zaterdag, mei 4, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPlatform Gerechtigheid Palestina houdt vredesloop in Suriname

Platform Gerechtigheid Palestina houdt vredesloop in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het Platform Gerechtigheid Palestina heeft vanmiddag in Suriname een vredesloop georganiseerd onder de naam ‘Walk for Humanity’.

Met deze vredesloop wil de organisatie aandacht vragen voor de toevoer van humanitaire hulp voor Palestina en eist zij stopzetting van de genocide die daar plaats zou vinden.

De stoet , waarbij een ieder die solidair is met Palestina van harte welkom is, vertrok vanaf het Vailliantsplein en ging langs de Keizerstraat, waar een moskee en een synagoge al sinds mensenheugenis naast elkaar staan.

De vredesloop eindigt op het Onafhankelijkheidsplein alwaar de organisatie een petitie wil aanbieden.

De vrede in het gebied is voorlopig ver te zoeken. Vandaag bombardeerde Israël een ambulance vlakbij de ingang van een ziekenhuis. Volgens Israel werd het voertuig gebruikt door een terreurcel van Hamas en zijn een paar terroristen omgekomen. Palestijnse bronnen melden echter dat er 60 doden en gewonden gevallen bij die aanval. Op gruwelijke beelden is te zien dat het ook om kinderen en ongewapende personen gaat.

Gisteren werd bekend dat een gelekt beleidsstuk van het Israëlische ministerie van Inlichtingen aanstuurt op etnische zuivering van de Gazastrook.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

27 REACTIES
  1. Waarom is het niet goed aangekondigd, ik lees nu pas dat er een protestloop gehouden werd in Paramaribo.
    Wat de Duitsers met veel overgave hebben willen doen met de Joden in Europa, doet Israël nu met de Palestijnen in Gaza. Anne Frank keert zich om in haar graf.


    gemodereerd
  2. Genocide? Is men vergeten, wat die hamas terroristen op 7 october hebben aangevangen? Hun zg lijders leven in weelde in Quatar en hun jeugd groeit op met haat tegen Israël. Meest gesubsidieerde volk ter wereld en wat doen ze met het geld? Raketten aanschaffen en vuren naar Israël. Die lafaards misbruiken ziekenhuizen, kerken en moskeeen als uitvalsbasis en onschuldige burgers als dekmantel.
    En dat soort tuig noemt zichzelf moslims? In de koran staat: als je 1 mens doodt, heb je ahw de hele mensheid gedood. En als je 1 mens redt, heb je ahw de hele mensheid gered. Geloof wordt misbruikt door politiek.
    Door te lezen, ontwikkel je jezelf. Door domheid en achter idioten aan te rennen en te laten ophitsen, ga je ten onder.


    Maak melding
  3. zoveel domheid heb ik hier de laatste tijd gelezen wat dit onderwerp betreft
    is het jullie niet opgevallen dat er overal brandhaarden van onlusten/ oorlogen en nog meer zijn.
    gek he, zoveel tegelijk
    Gek he nu poetin maar geen succes blijkt te hebben in zijn oorlog in Oekraine om een extra stuk land te veroveren er ineens zoveel gebeurd in de wereld. zou het te maken hebben met het verzwakken van de positie van Oekraine door hun partners overal branden te laten blussen
    Onthoud niets is wat het lijkt


    Maak melding
  4. De moskee is vergeleken bij de synagoge recentelijk. De schrijver van dit artikel moet de boeken induiken. Ik heb het geheugen, dat de synagoge alleen stond en ben ik net een zestig plussen. Dus geen zand in andermans ogen strooien. Het was ook een gesteggel toen de moskee kwam. Prachtig stuk werk.
    Opkomen voir onze rechten hier is al problematisch. Wat daar gaande is, is afschuwelijk. Israël roeit zodoende, de palestijnen uit en dat is een feit. Schande van de wereld. Wat Israël nu doet taart alles en de rest staat te kijken en keuren het goed. Ik laat het hierbij, anders krijg ik de stempel van antisemitisch te zijn.
    Ik zie het als een vechtsporter die een kleuter meer dan nodig straft omdat hij het kan. Wie weet waar dit eindigd??????


    gemodereerd
  5. Ik adviseer mn landgenoten naar de serie FAUDA te gaan kijken op Netflix. Het is een op waarheid beruchte serie van wat er speelt in Palestina en Israël.


    gemodereerd
  6. Until we find a way to move. Our love for each other will have to improve. Watch the Middle East it starts from there.
    This third word slaughter Headin for the west frontier. So much doctrines so much opinions. But The love for each other should be the strongest.
    You better take warning no time to loose.


    Maak melding
  7. De Palestijnen hebben hun lot in handen gelegd van twee terreurorganisaties. Dan moeten ze de gevolgen ook aanvaarden.
    Geen medelijden met de Palestijnen, maar juist met de Joden. De Palestijnen kunnen overal naar toe, maar waar moeten de Joden naar toe??? Volgens de Palestijnen moeten de Joden verdrongen worden in de zee en daar verdrinken. Daar hebben ze een slagzin voor bedacht: from the river to the sea, Palestine will be free.


    gemodereerd
  8. De Jews werden overal vervolgd en trokken weg naar wat nu Israël is. Geschiedkundig gezien hun home land. Waarom kunnen de Palestijnen hen niet met rust laten en zelf naar bijv. Jordanië gaan? Ze blijven maar geweld plegen om de Jews te verjagen.


    Maak melding
  9. Al eeuwen vechten ze volgens de bijbel. Die landen zijn vervloekt en er zal nooit vrede zijn tussen hun en het zal zo blijven totdat de mensheid uitsterft.


    Maak melding
  10. Als Israël niet de steun had van Amerika, dan hadden ze een toontje lager gezongen.
    Puur eigen belang van Amerika, die hun militaire bases, in de regio in de gaten moet houden.

    Israël moord het Palestijnse volk uit om hun eigen failure goed te maken.
    Netanagu, wil geen gezichtsverlies lijden. Lagen ze te slapen toen hamas toesloeg?
    Ik keur niet goed wat hamas heeft gedaan.
    Al die onschuldige mensen dood/ontvoerd, door het wanbeleid van Israël.
    Kwaadaardige zijn ze, en de wereld kijkt toe en niemand helpt het arme volk van Palestina.

    Israël moest op de vingers getikt worden om de oorlogsmisdaden, die ze direct begonnen te stoppen.
    Al die onschuldige palestijnen, die in Israël werken, over de grens zetten, met niks!!!
    Hoe wreed kun je zijn ?
    Israël is geen haar beter dan hamas.
    Duizend maal erger.
    Ze leren het niet, koppige zwervers, die bij de gratie van de mens een land heeft gekregen.
    Ze hadden gewoon slaven moeten blijven in Egypte. Mozes heeft om hun ondankbaarheid, het beloofde land niet gezien. ( lees de bijbel maar)


    Maak melding
  11. Wel veel gelezen hierover maar al die zigenaamde betweters als zou Hamas een terreurbeweging zijn moeten eerst maar eens de geschiedenis van Etsel en de Irgun en de Haganah gaan bestuderen. Alle drie waren niets anders dan Joodse en Zionistische terreurorganisaties die met lafhartige aanslagen op onschuldige burgers het ontstaan van een staat afdwingen. Israel is niets anders dan één koloniale product dat door terreur is gesticht.


    Maak melding
  12. Wat een hypocriet!!!
    Jullie kunnen niet eens je eigen land besturen, niet eens de geschiedenis van de palestijnen kennen, gaan nu met de vlaggen rondzwaaien om Palestina te bevrijden. Burgers van Suriname, hou op met dit onzin, ga eens hard werken voor je eigen land, dan heb het zelf tenminste te eten en hoef je hand niet op te houden. En schei uit met de onzin ,,Palestina vredesloop,,. Probeer zelf vrede in je eigen land te brengen en niet dat terwijl je eigen huis in brand staat!
    Ga eens op straat hard roepen tegen de dieven, rovers, moordenaars en drugshandelaren, de overheid oproepen, dit willen we niet meer. Maar nee het omgekeerde is waar, stelen en roven van de hardwerkende bevolking.
    Santokhi herinvoer de doodstraf.
    Speciaal tribunaal installeren. In bovengenoemde zaken hard ingrijpen en binnen 2 dagen na het gepleegde feit de straf onherroepelijk uitvoeren!!!!!
    Is de enige oplossing!!


    Maak melding
  13. Toen de Israelieten uit Israel vluchten onder Mozes naar het zuiden van Israel en in Egypte en later in Afrika aan kwamen waren ze donkere mensen.

    Let op:
    Israel en landen er om heen zijn mensen allemaal met pigmet, donkere mensen.

    Toen USA, Engeland, Europa na de Tweede Wereldoorlog de wereld gingen verdelen, ontstond het middenoosten, wat daarvoor gewoon Afrika was. Ook maakten ze de staat Israel waar het eens was, maar de mensen die ze naar toe brachten en zuch Joden noemden/ noemen, waren nu allemaal blank.

    De joden vluchten tijdens de de Romeinse invasie naar Egypte en zuidelijk naar Egypte en Afrika en nu USA, UK zigenaamde joden uit Europa brengt zijn ze wit. Voor mij zijn deze mensen die zich zelf joden noemen, nep joden.Daarom dat de oorlog daar altijd zal blijven bestaan. USA en UK hebben belang bij het bestaan van Israel met mensen die oo hun lijken.

    Net zo hie men de wereld hersenen wast dat JC blank is, terwijl de mensen die in JC zijn tijd leeffen, profeten, Maria, Jozef, enz allemaal mensen waren met pigmet. Dd blanke man met blond haar of bruin haar met blauwe of bruine ogen is geen JC, maar de neef vd Spaanse of Italiaanse paus Bogia, die gewoon een homo was, dus die blanks man die jullie op de foto’s afgebeeld zien staan is nep en is een homo.

    Pas op voor de hersenspoeling vd West-Europeanen, Witte Amerikanen en zoek en gij zult de waarheid vd echte Joden, Hebreeuwen vinden. Ook voor de bijbel die jullie lezen goed uitkijken, het is gewoon vertaald uit het Hebreeuws basr Grieks en Latijn en weer naar de king james versie. Bij vertalingen krijgen alle zaken andere betekenissen en zaken zijn naar ds hand can deze Europese landen gezet.

    God heeft ook nooit kerken, verschillende stromingen van jodendom, Christendom, Moslims, Vaticaanstad, Lutheranen, EBG, pinkerzendingen, enz gemaakt. Het zijn mensen die aan hoofden van deze stromingen staan hebben ze gemaakt.

    Vele zaken in de Bijbel zijn ook door die mensen gemaakt. weg gelaten if erbij geplaatst. De oude Hebreeuwse vertingen vh woord van de huidige Bijbel vertonen hrote verschillen oa door vertalingen en hebben daardoor ook andere betekenissen gekregen.


    gemodereerd
  14. Arlet,

    Als Hamas niet de steun had van Iran en Qatar o.a., hadden zïj een toontje lager gezongen.
    Onschuldige Palestijnen? De Palestijnen hebben de terroristen van Hamas volledig geïntegreerd in hun gemeenschap. Je kunt daar niet meer zien wie een Palestijn is en wie een Hamas moordenaar is.


    Maak melding
  15. Wat voor logica is dat?
    Omdat ze het verschil niet meer kunnen zien tussen de terroristen en de gewone bevolking, dan maar een genocide plegen?
    Hoe ziek kun je zijn.
    Israël moet ophouden met provoceren.
    De militaire top heeft toegegeven dat ze hun werk niet goed hebben. Straf hun, maar ga geen onschuldige mensen doden.

    We leven in een zieke wereld.
    En de haat tussen Israël en de Palestijnen, zal nooit meer verdwijnen.
    Alle vredesonderhandelingen ten spijt.


    Maak melding
  16. Genocide is wel erg aangedikt. Weet jij wat moslimleiders hebben gezegd? Dit. Wij zijn een volk van martelaren en kunnen gerust tientallen miljoenen van ons opofferen. Want dan nog blijven ruim een miljard van ons over om de tegenstanders te vernietigen.
    Met dit soort monsters heeft Israël te maken.


    Maak melding
  17. ‘Everyone who is again the Holy war is free to take in a refugiee.’ Bibi N.

    Ik zie geen enkel arabisch land deze mensen ondersteunen of opvangen, waarom niet eigenlijk.

    Ik heb niet zoveel tijd om een geschiedenisboek te lezen en de bijbel is proza, zeg ik als (ex)Katholiek!
    Voor de gristenen is het een soort van handleiding, alsof ze geen hersenen en eigen wil hebben gekregen.

    Imago Dei zegt de Paus altijd met Pasen. Kan ik mezelf wel in vinden.


    Maak melding
  18. Ik ben anti-semiet net als miljoenen over de hele wereld. Meesten van hen wonen in het land dat pal achter de Joodse terreurstaat staat.


    gemodereerd
  19. Er moet een Israel Tribunaal komen en wel hier in Paramaribo. De genocide door Israel op Palestijnen moet vervolgd worden. Netanjahu is een oorlogsmisdadiger


    Maak melding
  20. @ Esmerald 4 november 2023 Bij 13:37
    ‘Everyone who is again the Holy war is free to take in a refugiee.’ Bibi N.

    Ik zie geen enkel arabisch land deze mensen ondersteunen of opvangen, waarom niet eigenlijk.

    Is niet waar. Jordanie, Yemen, Egypte, Koeweit, Oman en Bahrein, Dubai etc ze steunen de Palestijnen


    Maak melding
  21. De bomaanslag op het Koning Davidhotel was een bomaanslag op 22 juli 1946 in het Koning Davidhotel in Jeruzalem, gericht tegen het Britse bestuur van het Mandaatgebied Palestina. In het hotel bevond zich het hoofdkwartier van het Britse bestuur, evenals afdelingen van het Britse leger en de politie.

    Het hotel na de terroristische aanslag
    De aanslag werd uitgevoerd door de zionistische militie Irgoen (Irgun/Etsel). In totaal kwamen 91 personen om het leven, van wie 41 Arabieren, 28 Britten, 17 Joden, twee Armeniërs, een Rus, een Griek en een Egyptenaar. 46 personen raakten gewond.

    De leden van de Irgoen, verkleed als Arabieren brachten melkbussen het hotel binnen waarin de bom/bommen verstopt zaten, en lieten deze ontploffen.

    De uitvoering van de aanslag was bevolen door Menachem Begin, het toenmalige hoofd van Irgoen en 31 jaar later premier van Israël.

    Terroristen?! Noooooit van gehoord!


    gemodereerd
  22. @Whome
    Daarom is de Joodse Staat niets anders dan een terreurstaat opgericht door Zionistische Terroristen. Overigens was de Irgun samen met de Haganah verantwoordelijk voor de massa slachting in 1947 in een Palestijnse vluchtelingenkamp waarbij 195 onschuldige burgers vermoord zijn.
    Karma is een b i t …


    gemodereerd
  23. BILEAM
    Ze wilden de joden ook in Suriname dumpen als ze maar opgerot waren uit Nederland en de rest van Europa. Vandaag de dag was jij de Palestijn geweest, als ze ze werkelijk in Suriname hadden gedumpt


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES