vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAviankoi: "Volk moet activisten met dubbele agenda's afstraffen"

Aviankoi: “Volk moet activisten met dubbele agenda’s afstraffen”

-

Does Travel - naar Suriname

Het wordt volgens parlementariër Henk Aviankoi tijd om activisten met dubbele agenda’s te ontmaskeren, zodat die door het Surinaams volk kunnen worden afgestraft.

De volksvertegenwoordiger vindt het vooral frappant dat terwijl bepaalde activisten zoveel kritiek hebben op het functioneren van De Nationale Assemblee in Suriname (DNA) en ook aanwezig waren toen het parlementsgebouw vorig jaar werd bestormd en vernield, dezelfde personen ambitie hebben om in de toekomst in hetzelfde instituut plaats te komen nemen.

“Iedereen wil hier komen. A presi pe den man ben wani vernietig. Het is een rommel, maar den wan kon. En die mensen moeten ontmaskerd worden. Het volk moet je afstraffen”, zegt Aviankoi.

Volgens de VHP’er moeten activisten zich bezig houden met activisten-werk. Als voorbeeld noemt hij Siebrano Pique die naar zijn zeggen als activist is gestart en tot nu toe activist is gebleven.

Op 17 februari volgende maand is het precies een jaar dat de bestorming en vernieling van De Nationale Assemblee en plunderingen in de binnenstad van Paramaribo plaatsvonden. Aviankoi noemt deze dag als één van de dieptepunten van 2023 en hoopt dat zoiets zich nooit meer zal herhalen.

“Alhoewel ik de emotie soms begrijp, zag je duidelijk dat de mensen aangezet werden om dingen te doen. En dat is niet goed”, aldus de politicus.

Veel activisten die een strijd hebben geleverd tegen het beleid van de toenmalige regering Bouterse-Adhin, hebben bij de afgelopen verkiezingen een gooi gedaan naar een zetel in het parlement. Het gaat om Curtis Hofwijks, Maisha Neus, Stephano Biervliet (Pakittow), Bryan Boerleider, Audrey Christiaan, Priscilla Dawsa, Phil Soemita, Rodney Cairo en Lionel Zweers. Geen van hen kreeg echter genoeg stemmen om een zetel te bemachtigen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. Parlementariër en volksmenner, Henk Aviankoi kan beter oproepen om misdadige politici, die middels hun ‘dubbele agenda’ jarenlang politiek bedreven hebben en daarna veroordeeld zijn wegens misdaden tegen de menselijkheid, zich te melden, i.p.v. activisten middels een soort van ‘volkstribunaal’ te laten ‘straffen.’ Tijdens de 2e Wereldoorlog noemden de Duitsers dit het ‘Gesundes Volksempfinden!’

    Het begrip ‘gesundes Volksempfinden’ associëren we met Nazi-Duitsland.

    Deze parlementariër, die in mijn ogen aan een ernstige vorm van hersenverklontering lijdt, durf zonder enige vorm van schroom de woorden te gebruiken: “Veel activisten die een strijd hebben geleverd tegen het beleid van de toenmalige regering Bouterse-Adhin!”

    Het moet niet gekker worden! En dit bewijst eens temeer, waar dit soort volksmennende opruiers hun prioiteiten leggen! Dit soort politici zouden – mits zij toen geleefd hadden – zelfs het verzet tijdens de 2e Wereldoorlog ter verantwoording geroepen hebben, omdat zij tegen A. Hitler strijd geleverd hebben!

    Niet één van de in het artikel genoemde personen heeft genoeg stemmen gekregen om plaats te nemen in een regering. Dit noemt men democratie, Henk Aviankoi! Het volk heeft reeds gesproken, dus is het onnodig nog olie op het vuur te blijven gieten!


    Maak melding
  2. Zomaar zo is hij een volksmenner!

    Wanneer je wilt reageren om te reageren, pffff.

    Je hebt helemaal gelijk Avi, het zijn allemaal beroeps-activisten en oproerkraaiers.

    Big up Avi!


    Maak melding
  3. Je kan liever je pres oproepen om te werken. Of het nu ministers, DNA leden of welke grappenmaker, ze doen geen moer. Jij moet kijken dat je regering beleid maakt. Kijk naar de moorden en zelfmoorden en berovingen. Zoek daar een oplossing voor. En de rovers van VHP met grondconversie roof. Daar moet je over praten. De leugens van chan. Het zijn de domme zwarte VHPers die pinaren.


    Maak melding
  4. @Esmerald 5 januari 2024 Bij 00:22
    “Zomaar zo is hij een volksmenner!
    Wanneer je wilt reageren om te reageren, pffff…”

    Esmerald,
    Als ik mijn reactie naast de uwe plaats, dan moet ik – helaas – constateren dat ik duidelijk heb verwoordt, waarom ik ergens van mening ben, in tegenstelling tot uw ‘reactie om te reageren.’
    Als u niet – weer eens des Surinaams – tussen de regels door zou lezen, dan zou u – als u de moeite zou nemen – moeten constateren dat ik meer zeg dan alleen maar reageer met drie regels, zoals bij u het geval is!

    En als zouden de betrokkenen ‘beroeps-activisten’ (wat in mijn ogen niet hetzelfde is als een oproerkraaier) zijn, wat dan nog! Dat is namelijk wat een democratische rechtstaat maakt wat het is!
    Het is niet per definitie de menigte – en zeker geen corrupte politici met hun eigen ‘dubieuze dubbele agenda’s – die verandering teweeg brengen, maar de enkelingen – de Mandela’s, de Martin Luther King’s, de Ghandi’s, etc. – die reeds jaar en dag de barricades op gaan, desnoods met gevaar voor eigen leven! En uiteraard moet de nadruk gelegd worden op vreedzaam verzet!

    Uiteindelijk is het de rechtstaat, die de strafmaat bepaald waarbinnen individuen zich mogen/moeten bewegen – zonder daarbij de menselijke maat uit het oog te verliezen – en niet individuele politici, die zich als dictatoriale volksmenners profileren. Dit is een gevaarlijke ontwikkeling en we zouden lering moeten trekken uit het verleden, maar ik ben bang dat dit ‘dweilen is met de kraan open…’

    Ik wens u een fijne dag en veel wijsheid toe!


    Maak melding
  5. @Debby 5 januari 2024 Bij 08:57
    “Je kan liever je pres oproepen om te werken. Of het nu ministers, DNA leden of welke grappenmaker, ze doen geen moer…”

    Debby,
    President Kennedy zei ooit: “It’s not what your country can do for you, but what you can do for your country!’

    Wat voor positieve bijdrage, voor het algemeen belang, heeft u geleverd de laatste tijd?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES