vrijdag, mei 3, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAmoksi: "Uitgelekte dreigingsanalyse is politiedocument; onderzoek gestart"

Amoksi: “Uitgelekte dreigingsanalyse is politiedocument; onderzoek gestart”

-

Does Travel - naar Suriname

De afgelopen dagen ging via social media een document van de Surinaamse politie rond met de titel ‘Dreigingsanalyse’ en gekwalificeerd als ‘Top Geheim’. Volgens Justitieminister Kenneth Amoksi is het een authentiek stuk met betrekking tot de uitspraak rond de 8 decembermoorden op 20 december bij het Hof van Justitie in Suriname.

“Ik kan bevestigen dat het een politiedocument is en het geeft een analyse van wat er allemaal speelt. Maar u ziet ook dat de politie niet stil zit. Dat de veiligheid van de samenleving een zorg is voor de politie en dat er aandacht daaraan wordt besteed”, zei de bewindsman woensdag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)-vergadering.

Amoksi benadrukte dat zo een dreigingsanalyse een standaardprocedure, vooral als er gekeken wordt naar het feit dat de NDP voor 16 december een massameeting heeft gepland waar de partijvoorzitter tevens hoofdverdachte Desi Bouterse zijn aanhangers zal toespreken.

“U kunt dus niet van de overheid, de regering, politie of Defensie verwachten dat wij met gekruiste armen gaan zitten en de zaken afwachten”, stelde hij.

Volgens de minister heeft de korpschef ondertussen al opdracht gegeven om een onderzoek te starten naar hoe precies dit stuk is uitgelekt. Hijzelf noemt het vervelend en verfoeilijk dat zoiets gebeurd is. “Van een instituut dat de veiligheid moet garanderen verwacht je niet dat er leden daarbinnen zijn die de organisatie tegen de enkels schoppen. Dit zal grondig worden uitgezocht”, aldus de minister.

Vaandaag heeft ook president Chan Santokhi de RvM-vergadering bijgewoond. Het staatshoofd ziet deze lek als een ernstige zaak en heeft Amoksi ook terstond opgedragen om deze zaak grondig te laten onderzoeken. Volgens Santokhi hadden maar drie personen dit document in hun bezit. Hij heeft hierover ook een bijeenkomst gehad met ministers, vicepresident en veiligheidsdiensten.

Volgens Amoksi hoeft de samenleving zich niet zorgen te maken aangezien de Surinaamse politie samen met overige veiligheidsdiensten alles in het werk stelt om de orde te handhaven en veiligheid van de gemeenschap te garanderen. Met deze voorbereiding kan ook de rechterlijke macht zonder enige verstoring of belemmering haar werkzaamheden uitvoeren. Oproepen van derden via sociale media dat mensen op 20 december liever thuis moeten blijven, vindt hij dus verregaand.

“Aan de hand van wat we constateren, gaan we adviezen geven aan de president, vicepresident en RvM”, aldus Amoksi.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
  1. Dies na verraad. Mi Dati neemt dit serieus. Iedereen weet dat binnen de politie en veiligheidsorganisaties er lieden rondlopen met verkeerde agenda’s, want dat zien we iedere keer weer. Als het niet is dat ze geheime informatie voor geld laten uitlekken dan stelen ze of rijden gewoon dronken staatsvoertuigen in de goot.


    gemodereerd
  2. duidelijk uit welke hoek dit dus komt. Zo zie je maar weer niemand van de ndp is te vertrouwen


    gemodereerd
  3. Als de NDP de vorige verkiezingen had gewonnen zouden politie agenten in het paars (uniform) gekleed gaan .


    gemodereerd
  4. Het moet nog maar bewezen worden of Amoksi in staat is verraad binnen zijn departement op te kunnen / willen lossen.
    Wie beschermt de voortvluchtige Hoefdraad ?
    Wie heeft het goud bij Piet Wortel thuis laten verdwijnen ?
    Wie heeft Bordo money dagoe getipt ?
    Etc.

    Het gehele ministerie van JusPol moet gescreend en gefilterd worden !

    Wi mus seti kondre bun.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  5. Haha hele veiligheid is poppenkast. Ik dacht dat een grapjas dat ding geschreven had. Nu hoor ik top geheim.
    Ik wil plannen zien waar en hoe en met wat jullie actie gaan ondernemen. Dit is door deze grapjassen uitgelekt.
    Liever hebben de agenten een paars uniform, nu hebben ze geen moer.


    gemodereerd
  6. De minister heeft gelijk om de politie en andere veiligheids eenheden in opperste staat van paraatheid te brengen.

    Ik zie video’s rondgaan van mensen die dreigementen uiten van If a mang sroto dang yu sa sjie.

    De NATIONALE DEPLORABELE PARTIJ die zaterdag een grote massa meeting gaat houden komt heel erg dreigend over.

    Zaken als 17 februari mogen we niet meer krijgen.
    Die gasten zijn op chaos uit en dat kunnen we niet hebben.


    Maak melding
  7. Ach scenario’s en afleidingsmanoeuvres is deze regering en de bedrieger Chan niet vreemd. Er zouden maar 3 mensen in het bezit zijn van dit document en toch is het gelekt. Moet ons niet verbazen als Chan of die waardeloze minister hetzelfde gelekt hebben. Toen Chan minister was zou er 90 kg drugs uit een kluis verdwenen zijn, maar 1 persoon een hindustaan zou de sleutels hebben maar die werd nooit aangehouden. De minister moet nu onderzoeken wie heeft gelekt, waarom niet beginnen bij de 3 personen. Sinds amoksi minister is wordt er zelf inbraken gepleegd op politiebureaus, er wordt gestolen op bureaus, niets en niemand is veilig onder deze regering, ze kunnen geen veiligheid garanderen. Zelf Chan de leugenaar voelt zich onveilig en rijd met 20 volgauto’s rond en heeft een veiligheidsgordel om. Wie houd wie voor de gek.
    Ik begrijp nu ook dat Chan op 20-12 naar het buitenland vertrekt, juist op deze dag zou hij leiding moeten geven mocht er calamiteiten zijn maar waarschijnlijk moet hij noodgedwongen ergens anders zijn.

    Trouwens welke gek in Suriname heeft verzonnen om net voor de feestdagen uitspraak in zo’n controversiële kwestie te willen doen. Dit is de tijd waar Suriname het moet hebben van de toeristen die geld komen uitgeven. In deze apenland hebben ze geen idee wat hun belangen zijn, het doet maar. Wat een stelletje idioten.


    gemodereerd
  8. Weer een voorbeeld hoe onbetrouwbaar en corrupt het politieapparaat in Surbabwe is.
    De uitstpraak van Moks-Aleisie dat de Surinaamse politie samen met andere veiligheid instellingen alles in het werk stelt om de orde en veiligheid te handhaven, moet gezien worden als de aller grootste Surinaamse mop van 2023.


    Maak melding
  9. knul dus je begrijp niet waarom de president 1 dag na de uitspraak naar het buitenland moet?
    Begreep je wel dat de vorige president niet verscheen toen hij werd gesommeerd/gedagvaart om te verschijnen voor de rechter maar niet kwam omdat hij naar het binnenland moest. Oh dat begrijp je noh
    Begreep je wel dat hij weigerde te verschijnen in de DNA.
    Oh dat begrijp je noh

    wel knul
    de vorige president deed wat hij wilde en dat was alleen maar roven


    gemodereerd
  10. Waarom masjt niemand plannen om de criminelen in het lznd op te pakken??
    Maar ja in de top van het land zitten die met jas en das.
    Amoksie als er iets gaat gebeuren i.v.m. Bouterse zn zaak is dat voor jou en de regering een veels te groot pak. Het gast niet alleen om de zaak Bouterse maar om de onderdrukking van deze regering. De haat onder het volk is niet te onderschatten.


    Maak melding
  11. @Para Express
    “Het ministerie van juspol moet gefilterd worden”
    Groot gelijk, maar gefilterd worden door wie?
    Slechts 3 personen hadden het stuk in hun bezit. Dus zo moeilijk kan het toch niet zijn om te achterhalen wie de mol is (denk ik). Indien er een veroordeling komt en alsgevolg daarvan uitspattingen volgen, wat dan ? Denkt men dat daardoor de zaak zal worden teruggedraaid? Zo simpel is dat beslist niet.


    Maak melding
  12. Indertijd was er geld ontvreemd uit een brandkast op het politiebureau. Wat was het eindresultaat van het onderzoek dat toen had plaatsgevonden? Heb ik dat gemist?


    Maak melding
  13. Whahahaha, 😅🤣
    De hele dag zitten ze op die racistische, opruiende, paarse brainwash fakebook te koekeloeren en nu huilie huilie doen.

    A kis’ joe mooi.
    Stik er in.
    Verslik je niet in die haat debby.

    Als je djugudjugu wil, nou dan krijg je djugudjugu.

    Groetjes vd Noordzee
    9000 km.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES