vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieFinancieel administrateur warenhuis aangehouden voor verduistering 25.000 USD

Financieel administrateur warenhuis aangehouden voor verduistering 25.000 USD

-

Does Travel - naar Suriname

De Recherche van Regio Paramaribo heeft onlangs Vanity T. (31) financieel administrateur van een bekend warenhuis in Suriname, aangehouden voor verduistering van 25.000 USD.

De verdachte was in augustus hoogzwanger en ging halverwege de maand met zwangerschapsverlof. Vanaf haar afwezigheid ontbrak het boek met alle financiële zaken van het bedrijf. De eigenaar deed grondig onderzoek in het kantoor, maar het werd niet aangetroffen.

De eigenaar stelde zijn medewerkster in kennis over de ontstane situatie en zij gaf aan het boek op kantoor achtergelaten te hebben. De eigenaar had genoeg van het zoeken zonder resultaat en besloot de camerabeelden na te kijken. Daarop is te zien dat de vrouw op haar laatste werkdag het bedoelde boek en nog enkele andere boeken wegneemt uit het kantoor.

De benadeelde merkte ook een kastekort van rond de 25.000 USD. Hij stapte naar de politie en deed aangifte van verduistering tegen zijn medewerkster. De vrouw werd vanwege haar zwangerschapssituatie niet opgeroepen. Het boek werd een maand later nog steeds niet gevonden en de eigenaar had geen andere verklaring dat zijn medewerkster ermee vandoor was gegaan.

Collega’s van Vanity vermoeden dat zij inderdaad stelselmatig geld van het bedrijf wegnam. Zij hebben verklaard dat de vrouw dagelijks dure portie’s kocht, op reis ging naar het buitenland en onlangs diverse sieraden en zelfs een auto had aangeschaft.

Vanity werd op 6 oktober, iets meer dan een maand na haar bevalling, door de recherche ontboden op het bureau. Bij de voorgeleiding ontkende ze het boek te hebben weggedragen en geld te hebben verduisterd.

De vrouw werd na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Haar aanhouding is inmiddels verlengd met 30 dagen. Het onderzoek duurt voort.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
  1. Dat kind heeft zeker alle luxe van de wereld, maar wat heeft het eraan? In deze fase opgroeien zonder moeder! Stomme gans. Hebzuchtigheid! Pronken met andermans veren en nu je kind in de steek laten.


    Maak melding
  2. Hoeveel verdien jij om dit alles te bekostigen.
    Zeg gewoon de waarheid dan kan jij mieschien snel terug naar jouw kindje die heeft jouw nu hard nodig.


    Maak melding
  3. Is het niet normaal? Alle politici doen het,meeste ambtenaren doen het,verpleegkundigen in AZ moet je tegenwoordig ook bij betalen (tjoekoe),dus Vanity dacht ik mag het ook doen. Neks no fout


    Maak melding
  4. Scheitkunde in zulke gasten hun hoofd,a bung gi ding!! …zo zijn ermeer kraboe s en linga worongs, ..zelfs de schilpaden die hun hoofden steeds binnen insteken…men weet bliksems wie ik bedoel….


    Maak melding
  5. Suriname/Veel Surinamer

    Bolkestein zei: Suriname is een roversnest. Vele Surinamers werden hier boos over.
    minister Blok van Buitenlandse Zaken zei: Failed State,
    Del Castihlio: Niet stemmen op partijen die mensen met strafbladen kandidaat stellen.
    Vele Surinamers betalen als ze privé zaken vd overheid in orde willen maken tjoekoes voor, ook aan politieke partijen, als Surinamers door de politiek hoge posities krijgen, zie hoe ze vele domeingronden zich toe eigenen, buitenlandse beurzen voor hun kids op universiteiten, Surinaamse ondernemingen die belastingen ontduiken, samen werken met de douane ambtenaren, boefdraad, werknemers bij de CBvS, Postspaarbank, in de houtsector/bosbouw, dure auto’s bij leden vd vorige regeringscoalitie, waka pasie valuta die in eigen zakken verdwijnen, gronden in de cultuurtuin, geestelijken die met jonge vrouwen naar bed gaan, personen die verantwoordelijk zijn voor financiën van een onderneming/overheid, banken, enz, domeingronden, idem in de goudsector, enz. enz, enz.

    Er is veel werk aan de winkel om de mentaliteit van Suriname, hun gedrag, bij de overheid, in ondernemingen, te veranderen en zaken op de richtige weg te laten plaats vinden, volgens procedures, dubbele controle, verslag uitbrengen en zaken goed en correct verlopen.

    Goed gedrag. Surinamers moeten heropgevoed worden, niks no fout moet een halt aan geroepen worden.

    Deze madammeke heeft haar eigen criminele weg bewandeld om haar voordeel uit te halen.

    Ben benieuwd of dit boek ooit boven water komt. Zal al heel lang verbrand zijn.


    Maak melding
  6. @Passant 😗wat je schrijft klopt, maar alle bevolkingsgroepen doen dit hoor , Hindoestanen, Creolen , Chinezen enz. Surinamers leven in het verleden in hun kindertijd zijn nooit volwassen geworden. Nu ook veel zelfmoorden in Suriname triest maar weinig aan te doen. In NL leven nu ook heel veel Surinamers zelfs vierde generatie geboren in NL maar leven met hun kop in de zand, zelfs in mijn familie en vriendenkring hun zijn super in afpersen en chanteren met dingen over vroeger b.v van wie was de ouderlijke perceel in Suriname enz zo triest, maar waar, dus Surinamers kan je moeilijk veranderen hun zijn blijven hangen in hun kindertijd en hun hersenen zijn nooit volwassen geworden.


    Maak melding
  7. Vanity was ijdel en nu mag ze brommen. Dat boek heeft ze al verbrand, want als er geen bewijs is, dan wordt ze mogelijk op andere gronden gestraft en dat is altijd een veel lagere straf .


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES