vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMan in Nederland gegijzeld en beroofd na plaatsen advertentie in Suriname

Man in Nederland gegijzeld en beroofd na plaatsen advertentie in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De politie in Amsterdam heeft opgemerkt dat de afgelopen drie maanden meerdere incidenten in Nederland zijn geweest, die een link hebben naar te koop aangeboden zaken in Suriname. Daarbij zijn slachtoffers naar Amsterdam-Zuidoost gelokt om daar vervolgens gegijzeld en beroofd te worden.

In één van de gevallen bood een in Nederland wonende 63-jarige man medio december via Facebook Marketplace een in Suriname aanwezige graafmachine te koop aan. Dat deed hij via een neef die in Suriname woont, die vervolgens de digitale advertentie regelde.

Naar aanleiding van contact met een geïnteresseerde koper volgde een afspraak in een woning aan het Staverdenplein in Amsterdam-Zuidoost. In die woning krijgt het slachtoffer te maken met vier of vijf mannen, die fors geweld op hem toepassen.

Hij wordt bedreigd met een vuurwapen en via zijn telefoon, die daarna wordt afgenomen, moet het slachtoffer geld overmaken. Uren later laten de verdachten het slachtoffer, die ook zijn auto moet afstaan, achter bij een bushalte in de wijk Gein.

De politie stelt direct een onderzoek in en houdt in de nacht van dinsdag op woensdag 20 december 2023 in de nabijheid van de woning aan het Staverdenplein een 53-jarige man aan. Hij zit vast voor nader onderzoek in verband met verdenking diefstal met geweld en wederrechtelijke vrijheidsberoving van de 63-jarige man uit Den Bosch.

Politie zoekt getuigen
Ondanks de aanhouding kan de recherche de hulp van getuigen goed gebruiken. Kunt u de politie verder helpen en heeft u nog niet met hen gesproken? Neem telefonisch contact op met 0900-8844 of vul het online tipformulier in. Vergeet hierbij niet het zaaksnummer te vermelden: 2023286918. Anoniem melding doen van verdachte situaties of soortgelijke zaken? Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Omdat sprake kan zijn van een ernstig misdrijf kunt u ook anoniem terecht bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI). Een gesprek met een rechercheur van TCI is volledig anoniem.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. @PJUL jou vergelijking slaat nergens op, ga je nu een financiële instelling gebruiken als voorbeeld. Zeker jaloers op de monkey en olifanten aanbidders maar ook de Blex en Meslems hebben flink zaken gedaan met deze Surigoud.


    Maak melding
  2. @filia als de kippen bij met haar zieke reacties altijd wil ster spelen op wkn. Wie gaat zoiets stoms doen, dan ben je goed gek gestoord vind niet gek dat hun zijn opgelicht. Surigoud lees ik ook mang mang Surinamers zijn dol op demoniseren ik heb ook vaak meegemaakt echte smeerlappen die dit doen en mensen criminaliseren en aanbidden alleen politie als goden zien in plaats van dat hun zelf nuttig worden bij de politie te gaan aseholes bij de politie gaan nee hoor liever stelletje vette luiaards en uithangen etc.


    Maak melding
  3. @ Surined 24 december 2023 Bij 11:20
    @PJUL jou vergelijking slaat nergens op, ga je nu een financiële instelling gebruiken als voorbeeld. Zeker jaloers op de monkey en olifanten aanbidders maar ook de Blex en Meslems hebben flink zaken gedaan met deze Surigoud.

    Vertel mij eens waarom ik jaloers zou zijn op criminelen die hun meerhoofdige goden aanbidden maar voor de rest alles doen wat deze meerhoofdige apen en olifanten verbieden. Ja je moet wel tegen kritiek kunnen hoor.
    De Blakas zeggen het al jaren de grootste criminelen zijn de handige cooly ondernemers


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES