donderdag, mei 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameNDP'er Stephen Tsang: "Het land heeft een wasi nodig"

NDP’er Stephen Tsang: “Het land heeft een wasi nodig”

-

Does Travel - naar Suriname

“Het land heeft een wasi nodig”, zegt NDP-parlementariër Stephen Tsang. Tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA) heeft de parlementariër zijn ernstige bezorgdheid geuit over de toenemende criminaliteit in Suriname.

“Vanwege de onveilige situatie in het land. Moord, zelfmoord, femicide, kinderen worden misbruikt en zelfs vermoord in pensions. Sinds deze regering is aangetreden gaan mensen volgens hem op de meest vreemde manier dood en dat is opvallend. Gewapende roofovervallen zijn aan de orde van de dag, zelfs ouderen en gehandicapten worden niet ontzien.

We hebben schokkende beelden gezien te Atjoni en onlangs weer een gewapende roofoverval op klaarlichte dag van een geldwisselkantoor te kwatta. De Surinaamse politie kon in oktober niet uitrijden, omdat er geen benzine was. Het is een schande. Nooit is er geld voor veiligheid, maar de regering besteed wel bijkans 6 miljoen US dollar om de Goslar te bergen”, aldus Tsang.

De volksvertegenwoordiger vraagt zich af waarmee men bezig is als ruim 400 politieambtenaren als 3½ jaar zijn ingezet voor de beveiliging van hoogwaardigheidsbekleders, terwijl er een enorm tekort aan personeel is bij het Korps Politie Suriname.

Volgens de NDP’er is het belangrijk om te weten wat minister Kenneth Amoksi anders gaat doen om deze zorgelijke ontwikkelingen te voorkomen, omdat het beleid in zijn ogen tot nu toe faliekant heeft gefaald.

“Weet u wat erg is? Dezelfde zaken waren ook aan de orde bij iedere drie afgelopen begrotingsbehandelingen. Er is dus niets aan veranderd, ondanks we de begroting van de minister steeds hebben verhoogd”, aldus de politicus.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

35 REACTIES
  1. Wat hebben De Nationale Dagoes gedaan !

    Wat hebben zij achter gelaten !

    Dat deze klojo zijn snuit nog durft te vertonen.

    Je moet wel erg achterlijk zijn om dit soort mislukkingen nog aandacht te geven.

    Wij kiezen voor kwaliteit.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  2. Sorry maar sommige mensen die dit soort uitspraken doen zijn niet geschikt om plaats te nemen in DNA
    Maar goed . Het is Suriname mensen doen uitspraken om mensen met weinig intelligentie aan zich te binden


    Maak melding
  3. Tsang moet eerst zichzelf insmeren met modder en daarna in de kreek. Zo kan hij eerst all rommel van zich afspoelen en krijgt meer spreekrecht.
    Hij zal eerst moeten verantwoorden waar de leningen van 4 miljard dollar is gebleven ten tijde van het NDP bewind. En wat is gebeurd met Boefdraad????


    Maak melding
  4. (Red.) “…Vanwege de onveilige situatie in het land. Moord, zelfmoord, femicide, kinderen worden misbruikt en zelfs vermoord in pensions…”-

    NDP-parlementariër Stephen Tsang,
    Zijn het niet vooral mensen binnen uw partij, die een ex-president (lees: veroordeelde volksmoordenaar) ‘de handen boven het hoofd houdt’ en daarmee de wanstaltige daden van deze voortvluchtige crimineel, goedpraat? Is uw partij niet mede-verantwoordelijk voor deze ‘walgelijke’ erfenis, die uw ex-president heeft nagelaten. Welk voorbeeld moet het Surinaamse volk nemen, aan de subversieve uitspraken van diverse individuen, die zich liever in ‘oorlogstaal’ uiten?

    Als u met ‘wàsi’, het ‘zelfreinigend vermogen’ bedoeld om in het reine te komen met datgene dat ‘bevuild’ is door onmenselijke handelingen, dan zou ik als ik u was bij uw partij beginnen, want is het niet dat ‘een goed voorbeeld, goed volgen doet?’ Dus als u ècht het beste met Suriname voor heeft, neem dan contact op met uw veroordeelde ex-president om zich aan te geven en alvorens hij zich aanmeld bij de gevangenis, jullie eerst met de hele NDP een wàsi nemen en om vergiffenis vragen, dan komt het misschien nog goed met uw partij en jullie ‘geweten.’

    Ik weet dat ‘sorry’ niet het favoriete woord is van de gemiddelde Surinamer, maar als zelfs de koning van Nederland, sorry kan zeggen voor al het aangedane leed, dan moet het voor Desi Bouterse toch niet zo moeilijk zijn! Zonder berouw van de zonden, kan er geen sprake zijn van vergiffenis!

    Ik wens u heel veel sterkte toe!


    Maak melding
  5. De REVO/BOUTERSE heeft de NORMEN WAARDEN en RESPECT waar AFRO Surinamers vroeger om beroemd waren totaal vernietigd,zelfs geschoolden die de NDP aanhangen gedragen zich als LEEGHOOFDEN en DRUGSVERSLAAFDEN…….De Nationale Drugs Partij met aan het hoofd MOORDENAAR/DRUGSDEALER DESI BOUTERSE is funest voor de ontwikkeling van de arme en niet geschoolde Afro jongeren….Wanneer zullen hun ogen geopend worden zodat ze kunnen inzien dat ze MISBRUIKT worden ( om de moordenaar/drugsdealer in het zadel te houden) ?+++++++++++++++De NDP BENDE , onder leiding van de wreedste president allertijden van Suriname,de moordenaar / couppleger / drugsdealer / DESI DELANO BOUTERSE is de oorzaak van alle ELLENDE in Suriname : Paramaribo 25 februari 1980 -7doden,Fort Zeelandia 8 december 1982 – 15 doden,Moiwana 29 november 1986 – 39 doden,1986 – 1992 Binnenlandse oorlog – honderden doden…..NDP regering van Bouterse heeft een schuld van 3 miljard US dollar achtergelaten’
    Minder tonen


    Maak melding
  6. NDP’er Stephen Tsang, heeft een stevige wasi, met de kruiden van de boslandbewoner hart nodig.

    Daarna de NDP’ers, een grondige wasi, met D. S. ( dunne strond).
    De achterban van bouters, een wasi met fijn gemalen MORELLO.

    In meer dan 75 jaren, is India op de maan geland.
    In minder dan 50 jaren, heeft de God van Adhin, het land naar de maan geholpen.


    Maak melding
  7. Sinds wanneer weten Chinezen.wat een ‘wasi’ is en waar dat goed voor is?Chinezen schieten om.boze geesten te verdrijven bombels af. Als Tsang Suriname echt van een vloek wil
    verlossen, moet hij zijn moordadige Baas opsporen en een ‘kronto’ in zijn achterwerk.duwen en afsteken.


    Maak melding
  8. De NDP, is bang dat de regering van Chan, het land terug geeft aan het volk.
    De pijnlijke schulden, welke achter is gelaten door de rovers, is Chan, man van land en volk, bezig af te lossen.

    Voor echte Surinamers, is het pijnlijk en voor schijnheilige Surinamers, is het een domper.

    Dankzij Onze Chan, komt geen schuldeiser, het land opeisen.
    Bouterse, heeft NDP, de rug toe gekeerd.

    De ouderen, onder de NDP, leidt aan geheugen verlies.
    En de jongeren, kennen de feiten niet, azen op een riante gift.


    Maak melding
  9. Tsang en Robg lijden aan het Stockholm syndroom.
    Ze zingen de hele dag dood , Bouta lowé , bouta lowé … mi no sabi Pé a dé,mi no sabi Pé a dé.


    Maak melding
  10. Was je mond met je wasi, ga maar wieroken! jij wijst altijd met je vinger alsof je nog op de lagere school zit. Wat was je in china gaan doen, alvast een debt trap gaan regelen?


    Maak melding
  11. Look who’s talking. Tsang zijn hele voorkomen lijkt op een wasi. Niet het land heeft een wasi nodig, maar hij, die pindachinees met die hele paarse kliek van hem. Alhoewel, ik denk dat geen enkele wasi gaat helpen. Wadi haalt geen hebi en kunu weg.


    Maak melding
  12. Het land wordt al door Chan gewassen om te genezen van het verziekt beleid van de NDP van de afgelopen jaren. Want dat is de bedoeling van een wasi meneer Tsang om ziekte te genezen. Dat van de NDP en Bouterse is geen ziekte maar slechte inborst (takroe manierie) en er is niet een natuurgenezer ter wereld die de NDP of Bouterse een wasi daarvoor kan geven. Bigi sma takie: Wasi e dresi takroe siekie maar ano e dresie takroe manierie.


    Maak melding
  13. Ga jij alvast samen met jouw paarse moordenaars een wasi nemen bij FORT ZEELANDIA,zodat Suriname bevrijdt wordt van de BLOEDVLOEK van 8 december 1982.


    Maak melding
  14. De enorm toegenomen criminaliteit komt door de puinhopen van de vorige criminelen die geregeerd hebben waarvan enkele spoorloos zijn verdwenen. Als verstandige Chinees zou hij dit wel moeten weten.

    Zijn uitspraken zijn wel beledigend voor de Chinese slachtoffers van roofovervallen. Ga bij je soortgenoten in China kijken waarom je daar zo weinig criminaliteit heb en als je ballen heb ook dit systeem toepassen in SU.


    Maak melding
  15. Eerst het land leegroven, dan wapens uitdelen aan de criminelen, zodat Suriname zo onveilig wordt dat buiten familie niemand naar Suriname wil komen en dan roepen dat er wat aan gedaan moet worden. Ik vraag me af of ze zelfs in Suriname dom genoeg zijn om erin te trappen en die dieven partij weer aan de macht te helpen, hoewel er volksdelen zijn die voor een voedselpakket hun 12 jarige dochter verkopen.


    Maak melding
  16. Deze man praat met een stuk hondenpastei in zijn mond. Toen een meervoudige moordenaar met zijn vriendjes aan de macht waren hield hij zijn mond dicht.


    Maak melding
  17. Tjang, mag ik uit jouw woorden afleiden of concluderen dat deze dingen niet gebeurden tijdens de NDP regering, waarvan jij deel uitmaakte?.
    De meest vreemde drugsgerelateerde excecuties, verdwijningen, moorden, ontvoeringen etc. vonden toen plaats. Nooit gehoord van het spreekwoord ” Oorzaak en gevolg” en ook nooit gehoord van “de splinter in andermans ogen zien, maar de balk in eigen ogen niet”.
    Mijn conclusie is dat sinds de val van baas Bouterse, de NDP-parlementariërs slimme mensen zijn geworden of moet ik zeggen dat jullie beter in de oppositie fungeren dan in de coalitie?. Maar voorzichtig: Je moet ook op objectieve wijze oppositie voeren en wat jij doet is in mijn ogen subjectief of in eigen belang.


    Maak melding
  18. Meneer Tsang wat u zegt is klinkklare nonsens.
    De leiders moeten zichzelf in de spiegel aankijken en zeggen STOP EN NIET VERDER.
    Want zij geven een verkeerd beeld aan het volk. Ze zijn niet capabel, niet integer, crimineel etc.
    Kijk maar naar uw eigen leiderDDB. De grootste crimineel. Wat verwacht je dan van de bevolking.
    De domste noemt zich ondernemer, koopt diploma’s en doet geen moer. En deelt geld uit aan de domme volgers. Is dat een land besturen.
    Jullie zijn aan de macht alleen maar om jullie zakken te vullen.
    En de bevolking kiest elke keer weer voor jullie.
    De mensen willen DDB terug aan de macht.
    WAAROM?
    Is de bevolking er beter op geworden, NEE!
    Terwijl zij allemaal stinkend rijk zijn geworden.


    Maak melding
  19. De ndp doet behalve aan klassenjustitie nu ook aan bonu.
    Wat hij ‘roept’ is besproken in een krutoe, want de fans gebruiken dagelijks dezelfde weerwoorden.

    Zolang de grootste vloek v suri niet fysiek achter slot en grendel zit, zal er niets veranderen.


    Maak melding
  20. NDP-ers zijn ze beste wassers van SU. Ze kunnen geld, goederen en zelfs leden zo wassen dat ze nooit meer teruggevonden worden. Dus wassen jullie het land zelf maar.


    Maak melding
  21. Parlementariër Tsang heeft meer dan gelijk. De toenemende criminaliteit is niet meer te harden. Het gaat nu niet om wie schuldig is, belangrijk is dat het gezag eindelijk gaat optreden. Minister Amoksi stapelt mislukking op mislukking, er wordt veel geld uitgetrokken, met weinig resultaat dan werkt zijn aanpak toch niet, het wordt met de dag erger. Zelf de president hekelt zijn beleid.
    Hiertegen fulmineert Tsang, hij komt op voor de burgers die dagelijks last hebben van inbrekers enzo, waarom de man dan afvallen. Het gaat over onze veiligheid, niet over een discussie over de criminaliteit of over zijn partij.

    Henkes, de man is een geëmancipeerde Surinamer van Chinese afkomst, dus mag verondersteld worden dat hij weet wat een “wasi” inhoudt. Ik ken jouw achtergrond niet, maar vindt het raar dat een landgenoot twijfelt aan een andere landgenoot, terwijl we leven in een multiculturele samenleving. Hij is geen tweederangs burger. Als ik naar al de reacties kijk zal hij misschien gelijk hebben met de wasi voorstel: “Het land heeft een wasi nodig”


    Maak melding
  22. Deze man heeft justitie in zijn portefeuille, maar hij rept met geen woord over de allergrootste rechtszaak ooit in suri.

    Je hoort oppositie te voeren, dus dan vraag je naar de status van de gevluchten; hoefdraad, bordo en bouterse. Het zal hem een zorg zijn.

    Alleen maar stemmingmakerij en afleidingsmanoeuvres, das nou hún liefste hobby.


    Maak melding
  23. “Het land heeft een wasi nodig”, zegt NDP-parlementariër Stephen Tsang.
    ==============================

    Aldus één van de exponenten van de partij die medeverantwoordelijk is voor het land in chaos en ellende te hebben achtergelaten.
    Chandrikapersad Santokhi de huidige President van Suriname is al in 2020 begonnen met het land een “wasi” te geven, helaas is die kunu niet in 1 dag gewist.
    Let maar op, de NDP exponenten zullen afwisselend de komende periode alles uit de kast halen om het de huidige regering zo moeilijk mogelijk te maken en saboteren met hun populistische prietpraat. Het zijn wolven in schaapskleren, alles wat ze doen is beter dan de anderen. Ze moeten immers een verkiezing winnen om hun voortvluchtige massamoordenaar en drugs dealende lijder uit het gevang te houden. Het resultaat is na 43 jaar immers zichtbaar en men kan er helaas niet omheen, alleen maar chaos en ellende in het land.
    Langzaam maar zeker komen ook al deze mensen in het vizier en zullen ze hun straf niet ontlopen.


    Maak melding
  24. Onze vriend Latour Posse, wacht al drie jaar op de eerste aanklacht tegen de NDPers die verantwoordelijk zijn voor de verdwenen 4 miljard us dollars.
    Zijn slogan: “pè a moni dè”, is na drie jaar Santokhi nog niet geland bij de huidige PG.

    De zaak Bouterse, Hoefdraad en Spaarbank, dat zijn ‘owru’ tori’s.. De enige nieuwe, als ik mij goed herinner, is de zaak tegen Adhin, de kantoor meubilair vernieler, deze zaak eindigde met vrijspraak.
    Verder is onder deze regering nog niks gedaan, integendeel er zijn meer duistere zaken bijgekomen.
    Ach, misschien is de PG (het OM) in het geheim (geniep!) bezig al deze zaken boven water te krijgen, tot dan is er nog niks gebeurt onder Santokhi, om de NDPers enigszins een slechte nachtrust te bezorgen.


    Maak melding
  25. Ik lees alleen maar dat de schuld bij Santokhi voor plunderingen, roven en geweld. Het is duidelijk dat veel mensen geen bal verstand hebben over hoe een land wordt regeerd. Mensen Amoksi is verantwoordelijk voor al dit ellende en niet Santokhi. Die vent krijgt genoeg geld om die criminelen aan te pakken maar al dat geld gaat naar zijn eigen bankrekeningnummer ipv uitvoerend gezag.


    Maak melding
  26. Op speciaal verzoek voor de idioten hier die zeggen dat de regering Santokhi nog niets heeft gepresteerd. De bekende mantra’s zou onze pseudo-econoom zeggen.

    De economie zag er eind 2020 na 10 jaar regering Bouterse als volgt uit:
    – Een negatieve bbp-groei van 16%;
    – Een overheidstekort van 13,2% van het bbp;
    – Een inflatie van boven de 60%;
    – Een schuldpositie van 148% van het bbp tegen eind 2020;
    – Een betalingsachterstand van US$ 270 miljoen aan het buitenland;
    – Een parallelkoers die 130% hoger was dan de officiële wisselkoers van SRD 7,53 per US-dollar;
    – Bruikbare internationale reserves daalden scherp naar USD 118 miljoen (0,7 maanden import) in 2020.
    – Een kasreserveschandaal dat moeilijk te bevatten is.
    Het bovenstaande is het beeld van een bankroet land. Niks meer of minder. Voorwaar, geen kleine en eenvoudige opgave om het getij pijnloos te keren.

    Dit was eind 2020 en een half jaar Santokhi en zeker en vast zijn schuld toch?

    Verder de werkelijke verdiensten van Santokhi:
    Het jaar 2023 eindigen wij, na bijkans drie jaar van herstelmaatregelen, met een economie waarbij:
    – Een bbp-groei van 2,1% – 2,5% wordt verwacht;
    – De overheid een tekort van minder dan 1% van het bbp zal realiseren;
    – De jaareinde inflatie onder de 34% (weliswaar nog relatief hoog) (in 2022: 54,6%) zal komen te liggen;
    – De betalingsbalans wordt afgesloten met een overschot op de lopende rekening;
    – De wisselkoers relatief stabiel is (en bovendien geünificeerd);
    – De overheidsschuld, vanwege zeer moeizame schuldherstructurering, niet meer als een molensteen zal hangen rond de hals van onze economie.

    Hoe durven jullie, nooit meer de NDP.


    Maak melding
  27. Inderdaad @pony. we wachten allemaal op de aangekondigde onderzoeken, waaronder PE A MONI DE…….tsjang(njang) doet er goed aan om zijn dubbele salaris als exmini-ster in te leveren en de rest van de supervoordelen. Weweten PE A MONI DE ondertussen en de regering weet dat ook…..que? Boefdraad heeft al die tijsd als mini-ster leningen afgesloten met destructieve gevolgen voor Suriname en bij iedere lening kreeg hij commissie en dat bewaarde hij voor de voortvluchtige veroordeelde meervoudige moordenaar DiDiBrie en dat komt ze nu van pas.
    Dat de huidige regering doet alsof ze ziende blind zijn, komt nog steeds door het nachtelijk gesprek van de huidige president en de vorige op Leonsberg na de verkiezingen in 2020…….ook de ogenschijnlijke trage vooruitgang om uit de paarse puinhopen te komen hebben oa te maken met het feit, dat er NOG steeds paarse figuren op vitale posten rondhuppelen en niets doen en in sommige gevallen obstructie plegen……denk maar aan de nationale veiligheidsadviseur Melvin Linscheer, die de huidige president van de vorige heeft overgenomen……..hoe onveiliger is het geworden? Dus dumpen die vent……ook dumpen die adjudant van de vorige president…..dumpen joe koe van het kabinet…..
    Los van de 4 milard us dollar schuld, is men vergeten dat we te maken hadden met de wereldwijde covidperiode, wat niet ten goede kwam voor de wederopbouw van ons land.
    Ja, je kan deze regering veel verwijten, zoals de paarse meelopers in DNA doen; maar het verleden verklaart het heden.
    Nu DiDiBri, de grootste vloek van Suriname vanaf februari 1980, zg spoorloos is. Dan kan het HELINGSPROCES van Suriname beginnen en wat mij betreft: NOOIT MEER ndp AAN DE MACHT.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES