vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijLichten 'Enchanted Christmas Forest' en grootste kerstboom van Suriname aangemaakt

Lichten ‘Enchanted Christmas Forest’ en grootste kerstboom van Suriname aangemaakt

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse president en de first lady hebben vrijdagavond 22 december officieel de lichten aangemaakt van de Enchanted Christmas Forest. Onderdeel daarvan is de grootste kerstboom van Suriname, centraal op het Onafhankelijkheidsplein

President Santokhi is ingenomen met de prachtige transformatie van het plein, versierd met een torenhoge kerstboom en een overvloed aan lichtjes. Dit grootse spektakel is georganiseerd met de bedoeling iedereen in de kerstsfeer te brengen, zodat ze de vreugde en verwondering kunnen ervaren die de lichtjes van Kerstmis met zich meebrengen.

“Het licht moet blijven branden in onze harten,” aldus het staatshoofd.

Dit jaar is de Enchanted Christmas Forest uitgebreid met een carrousel. Volgens de first lady is dit een spannende attractie voor de kinderen, die zich helemaal kunnen vermaken en genieten ervan. De bedoeling is om het lichtjespark steeds uit te breiden.

“Twee jaar terug ontstond het idee om de Enchanted Christmas Forest op te zetten en nu is het niet meer weg te denken,” zegt de first lady. 

Gezinnen, maar vooral de jeugd en kinderen moeten een centrale plek hebben om leuke kerstfoto’s te maken en het kerstgevoel aan te wakkeren. De Enchanted Christmas Forest blijft tot en met 3 januari 2024 voor de gemeenschap toegankelijk.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
  1. HUICHELAARS EN FARIZEEERS…..LEES : Jeremia 10:1-8 God en afgoden 1 Hoor wat de HEERE tot u zegt, volk Israëls. 2 Dit is wat de HEER zegt: ‘Leer de wegen van de natiën niet en wees niet doodsbang voor tekenen in de hemelen, hoewel de natiën er doodsbang voor zijn. 3 Want de praktijken van de volkeren zijn waardeloos; ze hakken een boom uit het bos en een ambachtsman vormt die met zijn beitel. 4 Zij versieren het met zilver en goud; ze bevestigen het met hamer en spijkers, zodat het niet zal wankelen. 5 Als een vogelverschrikker in een komkommerveld kunnen hun afgoden niet spreken; ze moeten gedragen worden omdat ze niet kunnen lopen. Wees niet bang voor hen; ze kunnen geen kwaad doen en ook geen goed doen.” 6 Niemand is zoals u, HEER; je bent groot en je naam is machtig in kracht. 7 Wie moet u, Koning der natiën, niet vrezen? Dit is uw recht. Onder alle wijze leiders van de naties en in al hun koninkrijken is er niemand zoals jij. 8 Zij zijn allen zinloos en dwaas; ze worden onderwezen door waardeloze houten afgoden…DE WARE OORSPRONG VAN HET CHRISTELIJKE KERST IS HEIDENS . Veel mensen weten dat het christelijke Kerst niets met de Bijbel te maken heeft en geen ware Bijbelse oorsprong kent. Het heeft alles te maken met het alom bekende zonnewendefeest en toch is er wel degelijk een Bijbelse verklaring voor het christelijke Kerstfeest. Wellicht heel anders dan je zou denken, aangezien het in deze gaat om een ingewikkelde incestrelatie tussen een moeder en haar zoon. Een relatie waaruit later de typerende moeder/kind verering uit voort zou komen die we terugvinden in onder andere de verering van Isis en Osiris tot aan de verering van Maria met Jezus toe. Waar komt het Bijbelse Kerstfeest vandaan? Het incestverhaal van Semiramis en Nimrod Om op deze vraag een antwoord te kunnen geven moeten we terug naar een Bijbels verhaal. Dit verhaal vind je terug in het Oude Testament. Het verhaal van Nimrod. Velen zullen deze naam herkennen van het verhaal waarin de stad Nineve door deze Nimrod gebouwd werd. De naam ‘Nimrod’ is Hebreeuws en is afkomstig van ‘Marad’ wat betekent ‘hij rebelleerde’. En hier begint een vroege geschiedenis van incest: Nimrod trouwde met zijn eigen moeder Semiramis. DE BIJBEL IS GODS WOORD.


    Maak melding
  2. Rond kerstmis was het altijd koud en donker. Mensen haalden dan bomen in huis voor het hout (verwarming, vuur, licht) en voor de isolatie (dennentakken) van hun hutten. De eikels van de den werden gegeten en met het sap uit de stam werd warme voedzame drank gemaakt.
    Hierdoor heeft de denneboom een heilige status gekregen. Heiliger dan Jezus.
    Met de den kwam men de winter goed door.


    Maak melding
  3. Mensen zijn altijd negatief over suriname maar suriname is arm maar niet gierig en best wel zorgzaam. Mooie grote kerstboom met roze lichten ik heb you tube filmpje gezien. In nl wil de zeer luie gierige overheid met zeer luie criminele ambtenaren alleen maar miljoenen cashen bij arme allochtonen, vooral bij surinamers willen hun jackpot cash halen. Suriname is niet zo erg hoop ik de overheid werkt hard in suriname zo te zien en gunt mensen ook moois.


    Maak melding
  4. @ Sandra, 1.) als je in Nederland woont, is het tijd om je biezen te pakken en naar Suriname te gaan, waar er geen zeer luie ambtenaren zijn die alleen maar MILJOENEN cashen bij ARME allochtonen. Hoe achterlijk ben je eigenlijk? Wat is je niveau? Hoe hoog is jou IQ? Lees die flauwekul die je gepost hebt nog een paar keer over en probeer te begrijpen wat voor bullshit je hier vertelt. 2.) Als je in Suriname woont, houd je smoel over Nederland.


    Maak melding
  5. @filia je bent een super achterlijk ik weet niet waar je woont met je zieke nickname shame on you. Altijd afgeven op suriname jullie zitten met jullie achterlijke dikke kop en dikke kop mij belastingcenten te vreten en surinamers slapen en willen pakket uit nl jij bent een van de luie vette achterlijke hoer of je zit bij de belastingdienst in nl op mijn centen te wachten. Jij moet je zieke postings goed zelfs 20 keren goed lezen. Rommel kan je veel schrijven tering @filia. Jij kop zit vol met rommel.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES