vrijdag, mei 3, 2024
HomeNieuws uit SurinamePlannen voor driedaagse regionale toerismebeurs in Suriname

Plannen voor driedaagse regionale toerismebeurs in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De toerismesector in Suriname vervult een cruciale rol bij het stimuleren van economische groei en het bevorderen van het rijke culturele en natuurlijke erfgoed van het land. In samenwerking met alle belanghebbenden streeft de sector naar het aantrekken van een groeiend aantal toeristen om zo de lokale economie te versterken en mondiale connectiviteit te bevorderen.

“Suriname scoort hoog als toeristische bestemming, maar bevindt zich nog niet op het gewenste niveau”, aldus Toerisme-directeur Rabin Boeddha van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) in een gesprek met de Communicatie Dienst Suriname. Hij benadrukt dat er een meer rigoureuze aanpak nodig is voor verdere ontwikkeling van de sector.

Een van de belangrijkste strategieën die de toerismesector in Suriname hanteert, is het promoten van de diverse culturele en natuurlijke attracties. Directeur Boeddha geeft aan dat Suriname beschikt over een unieke mix van culturen, waaronder Inheemse, Afrikaanse, Indiase, Javaanse en Chinese culturen, die tot uiting komen via verschillende festivals, culinaire ervaringen en traditionele optredens. Bovendien bieden de ongerepte regenwouden, adembenemende watervallen en overvloedige fauna van het land ongeëvenaarde mogelijkheden voor ecotoerisme.

“Via gerichte marketingcampagnes en samenwerkingen met de private sector probeert het ministerie dit onderscheidende aanbod onder de aandacht te brengen om potentiële bezoekers te verleiden”, onderstreept de functionaris.

Volgens de Toerisme-directeur is Suriname niet onvriendelijk voor toeristen, maar eerder een gastvrije en heerlijke bestemming om te verkennen. “Negativiteit en klachten kunnen zich in elke sector voordoen, ook in de toeristische sector,” merkt Boeddha op. Hij zegt dat het echter essentieel is om deze situaties nuchter te benaderen.

“Generaliseren op basis van enkele klachten is oneerlijk en kan de reputatie van Suriname als toeristische bestemming schaden. In plaats daarvan is het belangrijk om negatieve incidenten snel en effectief aan te pakken en de impact ervan te neutraliseren.” De directeur stelt dat dit bereikt kan worden door transparante communicatie, snelle oplossingen en toewijding aan het voortdurend verbeteren van de bezoekerservaring.

De TCT-functionaris geeft verder aan dat het bij het ingaan van het nieuwe jaar essentieel is om duidelijke plannen en acties uit te stippelen ter verbetering van het toerisme in de regio. Het eerste kwartaal zal van groot belang zijn voor het operationeel maken van de Suriname Toerisme Autoriteit (STA), het voortzetten van landelijke trainingsprogramma’s en het bezoeken van belangrijke internationale beurzen. Voortbouwend op het succes van de activiteiten van de Wereldtoerismedag van vorig jaar, zijn er plannen om een driedaagse regionale toerismebeurs in Suriname te organiseren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
  1. Hahaha wat een dromen hahaha.

    Wat tips:
    Su is toeristische onvriendelijk.
    Su staat onderaan op de toeristen ladder en toch is alles zo duur. Vergelijk het met Thailand. Miljoenen toeristen en stukken goedkoper.
    Binnenland is vervuild en gevaarlijk.
    Binnenstad heeft weinig vertier en is smerig. Dure hotels.
    Toeristen worden bang als ze in de binnenstad lopen.
    Ik kan zo doorgaan etc etc

    Surinaamse touroperator willen vandaag beginnen en morgen al rijk zijn.
    Zo werkt dat niet.


    Maak melding
  2. Het koninkrijk Sur is geen toeristen land.Wat valt er te beleven in Sur. Vies en crimineel land Geen bezienswaardigheden. In het regenseizoen staat heel Sur onder water. Een cruise vakantie misschien. Je moet altijd op je hoede zijn dat je niet beroofd wordt. Criminelen lezen ook wat er in hetbuitenland gebeurt. Recentelijk zijn er weer toeristen in bussen overvallen in Zuid-Afrika. Dat gaat ook een keer gebeuren in Sur.


    gemodereerd
  3. Deze plannen zijn bij voorbaat al geflopt.
    Als je de toeristische sector wil aanpakken moet je allereerst de criminaliteit aanpakken oet!
    Dromen jullie maar lekker verder. Niemand durft tegenwoordig om Suriname te bezoeken. Zelfs overdag wordt je beroofd. Ongelooflijk .
    Denk zelf na, wie wil zijn leven onzeker zijn om naar Suriname te gaan.


    Maak melding
  4. Leuke foto van een luiaard.Dit dier staat symbool voor de Suri.Onder foto van luiaard moest een bewapende en gemaskeerd Dalton staan.Of de zware jongens van Donald Duck.


    Maak melding
  5. De onafhankelijkheid is funest geweest voor het land.
    Beter is om het land weer terug te geven aan Holland. Of hou een referendum met tot een partitie van het land. Het gaat nooit lukken om ontwikkeling te brengen met een bepaalde bevolkingsgroep. Kijk maar in Afrika met al haar natuurlijke hulpbronnen is het nog steeds een teringzooitje.
    Dit volk heeft nog nooit een hoogbestaande beschaving gekend, daarom leven ze nog steeds als beesten.


    gemodereerd
  6. Hahaha…Suriname roversnest..toeristen zullen wel gek en levensmoe moeten zijn om massaal naar Suriname te gaan…soso roof..
    Doe eerst wat daaraan!!!!!!!


    Maak melding
  7. Suriname is voor mij te gevaarlijk,

    Ik ga welk elk jaar op vakantie naar west-afrika.

    Begin dit jaar naar Thailand geweest. Fantastisch. Prachtig.
    De ticket kosten schrikt veel mensen met hun gezin al af.

    Ik rust
    Djamoe


    Maak melding
  8. Als je levensmoe bent, ga dan als toerist naar Suriname. Land heeft geen ene moer meer te bieden voor toeristen.
    De stad heeft niets, is smerig en het uitgangsleven in de avond moet je niet meer wagen. Toeristvriendelijk is het land niet meer, en snap wel dat mensen hun zuur verdiende geld liever ergens anders vakantie gaan vieren waar ze waar krijgen voor hun
    geld. Sari torie, maar dat is de realiteit.


    Maak melding
  9. Volgens toerisme-directeur Rabin Boeddha is Suriname niet onvriendelijk voor toeristen, maar eerder een gastvrije en heerlijke bestemming om te verkennen. Waar woont deze Rabin? Misschien moet hij een keer een goed gesprek hebben met veiligheidsadviseurs in ons land. Want dat de criminaliteit en onveiligheid hoogtij vieren weet iedereen.


    Maak melding
  10. Met de pasbenoemde nieuwe minister op TTCT of wat zijn functie nu is, gat het zeker lukken. Bwhoeeee hahaha. Deze man heeft verstand van zaken en zal van Suriname een toeristenparadijs maken, met zijn lijder en de broer van deze als zijn mentoren; ze lijken op meerdere vlakken wel niet op elkaar, maar ze zijn wel family.


    Maak melding
  11. Als je 2 dagen in Paramaribo verblijft, heb je alles al gezien. Naar het binnenland hoef je niet te gaan, want misschien keer je niet meer levend terug.
    Verder valt er weinig te beleven. Dan moet je ook nog eens in de dure periode gaan. De periode waarin alle bomen vruchten dragen zodat je flink kunt genieten van de diverse heerlijke vruchten die het land rijk is. Maar dan betaal je wel heel veel.
    Bloedzuiger KLM maakt het er ook niet goedkoper op. En door de rovers moet je voortdurend over je schouder kijken.
    Dus voorlopig niet.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES