donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGezochte Guyanese verdachten in Suriname aangehouden

Gezochte Guyanese verdachten in Suriname aangehouden

-

Does Travel - naar Suriname

Een gemengde eenheid bestaande uit leden van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP), Arrestatie Team (AT) en Kapitale Delicten (KD) hebben twee gezochte Guyanese verdachten in Suriname aangehouden en naar het politiebureau afgevoerd ter voorgeleiding.

De twee mannen Emanuel B. en Roman R. worden door de Guyanese politie gezocht in verband met een gepleegd strafbaar feit in het buurland.

Roman die deel uitmaakt van een bende wordt gezocht in verband met een zaak waarbij hij in een bivakmuts te zien is in een kort filmpje, dat werd opgenomen toen hij bezig was een militair van de Guyana Defence Force (GDF) te mishandelen (foto).

De geüniformeerde militair zou onder bedreiging van een mes zijn mishandeld. De militair werd ook door andere bendeleden mishandeld. Dit werd gefilmd en via social media gedeeld.

In de maand november werd Roman officieel gezocht door de Guyanese politie. Het vermoeden bestaat dat Emanuel ook deel uit maakt van de bende.

Nadat de politie een officieel opsporingsbericht lanceerde, zijn de twee mannen richting Suriname gevlucht. Na uitgewerkte informatie kwamen ze in beeld waarna ze in het district Para in een bonukampoe werden aangehouden.

Het vermoeden bestaat sterk dat de twee mannen meer op hun kerfstok hebben. De verdachten zijn aan de afdeling kapitale delicten overgedragen, die de zaak in verder onderzoek heeft.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. Door de jarenlange paarse cultuur is Suriname bijna verworden tot een criminele vrijstaat. Zelfs van de moordende President en zijn zoon is wettelijk bewezen dat zij dikke vingers hebben in het witte gebeuren. De toegenomen straat criminaliteit en corruptie in de overheid zijn zonder meer de vruchten van het gevoerde NDP beleid. Je moet terugkijken om te weten wat de oorzaak is. De huidige President heeft het niet makkelijk. Zijn intenties zijn goed en de wil om zijn beloftes waar te maken is zuiver. Echter, leiding geven aan regeermacht wil niet zeggen dat je alle touwtjes in handen hebt want dat kunnen alleen dictators. “Chan” doet zijn best en heeft tot nog toe aardig wat wapenfeiten op tafel, zie maar onze financiële ratings en versterking van koopkracht. Als je door de politieke waas kijkt zie je dat we wel de goede kant opgaan. Ook de grootste zorg namelijk de prijzen van basisgoederen wordt nu met een andere benadering aangepakt. Negativisme moet omgezet worden in een positief denken, klagen heeft geen zin. Alleen met z’n allen komen we uit de door paars gecreëerde ellende.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES