vrijdag, mei 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinister Raghoebarsing: "Leningen geschieden in overleg met IMF"

Minister Raghoebarsing: “Leningen geschieden in overleg met IMF”

-

Does Travel - naar Suriname

Volgens ministers Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning zal de regering het land geenszins opzadelen met schulden. De bewindsman heeft op dinsdag 12 december 2023 twee leningsovereenkomsten voor een totaalbedrag van USD 170 miljoen getekend met de IDB-vertegenwoordiger voor Suriname, Adriana La Valley.

Hij merkt op dat men zich terecht afvraagt of de regering niet te veel leningen neemt. Echter benadrukt minister Raghoebarsing dat alle leningen in het traject met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) passen en ook goed met het fonds worden doorgepraat.

“Er is geen sprake van dat Suriname wordt overladen met leningen. Ze lopen in goede gemeenschap met het IMF en zitten in het framework dat we met het IMF bespreken. Dus voordat wij leningen sluiten met de IDB, zijn ze goed doorgepraat met het IMF. Die is dus op de hoogte en heeft ze ook samen met ons doorberekend”, zo legt minister Raghoebarsing uit.

Hij voegt eraan toe dat er niet onbezonnen leningen worden genomen om de middelen vervolgens op te maken aan lonen of luxe. “Het belangrijke is dat je leningen goed besteedt en investeert in ontwikkeling van sectoren.

IDB-vertegenwoordiger La Valley merkt op dat Suriname op het juiste spoor is. Ze zegt dat IDB het land ondersteunt met financiële middelen en programma’s zodat er ook betere besluiten genomen kunnen worden. Een van de leningen betreft een bedrag van USD 150 miljoen ter ondersteuning van hervormingen op het gebied van overheidsmanagement en transparantie van bestuur.

Voor de negende volks- en woningtelling in 2024 is USD 20 miljoen door de IDB beschikbaar gesteld. De IDB-functionaris zegt dat de steun aan Suriname ook bedoeld is om macro-economische stabiliteit tot stand te brengen. Zij spreekt van een sterk partnerschap tussen de IDB en Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. ach man hou toch op met leningen sluiten. alles moet terugbetaald worden. met welk geld??? olie monie??? en als er geen oliemonie komt omdat de multi nationals de exploitatie kosten te hoog vinden??? en/of vanwege de instabiliteit met de situatie met venezuela. hoe gaat dit failliet land verder gaan? met alle resprkt minister trap niet in de IMF val.


    Maak melding
  2. Stanley Ragoebarsing begint zich steeds te ontpoppen als een grote leugenaar. Hij neemt het steeds minder nauw met de waarheid. De een-na-de-andere leugen komt uit zijn mond.Wat gaat er rond in deze man zijn hoofd? Voer voor psychologen en psychiaters.

    Ik heb Stanley vroeger gekend. Samen met Maurice Roemer, de governer van de Centrale Bank van Suriname, zaten we in dezelfde klas op de St.Pascalisschool. We hebben allen goede opleidingen gevolgd aan Nederlandse universiteiten.Ik vermoed dat Ragoebarsing en Roemer geen eigen inbreng hebben in het beleid dat de VHP voert.De blunders die ze maken zijn ongekend.

    Sedert Ragoebarsingn zitting heeft genomen in deze VHP regering liegt hij erop los.Hij zat vroeger bij de NPS. Was minister van Sociale Zaken onder Venetiaan. In die periode kwam deze katholieke christen heel integer over.

    Stanley moet zich nu schamen. Hij zwijgt dat de regering waarin hij thans zitting in heeft genomen in drie jaren tijd meer geld heeft geleend dan onder 10 jaren regering Bouterse. Transparantie is ver te zoeken onder deze regering van Santokhi.Ze vertellen niet aan het volk dat ze de oliebronnen hebben verpand aan IMF, IDB en Oppenheimer. Stanley Ragoebarding moet maar gaan biechten bij bisschop Tjoenie van de katholieke kerk.Hij moet tot inkeer komen.Sarie torie….


    gemodereerd
  3. Het lenen wordt goedgekeurd door IMF maar ziet IMF niet dat het verdwijnd op jullie prive rekeningen??
    Deze regering hft nog geen ene malle moer gedaan.


    gemodereerd
  4. @@@RobG
    Het is allemaal één pot nat. Geloof er niets van. Is een grote leugen om de bevolking zoet te houden in het zicht van de aankomende verkiezingen. Een lening goed gekeurd door het IMF of niet goed gekeurd, het blijft altijd een lening die moet worden terugbetaald.
    En trouwens is ook IMF zo corrupt als de types. Ze geven landen leningen om in hun macht te houden.
    Chandrikapersad Santokhi heeft niets waargemaakt van zijn verkiezingsbelofte. Geen reorganisatie van departemen, zeven even en spookambtenaren staan gewoon op de loonlijst. Persoon allang dood in het graf of gecremeerd, maar nog steeds loonbetaling. Santokhi zou de departementen gaan resuffelen, maar geen klote uitgevoerd. Hij is nog steeds niet klaar met resuffelen van Melani!!!
    Hoe kan dan IMF die handel goed keuren.
    FARCE…………


    Maak melding
  5. Ik had vroeger heel veel respect voor deze man, ik vond hem één van de weinige ministers toen die wist waarover hij had. Sinds zijn aantreden in deze regering heeft hij het liegen en bedriegen zich eigen gemaakt.

    De regering staat onder curatele van IMF jullie kunnen en mogen niets zonder toestemming van imf.

    Vhp had zoveel kritiek op de ndp vwb het goedkoop verkopen van de basisspullen, nu doen ze hetzelfde onder de naam food basket en schaamteloos propageren ze het, als aan de zwakkeren denken.

    Deze regering moet snel ophoepelen en daarna moeten ze één voor één in het gevang worden gezet alszijnde lid van een criminele organisatie genaamd vhp.


    Maak melding
  6. Begin met produceren… Het land bulkt letterlijk en figuurlijk van de rijkdom. Maar er gaat helemaal niets uit het land. We zijn niet eens in staat om een blikje kokosmelk te produceren of een kwalitatief hoogwaardige meubelfabriek op te zetten met de vele houtsoorten waar we over beschikken. De mogelijkheden zijn eindeloos..

    Nee we importeren liever en hebben daarvoor constant geld nodig. Ik vraag me af, met nog anderhalf jaar te gaan of het verantwoord is dat een regering nog zoveel miljoenen zou mogen lenen en het land steeds dieper in de ellende drukt.


    Maak melding
  7. De ndp heeft heeft bewust deze regering opgezadeld met miljarden schulden. De staatskas hebben ze geplunderd daarna zijn ze flink gaan lenen typisch een afride eigenschap.
    Lenen en niet terugbetalen, anderen moeten nu de kastanjes uit het vuur halen voor deze vernietigers.


    gemodereerd
  8. Ai boi sranang mangs zijn hinderlijk komisch, toen ze moesten schreeuwen liegers en bedriegers hoorde je alleen maar NEKS NO FOUT!!! Nu er gewerkt wordt om uit die tokotoko te komen hoor je van alles.


    Maak melding
  9. Stanley Ragoebarsing is het volk en de media aan het belazeren. Ik wil Stanley herinneren aan de woorden van Santokhi en zijn VHP kopstukken. ” Toekomstige generaties worden opgescheept met schulden”. Deze slogan hebben ze veelvuldig gebruikt tegen de vorige regering.

    Wat blijkt nu?Karma is een bitch is een veel gehoord gezegde. De regering Santokhi heeft door een desastreuze beleid in drie jaar tijd meer schulden gemaakt dan de regering Bouterse in tien jaren. De Oppenheimer lening heeft Santokhi laten oplopen van 500 miljoen US dollars naar 880 miljoen US dollars.Bij deze toename van de schuld moeten wij de 150 miljoen van de IDB optellen en de leningen van het IMF.

    Daarnaast zijn door Santokhi meerdere diverse leningen gesloten die voor ons geheim worden gehouden.Ze zijn niet meer geloofwaardig. De regering Santokhi is in dit soort zaken niet transparant . Het is in elk geval een money making business voor VHP kapitalisten


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES