donderdag, mei 16, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident waarschuwt ministers: "No go mek’ fout. Want a president disi o...

President waarschuwt ministers: “No go mek’ fout. Want a president disi o grijp in”

-

Does Travel - naar Suriname

President Chan Santokhi waarschuwt alle ministers binnen zijn kabinet om geen verkeerde handelingen in de tweede helft van deze regeerperiode te verrichten. “No go mek’ fout. Want a president disi o grijp in. Ongeacht door wie”, zei het staatshoofd zaterdag bij het opleveren van waterstations te Henar in Nickerie.

Binnen de regering zijn er volgens hem ook duidelijke afspraken hierover gemaakt. Het staatshoofd heeft recent op aandringen van enkele parlementariërs uit het rijstdistrict ingegrepen bij de uitgifte van de Stalweide aan de Stichting Radjie Rijst Industrie en de uitgifte van de concessies aan Goldline Mining N.V.

In Nickerie typeerde het staatshoofd deze twee gevallen als incidenten die door menselijk falen en menselijke vergissing zijn gecreëerd. Al deze zaken hebben voor onnodige spanningen en onvrede gezorgd. Naar zeggen van Santokhi zijn er ook andere issues die aangepakt zullen worden. Maar daar zal hij stap voor stap ingrijpen en aanpakken.

De president benadrukte dat er voldoende grond beschikbaar is voor mensen die een aanvraag wensen te doen voor agrarische doeleinden. Ook voor de Stichting Radjie Rijst Industrie. Alleen moet de aanvraag en uitgifte op een correcte wijze geschieden.

Binnenkort zal er ook tienduizenden hectare aan land beschikbaar worden aan weerszijden van de weg van Nickerie naar Apoera. Alleen heeft hij wel ervoor gezorgd dat minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) geblokkeerd is om deze gronden uit te geven.

“Maar al die gronden links en rechts van die weg, die zijn met een besluit van mij geblokkeerd. No wan sma mus tek den gron dati. No wan sma! Het is bestemd voor ontwikkeling. Vraag netjes aan, kom met je business plan en dan gaan we netjes goedkeuren”, aldus het staatshoofd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

29 REACTIES
  1. Ik word zo moe van deze president geworden met zijn grote S-monds.

    We zijn nu in de 2e helft van deze regeerperiode: Djie mi wan bigi kans yere plesident.


    Maak melding
  2. En zo ga je met surinamers om. Ie moes baar deng dan luisteren ze pas.
    Kolonel Oemdede vind deze aanpak van de president de juiste aanpak.
    Als dat niet werkt dan komt de kolonel persoonlijk ze een kotie go geven.


    Maak melding
  3. ” …
    dat minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) geblokkeerd is om deze gronden uit te geven.
    … ”

    Dit zegt veel.

    Volk van Suriname,
    ABOP – PL hebben hun kwaliteiten laten zien en laten horen.
    De Somo’s hoor je helemaal niet klagen.
    Willen de Javanen dan geen beter Suriname ?

    Wij moeten politiek Suriname hervormen.
    Jij doet toch ook mee !

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  4. Dus hij ziet niet dat al zn ministers alleen maar fouten maken, onzin uitkraaien en niet deugen???
    Moet hij nr de opticient


    gemodereerd
  5. Deze president heeft hopelijk EINDELIJK het licht gezien…….en nu IEDEREEN héél goed opletten of het slechts bij mooie WOORDEN blijft…………….


    Maak melding
  6. Beste mensen; ik zou veel willen zeggen maar ben erg teleur gesteld dus ga ik maar een kort ding zeggen. Leer alvast Engels net als ik want ik ga proberen de tuinen van de mensen die links en rechts van de weg komen te wonen tegen betaling schoon te maken en jullie kunnen misschien dingen voor ze verkopen. Als jullie me nog niet hebben begrepen zal ik het duidelijker zeggen; zonder Engels gaan de bewoners van links nog van rechts van de weg jullie begrijpen. Vandaar dat hij de persoon die over gronden uitgifte gaat geblokkeerd. Ik heb jullie gewaarschuwd dus kom later niet bij mij huilen. ( little george town )


    Maak melding
  7. Het beleid van deze regering is met één woord aan te duiden als chaotisch.Het is een-en-al ” broko bana” politiek. Eis geen eenheid van beleid. Die man heeft geen controle over zijn regering. A mang broko a foetoe foe Vorstwijk. De VHP-ers zijn kwaad op ABOP omdat deze partij niet meewerkt om de VHP haar zin te geven. Brunswijk moet zich niet als een mietje opstellen. Santokhi doet stoer terwijl het voor eenbieder duidelijk is dat het allemaal wanhoop is bij de VHP. Ze hebben geen heldendaden verricht.De regering moet bossen


    Maak melding
  8. @ Kronto Koeli

    Bonsri wala daru phielé ké, nou dat was mijn beste Hindustaanse taal!
    Begin de ”Crime” in het land te beteugelen, dan heb je een goede daad
    verricht. En geen dingen roepen als je bezopen bent! Want dan zet je, je zelf als Jan met de ”korte naam”.

    sari tori
    Jacko


    Maak melding
  9. @ RobGay

    Jan Robje DDB heeft tenminste ”Dubai ” van Su gemaakt, mooi
    Sky line, Suiker fabriek, (Verbrandingsoven, Micro wave)( etc etc!)
    Robje jij moet je muil dicht houden, je kan niet meer profiteren
    vandaar dat geblaat, geitenmelker dat je de bent!

    sari tori

    Jacko


    Maak melding
  10. Ie mus bari them one lesi, Ie mus bari them two lesi, maar if na fa derde/three tron, than them mus har dam.

    Make them take them bundles hoepel up.

    Them mus takes them bundles and go.


    Maak melding
  11. Santokhi wil straks herkozen worden, hij wil een foutloze tweede helft, dus duldt geen pannenkoek die ineens met bananenschillen gaan smijten. Santokhi wil straks gaan oogsten en niet uitglijden. Hier hebben we helaas geen last van ijzel.
    Bij zijn eerste bezoek aan Nederland als president, a mang bin misi ing mofo, iedereen op z’n achterste, dus hij heeft ervan geleerd. SST, no taki tranga sang ju wani, hij heeft zich drie jaar lang op de vlakte gehouden.

    Een ‘verstandige’ politicus zou dit niet in het openbaar doen (maar ja, zo doen we dat hier in dit land, Bigi bek opzetten), je maakt jezelf onsterfelijk belachelijk. Santokhi doet zich voor als de bazige, strenge politieagent, bijgenaamd “de sheriff”. Mensen schrikken van dit gedrag, denk aan Bouterse of Brunswijk, wanneer deze mensen hun Bigi bek opzetten.
    Bovendien is het politiek onkan je dreamteam in het openbaar afvallen, je hebt ze zelf samengebracht, dus………, maar a mang na sabi mang, hij weet wat enkele regeringsleden uitspoken. Hij wil geen schandalen meer hebben, tenminste ze moeten niet uit de achterkamers naar buiten komen.

    Door de ondoordachte uithaal, anderen zullen het typeren als krachtdadig optreden, moeten de ministers nu op eieren lopen. Wi sa sjee tap sortu eksi din waka, bi ka if na por eksi en din broko, baia or mi, a presi(dent) ô tingi.
    Maar dit hoef niet het einde te zijn. Misschien heeft hij een shampoo pak in de kast, net als zijn premier Rutte (bij het bezoek van Rutte, werd hij verwelkomd door onze Pres, met de woorden, “mijn premier”), die had een teflon pak, dertien jaar lang. Met de Sranan kiezers weet je het nooit, mimre de uitspraak van Perikles. Jip en Janneke.

    Een van de redenen waarom men twijfelt aan Santokhi, ook door zijn eigen aanhang, is zijn interpretatie van- en het omgaan met de schandalen.
    “No go mek’ fout. Want a president disi o grijp in. Ongeacht door wie”, en twee tellen later typeert hij deze twee gevallen als incidenten die door menselijk falen en menselijke vergissing zijn gecreëerd, terwijl voor eenieder duidelijk is dat hier sprake is van gesjoemel, corruptie enzo. Hij treedt op, corrigeert, men vindt het top👍en niemand verneemt verder iets over de betreffende case, dat is Santokhi, hij komt dan ongeloofwaardig over, niet te vertrouwen.


    Maak melding
  12. De azijnpissers hier zijn zo verzuurd, dat ze ook het corrigerend optreden van de president, wat niks anders is dan onbehoorlijk en corrupt bestuur op ministeries rechtbreien.
    Als hun didibrie nog aan de macht was, was Su verandert in een narco-staat want, lenen kon niet meer, dus bleef er maar een product over nl. Cronto. Het land zou in een isolement zijn geraakt en investeerders zouden wegblijven. Kortom, een doom- scenario…


    Maak melding
  13. Als deze man iedereen zijn gang laat gaan deugd hij niet is een slappe president. Als hij optreed tegen corrupte ministers is hij onbetrouwbaar. Hahaha, allemaal domme mensen die hier commentaar geven. Duidelijke racisten luie zakkenlampen die gratis eten zoeken. Ik zeg een president met BALLEN. Maak Suriname groot Maak Suriname trots. Er zijn hier die vanaf dag één commentaar hebben op hem alleen omdat hij gladde haren heeft. Allemaal sylvana simons aanhangers bah


    Maak melding
  14. @pony mie boi: wordt het nu geen tijd voor andere literatuur dan jip en janneke?
    Jij en je maatje RobGay schieten alleen met losse flodders. Soso bla bla…
    Fyi,…een goed geciviliseerd mens lost zijn problemen binnens kamers op en hangt z’n vuile was niet buiten teneinde de mensen binnen z’n kabinet voor schut te zetten.
    Dus, ga meer lezen en voornamelijk literatuur die gaat over bestuurskunde, yere, ik hoop je daarmee op het juiste spoor te hebben gezet.


    Maak melding
  15. Boes, mijn reactie betreft het openbare optreden van de Pres waarbij de Pres gemeend heeft iets algemeens te moeten zeggen over zijn ministers. Waarom dit te maken heeft met bestuurskunde, (een AWB hebben wij nog niet) is mij een raadsel. Zijn toespraak valt niet onder “bestuurlijke beslissing”.

    Verder;
    Boesskowtoe 6 november 2023 Bij 14:56
    Fyi,…een goed geciviliseerd mens lost zijn problemen binnens kamers op en hangt z’n vuile was niet buiten teneinde de mensen binnen z’n kabinet voor schut te zetten@@
    Boes, sorry hôr, maar dit leest een beetje broeia. Wat wil je beweren met de bovenstaande tekst, dat de president de mensen binnen zijn kabinet voor schut zet, door de vuile was, de corruptie, binnenskamers te houden of bedoel je dat hij ze juist wil beschermen. Graag je uitleg.
    Het openbaar gedrag van de Pres is eerder politiek dan bestuurskundig.
    Zo ver mijn kennis gaat heeft “bestuurskunde” niks te maken met de manier hoe je politiek iets wilt oplossen. Ik hoef je niet te vertellen wat bestuurskunde betekent.

    Boesskowtoe, sorry hôr, maar je klets gewoon uit je nek. Niks geciviliseerd persoon, wie zou dat dan moeten zijn, jij, de Pres. Je hebt weer niet goed gelezen en begrepen. Dat jij het openbare optreden van de Pres anders interpreteert wil nog niet zeggen dat wat jij vindt ook inderdaad zo is.
    Welke politieke leider (lees de pres) valt zijn team publiekelijk af, zijn team, waar hij dagelijks mee moet werken en resultaat wil halen, dan ju ede boro, tôg.
    In de politiek verwacht je dat de kiezers jouw daden waarderen en dat zij bij de volgende verkiezing hun stem aan jouw geven. Je laat merken dat je betrouwbaar bent en doet wat de kiezers graag zien, dus m.a.w. je stuurt eventueel de minister de laan uit die in de fout gaat. Het publiek verwacht dit en als integere leider doe je dat ook, geen bla bla in de trant van ministers zijn ook mensen en de vuile was binnenskamers houden. Politieke verantwoordelijkheid leg je niet binnenkamers af, binnenskamers gaat niet naar de stembus, haha.

    Bijna iedereen hier in Sranan heeft het over de leugenaar Santokhi, natuurlijk niet leuk te horen, ik kan er niks anders van maken. Zelf de oranje helden zien graag dat Santokhi elke corrupte minister, vooral van de Abop, de laan uitstuurt, maar hij doet het niet, wat betekent die “soso blabla..” van je nog dan.

    Rams, onze Pres doet aan halve werk, daarom verliest hij zijn vertrouwen, hij moet deze ministers bij bewezen corruptie, de laan uit sturen, zoals hij zelf zegt, maakt niet uit wie het is. Maar hij doet niks dan een beetje pappen en nat houden. “Het zijn ook mensen en die maken fouten” a me hoela, ze zijn bezig met corruptie.
    Het is niet “hij treedt toch op, wat willen jullie nog meer, nee Rams, het gaat om de wijze hoe hij dat doet, want na zijn optreden is niemand de laan uitgestuurd, alleen bij de parastatale bedrijven heeft hij mensen uit hun functie gezet, maar die zitten elders hun centen te tellen. Boes, dit noemen zij blablablabla en niet mijn post’s. Jip en Janneke. Ga door met lezen van Jip en Janneke.


    Maak melding
  16. Je hebt helemaal gelijk hoor Pony. Onder jou nationale boevenpartij ging alles veel beter. Er was sprake van goed bestuur en totaal geen mismanagement. In 10 jaar tijd zijn 48 ministers vervangen door andere kneuzen. De deal met Billiton was uitmuntend. Geldt ook voor het afsluiten van leningen tegen een woekerrente.
    De pijn die het het klaagvolk voelt komt van de schuldenlast en moet bittersweet zijn. Wonderen verwachten nadat het land kaalgevreten is achtergelaten komt omdat je hersenen zijn aangevreten door de paarse vloek.
    Voor nu, blijf lekker zitten op de blaren en droom ervan dat jullie ooit…te ka-fowroe kies tifie, weer aan de macht komen.


    Maak melding
  17. hahaha nu moet ik toch weer lachen wat die 🐍 of is het gewoon een worong nu weer verkondigd.
    de vorige president deed geen ene flikker. Zelf mensen die bijna dagelijks met deze man omgingen en ja die mensen ken ik zeiden dat hij alleen met zn hand kon zwaaien, van ga ga en doen jullie.
    Ik zei dan tegen ze dat hij een soort godfather wilde spelen, weinig praten en slecht met het handje wapperen. Neen, zeiden ze hij is gewoon te stom, hij weet geen moer en kan geen enkele beslissing nemen.
    Nogmaals, dit heb ik van MEERDERE mensen in zijn omgeving gehoord.
    Als hij dan in de publiciteit kwam dan maakte hij zich er van af met een dooie grap. en eindigend met je weet toch hihihihi 🐴🐴🐴🐴
    Hij strooide met zand (erover), terwijl de huidige president IEDEREEN duidelijk laat weten dat er met hem niet te sollen valt. Je kan later dan ook niet komen janken en zeggen dat je het niet wist.
    Ook zo een geweldig leuke grap van die man was dat hij elke avond ergens anders moest slapen dan thuis, want je weet nooit toch, hihihihih🐴🐴🐴🐴🐴. Hoe kijk je naar je vrouw en eigenlijk alle vrouwen. Disgusting
    en de domme massa, die profiteerden van hem lachten maar en klapten in hun handen
    en de dombo maar denken dat hij geliefd was


    Maak melding
  18. Boes hou eens op met je insinuatie dat ik NDPer ben. Blijf sekt bij het artikel, daarover gaat mijn post. Ik verdedig niemand, zeker niet iemand (Bouterse) die medeschuldig is aan de huidige economische malaise. Ik heb gewoon weinig vertrouwen in de regering Santokhi-Brunswijk, omdat hij ons heeft voorgelogen. En dat doet hij al ruim drie jaar. Santokhi blijkt in dienst te zijn van het grote kapitaal, van zijn sponsoren, het klinkt als onwaarschijnlijke waarheid en roept weerstand op.

    Zie onderaan de reden waarom men Santokhi als leugenaar ziet. Je hoeft daarvoor geen NDPer te zijn.
    Santokhi, toen in de oppositie, zegt tegen het kiesvolk dat de regering Bouterse onherstelbare schade heeft toegebracht aan de economie, het land heeft opgescheept met een schuld van vier miljard us dollars, dat het jaren gaat vergen om uit dit economisch dal te klauteren. Op verkiezingstournee, huis aan huis, zegt dezelfde Santokhi, tegen beter weten in, tegen het kiesvolk, ik ga de economie binnen 9 maanden uit het dal halen met een team van topdeskundigen, mi ô set in, de schuld van vier miljard ga ik oplossen, stem op mij, stem slim, terwijl hij, toen als oppositie dit al wist en dit eerder heeft gezegd, dat het tig jaren gaat duren voordat er weer licht in de tunnel gaat schijnen, Santokhi kwam geloofwaardig over, volgens van der San was hij genoeg capabel. Dit riek naar volksverlakkerij, moedwillig het kiesvolk voor het lapje houden. Ieder kind weet toch dat wat de regering Bouterse heeft aangericht niet in 9 maanden kan worden hersteld, zelf de oranje helden geloven het niet.
    Als ik dit zegt, zeg ik het niet tot relatie met de vorige regering. Ik heb en had geen relatie met de vorige regering, met geen enkele. Punt uit.
    Dus, als ik vind dat Santokhi kritiek verdient dan krijgt hij dat ook, de smeerlapperij hier op WKT houdt mij niet tegen. Jip en Janneke, blijf het lezen.
    Doe de groeten aan hihihihih🐴🐴🐴🐴🐴


    Maak melding
  19. Gaaaaaaaaaaaap!

    Wanneer je denkt dat je belangrijk bent. terwijl je in een micro paarse wereld leeft.
    PROEST!!!!!

    Dus dat @Mor
    Die man wordt al 40 jr beveiligd, rijd rond met bodyguards in donkere kogelvrije auto’s en toch was iedereen bang voor hem, terwijl hij de bange wezel is.


    Maak melding
  20. Esmerald 7 november 2023 Bij 19:38
    Gaaaaaaaaaaaap!

    Wanneer je denkt dat je belangrijk bent. terwijl je in een micro paarse wereld leeft.
    PROEST!!!!!@@
    “Gapen is best gek gedrag, het ziet er raar uit”.
    Gapen is geen uiting van verveling, domme mensen hebben die indruk, je hebt eerder last van je grote (lege) hersenen, zuurstof gebrek.
    Je ziet het gevolg, veel gapen, je lichaam is op, te veel stress.

    Wat ik ook zo raar vindt bij jou (je denkt beter te zijn dan een “Boomer”, een misvatting bij vele jongelingen, zonder ergens hun sporen te hebben verdiend ) is, hihihihih🐴🐴🐴🐴🐴 pist en jij gaat erin spartelen zonder enig benul, zonder géne. Jungu, wat geburt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES