zondag, mei 5, 2024
HomeNieuws uit SurinameAlle scholen sluiten in november ook om 12.00 uur vanwege hitte

Alle scholen sluiten in november ook om 12.00 uur vanwege hitte

-

Does Travel - naar Suriname

Alle openbare en bijzondere scholen sluiten in november ook om 12.00 uur. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft daartoe besloten vanwege het extra warme weer momenteel in Suriname.

De leiding van het ministerie adviseert alle schoolleiders en directeuren om in deze periode gebruik te maken van verkorte lesuren, waardoor alle vakken verzorgd kunnen worden. Dit moet wel zodanig geschieden dat de gestelde onderwijsdoelen gehaald worden.

Het ministerie vraagt ook om indien nodig, structureel drinkpauzes voor de leerlingen in te lassen. In oktober waren alle scholen ook tot 12.00 uur open.

Momenteel is het overdag rond de 33 graden. De gevoelstemperatuur ligt veel hoger.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. Misschien is beter om die school vroeg te beginnen. Om 5 uur in die ochtend tot 12 uur. Dan die kinderen en leraren hebben hele dag vrij.


    gemodereerd
  2. Iedereen weet dat het nog lang ( in november!)erg warm zal zijn. Alleen de minister komt in de middaguren op 31 oktober tot de ontdekking dat deze warme periode nog voort gaat duren. In een woord: slechte timing van deze beslissing! Maar eigenlijk kan je de minister niet kwalijk nemen, hij zit lekker in een airco ruimte en in auto’s met airco. Leerkrachten en ouders hebben zich al dagen voorbereid om zich aan de tijd aan te passen. Denk maar aan kinderen die bij de oppas moeten gaan.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES