donderdag, mei 2, 2024
HomeNieuws uit SurinameVrouwenvoetbalselectie Suriname verliest thuis met 0-1 van Guyana

Vrouwenvoetbalselectie Suriname verliest thuis met 0-1 van Guyana

-

Does Travel - naar Suriname

De vrouwenvoetbalselectie van Suriname (Natio) heeft woensdagavond de derde wedstrijd in de Road to Concacaf Gold Cup verloren. In het Franklin Essed stadion verloor Suriname met 0-1 van buurland Guyana.

Shanice Alferd maakte het gouden doelpunt voor de westerburen in de 41e minuut. Suriname probeerde met volle inzet de gelijkmaker te scoren in de tweede helft, maar de bal ging maar niet in het doel.

Suriname zit in groep A samen met Antigua en Barbuda, Dominica en Guyana. Guyana is momenteel koploper met 6 punten uit drie wedstrijden.

De heenwedstrijd wordt op zondag 29 oktober ook in Suriname afgewerkt, omdat het veld in Guyana is afgekeurd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Eerst het Tigrigebied in nemen, nu ook in het dames voetbal van Natio Suriname vernederen in eigen land en haar plaats wijzen.

    Ook met de zeegrens vernederd hebben ze Suriname onder water gedompeld en ons olievelden in beslag genomen, idem met de zeevisserij.

    Voor Guyana is Suriname vlees noch vis.

    Suriname kan beter een district van Guyana worden en Guyanees Engels gaan praten.

    De enigste redding van Suriname met Guyana zou zijn de oorlog, maar dat zou wat de verhoudingen. sterkte en grote vd legers betreft duidelijk zijn wie de winnaar zou zijn.

    Guyana is in alles heer en meester in alles wat Suriname betreft.


    Maak melding
  2. Ook met de zeegrens hebben ze ons internationaal via het zeerechttribunaal vernederd en hebben ze ons onder water zeegebied, aardolie- en gasvoorraden, in hun gebied gekregen.

    Ook de grenskwestie/ landgrens tussen Venezuela en Guyana zal Suriname niet laten juichen, omdat de USA zowel in Venezuela en Guyana ook haar aardolie en gasvooraden belangen heeft.

    USA is momenteel bezig met Venezuela om
    de embargo van aardolie op te heffen.

    Venezuela zal daarom Guyana ook
    niet aanvallen, waardoor de USA niet in deze dreigende oorlog betrokken gaat worden.

    Guyana zal de morele winnaar zijn. Grenzen veilig.

    USA heeft haar handen vol met de oorlogen in Oekraine en in Isreal, ook Biden wil
    in de USA over 1 jaar weer president worden.


    Maak melding
  3. De dames moeten werken om te overleven. Vaak meer dan 1 baan. Ze eten slecht. Wil je topprestatie’s???


    gemodereerd
  4. Er wordt hier geheel ten onrechte, o.a. het volgende beweerd:

    “Ook met de zeegrens hebben ze ons internationaal via het zeerechttribunaal vernederd en hebben ze ons onder water zeegebied, aardolie- en gasvoorraden, in hun gebied gekregen”.

    De waarheid is, dat Suriname feitelijk nooit welk land dan ook nodig heeft, om zich zogenaamd te laten “vernederen”.
    Nee, alle betrokken Surinaamse regeringen, hebben keer op keer deels door hun beruchte laksheid, onbetrouwbaarheid maar vooral ook door het latente gebrek aan BRAINS, er zelf voor gezorgd dat ze “vernederd” werden en op alle fronten uiteindelijk met legen handen kwamen te staan.

    Overigens wil ik in herinnering brengen, dat het president Ronald Venetiaan was (de man met die zogenaamde 10 schone vingers!), die als reactie op de uitspraak van het arbitrair tribunaal bij het Permanente Hof van Arbitrage (PCA) in Den Haag bij het Maritiem grensgeschil tussen Suriname en Guyana, de gevleugelde uitspraak aan het Surinaamse volk deed:

    “Ik begrijp heel goed dat jullie allemaal nu teleurgesteld zijn dat het ons toegewezen zeegebied véél kleiner is dan dat van Guyana, maar JULLIE MOETEN NIET ZO HEBZUCHTIG ZIJN!!!!!!!!”….uitspraak van iemand die zich president durft te noemen! Dit is alleen in Suriname mogelijk waar onwetendheid regeert!

    Enkele andere aansprekende voorbeelden van Suriname´s onbekwaamheden zijn:
    * de kwestie TIGRI waar Guyana reeds langere tijd na 1969 beheersdaden uitvoert. De Surinaamse “bewakers” met hun eeuwige grote muilen, zetten het meteen op een lopen toen de Guyanese militairen slechts één enkel schot in de lucht losten..😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂…….

    * het “MAANLANDSCHAP” dat ALCOA in voornamelijk oost-Suriname heeft achtergelaten na hun vertrek uit Suriname. Volgens deskundigen zitten al deze voormalige mijngebieden oftewel KRATERS!!!, nu boordevol milieuonvriendelijke chemicaliën!!!;

    * de eerder door ROSEBEL Mining bewerkte gebieden (sedert 1 februari 2023 ZIJIN MINING) in zowel Brokopondo als in Sipaliwini, schijnen thans doordrenkt te zijn van vooral kwik en andere hele zware schadelijke stoffen en metalen voor zowel mens, dier en de natuur. De Canadezen mochten van de Surinamers zonder enige vorm van aansprakelijkheid, na de verkoop van het bedrijf aan de Chinezen, het land “rustig” verlaten;

    * de Guyanezen hebben hun eis aan Suriname om 150 Surinaamse visvergunningen te verkrijgen in vervulling zien gaan, ondanks het grote zwijgen van de huidige regering. Surinames rijke visgronden worden hierdoor momenteel op grote schaal leeggevist waarbij Guyana tegen hele hoge prijzen, 95% van deze vis exporteert naar Canada en de V.S. De Surinamer staat ook hier met lege handen!

    * ondanks de in het verleden overduidelijke bewezen onbetrouwbaarheid van deze zelfde Guyanezen, schijnt Suriname opnieuw beheersdaden, rechten en bevoegdheden aan hen te verlenen, bij de voorgenomen bouw van de brug over de Corantijn rivier die trouwens over de volle breedte Surinaamse grondgebied is. Zo schijnt o.a. het architectonisch ontwerp maar ook de uiteindelijke gunning voor de bouw van deze brug, geheel door Guyana te worden bepaald!!!!!;

    * de werkelijk ziekelijke vorm van naïviteit bij vrijwel alle Surinaamse beleidsbepalers kwam ook in Marowijne pijnlijk tot uiting bij de voorgenomen aanplant en bouw van een palmolie fabriek. Het inmiddels beruchte Chinese bedrijf “CHINA ZHONG HENG TAI”, dat trouwens geen enkele palmolie- plantje ooit in de grond heeft gestopt na de verkrijging van een concessie van maar liefst 50.000 hectare grond! Wat Suriname echter wel oogluikend heeft toegestaan bij deze deal, is dat er 50.000 kub rondhout PER MAAND wordt geëxporteerd naar China! Wie staat er wederom met legen handen en wie is de schuldige?

    Met slechts enkele van deze werkelijk zéér gênante voorbeelden, valt m.i. helemaal niet te ontkennen, dat vrijwel alle Surinaamse regeringen tot op heden, zichzelf, het land Suriname en de bevolking iedere keer opnieuw, volledig voor schut zetten, belachelijk maken of zoals iemand schreef, alsof ANDEREN Suriname “vernederen”. De Surinamer doet het VERNEDEREN iedere keer weer, helemaal zelf! Zodra de tegenpartij bij onderhandelingen, enigszins in de gaten heeft dat men weinig tot helemaal geen BRAINS heeft, lui en laks is en bovendien uitzonderlijk (STRUCTUREEL!!!) naïef is, zal hij of zij je tot het allerlaatste ogenblik blijven gebruiken en vooral misbruiken…….zoek daarom de schuld niet eerst bij anderen want bij het wijzen van slechts één vinger naar die ander, wijzen op dat zelfde ogenblik TIEN vingers naar jou!!!!!!!!!!


    Maak melding
  5. Xavier, zoveel commentaar alleen maar omdat onze dames met 0 – 1 van Guyana verloren hebben? Je was vast aan een hartaanval of een overdosis aan BS overleden als Natio met 0 – 3 had verloren van Guyana.


    Maak melding
  6. Waarom.zo’n gezeik.als onze damesselectie met 0-1 verloren heeft van Guyana? Als je nooit een.voetbalwedstrijd wil verliezen, moet je niet meedoen met wedstrijden, zelfs de elftallen van Duitsland en Brazilie hebben wel eens met meer dan 1 punt verschil verloren.
    En wat Tigri betreft, persoonlijk, of ik nu Surinamer of Guyanees ben, zou ik mijn leven niet op het spel gaan zetten voor dat stukje oerwoud, waar ik nog nooit van mijn leven heb bexocht.. Ik heb dat stuk bos niet gemaakt, waarom zou ik denken dat het van mij is en waarom.zou ik.andere mensen daarom.moeten vermoorden?
    En wat betreft de olievoorkomens voor de kust van Suriname en Guyana; voordat we elkaar daarom.gaan bombarderen alsof we Israël en Palestina zijn; we mogen blij zijn als we over 30 jaar nog één druppel aardolie op.de wereldmarkt kunnen verkopen. Iedereen probeert vanwege de gevolgen van klimaatsverandering het gebruik van aardolie en andere fossiele brandstoffen tot nul te reduceren. Straks is aardolie nog net zoveel.waard als een hoopje stront.


    Maak melding
  7. Aj henkes
    je hebt zeker slecht nieuws gekregen vandaag. Je schrijft een lo go vandaag terwijl je net je energietoeslag hebt gekregen
    als ik hun trainer was geweest zou hun conditie beter zijn, ze zouden vliegen over het veld
    trainen trainen en nog eens trainen 7 tot 10 kilo lichter moeten ze zijn


    Maak melding
  8. Het Zeerechttribunaal heeft de zeegrens wel correct, meetkundig, volgens zeerecht wetten bepaald.

    Suriname had met Guyana dit bilateraal moeten oplossen dan was de kans veel groter dat de zeegrens meer naar het westen was vastgesteld en dat beide landen er ook blij mee zouden zijn.

    Ieder mens met trots en eergevoel, zelfrespect, eigen waarde, bewust, overheerst wordt, gedomineerd wordt, een ondergeschikte rol spelen, enz zijn zou nooit willen dat een andere hem/haar domineert.

    Op grond van deze begrippen zie ik dat sommigen dat niet inzien wat dat voor een land, inwoner/s van betekent.

    Zegt heel veel over deze zielen. Deze geesten zullen altijd ondergeschikten, slaafse gedrag vertonen en nooit winnaars, heersers, leiders kunnen, overwinnaars zijn, geen eigen waarde hebben en trots zijn.

    Deze gasten presteren niet. Deze slaafse gedrag, contractgedrag mensen, onderdrukte mensen en ondergeschikte mensen zijn eenvoudig te herkennen.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES