vrijdag, mei 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameNDP leden en sympathisanten verzamelen zich bij residentie Bouterse

NDP leden en sympathisanten verzamelen zich bij residentie Bouterse

-

Does Travel - naar Suriname

Bij de residentie van de veroordeelde oud-legerleider Desi Bouterse te Leonsberg, hebben zich vanmorgen leden en sympathisanten van de Nationale Democratische Partij in Suriname (NDP) verzameld. Dit na een oproep van de partij.

Er is een tent neergezet en om 08.30u waren de eerste mensen daar. Op moment van schrijven kwam ook ex-vhp Ashwin Adhin daar aan.

Bouterse is er zelf niet bij. Zijn echtgenote heeft dat bevestigd en ook aangegeven dat hij niet naar Santo Boma gaat.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

48 REACTIES
  1. NOS Nieuws•Vrijdag 23 maart 2012, 17:22•Aangepast maandag 17 september 2012
    ‘Bouterse schoot 2 mensen dood’

    Desi Bouterse heeft persoonlijk twee mensen doodgeschoten in december 1982, toen vijftien tegenstanders van het militaire regime werden vermoord. Dat heeft getuige Ruben Rozendaal gezegd in het proces tegen de huidige president van Suriname.

    Rozendaal zei dat Bouterse Cyrill Daal en Soerindre Rambocus heeft doodgeschoten, melden verschillende Surinaamse media.

    Rozendaal zei dat Bouterse in het begin van de jaren tachtig zijn boezemvriend was. “Hij heeft vaak met me gesproken over de Decembermoorden. Ik was zijn vertrouweling. Bouterse kan worden vergeleken met de Godfather”, verklaarde Rozendaal onder ede.

    Amnestiewet
    Het proces gaat over de moord op vijftien tegenstanders van het militaire bewind in Suriname. Rozendaal deed zijn uitspraak op het moment dat het parlement in Paramaribo debatteerde over een amnestiewet, waardoor Bouterse een eventuele straf kan ontlopen. De stemming over de amnestiewet is uitgesteld.

    Rozendaal was in 1982 zelf ook in Fort Zeelandia, waar de moorden werden gepleegd. Vorig jaar bood hij verontschuldigingen aan voor zijn rol bij de Decembermoorden. Rozendaal zou slachtoffers hebben vervoerd. Volgens correspondent Harmen Boerboom probeert Rozendaal ’the good guy’ te worden.


    Maak melding
  2. Die huisgenoot blijft als een lelijke domme kraai hameren op die dossiers uit Nederland, die uitsluitend gaan over de onterechte coup in 1980 en niet over de moorden op Surinaamse burgers dd 8 dec 1982.

    Zoek: Militaire dossiers Suriname
    Artikel: de correspondent; een geheim dossier etc.
    Onderzoek door Anoek in 2019.
    De correspondent.nl


    Maak melding
  3. Het is en blijft een laag en lafhartige hond deze fascistische terrorist. Geen man met ballen maar een gezwel. En die straatmeid van hem doet mee aan het toneelstukje.


    gemodereerd
  4. @Na Mi
    Als hij toen die terrorist geliquideerd had, was dit land veel ellende bespaard gebleven.


    gemodereerd
  5. Dominee zet aan tot zelfmoord….IS DE GESCHIEDENIS ZICH AAN HET HERHALEN ?
    De aanstichter van het bloedbad, dominee Jim Jones, was een overtuigd communist. In de jaren 1950 richtte hij de kerk Peoples Temple op, die streed tegen sociale en rassenongelijkheid….Het bloedbad van Jonestown vond plaats op 18 november 1978, toen 909 leden van de sekte Peoples Temple in de jungle van Guyana omkwamen door zelfmoord.

    De sekteleden waren de dood in geleid door dominee Jim Jones, die in de jaren 1950 een sekte oprichtte


    Maak melding
  6. Die stem, oooh my gosh.
    Deze hysterische huisgenoot doet me denken aan debby…..

    Justitie, dit theatraal gedoe zet jullie Internationaal voor paal. Dit wordt op de voet gevolgd. Moet je voorstellen, echtgenoot zegt….

    Nou, ik heb nog nooit iets gelezen over echtgenoten vd dictators.
    Zal mij niet verbazen dat zij aan de touwtjes trekt omdat ze met alle geweld aast op die olie-opbrengsten.
    Jaaaaa, het gaat over een politiek proces en olie waar zij denkt recht te hebben.

    Luister en huiver…


    Maak melding
  7. @Esmerald je kent mevrouw te veel intelegentie toe, ik vermoed dat ze niet goed instaat is om op strategisch niveau te denken. Mevrouw zou stevig aan de tand gevoeld moeten worden mbt het op de vlucht slaan van haar echgenoot. Zou mij ook niets verbazen dat ze hierbij ook crimineel betrokken is.


    Maak melding
  8. Veiligheidsdiensten moeten beslag leggen op alle tegoeden van de Bouterse incl het blokkeren van rekeningen. Trek zijn paspoort in en zet hem op de signaleringlijst. Mensen als Waldring, Panka, Oostburg en Abrahams moet verhoord worden. In afwachting daarvan ook hun paspoorten intrekken incl meldplicht.


    Maak melding
  9. Die schreeuwlelijkerds Ingrid Bouterse – Waldring, Marcel Oostburg en anderen mogen lekker blijven schreeuwen.
    De amnestiewet is door de krijgsraad terzijde geschoven en is in strijd met de Surinaamse grondwet en internationale verdragen waar Suriname partij bij is. In die verdragen zijn standpunten ingenomen door de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens, alsook het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens dat de misdrijven die zijn gepleegd op 7,8 en 9 december 1982 niet in aanmerking komen voor amnestie.
    M.a.w. wel of geen verkiezingswinst, er wordt in 2025 of eerder geen enkele K@ Amnestie verleend. Dus a.u.b. mensen het volk niet verder in verwarring brengen en frustreren door dit soort nonsense hier neer te pennen.

    De aanhang van Desi gaan hem met deze acties juist alleen maar heel veel pijn doen. Het volk gelooft niet meer in de NDP en gaat zelf ten strijde tegen deze criminele bende. De man heeft geen aanhang meer, zie maar wat er nog over is van zijn aanhang, friends & family van Ingrid en Marcel. Hiermee win je echt geen verkiezing. Surinamers weten inmiddels dat als ze de volgende verkiezingen op de NDP stemmen zijn gedoemd zijn ten onder te gaan.


    Maak melding
  10. Oostburg die ouwe gek is naaimaat van Ingrid. Ik zou willen voorstellen om Leonsberg maar plat te goouen.


    gemodereerd
  11. Als je het nog niet wist, dan weet je nu wat een door Bouterse gegeven woord waard is. Niet zolang geleden vegklaarde hij zich te zullen neerleggen bij de rechterlijke uitdpraak en rustig zijn Morellos zou gaan roken in een cel te Santo Boma en die belofte is nu al in rook opgegaan.


    Maak melding
  12. Henkes, Desiré Delano Bouterse zijn woord is vanaf 1982 nooit geen ene bal waard geweest. Hij heeft zelf zijn eigen (bloed) broeders zwaar genaaid. Je hoeft hiermee alleen maar te denken aan Horb die zich zou hebben verhangen aan een vetertje en die anderen die zijn verdronken, zonnesteek hebben gehad en zogenaamd aan kanker zijn overleden. Hij heeft als president zijn heel volk tot armoede gedreven met zijn eindeloze diefstallen uit de staatskassen en valuta rekeningen van de mensen en noch zijn er idioten die achter hem aanlopen.
    Die ordinaire staatsgreep was gewoon een dekmantel om zichzelf te verrijken ten koste van het volk.
    Kortom, van mij mag de man gewoon vogelvrij verklaard worden en de Surinaamse Staat moet achter zijn tegoeden gaan en zijn familie tot de bedelstaf uitkleden, want dat is wat hij met het land heeft gedaan.


    Maak melding
  13. “The human brain is a complex organ with the wonderful power of enabling man to find reasons for continuing to believe whatever it is that he wants to believe.”

    VOLTAIRE


    Maak melding
  14. Na mi 12 januari 2024 Bij 17:51
    PJUL, maar Soerinder Rambocus, was toen een Nederlandse militair officier. Was hij niet gestuurd door onze lieve Holland.
    ==============================

    Bouterse had ook nog jarenlang de Nederlandse nationaliteit en was ook, zoals velen veronderstellen, door Nederland aangezet tot een staatsgreep. Ik zie de relevatie hiervan niet.
    Nederland heeft niet een geweer of pistool in Desiré Delano Bouterse zijn hand gezet en opgedragen om 15 onschuldige burgers te martelen, in minimaal één geval het scrotum af te snijden, om ze daarna als beesten af te slachten. Denk daar maar eens over na.


    Maak melding
  15. Zo te lezen heeft abrahams het stokje overgenomen binnen de ndp. Back to the revo-time.
    Adina zat braaf daar, hij heeft nog de illusie dat hij pres wordt. Cruella is er als de kippen bij en ik zag debby bara met manje chutney uitdelen.
    Vanaf nu zal oosterdinges de huisgenoot gezelschap houden, vind ze leuk want ze is nu erg eenzaam.

    Fantastisch vooruitzicht voor de ndp en Suriname.

    We gaan het zien!


    Maak melding
  16. Nou nou jongens toch
    Bouterse heeft gedaan wat menigeen zou hebben gedaan. Eerst zichzelf een schijnvrijheid gegeven en het volk juichtte (amnestiewet), daarna het land leeggevreten 9di was mindernetjes maar ach moet kunnen)
    daarna middels de uitstekende Kanhai de zaak jarenlang kunnen rekken en nu na de veroordeling de zaak zo lang kunnen rekken met hulp van het OM en Chan en zoals hij zei ‘de onderhandelingen zijn bezig’ totdat puntje bij paaltje moest komen en hij was verdwenen
    NIEMAND mocht dit weten ook binnen de ndp niet, je weet maar nooit wie naait hij heeft ze allemaal genaaid en verraden en is ém gesmeerd.
    FANATSTISCH
    ook die figuuren die opriepen om naar lee ons berg te komen wisten van niets. Hoe zullen zij zich voelen en de drie die niet mee mochten vluchten maar gewoon in de cel slapen vannacht. hoe zullen zij zich voelen


    Maak melding
  17. Chan dacht door bouterse vrij te laten waar dan ook hem politiek monddood te maken, maar wordt nu door het volk als de grootste misdadiger gezien. De VS wiens bevelen chanie opvolgde zal niets voor hem kunnen noch willen doen. Voor hem een ander. De olie is niet voor de VS. Suriname houdt warme banden met China. Een doorn in het oog van die Amerikaken. Fout gegokt
    Iran en de Saodies lachen zich een breuk rond deze blunder


    Maak melding
  18. Ik had een volle stadion verwacht te leonsberg!!!
    Een paar armetierige aanwezigen wachten op een portie gratis bruine bonen met zoutvlees !!!


    gemodereerd
  19. @ Na mi 12 januari 2024 Bij 17:51
    “PJUL, maar Soerinder Rambocus, was toen een Nederlandse militair officier. Was hij niet gestuurd door onze lieve Holland.”

    Desi Bouterse is gevormd in Nederland. Hij is opgeleid op de Ned. Militaire Academie (NMA) en was ook een Nederlandse militair. Zijn raadgever was kolonel Valk van de ‘Ned. Militaire Missie’. Valk heeft Bouterse ingefluisterd om de coup in gang te zetten toen hij het moment geschikt achtte. In de jaren ’90 had de Nederlandse regering de kans om Bouterse in Brazilië te arresteren, maar minister Van Mierloo heeft er een stokje voor gestoken, omdat Desi Delona Bouterse toen nog een Nederlanse staatsburger was en in die hoedanigheid de coup heeft gepleegd.

    Dat de toenmalige Nederlandse regering de arrestatie van Bouterse tegenhield, heeft te maken met het feit dat zij bang waren dat Bouterse ‘de beerput Nederland zou opentrekken’, zoals hij in de jaren ’90 in een Nederlandse krant (Het Haarlems Dagblad) heeft verwoord. Als Bouterse toen gearresteerd was, dan had hij de ‘beerput Nederland’ opengetrokken en waren een heel stuk wijzer, m.b.t de rol van Nederland wat de coup betreft!


    Maak melding
  20. Nederland ligt echt niet wakker van suri.
    Eigen volk eerst zegt willy.
    Einde slavernij dinges en straks alweer stop restant ontwikkelingsgeld.

    Militaire stukken blijven achter slot en grendel en vallen niet onder de wet WOO.
    Bovendien zijn de decembermoorden een interne aangelegenheid: suri’s hebben suri’s vermoord.
    Zelf oplossen en terecht!

    Defensie zal het pensioen en aow stopzetten. Doen ze met veroordeelde criminelen.


    Maak melding
  21. In mijn jeugd heb ik Desi Bouterse gekend als een zeer agressieve, kindonvriendelijke jongeman. Alle kinderen waren bang voor hem. Hij vond het heel normaal om kinderen te mishandelen. Hij was onberekenbaar en onbetrouwbaar. Als hij met zijn vaders pick-up bij ons op het erf kwam om restaurantafval voor de varkens van zijn vader op te halen, dan schold hij de kinderen vies en vuil uit. De kinderen waren bang voor hem en daarom stonden ze op een grote afstand van hem vandaan.


    Maak melding
  22. Abrahams de ondervoorzitter:
    “De partij zet zich in op het winnen van de verkiezingen van 25 mei 2025 onderstreepte Abrahams. “Bouterse heeft me gezegd dat we verkiezingen moeten winnen, want het land moet op het rechte pad. Er is veel mis.”
    =====================================

    Abrahams vergeet gemakshalve erbij te vertellen dat de NDP er naar heeft gemaakt dat er veel “mis” is in het land. Zij hebben eigenhandig met hun desastreus beleid het land in chaos en ellende gestort. Hoe hebben deze mensen anders hun rijkdom vergaart. Het zal mij niet verwonderen als Bouterse lekker op het gestolen resort te Matapi van meneer Abrahams zit te chillen.
    Iemand riep eerder dat al deze mensen moeten worden opgepakt en vervolgt wegens obstructie van het uitgesproken vonnis.
    De NDP is een gevaar voor de Surinaamse samenleving.


    Maak melding
  23. Holland ligt waker voor jullie grondenstoffen. Het is niet gelukt met Bouterse noch met Soerinder Rambocus en toen ook niet met Bruinwiijk. We houden van jullie grondenstoffen ha ha ha.

    Holland denk dat Chang de poort open gaat zetten. Maar 1 ding ik hou van geschiedenis lezen. Ik hoop de autoriteiten in Suriname dat ook doen.
    Hup hup Holland


    Maak melding
  24. Wat heb je liever een ndp dat misschien geld over de balk geggoid heeft bepaalde mensen financieel en niet financieel heeft bevoordeelt of een groep mensen die je niet kan vertrouwen , zit in hun genen
    Jullie zullen zeggen dat ik een racist ben, maar kijk eens naar deze namen
    Rambo cus (judas cus) Hindoeri en nu Chan
    Deze heef alles maar dan ook alles in het werk gesteld om gevangenneming uit te stellen en uit te stellen, terwijl DE GEHEL WERELD wist dat 20 december de uitspraak er aan kwam en daarna nog een termijntje buiten geven en daarna nog iets
    vervolgens verzoekt hij de veroordelen op eigen vervoer zich te komen melden
    Give me a break. Chan is wat dit volk heeft genieperig


    Maak melding
  25. Maar als ik het goed heb wist de hele wereld ook dat de coup van 25 februari 1980, ook een Nederlandse tintje had maar waarom heeft de wereld zitten toe kijken en niets gezegd tegen Holland.


    Maak melding
  26. als je het goed hebt wist de gehele wereld er van dat is zwak punt 1
    mocht je gelijk hebben waarom zou de gehele wereld dus ook Hol land zich met een binnenlandse aangelegenheid bemoeien


    Maak melding
  27. Jij stelde de vraag
    Na mi 12 januari 2024 Bij 19:56
    Maar als ik het goed heb wist de hele wereld ook dat de coup van 25 februari 1980, ook een Nederlandse tintje had maar waarom heeft de wereld zitten toe kijken en niets gezegd tegen Holland.
    ik beantwoord hem slechts. waarom zou een land zich met wat in Suriname gebeurt zich bezig houden ze zijn nie gek laan ze het zelf uitzoeken denken ze
    Dus JIJ stelde vraag ik beantwoordde deze
    YW


    Maak melding
  28. Deze kleine groep korrels kan men vergelijken met de 620,000 zandkorrels, die geen tijd hadden om daar bij het huis van de moordenaar steunbetuiging aan oma Inke te tonen. Trouwens vele ndplee’ ers zijn aan het rouwen of ontwaken. Te Abrabroki was het in de voor- en namiddag tijdens de wakamang vrijdag borrel een en al een gezuip bij oemoe snesi. Chally zugtu eeh Stanga fa dang efoe baas e stroto. Nelly kree, ai Wanda fa wo doe, dan oeng keba tjies paarse lekkers, Willem en Hendrik stonden afzijdig, stil zoals het javanen betreft, met een djogo in de hand naar elkaar starend, Chander en Roy go tek moro djogo, hun ogen helemaal rood van verdriet, Ai boi, da fa wo doe nanga deng lai efoe baas sroto? Koese en Witboi beng naki tapoe a tafra pree en singi, soso lobi baas, Netty en Wilma ooktoe beng singi wan soortoe dede singi met een fes rum in hun handen. Ook oom Ludwig stond daar in de winkel het paarse addergebroed te observeren, want oom is anti Boutist, maar voelde even wat medelijden met die oerdomme ziende blind en horend dove sekteleden van de meervoudige moordenaar. Langzaam ging de groep uiteen, slingerend, arm om de schouders, dronkend blabberend zingen sleee deh foe slteee, baas na oenoe lijdsemang, ie sabi tog, soso lowee. No joke.


    gemodereerd
  29. Galbal 13 januari 2024 Bij 13:09
    zo na mi en sabaku zijn verslagen. Wie volgt
    ======================================

    Gal Bal onze WTK nar is er op uit om haar gelijk te halen.
    Schrijft heel veel maar helaas met veel te weinig inhoud.
    Je bent gewogen en veel en veel te licht bevonden!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES