zondag, mei 5, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVp Brunswijk ontkent betrokkenheid bij ontruiming illegale goudzoekers

Vp Brunswijk ontkent betrokkenheid bij ontruiming illegale goudzoekers

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse vicepresident Ronnie Brunswijk heeft vrijdag gereageerd op een video, waarin hij wordt beschuldigd opdracht te hebben gegeven aan de politie om een illegaal goudkamp te ontruimen. Hij is niet te spreken over de aantijgingen en noemt dit leugens.

In de video is ondermeer te zien dat een bulldozer een kamp vernield. De persoon van wie het kamp is filmt dit en is boos. Hij haalt uit naar Brunswijk en de minister van justitie in Suriname, Kenneth Amoksi.

De filmer suggereert dat Brunswijk verantwoordelijk is voor de politieactie. “Vp, kijk wat ze doen! Ik wil zien of je weer aan de macht komt bij de volgende verkiezingen. Amoksi kijk wat die mannen die voor je werken met me doen”, roept de man al filmend doelend op de ABOP. (tekst loopt door onder plaatje)

Volgens Dagblad Suriname zijn afgelopen donderdag illegale goudzoekers verwijderd door de politie en militairen uit het gebied te kilometer 21, Afobakaweg. Ook spullen van de goudzoekers werden vernietigd (foto boven).

Er zou sprake zijn van een ‘gold rush’ nadat een grote hoeveelheid goud zou zijn gevonden. Hierdoor trokken nog meer mensen naar het gebied om goud te zoeken. De gewapende machten werden daarna ingeschakeld.

In onderstaande video laat Brunswijk weten dat hij het niet fijn vind dat zijn naam genoemd wordt bij een gebeurtenis waar hij niets mee te maken heeft. De vp zegt dat het een leugen is en hij niets van de ontruiming afweet. Hij is al enkele dagen in het binnenland vanwege het overlijden van zijn oom.

De videoboodschap van Brunswijk:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
  1. Terecht dat illegale goudkampen verwijderd worden. Dan durft deze crimineel hulp te vragen aan de justitie. Deze man moet opgepakt en veroordeeld worden. Alle illegale goudzoekers verwijderen van de omgeving.


    Maak melding
  2. Als de goudzoekers illegaal bezig zijn, is het de plicht van de regering, dus ook van Brunswijk en Amoksi om ze te laten verwijderen. Als de regering dat niet doet, zouden ze bij de komende verkiezingen weggestemd moeten worden. Heeft Brunswijk, met zijn master diploma op zak, niet door dat hij, door te ontkennen dat hij de milieubarbaren heeft laten verwijderen, zichzelf een brevet van ongeschiktheid geeft?


    Maak melding
  3. De koning zegt dat hij niet weet wat in zijn land gebeurt, of is hij ook koning van al het goud in Suriname. Al begrijpen heel veel mensen niet wat er gebeurt in Suriname maar de echte bidders dienen het wel te weten of zijn er ook geen echte christen voor bidders? De dingen die in Suriname gebeuren heeft niets met Christen te maken. Een echte christen doet niemand kwaad. Jezus zegt wie niet voor mij is, is tegen mij. En de groep tegenstanders wordt steeds groter. Door op een criminele party te stemmen join je de anti Christ en nemen zij de overhand in Suriname. Behoor je tot de anti christ dan heb je het zelf niet door dat je liegt en bedriegt en een grote mond opzet. Zo herkent men een anti christ. Denkt men dat al die negatieve dingen zomaar gebeuren in Suriname? Bordo is christen geworden zegt hij. Aan de vrucht kan je een christen herkennen. Ik denk niet dat positieve mensen een christen zien in Bordo maar hopelijk praat hij tot de koning en misschien kan die zich ooi bekeren tot het christendom. To God be the glory!


    Maak melding
  4. Ze hebben nooit wat gedaan; aangenaam “mijn naam is haas”. Als de vp het gedaan zou hebben, dan was het recht aan zijn kant. Je bent vp, je bent koning, je hebt je masters, dus illegale zaken mág, nee, moet je kunnen stoppen en áls er commentaar is, blijf je rechtop staan en vertel je de mensen waarom je het gedaan hebt.


    Maak melding
  5. De vp beweert reeds drie dagen in de bush- bush te vertoeven vanwege de begrafenis van zijn overleden oom…….

    Mijn vraag is:
    In praktische zin kan de vp toch op dezelfde dag van de begrafenis en direct daarna, met zijn geld strooiende helikopter terug vliegen naar de stad?…….gelet op de vele dringende vraagstukken en problemen in vrijwel elke sector van het land, zou een logisch denkend persoon toch besluiten, dat je als vp die bovendien ook nog belast is met de dagelijkse leiding van de Raad van Ministers, ten alle tijden en zoveel als mogelijk beschikbaar moet zijn in Paramaribo!!!?……….schijnbaar accepteert de oh zo bange president Santokhi ook deze zoveelste frats van de ongeletterde en bovenal uiterst agressieve KAW TERE…….Santokhi beeft waarschijnlijk reeds als een rietje, alleen al bij de gedachte om Brunswijk hierop te moeten aanspreken……😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂….maar ach, in de BAKBA WINKRIE van Chan is werkelijk alles mogelijk terwijl de rest van de wereld zich op de knietjes slaat van de pret, bij het getuige zijn van zoveel primitief gedrag in Suriname bij de zgn. “BELEIDSMAKERS” en “BELEIDSBEPALERS” anno 2023…….


    gemodereerd
  6. Ik dacht dat vice president Brunswijk in zijn takenpakket verantwoordelijk is voor de ordening in de goudsector.Vanwege persoonlijke belangen heeft hij deze taak verwaarloosd.Het zal me daarom niet verwonderen als president Santokhi in opdracht van zijn zoveelste commissie ” ordening goudsector ” opdrachtbevestiging ontruiming heeft gegeven.Heel veel VHP-ers hebben geïnvesteerd in de goudsector.Tongen beweren dat zij tegen zeer hoge tarieven concessies hebben gehuurd van Beunswijk.Het is allemaal kassa wat de klok slaat voor de koning.Die man is de rijkste man Suriname.


    Maak melding
  7. En jouw paarse duivelhoofdman dan? Hoe komt die aan zijn rijkdom? Door hard te werken? Laat me niet lachen. Ga je parade lopen en vertrek weer naar Nederland om daar je eigen idiote lijders te kiezen.


    Maak melding
  8. Wat de Afrikaanse koningen met Afrika hebben gedaan gaat deze kownu kronto met onze Suriname doen.
    En de PL-ers zijn medeverantwoordelijk.

    abop / PL kan de veiligheid van onze Suriname niet verbeteren !

    Ons goud wordt onder onze eigen ogen weggeroofd door Koning Kronto en de PL-ers.

    Ons goud hoort in onze Surinaamse kluis.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES