vrijdag, mei 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameVolgens berekening Somohardjo kan PL meer dan 10 DNA- en 200 rr-zetels...

Volgens berekening Somohardjo kan PL meer dan 10 DNA- en 200 rr-zetels binnenhalen

-

Does Travel - naar Suriname

Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), stelt dat zijn politieke organisatie op basis van een calculatie meer dan 10 DNA-zetels binnen kan halen bij de verkiezingen in Suriname in 2025. Hiernaast rekent de partij ook op 200 ressortraadszetels (rr).

“We komen op meer dan 10 DNA-zetels gelet op de basis. Dus we zeggen niet meer: go for ten! We zeggen nu: go for more than ten!”, zei de PL-voorman dinsdag op een persconferentie in verband met 25-jarig bestaan van de partij.

De PL wil zaterdag de wereld, vrienden en tegenstanders middels een feestvergadering bewijzen dat zij weer aan het groeien is. “Zaterdag is bijna een krachtmeeting. En om te bewijzen dat wij van de PL geen vijanden in de politiek hebben, hebben we alle partijen uitgenodigd. Alle partijen die in het verleden en heden vertegenwoordigers in DNA hebben kunnen sturen”, aldus de politicus.

Somohardjo benadrukte geen ambitie meer te hebben voor functies binnen het parlement of de regering. De enige ambitie die hij nog heeft, is om de coach en guru van de PL te zijn.

“Ik ga een strenge coach zijn, want daar ken ik geen vrienden, familie of zoon. Als je niet goed speelt wordt je eruit gehaald, want we moeten winnen. En ik ben ervan overtuigd dat al die mensen die achter ons staan, aansturen, onze fans, voor een winnende partij gaan”, aldus de PL-topman.

Somhardjo is dankbaar dat de uitspraak van het Constitutioneel Hof geresulteerd heeft in de aanname van een landelijke evenredigheidsstelsel door De Nationale Assemblee (DNA). Hiermee zit de PL op rozen. Naar zeggen van Somohardjo heeft geen enkele partij zo een geluk als de PL.

Zoals eerder aangekondigd zal de PL wederom samen met de ABOP een lijstverbinding aangaan. De verstandhouding tussen beide partijen is goed. “Wiens o go unu wan a bun, maar ifi unu go samen a bun ooktu”, benadrukte de PL-voorzitter.

In mei zei Somohardjo nog dat de terugval voor de PL in 2020 naar slechts 1 DNA-zetel mede te danken was aan Covid-19 en de vele beperkende maatregelen die toen drie maanden voor de verkiezingen werden afgekondigd. Zo mochten er geen bijeenkomsten, waaronder massameetings, van meer dan honderd personen worden gehouden. Ook had de partij pech met de overloop van William Waidoe in 2019 naar de NDP.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

33 REACTIES
  1. In maart van dit jaar heeft Somohardjo gezegd dat zijn partij ervoor zal zorgen dat Brunswijk de volgende president van Suriname wordt. Ik ben benieuwd of zijn achterban dit ook ziet zitten, gelet op de recente onthullingen in het buitenland over de rol van Brunswijk in de drugshandel.


    Maak melding
  2. Somo al 80jaar en droomt nog steeds? Neem voorbeeld van Waidoe en ga een supermarkt draaien, misschien komen er meer mensen in je winkel als je sociaal bent. Maar Somo heeft niks betekent voor de javanen, alleen uit eigen gewin en zijn party besturen, maar daaronder niks voor de arme javanen, wel alleen een bigie-sma dei kunnen organiseren. Dus als hij 2 zetels binnen haalt kan hij een lot kopen. Dus hou de eer aan jezelf en laat jongeren het overnemen op de podium en het voorzitterschap, misschien dan kan het opklimmen naar 3 zetels want geen enkele javaan gelooft in de woorden van een 80jarige meer en moet gewoon met pensioen. Due somo schreeuwt altijd en KAN NIET rustig praten.


    gemodereerd
  3. Wat is het toch leuk om politicus te zijn! Ze hebben het allemaal over hoeveel zetels zij wel zullen halen??? Obv van wat vertellen ze niet. Ik hoor niemand over een programma/ visie hoe ze de economie uit de slop kunnen trekken. En ja het volk dat achter dit soort ezels loopt lacht en klapt voor ze. Soort zoekt soort?? Of is het laat ze maar lekker voelen?? Vul het maar in!


    Maak melding
  4. Wat is het toch leuk om politicus te zijn! Ze hebben het allemaal over hoeveel zetels zij wel niet zullen halen??? Obv van wat vertellen ze niet. Ik hoor niemand over een programma/ visie hoe ze de economie uit de slop kunnen trekken. En ja het volk dat achter dit soort ezels loopt lacht en klapt voor ze. Soort zoekt soort?? Of is het laat ze maar lekker voelen?? Vul het maar in!


    Maak melding
  5. Deze dementerende bejaarde paje droomt dag en nacht alleen over zetels. Meer dan 2 zetels zit er niet in paje.
    Er zijn niet genoeg ezels in Suriname die op de PL zou kunnen stemmen.


    gemodereerd
  6. Kijk of je nog in leven bent in 2025.
    70 jr ben je al bezig mensen te bedriegen. Hou toch een keer op. Dank zij jou zijn vele javanen voor 1975 nr ned gegaan en dood gegaan. Geen huisvesting, de kou, armoede.
    PL is verleden tijd. Vene hft je in leven gehouden en zichzelf vermoord, Brunsie moet oppassen. Yu na wa takroe sanie


    Maak melding
  7. Ach zal mij niet verwonderen dat men zal stemmen op deze onbekwame corrupte seniele idioot. Tot op het bot incompetent en mede verantwoordelijk voor jaren wanbeleid. Maar neks no fout, wij benne benieuwd.


    Maak melding
  8. 2020 hebben de Javanen massaal op vhp gestemd ik bedel bedel bedel jullie gf chan nog 5 jaar het grote verandering moet nog komen vhp houdt van iedereen


    Maak melding
  9. Voor de zoveelste keer verklaart hij geen ambities meer te hebben voor een politieke functie en het over te zullen laten aan de jongeren. Later zal hij weer zeggen dat de partijleden hem hebben benaderd om toch weer te gaan voor een functie vanwege zijn “ërvaring”.


    gemodereerd
  10. Ik hoop dat deze demente paje met een luier rondloopt, want met dit soort natte dromen kan het verkeerd gaan.


    gemodereerd
  11. Dèjà: “pony te yu kos tingi fouru a hati krakun”, krabita jesi langa ma mi tori a no wan yere= ba zoekoe, ba fini, ba tjari= te yu njang kakalaka, yu bére e drai. Die zaait, zal storm oogsten.


    Maak melding
  12. woro woro ing kan poniko!
    Deze gasten hebben een crimineel verleden. Hoe dan?
    De formule van een simpele rekenkundige rij: Sn =1/2( a+l)
    Aantal zetels = 51
    Sn som van de rekenkundige rij
    a= is de eerste cijfer van de rij ( 1)
    L = is de laatste cijfer van de rij. (51)
    Dus de Som wordt: 1/2{(1+51)}=26

    Conclusie……


    Maak melding
  13. @mama sranang ,
    Je vergeet één ding de Javanen kennen allen maar “min”(-)
    Dus lasimin komt volgens mijn uiteindelijk meer in de richting van de totale uitslag.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES