vrijdag, mei 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameVan Samson over Atompai: "In dit geval zien wij de politie de...

Van Samson over Atompai: “In dit geval zien wij de politie de politie misbruiken om in de politiek te gaan”

-

Does Travel - naar Suriname

Parlementariër Cedric van Samson heeft gereageerd op de recente uitlatingen van politiebondvoorzitter Poetini Atompai. De politieofficier voorspelde eerder dat Van Samson nauwelijks 5 stemmen zal krijgen bij de Surinaamse verkiezingen in 2025.

Van Samson vindt dat Atompai met zulke uitspraken slechts erop uit is om de aandacht naar zich toe te trekken. Vooral hoe Atompai een intrede wil maken binnen de politiek in Suriname.

“Als je aandacht wilt trekken, dan moet je de naam van Van Samson noemen. Ik heb ook begrepen dat dezelfde vakbondsleider zijn intrede zal doen in de politiek. Hij komt nu eindelijk uit de kast. In dit geval zien wij de politie de politie misbruiken om in de politiek te gaan. Hij is voorzitter van een politiebond en hij heeft een tunnelvisie. Hij ziet alleen wat er binnen de politiebond gebeurd. Maar dat is knock-outvoetbal. Wij spelen Champions League. Drape den belangen moro bigi”, zegt de VHP’er.

De volksvertegenwoordiger voert aan dat de SPB-voorman rekening ermee moet houden dat Suriname een partijpolitiek systeem heeft, waardoor het de organisatiekracht van de politieke partij is die zal bepalen hoe een kandidaat uit de verf komt. Van Samson vergelijkt de kracht van zijn politieke partij met die van de politieorganisatie en de SPB.

“De politieorganisatie bestaat volgens mij uit 5.000 of 6.000 leden en de bond uit 2.000 of 3.000 leden. Maar de politieke partij VHP waar ik lid van ben, heeft meer dan 30.000 geregistreerde leden. Hij zegt dat mi e kosi blakaman. Als hij in de politiek gaat om voor één etnische groep of alleen voor de politie op te komen, dan gaat hij van een koude kermis thuis komen”, aldus de VHP’er.

In het verleden is ook gebleken dat activisten en vakbondsleider veel massa op de been hebben kunnen krijgen voor protesten. Maar wanneer deze mensen op de kandidatenlijst voor de verkiezingen staan, blijken zij volgens Van Samson nauwelijks 500 stemmen te krijgen.

“Velen van ze zijn bedrogen uitgekomen. Want wanneer men kijkt naar politieke vertegenwoordigers, kijkt men ook naar mensen die rust kunnen brengen. Mensen die met kalm beraad en rijp overleg zaken doen. Men kijkt niet naar emotionele mensen die bij het geringste naar het uiterste middel grijpen”, aldus de politicus.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
  1. Ga weg hoor Cedric: Je hebt nooit echt kritiek geleverd op Santhoki.

    Toen de veroordeelde drugscrimineel tevens meervoudige moordverdachte aan de macht was, yu beng SCHERP mi mang.

    Sinds duidelijk is geworden dat Santhoki liegt en bedriegt luister ik niet meer naar jou.


    Maak melding
  2. Als jij erop had gestaan naar een onderzoek over atompai en de bende om hem heen, dan had je nu niet hoeven reageren op het gekraai van deze charlatan. Kijk maar met wie hij daar was.
    Het is al jaren dat je geen 100, 200 en 500 biljetten uit een automaat kan verkrijgen.
    Hij ging gebukt onder de 100 biljetten.
    België is het bolwerk van Surinaamse drugsdealers.
    Dus van samson, anderckeer beter. Je had ze kunnen neutraliseren. Blijf je best doen voor het volk.
    Na de verkiezingen 2025, is hij je collega parlementariër.


    Maak melding
  3. Atompai bewandeld dezelfde weg als Gentle en Hellings. Atompai de rustig mi mang no feti baka maktie want macht is iets mooi en heerlijk maar de dag dat je denkt het te misbruiken gaat het je kapot maken maakt niet uit hoelang maar het gaat jou breken. Je kan zoveel geld je wil zoeken en vinden en hebben met je macht maar dat is geen zekerheid dat je niet straatarm oud wordt dus no feti baka neks en alles wat je nu zegt gaat men later tegen je gebruiken. Dan zal je dan zeggen na podium taal ja maar a taki no sabi podium a taki sabi nomo dat yu gebruik ing en au kon soekoe ing pai


    gemodereerd
  4. Beste lezers; de oudere onder ons kennen de gezegde dat je in de politiek moet gaan om het financieel te maken. Dus weet men het niet beter. Net hoe de oudere onder ons ook zijn opgegroeit met later moet je naar Nederland gaan om het te maken. Suriname heeft heel lang maar een paar opleidingen gekend waar van politiek niet een is. Vandaag de dag wil iedereen het financieel maken dus gebruikt men van alles om in de politiek te komen. Toen meneer C Van Samson ook daar kwam heeft hij zijn vroegere mede activisten laten weten dat nu hij in de politiek is alles anders is dan hij vroeger dacht. En nu zegt hij het zelfde aan meneer Atompai. Intussen zien we toch hoeveel mensen aan de kant staan om het ook in de politiek te gaan maken. Ze komen met allerlei ideeën om de bevolking te misleiden. Ze kunnen het niet helpen omdat ze ook niet de nodige ervaring en opleiding hebben. Een echte leider wordt niet door studies gemaakt, maar geboren. Een echte leider zal je zien dat hij/zij belangeloos heel jong begint te werken voor de buurt en groeit zo dan verder. En natuurlijk laat men zich gegeven moment ook scholen op dat gebied. Maar vandaag de dag in Suriname zien heel veel mensen een gelegenheid om het te gaan maken in de politiek net als hoe velen iedere kans zien als een gelegenheid om te jatten van anderen. Men handelt naar zijn niveau beter kan men niet. In het land der blinden is een oog koning. Nogmaals; we hebben de juiste mensen niet voor onze regering. Tijd voor drastische maatregelen en dan bedoel ik niet de maatregelen waarmee de zichzelf noemende activisten komen. Die staan ook in de rij om het financieel te maken.


    Maak melding
  5. In dat rijtje vakbondsleider in de politieke gelukzoekers kennen Hoogie. Dus je kunt een super top voetballer zijn echter een voetbal top trainer moet je helaas voor geboren zijn. Iedereen houdt van politiek..houdt de politiek wel van jou. Vandaar begint eer gij begint. Je moet kunnen volhouden niet alleen in woorden maar ook in daden.


    Maak melding
  6. Deze gelukzoeker zal samen met Santokhi na de verkiezing van 25 mei 2025 door de VHP als grofvuil aan de kant worden gezet.Het zal tot VHP-ers doordringen dat deze Cedric van Samson mede de oorzaak is van het groot verlies van hun politieke partij partij.

    Deze man heeft mensen uit alle bevolkingsgroepen in Suriname beledigd door te beweren dat armoede is die mensen zelf maken.Hoe debiel moet je niet zijn om zulke uitspraken te doen. Het geeft ook aan hoe weinig of eenzijdig deze sujet is geschoold. Atompai is daarom van een veel hoger kaliber dan deze door rancune gedreven figuur.

    Cedric van Samson kon onderdak vinden bij de VHP omdat hij over zijn eigen ras erge dingen aan het zeggen is.Dit soort figuren zijn welkom bij de pokitieke partijen waar racisten dominant aanwezig zijn. De VHP had juist afstand moeten nemen van deze man die de partij veel schade gaat bezorgen.READ MY WORDS.


    Maak melding
  7. beste rob ben je vergeten dat JIJ de Surinaamse bevolking een labiel bevolking hebt genoemd?
    Vast wel je kraamt zo ongelooflijk veel ka uit dat een al heeft een hele bevolking loesbere het niets voorstelt bij jouw gel ul.
    Man o man doet het zooooooveel pijn., het is slechts een nederlaag. Bedenk dat jij niets hebt verkregen van dat wat jij idolen hebben gestolen. Ik weet dat je het zwaar hebt lasten amper te dragen (ja geloof me ik weet veel meer van je dan je denkt) Ga werken jongen ga werken. Banen volop, haal je neus niet op voor eerlijk werk. Verkeersregelaar, beveileiger, schoonmaker (zwart levert veel op)


    gemodereerd
  8. Beste Michel
    je weet toch dat wat je zegt ONMOGELIJK is. Vandaar uit moet je handelen
    Ik zal het uitleggen
    Vrouwen moeten meer vertegenwoordigt zijn op top posities is alom gehoord. Wat zie je? Mannen moeten besluiten hierover nemen. Dat kan toch niet, ze zullen altijd wel iets vinden om vrouwen buiten te sluiten. Daarom MOET het in de wet komen te staan. Dat gebeurt en je ziet dat er steeds meer vrouwen topposities bekleden. Ik ben er trouwens van overtuigd dat vrouwen het beter doen dan mannen. daar heb ik meer argumenten voor
    Dus zolang een bepaalde groep het voor het zeggen heeft is het een verloren zaak
    Jammer. Het zou anders kunnen als Surinaamse vrouwen die in het buitenland werken en hun sporen hebben verdient op hoge posities de leiding zouden krijgen in Suriname dan kan er verandering plaatsvinden


    Maak melding
  9. “Tap a dek” las ing jere!!
    .
    “Hij is voorzitter van een politiebond en hij heeft een tunnelvisie.” ……

    Volgens mij verschilt Atompai dan niet zoveel als de leider van de Vhp die ook zijn carrière via de politiedienst is gestart. Ook die ziet het licht in zijn tunnel!!

    Cedric kijk goed om je heen en maak de juiste keuzes. Vhp gaat het niet redden. Door de verkeerde houding aan te nemen en met name in het begin van hun regeerperiode, continu maar diezelfde CD af te draaien betreffende de vorige regering! Om daarna zelf hun onkunde te etaleren.. en als je het mij vraagt zijn ze nog erger of beter gezegd, deze regering is de slechtste die het volk van Suriname ooit heeft gekozen om de zo gewilde ontwikkeling te brengen. Er zijn zoveel verkeerde keuzes gemaakt, dat jij jezelf moet afvragen of ze werkelijk zo deskundig zijn als dat ze doen voorkomen!


    Maak melding
  10. ma konsensi ben je nou bezig kader te werven bij de concurrent? Ma jullie hebben 1000 goed hoog geschoolden. ok ok het is hommeles binnen jullie partij wie zich de leider mag noemen straks
    Continu dezelfde cd afdraaien noh. JAAAAAAAAAAAAAA het volk mag NOOOOOOOOOOOOOOit meer vergeten wie ze dit heeft aangedaan. Vergelijk het met de cente die we wille voor het slavernijverleden, diezelfde cd.
    En daarom moet deze cd iedere dag meerdere keren worden afgedraaid.
    btw waar is de onschuldige boefdraad. De man die ons zoveel gouden bergen had beloofd. we hebben een kaalgevreten dorre zandvlakte overgehouden aan deze saka saka ndp.man
    dus sodemieter op met je ka watra


    Maak melding
  11. Persoonlijk vind ik dat geen regering het tot nu toe echt goed gedaan heeft. Slechts een heeft in het verre verleden een 6 gehaald. Dus tijd voor een drastische verandering. Het mogen vrouwen zijn of een mix van mannen en vrouwen. Wat we wel moeten begrijpen is dat een Surinamer uit een mix van bevolkingsgroepen bestaat. En die groep van mix wordt met de dag groter. Ik denk dat we nooit een zullen worden als we andere groepen steeds de schuld blijven geven. Als we een Surinaamse bevolkingsgroep kunnen hebben dan denk ik dat we ons grootste probleem hebben overwonnen. Ik zie bijvoorbeeld veel creolen maar als ik vraag naar wie ze zijn dan krijg ik te horen stads creool of Marron. Als ik op Coronie of Nickerie ben en de inwoners naar Paramaribo gaan dan hoor ik ze zeggen ; ik ga naar Suriname. Zeg me eerlijk; hoe willen we een bevolkingsgroep worden.


    Maak melding
  12. Alla ding djaroe Mang,oen libie a mang doe ing wroko gi alla Sranang mang…loekoe ding Mang Sang e reageer…Soso etnisch jongoe…jesus Christus.
    Oeng go pranie toe ipv roof lek roofdier…


    Maak melding
  13. Van Samson en Cheryll Dijksteel zijn een van mijn favorieten !
    In ieder geval van een veel beter kaliber dan Etnel, Plein, Anni Sadi, Adhin, etc.

    Zij zijn gewoon duidelijk, klare taal, oprecht, straight to the point en doelgericht.

    Moge het duidelijk zijn waar de Helden van Suriname Verenigd zijn.

    Tja go. Set kong.
    Geen woorden maar daden.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  14. Van Samson over Atompai: “In dit geval zien wij de politie de politie misbruiken om in de politiek te gaan”
    ==========================================

    Geen speld tussen te krijgen. En dus krijg je heel wat ongenuanceerde BS uitspraken hier op WTK.
    Surinaamse trauma doet haar werk.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES