vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVan der San: "God zal ervoor zorgen dat Bouterse niet in de...

Van der San: “God zal ervoor zorgen dat Bouterse niet in de gevangenis komt”

-

Does Travel - naar Suriname

Eugene van der San, gewezen directeur van het Kabinet van de President in Suriname, stelt dat God ervoor zal zorgen dat Desi Bouterse niet in de gevangenis terechtkomt. “God zal zorgen dat hij niet erin komt. Dat is ook m’n wens. M’n wens is dat hij niet in de gevangenis komt”, zei de bestuurskundige in het programma Interactief op D-TV.

Volgens de oud-kabinetsdirecteur zijn er al tekenen dat dit ook zo zal gebeuren. Eén van deze tekenen is het besluit waarin het Surinaamse Hof van Justitie aangeeft dat de gevorderde onmiddellijke gevangenneming door de vervolgingsambtenaar zal worden verworpen.

Op social media is er een discussie gaande over het vonnis van het Hof van Justitie. Onder andere de NDP’er Marcel Oostburg stelt dat het Hof hiermee een kardinale fout heeft gemaakt op pagina 19 van het vonnis.

“Gevangenneming hoeft niet geregeld te zijn. Het feit dat je een vonnis hebt, is die gevangenneming geregeld in bepaalde andere wetten. Maar hier heeft de rechter gezegd dat de gevangenneming zal worden verworpen. Dat is die verwarring. Je kan een vonnis niet meer corrigeren. Het heel proces moet opnieuw worden gestart”, beweert Van der San.

Volgens Van der San zal deze verwarring ervoor zorgen dat de veroordeelden niet opgepakt kunnen worden vanwege het feit dat het vonnis niet kan worden uitgevoerd. “En als dat zo is dan na Gado wroko. Het is een discussiepunt en het OM moet daar antwoord op geven wanneer zij tot uitvoering van het vonnis wil gaan. Gado pusu en anu ini a sani”, aldus Van der San.

Volgens de bestuurskundige geeft dit ook aanleiding om deze hele zaak tot revisie/herziening te brengen. Hij stelt dat de advocaat van Bouterse ook nog niet bij het Inter-Amerikaans Hof kan aankloppen, omdat revisie nog als laatste rechtsmiddel nog in Suriname mogelijk is.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Suriname heeft vrijdag laten weten dat de advocaat van Bouterse een verzoek heeft ingediend bij het OM om de uitvoering van het vonnis vooralsnog op te schorten vanwege het voornemen om een gratieverzoek in te dienen bij president Chan Santokhi.

De NDP’er Oostburg beweert dat Bouterse pas aanstaande woensdag zijn gratieverzoek zal indienen. Volgens Van der San heeft Bouterse acht dagen om het verzoek in te dienen bij het staatshoofd en in deze periode wordt als bescherming de gevangenneming aangehouden. Ook de periode waarop hij na indiening op antwoord van de president moet wachten. Daarvoor is er geen termijn vastgesteld.

“Maar het moment dat hij het heeft ingediend binnen de administratie, kan hij na die 8 dagen ook rustig wachten totdat hij een beslissing van de president op zijn verzoek van gratie heeft gekregen. Dus als de president dat ding 100 dagen in zij lade houdt, dan blijft de man vrij. Al is het een jaar of 10 jaren”, aldus de bestuurskundige.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

58 REACTIES
  1. Die massa moordenaar heeft 40 jaar na zijn daad gewoon vrij rondgelopen. Het zou voor de nabestaanden van de slachtoffers een klap in het gezicht zijn als hij niet opgesloten wordt.


    Maak melding
  2. Ai boi van der san je hebt een lijntje met gado noh ??
    Gado heeft met je gesproken.
    Halleluja, halleluja prijs de heer.
    Of bedoel je didibri, yu miki wan boen Bigi fout mi mati .ma din fout disi dat Bouta no tik yu . Da a tiki a schildpad 🐢.
    Ps. als deze criminelen niet meer uitkomen met hún leugens en bedrog, dan gaan ze gelijk heilige boontje spelen bij het volk die ze bestolen hebben.


    Maak melding
  3. Er gaan een paar dingen in mij op. Jezus zegt; ik geef maar niet zo als de wereld geeft. m a w. de wereld geeft ook. Net hoe God iemand tot president kan maken, kan de wereld dat ook. ( werelds voor christenen is duivels ) Is het misschien ook God`s werk dat die goede meneer in drugs gedeald heeft en mensen vermoord heeft? Bosje heeft al bewezen dat je mensen kan uitleveren aan andere landen dus Chan heeft dat ook als optie. We weten allemaal dat die goede meneer nog 16 jaar moet uitzitten vanwege het dealen in drugs. Ik neem aan dat de schrijver van dit artikel dat ook weet; waarom geeft hij dat dan niet aan in zijn artikel? In Suriname zijn de meeste mensen alleen maar bezig criminelen in het zadel te houden. Mijn vrouw zou zeggen; daarom gaat het niet goed in Su.


    Maak melding
  4. Bedoelt Van der San te zeggen dat de mens wikt, maar dat het God is die beschikt? M.a.w. dat Bouta, voordat hij achter de tralies van Santo Boma verdwijnt, de pijp uitgaat? Dat zou jammer zijn. Men moet daarom ervoor zorgen dat wanneer hij eindelijk in de cel zit, er constant suicide bewaking is, om te voorkomen dat hij, op een onbewaakt moment, net als Horb, bengelend aan het koortje van zijn sportbroekje in
    zijn cel wordt aangetroffen.


    Maak melding
  5. Petje af voor Bestuurkundige August Boldewijn ,hij is als hoog ontwikkelde Creool een van de weinige die geen last heeft van de NDP/KUNU van BOUTERSE (vervloekt).


    Maak melding
  6. Hoe stom kan deze man niet zijn. Lezen kan hij zelfs niet of hij heeft het wel gelezen maar begrijpt niet wat het HOF heeft overwogen om geen gevangenneming te gelasten. Hey HOF heeft aangegeven dat de onmiddellijke gevangenneming niet goed is onderbouwd, want de vraag die het HOF stelt is dat waarom het O. M niet in het eerste aanleg de gevangenneming haf geeist maar in hoger beroep. Op grond heeft het HOF dit afgewezen. Laat hij dat goed in zijn beinvloede hersen imprinted en geen koeterwals vertellen.


    Maak melding
  7. Deze vervloekte idioot geeft over alles nep commentaar. Hij moet een ndp,er zijn.Hoe gaat GOD een massa moordenaar helpen??DEZE IDIOOT WIL GOD OOK EEN NDP.ER MAKEN.


    Maak melding
  8. De Juristen Roy Bottse en Hugo Essed hebben de bewering van Eugène van der San en Marcel Oostburg naar het rijk der Fabelen verwezen.

    Hugo Essed zegt dat Marcel Oostburg het vonnis niet weet te lezen.

    Marcel Oostburg probeerde door te schreeuwen zijn gelijk te krijgen.

    Ik vind dat Eugène van der San revisie van het vonnis moet aanvragen als hij vindt dat God de decembermoordenaar gaat helpen.

    God helpt geen moordenaar!!!


    Maak melding
  9. Kort lontje is weer bezig aandacht te zoeken en met zijn stelling en voor verwarring onder het volk te zorgen. Wie is die Marcel Oostburg die maar van alles luk raak beweert?
    Aan de ene kant lult kort lontje mee over een kardinale fout dat “Gevangenneming niet geregeld hoeft te zijn. Het feit dat je een vonnis hebt, is die gevangenneming geregeld in bepaalde andere wetten. Maar hier heeft de rechter gezegd dat de gevangenneming zal worden verworpen.” Verwarring dus en aan de andere kant vindt hij weer om “deze hele zaak tot revisie/herziening te brengen”.
    Kort lontje hoort ook te weten dat de rechter NIET hoeft mee te gaan met revisie. Dus Suriname laat het volk met rust en pak die crimineel nu eens een keer op. Het land heeft hem alle mogelijkheden gegeven om met zichzelf in het reine te komen. Het is nu de buurt aan het volk.

    En graag daarna ook de rest zoals b.v. kort lontje oppakken wegens het veelvuldig verstoren van de openbare orde en het behoren tot een criminele organisatie.


    Maak melding
  10. “Eugene van der San, gewezen directeur van het Kabinet van de President in Suriname, stelt dat God ervoor zal zorgen dat Desi Bouterse niet in de gevangenis terechtkomt. “God zal zorgen dat hij niet erin komt.”
    ==============================

    Desiré Delano Bouterse, de man met de initialen D(i)D(i)B(ri) riep ook altijd dat God hem daar had gezet.
    En helaas voor hem heeft het Surinaams recht besloten hem nu te verwijderen.
    Het is genoeg geweest.


    Maak melding
  11. Toen hij god speelde in de jaren 80 kende hij niemand. Nu smeekt hij Hemel en aarde om niet opgesloten te worden. Maar hij loopt nog steeds mensen te bedreigen tot de dag van vandaag. Gods molen maalt langzaam maar zeker.


    Maak melding
  12. BTW het NDP kamp is bezig het Surinaams volk op te jutten. Wij leven niet meer in de jaren 80 van de vorige eeuw.
    NDP is gewaarschuwd, pas op met wat u wenst, geen geesten oproepen, die gij niet kunt bezweren.


    Maak melding
  13. Goedzo! Hierop had ik gewacht interpretatie verschillen in jurisprudentie, Bouterse mag gwoon zn Morello buiten op Leonsberg blijven roken,Spong en Essed kunnen zich niet voorstellen dat God de wraak toekomt. zoeken jullie het maar uit. Ten uitvoer legging van het eerdere vonnis heeft aanhouding gemist dus 20 jaar zonder Opsporing ,aanhouding/voorgeleiding. door OM, Misschien kunnen we onder al de commentaren iemand vinden die het OM kan helpen bij de aanhouding.


    Maak melding
  14. Dit soort klojo’s als van der San, van Dijk Silos, Meye, Breeveld, Somohardjo e.a. houden corruptie en criminaliteit in stand.

    Zij gebruiken “God” voor misleiding en bedrog !

    Helaas moet ik Venetiaan ook noemen want hij had als eerste de kans om corruptie en criminaliteit in politiek Suriname aan te pakken maar hij heeft niet gedurfd.

    Julian With heeft terecht geconstateerd dat het gros van de Surinamers een foute mentaliteit heeft.
    Want welk oprecht en vooruitstrevend mens wil een leider dat betrokken is bij moord, diefstal, corruptie, illegale wapenhandel, drugs en georganiseerde misdaad ?

    Je weet dat het fout is maar toch kies je ervoor. Dat is niet stom maar achterlijk !

    De geschiedenis van de afgelopen 40 jaar laat een patroon zien van foute keuzes en de gevolgen.

    Surinamers moeten zich afvragen welke waarden en normen zijn nodig voor een goede ontwikkeling.

    Waar kies jij voor !
    Willen wij een beter Suriname of niet !
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  15. Hahaha, dat moet ik nog meemaken alsof god bouta heeft gestuurd om 15mensen te vermoorden. Als dat zo is gaat een ieder nu moorden zonder gestraft te worden. Dacht dat vn dr san geschoold was.


    Maak melding
  16. Hoe kan deze idioot nou een functie hebben in de regering. Wie is deze man eingelijk? Is hij één van de spook ambtenaren? Heb al een paar keer gelezen wat deze hersenloze idioot schrijft en ik vraag mij af is dit nou de broer van Rob gay? Dit zijn nou net de mensen die Suriname niet nodig heeft. Deze lage hond heult met de de vijand en gaan over lijken. Denk de Surinaamse bevolking nou dat dit soort lage honden Suriname vooruit gaan helpen. Als ik Santhoki was had ik hem naar fort Zeelandia gebracht. Wat een lage hond.


    Maak melding
  17. Heeft ezel Van der san sinds zijn opleiding bestuurskunde bijscholing gehad, nee en de meeste daar die ooit afgestudeerd zijn hebben lak aan bijscholing.
    eenmaal arts levenslang arts. juristen economen etc.
    Ik zou adviseren deze klootzakken verplicht cursussen te laten volgen. Wij leven in andere tijden.


    Maak melding
  18. Een eindoordeel in een rechtszaak is nooit voor meerdere interpretaties vatbaar. Klinkklare onzin.
    Het oordeel is geen poëzie, maar in verplichte juridische termen beschreven.

    Een sterk en professioneel stuk in de West: En nu? 24-12-2023.

    2 stukjes:
    “Na het besluit over gratie, vindt tenuitvoerlegging zo spoedig mogelijk plaats op last van het Openbaar Ministerie.”

    “Het vonnis zelf dient als basis voor de nabestaanden als benadeelden, om civiel schadevergoeding van de veroordeelde te vorderen, in diverse jurisdicties.
    Het persoonlijk vermogen van de veroordeelde, die in Suriname een ruim inkomen geniet voor zijn diverse betrekkingen als landsdienaar, in Nederland diverse inkomsten genereert, vanwege zijn dienstperiode en woonachtigheid aldaar en zichzelf als ondernemer uitgegeven in jaren, dat politieke functies niet al zijn tijd opslokten, is doelwit voor beslagleggingen en uitwinning van de schade die het beroven van vijftien mensenlevens, waaronder beoefenaars van vrije beroepen in de bloei van hun leven in materiële en misschien zelfs immateriële zin heeft achtergelaten bij jonge gezinnen.”

    Schelden op Nederland en tegelijkertijd cashen, super sjiek!


    Maak melding
  19. Als God een duivel als DDB en v d San als voorbeeld figuren moet beschouwen die bescherming verdienen dan kan t geloof, de bijbel, de paus en de kerk inpakken. Minachting en disrespect voor God kan niet overtroffen worden. Wat n arrogantie.


    Maak melding
  20. En daarom maak ik onderscheid tussen dom-Suriname en slim-Suriname !

    Dom-Suriname kijkt naar de persoon terwijl slim-Suriname naar de kwaliteit en naar het perspectief kijkt !

    In naam van Mama Sranan.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  21. “Op social media is er een discussie gaande over het vonnis van het Hof van Justitie. Onder andere de NDP’er Marcel Oostburg”.

    Wkn bedoeld dat er een krutoe op fakebook wordt gehouden door de vierde klassers, geleid door een absolute nobody. Ik kan hem niet op LinkedIn vinden bedoel ik 😌


    Maak melding
  22. Hoe diep is SU gezakt als nu al in de media de mening van een analfabeet als Marcel Oostburg en een PCS client als Van der San serieus gepresenteerd krijgen als nieuws?

    Als Van der San, Silos, Meye, etc. volgende maand in PCS zitten krijgen ze dan nog steeds hun salaris?


    Maak melding
  23. Bouterse is gewoon een honing pot voor allen die een heleboel kraaien alsof voor ze hem opkomen. Want ze weten dat ze zonder Bouta niets en niemand zijn. Zelfs als tuinman zouden velen mensen hen niet willen. Tien jarenlang was je op het Kabinet en men heeft geen moment naar je geluisterd of jou advies mbt dit proces gevolgd denk je dat men het nu zal doen. Van der San liever praat je NOOIT meer erover je maak jezelf belachelijk. Het lijkt alsof je bedelt dat men naar jou luistert mbt dit proces. Niemand kon Bouta helpen tien jaren lang ondanks jullie de wetgevende en uitvoerende macht in handen hadden denken jullie hem nu wel te kunnen helpen zonder een van die machten in handen te hebben. Bouterse weet bliksems goed wat en hoe alles is gebeurt. Hij was jong hij vocht met de tijd maar nu hij ouder is geworden geeft hij toe dat de tijd van hem begint te winnen en er is geen ontkomen daaraan daarom zeg hij: Doen jullie rustig. We gaan geen rotzooi schoppen. We eerbiedigen wer en recht. Zijn oproep is tevens een waarschuwing waarmee hij wil aangeven van maak niet dezelfde fouten die ik misschien heb begaan want de tijd gaat jou ook inhalen en ter verantwoording roepen.


    Maak melding
  24. Hmmm welke God! ik ben echt benieuwd met hoeveel geld bedrag is aan van der San zijn zakken is gevuld om dit zomaar zonder respectloos aan social media mee te delen.


    Maak melding
  25. Ik de uitzending gezien waarin Belfort en van der San zaten en later belde Oostburg in.
    Wat mij is opgevallen is dat van der San meerdere keren zijn eigen mensen voor apen heeft uitgemaakt, ik dacht toen we zijn toch niet in “planet of the apes”.
    Verder is hij emotioneel niet stabiel en is agressief, dus meneer moet naar gedrachtstraining en agressietherapie.
    Te vaak deed van de San histerisch.
    Belfort probeerde vanuit de inhoud mee te doen als ervaringsdeskundige maar hij is daarin niet alleen want in Suriname zijn er meerdere mensen met zo’n achtergrond.
    Aan het gezicht van de interviewer, de bodylanguage en de toon kon je duidelijk merken dat ook hij depri is geraakt.
    Oostburg probeert de taalkundige uit hangen en laten we zeggen dat is a nice try.
    Tegelijkertijd is hij ook aan het stoken want hij zei meerdere keren dat men “READY” is.
    Kijk mensen er zijn drie B’s die moeten worden opgeborgen in Suriname dan wel in het buitenland. Alle drie hebben een internationale veroordeling en zijn dus gesignaleerd. De drie B’s zijn BOUTERSE, BRUNSWIJK & BORDO.
    En dan beginnen met een CLEAN UP van het land op: Politiek, Economisch, Sociaal, Emotioneel, Wettelijk, enz.
    Santokhi heeft alle booby traps – vallen – blokkades die Bouterse & Kliek hadden gezet stuk voor stuk opgeruimd. Land staat er internationaal weer goed voor, alle achterstallige internationale contributies zijn betaald en Suroiname doet weer volop mee. Alle belangrijke landen hebben hun ambassades weer geopend en houden de boel goed in de gaten. Er lopen 350 mensen als toeristen in het land maar het zijn ??????.
    Als zou blijken dat de nationale diensten bepaalde klussen niet kunnen klaren wordt er internationaal bijgeschakeld. Goede actie van Santokhi. Wanneer op reis is dan is er een formele agenda maar er zijn ook bejind closed door gesprekken.
    Tot slot Suriname heeft nooit behoefte gehad aan een revolutie en dekolonisatie processen, deze onderdelen zijn er later aan toegevoegd om het verhaal van Bouterse een beetje vlees op het bod te laten krijgen.
    Surinamers zijn vredelievende mensen. Dat moet weer terug.


    Maak melding
  26. Hier is sprake van een zeer corrupt persoon. Gecorrumpeerd door de benoemingen met grote geldelijke beloningen ontvangen van de nu tot gevangenisstraf veroordeelde weldoener,voor die hij de gevangenis deur wil dichthouden.
    Van der San meent het gelijk aan zijn zijde te hebben als hij een god erbij haalt. Dat is onvolwassen oerwoud gedrag van een academicus(?)


    Maak melding
  27. Cornelis, de dingen die je noemt, herken ik in alle bevolkingsgroepen in Su. Maar Redkins heeft in meerdere dingen gelijk. Als ook de creolen in Su zo hard als de Hindoestanen zouden werken, zouden de Surinamers niet pinaren. Ze pinaren omdat de meeste creolen lui zijn en opteren op geld van de staat.


    Maak melding
  28. Helemaal eens met JBM “Suriname heeft nooit behoefte gehad aan een revolutie en dekolonisatie processen, deze onderdelen zijn er later aan toegevoegd om het verhaal van Bouterse een beetje vlees op het bod te laten krijgen.”
    Die Hollanders hebben het land inclusief een honingpot van 3,5 miljard keiharde Nederlanse Florijnen cadeau gegeven aan een stelletje debielen. E.e.a. zonder één druppel bloed. Surinamers hebben niet eens voor hun vrijheid moeten vechten, hoezo dekoloniseren, die bakra’s wilden van Suriname af.
    DiDiBri moest zo nodig een coup plegen en de baas gaan uithangen in het land. Het leed, de chaos en ellende dat deze man het land en volk heeft gebracht is bijna onbeschrijfelijk.


    Maak melding
  29. @Rami Rams..dat bedoel ik. Jij ziet t met jou bril. Want alle creolen zijn lui en alle hindoestanen zijn eerlijk en werken hard. Ga dat je m.. wijsmaken.


    Maak melding
  30. @ Redskin: Over de creolen weet je veel maar over jezelf bar weinig oa je identiteitscrisis, je gespleten persoonlijkheid. Roodhuiden praten niet veel. Ze weten ook zeker dat ze niet uit India komen. Hoe pijnlijk ook voor jou, we zullen het met zn allen moeten doen waar onze voorouders ook vandaan kwamen. Praat als Surinamer en niet als onderdeel van de Surinaamse gedachte. Aan splijtzwammen hebben we nooit iest gehad en jammer genoeg nog steeds last. Zou jij in je doodsstrijd een slokje uit een kalebas die je door een mede Surinamer met een andere dan de jouwe afkomst wort aangereikt weigeren? Ik weet zeker dat we vooral nu op een punt zin beland dat we het weer samen moeten doen. Kom uit de kast doe je oogkleppen en handboeien af, scheer je kop kaal en pak je gereedschap op ten behoeve van ons geliefd land.


    Maak melding
  31. Wie de heer van der San kent weet dat hij een eigen stijl heeft om zijn mening te uiten. Wie hem niet kent vraagt zich af: ‘waar komt zoveel boosheid en agressie bij deze man vandaan? Hij zit in een programma om het goede voorbeeld te geven en niet om de interviewer te schofferen”. De toonzetting en het gebruik van woorden als “apen” is kwetsend en niet nodig. Aan beide kanten, zowel voor als tegenstanders van Bouterse, praten minachtend naar elkaar toe en dat moeten wij matigen omdat dit niet in het belang van Suriname is.


    Maak melding
  32. Baja, wat een discussie hier…en eigenlijk alleen maar omdat een zgn.’bestuurskundige’ (beter bekend als jo koe jo) z’n eigen draai geeft aan een uitspraak en God erbij haalt.
    Wel, laat ik er dit zeggen;
    Je kunt in je leven veel fouten maken en zelfs moorden plegen.
    God is bereid je deze fouten te vergeven mits, je spijt betuigd, je zonden beleid en je je bekeerd.
    Heeft didibrie dat ooit gedaan??

    En dan dat gedoe over etniciteit: wanneer gaan Surinamers beseffen dat we ondanks ons ras of huidskleur een volk zijn??
    De haat jegens elkaar is een diep geworteld kwaad die alleen God kan genezen.
    Je moet wel tot hem komen, dat in alle eerlijkheid beleiden en Hem verzoeken om genezing. Bekeer je van het kwade, geef je hart aan de Heer en heb elkander lief.
    Dat is mijn kerstboodschap voor allen die met deze gevoelens worstelen op weg naar een beter Suriname 🙏
    Fijne kerstdagen.


    Maak melding
  33. Cornelis je leest weer niet goed. Er staat meeste creolen. En dat kan je niet ontkennen. Noem maar 1 creool die landbouw doet. 1 die sopropa plant of verkoopt/export. Etentje die een weiland heeft met koeien, schapen of geiten en noem maar op.
    Ze werken wel maar zoeken de lichtste werk. Ik discrimeer niet. Mijn grootste vriend is een creool. Hij zegt ook hetzelfde maar zegt tegelijkertijd helaas ik kan ze niet veranderen.


    Maak melding
  34. haha, lache
    nee eigenlijk niet
    Je moet wel tot de grootste groep stront behoren San om zoiets uit je smoelwerk te krijgen. Je hele familie is zeker een en al stront. Hoe durf je God erbij te halen.
    Pae wilde sterven voor deze man, ok hij gaat zijn gang maar. Genoeg bomen
    Maar jij wil om in een goed blaadje te komen verder gaan. Of is het alleen dat je je partij wil laten zien dat je er klaar voor bent. wil je dat zijn vrouw je steunt, of denk je dat hij hoe dan ook nog wat te zeggen zal hebben en dat jij zijn spreekbuis bent.
    Je bent een walgelijk stuk stront vol met worongs. Ik wens je en je familie en allen die jij liefhebt het allerslechtste toe. Belfigor komt je zo halen, maar eerst nog pijn pijn in je kop in je ledematen


    Maak melding
  35. Rami Tams. Lees je eigen tekst terug. ‘Creolen zouden even hatd als Hindoestanen moeten werken..’Jij bent nooit in t binnenland geweest blijkbaar. Creolen willen alleen t lichtste werk doen. Dan geef je bewust n verkeerd beeld. Alsof de hindoestanen fusiek zo sterk zijn.
    Ook zalig xmas
    .


    Maak melding
  36. “God” heeft nu van der San uitgekozen om “de blijde booschap” te brengen😂😂go ahead “apostel” trek een jurk aan en zoek ‘volgelingen’.. 😂😂


    Maak melding
  37. De meeste mensen zijn mee eens op deze platform dat DDB de bak in moet, gelukkig maar!
    Maar de Surinaamse politiek is heel erg smerig, kan ik jullie meegeven.
    Ik hoop niet dat men hem gratie verleent!!
    Elke moordenaar en crimineel moet zijn straf uitzitten!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES