donderdag, mei 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameBericht over ontwapenen 50 commando's door bevelhebber is fake

Bericht over ontwapenen 50 commando’s door bevelhebber is fake

-

Does Travel - naar Suriname

Een bericht dat de bevelhebber van het Nationaal Leger Suriname, kolonel Werner Kioe A Sen, leden van het Korps Speciale Troepen (KST) heeft laten ontwapenen, is niet waar. Dat meldt de leiding van het Surinaamse leger. In een persbericht van het leger komt het volgende naar voren:

“In tegenstelling tot hetgeen wordt beweerd middels nepberichten is er geen enkele groep of eenheid van het Leger ontwapend vanwege vermoedelijk afwijkend gedrag of om wat voor andere reden dan ook. Zulke berichten verwijzen wij als organisatie daarom meteen naar het rijk der fabelen.

Integendeel is de integriteit van het Nationaal Leger in tact, omdat elk lid zijn of haar verantwoordelijkheden kent.

Ook met betrekking tot een officier die vastzat vanwege zijn rol als voormalig beveiligingspersoon van de vorige president Desire Delano Bouterse, kan gesteld worden dat de bedenkers van dit verhaal duidelijk uit zijn op misleiding van de samenleving. De betreffende officier was gearresteerd op gronden die aanzienlijk verschillen van wat wordt beweerd. Het Nationaal Leger is een professionele organisatie, waarop diverse wetten van toepassing zijn die de leden dienen te respecteren.

Voorts is het Nationaal Leger Suriname als onderdeel van de Defensieorganisatie er op gebrand te werken conform het internationaal recht, humanitair recht en andere internationale verdragen.

Dankzij het internet en de nieuwe technologieën kan heden ten dage vrijwel iedereen nepnieuws maken en elke vorm van valse informatie verspreiden, vaak met misleiding als beoogd doel. Laten wij als samenleving hiervoor waken en de bronnen van zulke berichten eerst verifiëren en op echtheid toetsen, alvorens over te gaan tot verdere verspreiding.

De Bevelhebber van het Nationaal Leger,
Kol. W. Kioe A Sen

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Die suri’s die dit soort fakenews geloven zijn niet zo snugger.

    Bouta heeft het leger fysiek en geestelijk compleet vernietigd.
    Jarenlange verwaarlozing, geen trainingen, kleding, behoorlijk loon, voeding, opvang veteranen, etc.
    Wie denkt dat deze militairen achter hem staan heeft het glad mis.

    Zijn matties zijn 85 plus, allemaal versleten ouwe padvinders.
    Zijn twee topbeveiligers zijn close met pres Chan, misschien moeten deze 2 de ex-bevel ceremonieel begeleiden naar de cel. 😅😂

    Handig als jullie nou eens een keer die oproerkraaiers opsluiten.


    Maak melding
  2. Adboel, Pinas, Van der Sar, Midiedjan, etc. allemaal figuren die de meest onwaarschijnlijke onzin verkondigen en de kritiekloze journalisten en redacteuren plaatsen de meest grote en doorzichtige onzin klakkeloos. Het zou goed zijn als de Ver van Journalisten eens toonde dat de Ver. een zelfreinigend vermogen hebben en collega’s en redacties aanspraken op de soms wel heel gestoorde stukken die gepubliceerd worden.
    Het is al erg genoeg dat op sociale media de meest absurd onzin en complottheorieën worden gedeeld. De hele samenleving is al zo zeer verziekt dat sommige grote leugens door vele voor waar worden genomen.
    Zelfs in de DNA worden met grote regelmaat de meest absurde beweringen gedaan zonder dat de voorzitter de spreker verplicht om zijn beweringen te onderbouwen dan wel terug te nemen.
    .
    Ik ben blij dat de rechters in elk geval wel blijk gaven van een gezond verstand en niet zomaar alle sprookjes voor waar aannamen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES