vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieRijinstructeur en leerling aangehouden voor vervalsing rijbewijsformulieren

Rijinstructeur en leerling aangehouden voor vervalsing rijbewijsformulieren

-

Does Travel - naar Suriname

Een 26-jarige rijinstructeur en zijn 20-jarige rijschool-leerling zijn onlangs door de politie in Suriname aangehouden. De arrestatie volgde op de ontdekking dat de instructeur valse slagingsformulieren vervaardigde voor leerlingen van de rijschool.

De instructeur Karan B. gaf de leerlingen aan dat hij ze op legale wijze aan een slagingsformulier kon helpen, zonder dat zij daadwerkelijk examen hoefden af te leggen. Één van de leerling Jaden K. maakte van dit aanbod gebruik en betaalde 7.000 Surinaamse dollars (SRD) voor een slagingsformulier van B.

Toen hij na vijf maanden nog steeds geen oproep om zijn rijbewijs op te halen had ontvangen, besloot Jaden zelf contact op te nemen met de afdeling rijbewijzen van het Korps Politie Suriname.

Een onderzoek wees echter uit dat zijn formulier niet geregistreerd stond, waarna K. onmiddellijk werd aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte.

Na ondervraging wees K. naar rijinstructeur B., die vervolgens eveneens werd aangehouden. B. bekende volmondig dat hij de valse slagingsformulieren produceerde en deze verkocht aan leerlingen voor bedragen tussen 5.000 en 7.000 SRD.

Op verzoek van de advocaat van Jaden K., Maureen Nibte, werd haar cliënt tijdens de voorgeleiding op vrije voeten gesteld. Inmiddels hebben meerdere personen zich gemeld bij de rijschool met valse slagingsformulieren.

De familie van B. is via het advocatenkantoor van Maureen Nibte bezig met het vergoeden van de benadeelden. B. heeft intussen een verlenging van 30 dagen gekregen, terwijl het onderzoek naar mogelijke andere benadeelden voortduurt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
  1. Mevrouw Nipte, maakt van fraudeurs, echte criminelen. De fraudeur geeft zelf aan, dat hij/zij gefraudeerd heeft, en mevrouw Nipte krijgt hem vrij. Heeft mevrouw Nipte zoveel macht bij de officieren en rechters in Su. Is onbegrijpelijk, dat iemand openlijk aangeeft, dat hij/zij gefraudeerd heeft, en vrij mag rondlopen, dankzij mevrouw Nipte. houdt Nipte kantoor aan de Watermolenstraat?


    Maak melding
  2. De invrijheidstelling van de leerling impliceert niet vrijstelling van strafvervolging. Het om acht zijn verdere aanhouding niet noodzakelijk. Hij blijft verdachte. De rechter zal een uitspraak doen. Wat de uitkomst voor de leerlingen zal behelsen is afwachten.


    Maak melding
  3. Albert,
    De advocaat is er om de belangen van haar/zijn cliënt te bewaken en te verdedigen in het strafproces. Er zijn bepalingen en uitzonderingen waarvan de advocaat gebruik maakt.
    Het kan om technische/ sociale redenen gaan. Het om neemt op grond van de argumenten van de advocaat de beslissing of de persoon blijft aangehouden of niet.


    gemodereerd
  4. Mevrouw Nibte is een advocate die gewoon top is.
    Als ze een verzoek doet tot invrijheidstelling of seponeren, danwel vrijspraak, dan motiveert ze waarom en als het om of de rechter daarin meegaat, komt de verdachte vrij, wordt niet vervolgd enz enz.
    Ze kent strafrecht, strafvordering en het strafproces. Worden in of tijdens deze processen fouten gemaakt ten nadele van de verdachte, zal ze onverbiddelijk alles in het werk stellen van haar cliënt.
    Ze worst ook dik voor betaald en terecht, althans dat vind ik.


    Maak melding
  5. De rijinstructeur is de fraudeur en de leerling is een van zijn slachtoffers lijkt mij. Waarom zou je als 20 jarige leerling je rijinstructeur niet geloven als hij zei dat wat hij voor je deed om je rijbewijs te krijgen, legaal is? Dat de naïve leerling zich van geen kwaad bewust was, blijkt uit het feit dat hij bij de afdeling rijbewijzen ging informeren, waar zijn rijbewijs bleef. Het lijkt me daarom terecht dat Nibte erin geslaagd is de leerling vrij te pleiten. De rijinstructeur moet echter niet vrij komen, zijn vergunning om rijschoolhouder te mogen zijn moet worden ingetrokken en het liefst moet hij, nadat de benadeelden hun geld terug hebben gekregen van zijn familie, een zware straf krijgen.


    gemodereerd
  6. Ik heb al vaker geschreven dat de Su rijbewijs, voor een appel en ei te verkrijgen is! Vandaar al die aanrijdingen en auto,s dat over de kop gaan.
    Ze weten niet wat de verkeersborden betekenen, en rijden kunnen ze ook
    niet! Het is gewoon een kolére zooi, zoals met alles in Su. Stelletje
    corrupte bandieten op alle fronten, van hoog tot laag.

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  7. Mw: Mr Maureen Nipte is gewoon een kanjer in haar vak.
    Verder commentaar ten aanzien van haar kennis, is niet nodig!
    Op en top, een prima straf pleitster !!!!!!!!

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  8. Karan wilde zich ook aansluiten in het rijtje rijke indiers .en zou hebben verklaard dat hij keihard heeft gewerkt en spaarzaam is geweest.misdaad in mwelke vorm dan ook loont niet karan.je frauderd al en dan licht je tegelijkertijd de leerlingen op.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES