zondag, mei 5, 2024
HomeNieuws uit SurinameSampie waarschuwt VHP: "If wan sma e tan sutu tap yu, dan...

Sampie waarschuwt VHP: “If wan sma e tan sutu tap yu, dan moet je niet rustig zitten”

-

Does Travel - naar Suriname

ABOP-parlementariër Edgar Sampie heeft wederom zijn misnoegen geuit over de gang van zaken binnen de coalitie in Suriname. In een videoboodschap stelt de politicus dat het beleid van coalitiepartner VHP steeds erop gericht is om de ABOP te breken.

“Dat zien we, merken we en ervaren we elke dag. Elke keer wanneer die mannen de gelegenheid krijgen, praten ze negatief over de ABOP. Alles wat de ABOP-ministeries doen, probeert men negatief te betitelen. Maar de ABOP is voor niemand bang”, zei Sampie.

De politicus benadrukte dat zijn partij alles goed volgt en voor nu nog eventjes stil blijft omdat zij haar woord heeft gegeven om voor de volle vijf jaren onderdeel te zijn van de regeercoalitie. Echter waarschuwt hij de VHP’ers om niet te denken dat de ABOP geen stof heeft om tegen hen en de VHP-ministers te smijten. Gedreigd wordt om een no mercy beleid tegen de VHP te voeren en heel agressief naar buiten te komen indien de ABOP niet als volwaardige partner wordt behandeld.

“Ik heb het over de politieke oorlog. If wan sma e tan sutu tap yu, dan moet je niet rustig zitten”, aldus Sampie.

Sampie is ook niet te spreken over de kritiek die parlementariërs van de VHP uit het district Nickerie recent op de ABOP geleverd hebben bij de uitgifte van de Stalweide aan de Stichting Radjie Rijst Industrie en de uitgifte van de concessies aan Goldline Mining N.V. Volgens de ABOP’er heeft zijn partijgenoot NH-minister David Abiamofo de juiste procedures gevolgd bij de uitgifte van de concessies. Hij stoort zich vooral eraan dat president Chan Santokhi in deze kwestie stil is gebleven en geen enkele verklaring heeft gegeven over de racistische uitspraken van enkele protesterende boeren richting de marrons.

“Maar geen enkele maatschappelijke of mensenrechtenorganisatie hoor je naar buiten komen of een artikel daarover schrijven om deze mensen tot de orde te roepen. Ook de top van onze coalitie niet”, aldus Sampie.

Ook stelt de ABOP’er dat de president GBB-minister Dinotha Vorswijk zwart heeft willen maken door voor te doen alsof het zijn opdracht was om de uitgifte van de Stalweide te corrigeren, terwijl de bewindsvrouw een dag eerder reeds in een schrijven aan het staatshoofd al had gerapporteerd deze zaak ambtshalve te hebben onderzocht en bereid te zijn te corrigeren.

“Fu blaka a minister. Fu kan sori dati ai, mi abi makti. Fu druk a minister. Waarom moet je proberen om macht te tonen? Het is niet nodig”, stelde Sampie.

De ABOP’er benadrukt dat het geen geheim is dat de regering een beleid voert om de ABOP te breken. Dat is ook de reden waarom de ABOP-ministeries nooit voldoende financiële middelen ontvangen om goed beleid te kunnen voeren. Het is steeds vicepresident Ronnie Brunswijk die aan de bel moet trekken om geld los te krijgen.

“Politiek-strategisch den man e druk unu. We kennen die dingen. Unu no musu denki dat a samenleving e sribie. Ik ben bang voor niemand. Als dingen gezegd moeten worden, zal ik ze zeggen zoals ze zijn”, aldus Sampie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

29 REACTIES
  1. Sampie, sampie sampie!!!!
    Je hebt 1 punt voor het aankaarten dat mensen zich racistisch heeft uitgelaten richting de marron. Ik noem je geen marron en dat zijn jullie niet.
    De rest wat je aanhaalt is gewoon geklets.
    Jij zit daar voor het volk en niet voor de abob, jij zit daar om ervoor te zorgen dat de regering het beleidsplan uitvoert zoals afgesproken. Jij zit daar voor het indienen en goed/afkeuren van wetsvoorstellen, jij zit daar voor het bewaken van de rechten van de surinaamse samenleving enz enz.

    Wat doet de abob voor de samenleving, Wat is jouw inbreng in Dna. Jij en je kliekje voeren geen biet uit. Jullie bagatelliseren en vertrappen de rechten van de inheemsen en tribalen. Jij komt nu lopen stoer doen waarvoor?
    De abob moet stoer zijn bij het aannemen van wetten in belang van het volk die jullie daar hebben gezet.
    Wijs je voorzitter en de dna voorzitter, dat de macht bij de dna zit. Dat weet je toch. Daar moet je met je stoere nonsens gaan. Spoor Marinus aan om z,n werk te doen, hetgeen abob verzuimt.
    Verder moet de abob zich koest en muisstil houden yu na mu sekeseke want dan gaat Chan jullie baksen.
    Wanneer de wantoestanden op straat is, dan komt de pres het nog enigszins toedekken voor dondonnita. CHAN had haar en hulpjes de laan moeten opsturen.
    Walgelijk en stoere praat, ga werken voor het volk en stop met woordvoeder zijn.


    Maak melding
  2. Sampie a no ABOP wikie fu blaf. Wat deden jullie afgelopen drie jaren? Je baas schreeuwt moord en brand. Amerika ai set kong, is op zoek m’nDus tan tirie!
    Wat is in Marowijne,geboorte stad Ronny, gerealiseerd behalve geld strooien uit heli? Na 2025 aansluiting zoeken bij NDP/NPS en andere behalve VHP


    Maak melding
  3. Een reactie van ABOP kon niet langer wegblijven na de vele racistische en denigrerende opmerkingen van leden en sympathisanten van de VHP.Je moet dan blind en tegelijk doof zijn om nog te ontkennen dat de VHP-ers niet racistisch bezig zijn geweest.

    De stoere woorden van Santokhi over de gronduitgifte in Nickerie hebben duidelijk gemaakt dat het exit is tussen ABOP en VHP. Bijna alle gedonder over grond speelt zich onderling af tussen mensen die op Santokhi lijken. Het is allemaal onderlinge leugen en bedrog en onderlinge haat en jaloezie. ABOP staat er midden in omdat zij het ministerie over grondzaken beheren. Hoelang kan ABOP dit soort vernederingen nog accepteren.


    gemodereerd
  4. Hoe is het nu echt gegaan. Het geval van Nickerie. ABOP minister zegt dat het een omissie is (ook een woord van de bakra’s overgenomen) En deze Sami Pie zegt dat de NH minister de juiste procedure heeft gevolgd. Wie heeft dan de Tjoekoe ontvangen?


    Maak melding
  5. @bronsplein niet alleen Sampie heeft een klap van de molen gehad , Robg ook want zijn bandrecorder is vast blijven zitten.ik had ook een reactie van onze kleine 🐎 verwacht.


    Maak melding
  6. @wan pipel
    Er spelen twee dingen. 1.GBB Vorswijk heeft grond uitgegeven in de Stalweide in Nickerie.
    2.NH Abiamofo heeft concessie verleend in Apoera (Nickerie).


    Maak melding
  7. Dèjà vu na Dèjà vu 9 november 2023 Bij 11:13
    @bronsplein niet alleen Sampie heeft een klap van de molen gehad , Robg ook want zijn bandrecorder is vast blijven zitten.ik had ook een reactie van onze kleine 🐎 verwacht.@@
    Komt er aan, no spang, moet eerst nog wat belangrijke ochtend dingen doen.


    Maak melding
  8. Dit lijkt erop dat je met je partner in huis woont, altijd ruzie hebt en kijken wie eerst vergif zet voor de ander. Geen vertrowen.
    VH hft grondvonversie in zn zak dus nu gaan ze roven.
    Die vervloekte DIJKSTEEL met haar roversvader die praat het goed. De volksbuurten hebben al jaren hun stichting woningen gekocht. Vanaf Wijdenbosch zn tijd.


    gemodereerd
  9. Als de ABOP en de VHP zo doorgaan met dit etnisch gezeur, verandert onze mooie bromtji djari voordat we het goed beseffen in een mijnenveld.


    gemodereerd
  10. Als je foto goed bekijkt, dan zie dat hij een waterhoofd heeft. Dus zijn hoofd is letterlijk en figuurlijk gevuld met water van SWM. Vandaar dat er ook water schaarste is ontstaan.


    Maak melding
  11. Vanuit zijn ‘luie DNA zetel’ heeft Sampie gelijk met zijn politieke uithaal naar de VHP. Politiek gesproken wordt de Abop telkens onderuit gehaald door leden van haar regeringspartner, coalitiegenoot. Hoe integer zijn de VHP’ers in de regering. Zwak presterende ministers zouden toch vervangen worden. Waarom zitten de NH en RGB ministers nog op hun stoel, vooral de minister van RGB, na het zoveelste gesjoemel.
    Wie zei weer, wi ô set ing, samen nanga alla Sranansma, dja nanga in diaspora, precies Santokhi, en wat blijkt, ze willen niet eens samenwerken, nog met de NPS en nu de Abop. Bos a regering dan!!!! Gaan de VHP natúúrlijk niet doen want noso do las alla switi.
    Wat Sampie beweert, doet men al drie jaar, niks nieuws dus, nu dat hij het gedrag van de VHP zelf gebruikt als verdediging, dan wi é mandi. De VHP ziet toch graag de Abop uit het machtscentrum verdwijnen, dan sang wi é klage, als ze jullie doorhebben.

    De Abop heeft geen (hoge, midden?.) kader, is weinig professioneel, dit is allang geen nieuws meer, en toch springt menigeen in de pen als een Aboper weer het nieuws haalt, vooral de VHP-aanhang want hun mantra luidt: “dat het slecht gaat in het land komt door de Abop”.
    Waarom zijn jullie, de VHP, dan zooooo slim om deze mensen op vitale (ministersposten) te benoemen en dan hopen dat ze ‘gouden handjes’ hebben. Je kunt niet met een partij gaan samenwerken waarvan bekend is dat deze partij geleid wordt door een familie die heel wat ‘duistere’ zaken op haar kerfstok heeft.
    Er wordt al drie jaar geklaagd over de handel en wandel van de Abop ministers, de VHP en haar ministers moeten nu niet gaan denken dat ze veel meer beter zijn, door de oranje helden. Klaag je over het gesjoemel van de VHP-ministers, dan krijg je steevast te horen, de beste stuurlui staan aan wal, iemand maakte er “VESte stuurlui” van, maar de Abop ministers krijgen alleen maar rommel over zich heen. Waarom…………………… Jip en Janneke.

    De reacties hier op WKT geven goed weer de verhevenheid van deze mensen boven mensen uit het achterland. Iemand hier beweert zelf dat voor hem-haar Sampie geen Marron is. Waar heb ik deze vorm van eufemisme eerder gehoord, ô ja in Nederland, waar de Nederlander vaker zegt, “jij bent geen echte Surinamer, jij bent anders”, je spreekt uitstekend Nederlands, hôr, enzo.
    Anderen zeggen het niet zo luid, maar zien de mensen (Blaka sma) die in het achterland wonen niet graag als Sranansma. Sari tori. Boes, had het laatst over geciviliseerd zijn.
    Dit is waarom pony de meeste reacties betreffende zijn Marron identiteit, BS vind.

    Boesskowtoe valt deze uithaal van Sampie net als de recente strenge blablablabla toespraak van de Pres tegen zijn ministers, ook onder “jouw bestuurskunde”. Beide vallen volgens mij onder politieke “ Bigi bek”.
    Ik zeg het weer, maar in algemene zin voordat ik slapende keffers wakker maak, mensen die met macht omgaan gaan zich raar gedragen.

    “Men spreekt nog steeds van het stadje Apoera in het district Sipaliwini”..


    Maak melding
  12. Wat een raar gevormd hoofd heeft deze man…….er zit een enorme deuk in zijn kokosnoot…😂😂😂😂…waardoor er weinig tot helemaal geen plaats meer is voor GEZOND VERSTAND..😝😝😝…
    In combinatie met zijn bedreigende uitlatingen, zijn “BLAUWE****” sorry…ik bedoel kostuum..😝😝😝…en woeste/agressieve blik op zijn “knappe” tronie, wordt IK ieder geval nu al héél erg bang en sidder ik nu reeds als een espeblad…😝😝😝…NOT..!!!…


    Maak melding
  13. PONY,
    ik heb gezegd en blijf het zeggen dat onze broeders die in het binnenland wonend of hebben gewoond geen MARRON zijn.
    Ik weiger geeticketteert te worden. Ik kom uit de Afrikaanse diaspora en durf mij geen NEGER te noemen. De witte man heeft de weggelopen slaven geeticketteert met de naam MARRON.
    Is dat een benaming om trots op te zijn. Wat betekent Marron Letterlijk.
    Dus heeft dat niets met het zich meer dan mijn broeder zijn of voelen. Het heeft niets met zich beter achten dan de man of groep. Het is accepteren dat men je voorouders erickketteert en dat men dit accepteert. Men is ook trots erop. Wel ik niet.
    De hindustaan, wil ook geen shower genoemd worden. Voor alle duidelijkheid, zoek het woord op en kijk waar het vandaan komt en de betekenis ervan.
    Niets persoonlijks.


    gemodereerd
  14. @Pony.
    Wat betekent het woord marrons?
    Het woord ‘marron’ is een verkorting van het Caribisch-Spaanse cimarrón, dat oorspronkelijk ‘ontsnapt en verwilderd dier’ betekent. Het is het woord dat tijdens de slavernij door Europese plantagehouders werd gebruikt voor de Afrikanen die de plantages ontvluchtten en in het oerwoud hun eigen dorpen vormden.25 mrt 2022. Dus als mensen dat willen, kunnen ze mijn landgenoten ook zo etiketteren, zoals andere zwartjes, negers worden genoemd. Mijn voorouders waren slaven en ben ik
    afstammeling.
    Maar goed, wat niet weet, dat nuet deert.
    Ik ben nuet trots op de naam en zal mijn broeders van het binnenland ook nooit zo noemen. Men is trots op het marron zijn, terwijl men niet weet wat het woord betekend.
    Dus als ik zeg dat SAMPIE geen MARRON IS mag je dat anders zien, jij je zin.
    Wanneer ze ons van de Afrikaanse diaspora nergers, zwartjes enz enz noemen, dan piepen we. Sorry hoor.


    gemodereerd
  15. Het is een verkapte waarschuwing voor een rassenstrijd, want dit volk met garnalen hersenen is niet geschikt voor bestuurlijke functies op departementen waar dit volk de skepter zwaait is het een ongeregelde zooitje.
    Het gaat nooit lukken met dit volk om welvaart te brengen, al leven we in het 5000 na Christus.


    Maak melding
  16. Het zou mijn inziens terecht zijn als ABOP meer grond ter beschikking zou stellen. Voorrang bij gronduitgifte zouden moeten krijgen; aan arme creolen, arme hindoestanen, arme Javanen,arme indianen,arme Chinezen, arme joden en al die arme mensen in Surinaamse samenleving. Ja, dat is de Surinaamse tealiteit. Arme mensen komen in alle groepen of geledingen in de Surinaamse samenleving voor.Wat mij betreft mogen ook arme Guyanesen en arme Haitianen die jarenlang in Suriname hiervoor in aanmerking komen. Er is mijn inziens voldoende grond in Suriname beschikbaar.


    gemodereerd
  17. Ai famiri, no nak a mang a blaka bal!!! Zijn hoofd goed of klein heeft weinig te maken met zijn intelligentie niveau. Hij moet gewoon weer naar school en hard werken!!!! Waarom wordt Money dagoe nog neit gevonden?
    Bravo weet ervan!!!!! Jammer dat Surinamers steeds vallen voor idiote leiders met een pipa! Brunsi/ Bauta.

    Brunsi zegt steeds dat hij genoeg geld heeft, heee mek scoro en betaal goede leerkrachten in het binnenland, maar nee soso loos barie van koning loos berie!!!!

    Er zullen beslist andere afro -Surinamers zijn die capabel en oprecht zijn. Maar Brunsi & bauta no way!!!!!!!
    En Chanawa stimuleer alle Surinamers om hun land op te bouwen en stop met Nepotisme. En ja er zijn slymies in de VHP!
    Gado de wi fesi mang


    Maak melding
  18. Onbegrijpelijk dat er genoeg vrouwen in Suriname rondlopen, die zich door een dergelijk wanstaltig gedrocht laten “nemen”..😂😂😂😂…..denk hierbij aan types als DEBBY en SANDRA…😂😂😂😂😂.
    Wat moet zijn moeder bij zijn geboorte toch hebben gedacht, toen ze tot haar ontzetting zag wat voor monster ze had gebaard…?😂😂😂….
    Behalve oerdom (zo kon hij enige tijd terug o.a het woord “marechaussee” niet uitspreken tijdens een spreekbeurt in DNA hetgeen toen leidde tot grote hilariteit onder zijn mede sukkels in DNA!), is deze “WANNA BE parlementariër” m.i. de overtreffende trap van LELIJKHEID en ONAANTREKKELIJKHEID…😂😂😂😂😂😂😂…..


    Maak melding
  19. Ja pony, ik zeg dat Sampie geen Marron is trouwens niemand in het binnenland danwel hun nazaten. Ik zeg dit omdat het woord Marron denigrerend is aan het adres van de tot slaaf gemaakte, die wegliepen naar hun vrijheid. Het woord marron betekent letterlijk. …… dus wat jij wilt. Samoie is voor mij gewoon een surinamer met Afrikaanse roots. Wat is jouw probleem. Ik zie het niet hoor. Zoek de betekenis van marron en wel letterlijk.
    Onderzoek, voordat je vindt dat wat een ander punt BS is


    Maak melding
  20. Vele lieden hebben het moeilijk met het begrijpen van wat Sampie eigenlijk probeert aan te geven en laten zich denigrerend uit over deze man. Hij zit in elk geval op een plek en al dat slap geklets van de rest zet ook geen zoden aan de dijk. Als er niks bijzonders of opbouwend gezegd kan worden blijf dan liever stil, want een al te slimme indruk maken al dit soort gasten ook weer niet. VHP speelt vals en dat had de ABOP al lang moeten zien aankomen. Puur een kwestie van bevattingsvermogen.


    Maak melding
  21. Niemand moet stilzitten of hun mond houden ,om dingen te kunnen veranderen dan moet je, ja dan moet je er mee bemoeien.
    Bemoeien is goed vooral als je je mening wil geven .

    Kijk maar naar pony hij bemoeit zich overal mee .
    Ooo sorry het is geen goed voorbeeld. 🥳😂lol


    Maak melding
  22. “ABOP-parlementariër Edgar Sampie heeft wederom zijn misnoegen geuit over de gang van zaken binnen de coalitie in Suriname.”
    =============================================

    Met de nadruk op “wederom”, om vervolgens uit het boek van het kleine paard met een hoop Jip en Janneke blablabla verder te gaan.
    Als het zo veel pijn doet wordt het nu echt tijd om afscheid te nemen van deze coalitie, zodat er versneld verkiezingen kunnen worden uitgeschreven en het volk de mogelijkheid te bieden om dit keer nog slimmer te stemmen dan voorheen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES