebben verduisterd die hij moest repareren.

Bij zijn tweede aanhouding verklaarde Oygan dat hij het voertuig inderdaad van de aangever kreeg om te repareren. Volgens hem werd het voertuig van de klant echter opgehaald door een sleepwagen. Volgens de verdachte beweerde de chauffeur van de sleepwagen dat hij opdracht kreeg van de auto-eigenaar om het voertuig weg te slepen.

De verdachte gaf toe dat hij verzuimd had de klant te bellen en te vragen of hij inderdaad die opdracht had gegeven. Hij verklaarde dat hij dit niet had gedaan, omdat zijn telefoon kapot was.  

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Eerst licht je iemand op, je komt vrij, maar daarna kun je het niet nalaten om jouw crimineelgedrag te continueren.
    Dan maar opdraaien voor de consequenties.


    Maak melding
  2. Hij kan GEWOON weer een schikking treffen en hopen dat hij volgende keer meer geluk heeft en iemand oplichten zonder dat de persoon aangifte doet. De politie heeft het makkelijk; mensen ga schikken en dan kunnen we iedereen weer naar huis sturen!!!


    Maak melding
  3. Let op de naam deze is niet Surinaams, Frans of Guyanees maar eerder Turks of Oost Europees. Mensen let op deze oplichters zijn zeer actief in Europa en nu ook in Suriname .


    Maak melding
  4. Zo langzamerhand lopen er meer zware criminelen met een ernstige waarschuwing rond in Suriname dan dat er criminelen opgesloten zitten in de gevangenissen. Zou iemand, werkzaam bij Justitie en Politie, mij kunnen uitleggen waarom criminelen, die door de politie zijn aangehouden, met een ernstige waarschuwing worden heengezonden op het moment dat ze het slachtoffer, van hun criminele handelingen, vergoed hebben? Het is duidelijk, dat de criminelen niet onder de indruk zijn van het ‘ernstige waarschuwingen’ gedoe, omdat ze direct na hun vrijlating een nieuw slachtoffer maken en ze intussen hopen niet weer gesnapt te worden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES