zondag, mei 12, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'Openbaar Ministerie weigert directe vrijlating van jeugdigen'

‘Openbaar Ministerie weigert directe vrijlating van jeugdigen’

-

Does Travel - naar Suriname

Het Openbaar Ministerie in Suriname (OM) heeft woensdag geweigerd de opdracht van de rechter, om drie aangehouden jeugdigen vrij te laten, uit te voeren. Deze schoolgaande jeugdigen werden op zaterdag 14 en op zondag 15 oktober 2023 aangehouden voor het verspreiden van pornografische beelden.

De rechter verklaarde bij de rechtmatigheidstoets echter dat de inverzekeringstelling onrechtmatig is. Volgens advocaat Derrick Veira, die hen juridische bijstand verleend, dienen conform het onrechtmatig verklaren van de inverzekeringstelling van zijn cliënten, allen in vrijheid worden gesteld.

Naar de zeggen van Veira is de officier van justitie van mening dat ze pas op donderdag 19 oktober 2023 gevolg zal geven aan de opdracht van de rechter, omdat zij al naar huis was. Dit terwijl de ouders van de desbetreffende jeugdigen in het kader van het voortvarend jeugdbeleid, reeds in kennis waren gesteld en bij het jeugddetentiecentrum waren om hun kinderen op te halen.

“Doorgaans wordt de opdracht tot de invrijheidstelling na kantooruren gegeven aan de hulpofficier waardoor de invrijheidstelling, zoals bevolen door de rechter wel plaatsvindt. Waarom deze procedure niet door de vervolging  is gevolgd, is onbegrijpelijk. De officier heeft besloten dat zij pas op donderdag 19 oktober 2023 overgaat tot de uitvoering van het rechterlijk besluit hetgeen volstrekt ontoelaatbaar is.

Het belang van het kind, zoals vastgelegd in verschillende conventies en verdragen waar Suriname bij aangesloten is wordt hier duidelijk terzijde geschoven. Dit handelen van deze officier dient niet zonder gevolgen te blijven”, aldus Veira die de jeugdigen bijstand verleend.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. nooit meer vrij laten , wat ze deden valt ook onder criminaliteit , en die rechter houdt zeker van een trio


    gemodereerd
  2. Zijn er ook, in het belang van het kind, normen en waarden vastgelegd in verschillende conventies en verdragen waarbij Suriname is aangesloten, waar deze duivels zich aan moeten houden? De OvJ heeft gelijk: deze mensen werken dag en nacht aan zaken van dit onderkruipsel. Die ponosterren mogen best nog een paar dagen opgesloten blijven. Ze kunnen achter tralies hun zonden overdenken. De ouders waren er nu wel om hun kroost op te halen. Hopelijk weten ze welk kind van hun is.


    Maak melding
  3. Of deze jeugdigen vrijgelaten moeten worden of niet, laat ik in het midden. Maar dat de rechter in Suriname een paar grote drugsdealers liet lopen omdat iemand bewust of onbewust een foutje op de dagvaarding heeft gemaakt, is SCHANDALIG. Drugsdealers die drugs met een straatwaarde van 300.000.000 Euro exporteerden naar Nederland, werden in Suriname zondermeer vrijgelaten omdat iemand het jaar 2022 i.p.v. 2021heeft ingetoetst op de dagvaarding. Lees zelf maar;

    Vrijspraak verdachten in 4022 kg cokezaak na ‘foutje’ OM
    De twee mannen die in Suriname vastzaten in verband met de smokkel van 4022 kg cocaïne naar Nederland, zijn vrijgesproken. De drugs had een geschatte straatwaarde van meer dan € 300 miljoen.

    Kantonrechter Danielle Karamatali oordeelde op 16 oktober 2023 dat het Openbaar Ministerie (OM) een onvergeeflijke en niet meer te corrigeren fout in de dagvaarding heeft gemaakt door ‘21 augustus 2022’ op te geven als de dag waarop de mannen het feit hebben gepleegd terwijl de feitelijke smokkel een jaar eerder was, namelijk op ‘21 augustus 2021’.

    Rohied J, truckhouder en truckchauffeur, had Maureen Nibte als raadsvrouw. Haven medewerker Rudy B. werd bijgestaan door advocaat Benito Pick. De verdachten waren aangeklaagd voor deelname aan een criminele organisatie, uitvoer van cocaïne en valsheid in geschrifte. Beide mannen werden op alle aanklachten vrijgesproken. De rechter heeft gelast dat Rohied J. zijn in beslag genomen vrachtwagen terugkrijgt. Ze moeten allebei ook hun mobieltjes terugkrijgen. De cocaïne is ondertussen al vernietigd door het Nederlandse OM


    Maak melding
  4. Deze kleine dieven worden later ook drugsdealers, geloof me want dat gebeurd vaak. Dus wat is 1 dag langer achter de tralies? Het moet 1 maand langer!!!! Hoop dat hun ouders dit meelezen want zij zijn verantwoordelijk en niemand meer want ze maken geen tijd voor hun kinderen en investeren ook niet in hun.


    Maak melding
  5. @ Henkes
    Je weet niet of de rechter en haar gezin / familie die hen vrijsprak zou kunnen zijn bedreigd waardoor ze hen vrijsprak. ieder rechter zou deze (opzettelijke) fout hebben kunnen wegschrijven door te stellen OM ik hou uw zaak even aan en geef u de mogelijkheid de ommissie te corrigeren daar ieder mens die denken kan tot de slotsom komt dat dit een onjuiste datum is.
    Net zoals een boete die 10.000 SRD moet zijn en geen 10 SRD weet een ieder dat dit niet juist is.
    Of een volwassen man bij een verkrachtingszaak wordt beweerd dat zijn geslachtsdeel 15 mm is i.p.v. 15 cm


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES