donderdag, mei 2, 2024
HomeNieuws uit SurinameMisiedjan: "Brunswijk is een niet te onderschatten power binnen de marronsamenleving"

Misiedjan: “Brunswijk is een niet te onderschatten power binnen de marronsamenleving”

-

Does Travel - naar Suriname

Voormalige ABOP’er nu NDP’er Martin Misiedjan stelt dat Desi Bouterse en Ronnie Brunswijk de twee populairste personen zijn in Suriname. Vooral Brunswijk is populair bij een bepaalde deel van de gemeenschap, waardoor die een niet te onderschatten power is binnen de marronsamenleving.

“Brunswijk is een niet te onderschatten power binnen de marronsamenleving. En Bravo sabi a man sterkte, maar hij weet niet hoe ermee om te gaan. Of hij weet er wel mee om te gaan voor zijn persoonlijke belangen. Hoe slecht hij het nu doet, als Bravo nu een oproep doet dat hij binnen 24 uren 5.000 marrons op een bepaalde locatie wilt. Onvoorstelbaar den man e go. En ze mogen gaan, maar bij mij gaat het erom: sort boskopu ye gi den sma?”, zei Misiedjan op LIMFM.

Volgens de politicus zou de 62-jarige ABOP-leider juist ernaar toe moeten werken om de jonge generatie goed voor te bereiden om het fakkel in de toekomst over te nemen. “Want je wordt oud. Dat is de natuur”, stelde hij. Het strooien met geld en uitdelen van auto’s zijn daarom geen goede voorbeelden voor de jeugd.

Brunswijk zou zich volgens de oud-minister ook minder bezig moeten houden met zijn persoonlijke dingen en zich meer moeten inzetten om iets voor zijn aanhangers te realiseren. “Iedereen weet dat Brunswijk iemand is die verliefd is op publiciteit en aandacht. Maar gebruik a populariteit nanga kennis fi fu du wan bun sang gi den sma fi toch. Populair gewoon om elke dag omhangen te worden met pangi’s. Open your eyes Bravo. Opo yu ai luku san e psa. A siri san Santokhi e prani samen nanga yu o kiri den sma fu yu”, zei Misiedjan.

Volgens de politicus kunnen mensen in het binnenland nauwelijks overleven en is het onderwijs nog steeds achtergesteld. Hij vraagt zich af waarvoor de jonge generatie wordt voorbereid als goed onderwijs ontbreekt. Aan de andere kant vindt Misiedjan dat Brunswijk als vicepresident minder vanuit de zijlijn moet kijken en niet alles moet overlaten voor president Chan Santokhi.

“Want Brunswijk is in het team, maar die man staat buiten het team en geeft instructies. Je moet in het team instructies geven”, aldus de NDP’er. Hij adviseert zowel de president als vicepresident toch om het etnisch gedoe achterwege te laten en zich te focussen op Suriname als land.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

33 REACTIES
  1. Waarom heb je ABOP de ruggekeerd als intellectuele boeskrondre-mang? Nu gaan roepen heeft weinig zin.
    Ronnie heeft zijn min punten, daar moeten we overheen stappen.
    Alle krachten bijelkaar vormt een kofu meneer misidjan.
    Power !


    Maak melding
  2. De enige power die Brunswijk heeft is om met geld te strooien en koninklijke titels te kopen voor zichzelf en zijn moeder. De andere kracht is, zijn meer dan 50 kinderen bij dito vrouwen.

    Ik kan geen andere kracht ontdekken bij Brunsie dan soms walgelijk gedrag zoals die ene weer op een podium. If wan mang naki mi, mi e djoeku eng.

    Die man liegt ook openlijk na zijn uitglijders denk maar aan de case Jason Pinas en de journalist mevrouw Carla Bouetius. Ik dacht echt dat hij die mevrouw zou slaan.

    Bij iemand met een beetje power moet ook een beetje intellect te zien zijn. Hij heeft zijn diploma’s gekocht om dit intellect te krijgen.

    Iemand met een beetje kennis leest toch niet als een jongetje die in groep 8 (basisschool) zit van een A-viertje.

    Dus meneer Martin Misidjan: Je hebt een PRACHTIG pleidooi gehouden voor de veroordeelde drugscrimineel tevens moord verdachte in een eerste aanleg bij LIM FM.

    De veroordeelde drugscrimineel tevens moordverdachte in eerste aanleg had jou moeten inhuren om voor hem te pleiten!!


    Maak melding
  3. Misidjan, ik hoorde laatst een gezegde van jouw soort tegen een collega zekken: “take a walk”. Dat geldt ook voor jou. Je zit de boel op te fokken en op te hitsen. Bemoei met je eigen koeng koeng partij en zaai geen zaad voor een splitsing tussen de bevolking. Je lult nu gewoon uit je nek, want je denkt dat de vp p gaat worden. Amehoela! Een p die nog niet eens de Marowijnerivier kan oversteken, nog net een paar nederlandse zinnen kan spreken, niet eens van papier kan lezen, enz. Doe het volk een lol en schoenmaker houd je bij je leest.


    Maak melding
  4. @Ariman: Ik zeg het weer: als de vp geen crimineel was die op de Interpollijst staat, zou de president minder hoeven te reizen maar de reisbewegingen kunnen delen met zn vp!
    @Fillia: Hij mag dan wel niet over de grens reizen maar ik verzeker je dat hij geregeld de Marowijnerivier oversteekt
    @ Misiedjan: Jij weet toch hoe je soortgenoten netals die van mij en anderen draaien? Ze nemen de meeste raad aan vb cadeaux, geld en pakketten gewoon aan/pakken en in het stemhokje anders stemmen.
    Een bekende Oost Surinamer sprak ooit de woorden: piekieng abi bobo ma tochoe na Gado piekieng. Dus ga mooi zitten en kijk wat er gaat gebeuren.


    Maak melding
  5. @De Ja Vu

    Misidjan solliciteert niet naar een baan bij de ABOP. Met veel verve heeft hij gepleit voor de Paarse veroordeelde drugscrimineel die het eindoordeel van het Hof over de gepleegde moorden in 1982 afwacht.

    Die man heeft een pleidooi als een pleidooi gehouden dat Limbo met heel veel genoegen op zijn zender Lim FM heeft herhaald.

    Volgens deze advocaat VERDIENT de moordverdachte GRATIE van de president Santokhi. In ZIJN WERELD is dat de gangbare methode!!

    De Goddelijke moordverdachte moet met rust gelaten worden in de ogen van Meester Martin Misidjan.


    Maak melding
  6. De oranje helden willen iedereen, die kritiek levert op Santkokhi (zijn beleid, werkwijze) of een ander beleid voorstaan, het spreekrecht ontzeggen (ontmoedigen!). Maar bedenk: “wie deze rechten voor een ander weggooit, maakt het voor zichzelf waardeloos”.


    Maak melding
  7. @Pony

    We gaan gewoon ongezouten kritiek op Santhoki blijven leveren. Ik laat me door geen enkele oranje held de mond snoeren

    Ik zie toch wat Santhoki ervan gebrouwen heeft met zijn misselijkmakende etnische benoemingen?
    Ik zie toch dat Santhoki met geld over de balk smijt terwijl het volk musu tai bere. Hij heeft zijn kabinet toebedeeld met enkele miljarden srd op de Begroting.
    Ik zie toch dat hij de hele kluit belazerd.

    Wie het niet wil zien moet het maar zelf weten.
    Door het beleid van Santhoki hebben de Paarsen nu een GROTE BEK

    SANTOKHI: JE HEBT MIJ IN 2020 KUNNEN BELAZEREN MAAR DIE KANS KRIJG JE NOOIT MEER!!!


    Maak melding
  8. @Dejavu

    We gaan zeker een Djogo drinken na de verkiezing in 2025. We laten ons de mond niet snoeren door enkele oranje helden zoals ze genoemd worden door Pony


    Maak melding
  9. De analyse is correct maar vooral bedoeld om de ABOP al bij de komende verkiezingen schade toe te brengen. Suriname en het volk verder brengen is het doel niet. Dan had hij een heel andere draai aan de analyse gegeven en zat hij niet bij paarse vernietigers,


    Maak melding
  10. Henry, alleen de mensen die niet werken en willen werken, pinaren in Su. Zo je commentaar te horen behoor jij in deze groep. Alleen maar de hele dag op je luie reed te zitten en geld van Santokhi te wachten is criminaliteit. Jij luie beest. Ga werken en roep een keertje je bevolkingsgroep op om te werken. En je merkt dat er dan niemand is in Su die gaat pinaren.


    Maak melding
  11. @Rami Rams

    Ik heb kritiek op Santhoki omdat hij zwaar etnisch is met zijn benoemingen en omdat hij met geld smijt door miljarden srd aan zijn presidentiële kabinet heeft toebedeeld.

    Op zijn presidentiële kabinet werken er bijna 2300 mensen. De loonkosten zijn astronomisch. Laat Santhoki eerst bezuinigen op zijn presidentiële kabinet voordat het volk de buikriem moet aanhalen.

    Venetiaan had slechts 40 of 50 mensen op zijn kabinet werken.

    De veroordeelde drugscrimineel tevens moordverdachte had ongeveer 500 mensen werken op zijn kabinet

    Hier moet je op reageren en kom mij niet vertellen dat mensen die niet willen werken slechts pinaren in Suriname.

    Ook degenen die werken zijn veroordeeld tot de bedelstaf dus wat kom je mij vertellen.

    Aan de ene kant bezuinigt Santhoki en met de andere hand smijt hij met geld.


    Maak melding
  12. Schandalig, hoe het gesteld is met het onderwijs in Suriname. En dat is niet iets van vandaag. Heel veel mensen in Suriname kunnen lezen nog schrijven, men is zich daar niet bewust van. Gezien de vuilspuiterij hier !! Mensen tot op het bot beledigen is een sport waar ik me mateloos aan erger! Het zou me plezier doen indien men eerst de feiten tegen elkaar afweegt! Er is geen sprake van gelijkheid! Is het bewust dom houden van mensen.. iets om te gebruiken en/of misbruik van te maken? Om een stempel te kunnen drukken op anderen…..

    Dhr, Misiedjan stelt terecht, de vraag waarvoor de jonge generatie wordt voorbereid als goed onderwijs ontbreekt!??

    Ik denk niet dat, degenen die de mogelijkheid krijgen zichzelf te ontwikkelen, dat zullen weigeren. De bal ligt bij de overheid en die moet hier wat aan doen. Tijdens de behandeling van de begroting kan het niet zo zijn, dat onderwijs het ondergeschoven kindje is! Het is jammer dat men zo bekrompen denkt….


    Maak melding
  13. Santokhi is zeker niet etnisch bezig. Feit is dat creolen en marrons altijd al Hindoestanen wantrouwen en daarom niet met hen willen samenwerken. Derhalve is Santokhi gedwongen binnen de Hindoestaanse gemeenschap te zoeken naar geschikte mensen. Want de zwarten willen alleen onder een zwarte leider (president) hun diensten verlenen.


    Maak melding
  14. Santhoki is zeker niet etnisch schrijft ene Nath: Santhoki benoemt alleen maar mensen die op hem lijken op alle strategische posten. Dat is etnisch bezig zijn.

    Alleen in DNA heeft Santhoki woord gehouden: Rui Wang een Chinees, Cedric van Samson creool, De ex doelman van het Nationale Voetbalelftal een Marron, ik kan even niet op zijn naam komen, zijn benoemd.

    Voor de rest houdt Santhoki zijn BROMTJIE DJARI op!!

    Zeker de helft van de 20 zetels die de VHP in 2020 heeft behaald, komt van niet Hindostanen.

    Ik was een fervent aanhanger van Chan Santokhi zou dus kom niet met je verhaal dat Creolen en Marrons geen Hindoestaan willen hebben als president.

    Ik was zo blij als een kind dat de VHP de verkiezing had gewonnen zodat de veroordeelde drugscrimineel tevens moordverdachte uit het machtscentrum kon vertrekken.

    Chan Santokhi heeft zijn eigen glazen stuk geslagen door zijn etnische benoemingen aan de ene kant en aan de andere kant zwaar bezuinigt terwijl hij in WEELDE leeft samen met zijn FAMILY AND FRIENDS.

    Bezuinigingen maatregelen moeten er getroffen worden om de economie weer op rails te krijgen maar niet als je jezelf verrijkt samen met je trawanten ten koste van het volk.

    En dat is wat Santhoki nu aan het doen en daarom moet ik niets meer van hem hebben.

    HIJ LIEGT EN BEDRIEGT Alles BIJ ELKAAR


    Maak melding
  15. Henry, het is duidelijk dat je weinig kennis heb over Su. Het is nu 20 jaar later dat venetiaan president was in Su. Je kan nu niet vergelijken met hoeveelheid personeel van toen en nu. Trouwens 23oo man personeel komt doordat de opa zomaar 20.000 man voor de verkiezingen werk werk had gegeven die niet bestond. Hoe heet jou partij. Ga op jou stemmen, maak ik jou volgende president.


    Maak melding
  16. Henry, heb jij gesolliciteerd voor een baan onder Santokhi. Niet dan heb je geen van spreken erover.
    En als je veel beter weet waar en wanneer dan moet je wel professor zijn en su over nemen bij de volgende verkiezingen. Vergeet niet dat niet alleen de partij van Santokhi aan het regeren is. Die man moet samen werken met de leider van een ander partij die hersenloos is. Hij moet die partij ook te zoet houden. Santokhi heeft 1 miljard dollar schuld afgelost die vorige regering had gemaakt en heeft een miljard dollar in staatskas als reserve. Als de creolen in Su samen zouden werken met de Hindoestanen zou su sneller vooruitgang hebben. Zij willen niet onder Santokhi werken want voelen ze slaaf. Jammer, Jammer, Jammer


    Maak melding
  17. @Rami Rams

    Over Venetiaan gesproken: In 2010 moest Venetiaan overdragen aan de veroordeelde drugscrimineel tevens moordverdachte toen werkten er op zijn kabinet ongeveer 50 mensen.

    Natuurlijk mag ik een vergelijking maken met het kabinet van de Paarse Drugscrimineel en LEUGENAAR Santhoki.

    DE staatsmiddelen worden op het kabinet van Santhoki verbrast.

    Over de staatsschuld: In de afgelopen 3 jaar heeft Santokhi geen schulden afgelost. Dat heeft hij zelf verklaard. Als je niet aflost kan je schuld niet afnemen!!

    De zogenaamde schuld van 1 miljard USd die Santokhi heeft afgelost is een rekenkundig foefje die deze BEDRIEGIE MANG heeft toegepast.

    De econoom Winston Ramautarsing heeft het uitgelegd. De staatsschuld in Surinaamse valuta als je het omzet in USd is gedaald vanwege de koers.

    Santhoki wist toch vanaf dag1 dat hij zou meeregeren met een hersenloze Brunswijk?

    Brunswijk is ook van het zelfde laken een pak FAMILY AND FRIENDS net als Santhoki.

    Het is die BEDRIEGER Santhoki geweest die van de daken schreeuwde fa ai go setting!!

    Durf te erkennen dat Santhoki een meester is in LIEGEN EN BEDRIEGEN.

    IK VOEL ME BEDROGEN DOOR SANTHOKI. Gelukkig hoef ik niet te solliciteren bij Santhoki.


    Maak melding
  18. @Rami Rams

    Santokhi de BEDRIEGER boekt LENINGEN als inkomsten op de Begroting.

    Toen Boefdraad en de Paarse Drugscrimineel dat deden stond de hele VHP op zijn achterste poten van dit kan niet. Je kunt geen leningen boeken als inkomsten.

    Wat doet Santhoki nu? Precies het zelfde als zijn voorganger.

    Zie hier hoe onbetrouwbaar deze Santhoki is!! En de VHP is muisstil en het begrotingstekort wordt bejubeld door Gajadien de hakkelaar en Jogi de Landrover type 2020


    Maak melding
  19. Als het om eenheid gaat (of beter gezegd het gebrek daaraan) spreken de reacties hier boekdelen. Dat is de reden dat het land kapot gaat, jullie zijn onverbeterlijk en oen na abi sjeng…
    Dat het ook op een andere manier kan, bewijst onderstaande vraag:
    Aan alle ndp-kawtere’s : waar is die $4 miljard aan besteed, waar is Boefdraad, hoelang was misiedjang mini-ster??


    Maak melding
  20. Henry, je kan vhp en alleen de namen van de Hindoestanen opnoemen wie niet goed. En alles en alle schuld naar Santokhi schuiven zegt genoeg hoe jij over Hindoestanen denkt. En over de aflossing heb je mis want het is degelijk schuld afgelost. Over Jogi ben ik met eens, die moeten ze wel de gevangenis in sturen. Maar opvallend is wel dat je alle schuld toeschuift naar de vhpers. Daar moet je je gaan schamen. Verder lees jij maar de commentaar van boesskowtoe. Heb eerder gezegd Henry for president.


    Maak melding
  21. @Rams

    Je vergist je dat ik wat heb tegen Hindoestanen. Inderdaad geef ik Santhoki all the blame: Hij is toch de president.

    Ik heb opgeschreven dat ik blij was dat de VHP de verkiezing in 2020 had gewonnen zodat de veroordeelde drugscrimineel tevens moordverdachte uit het machtscentrum kon vertrekken.

    Hoe kan ik dan wat tegen Hindoestanen hebben. In 2020 was Santokhi mijn man!!

    Ik was er van overtuigd dat Santhoki het land uit het moeras zou halen maar hij begon gelijk met FRIENDS AND FAMILY en tot het diepst in de nacht heeft hij tot 2 keer toe STIEKEM gesprekken gevoerd met die veroordeelde drugscrimineel.

    Santhoki heeft geen enkele schuld afgelost: Santhoki is een gore LEUGENAAR.

    Je moet je beter laten informeren bhai Rams


    Maak melding
  22. Bhosarcaper, jij spreekt niet namens mijn Hindostaanse landgenoten, a nô kan.
    Rami Rams ook niet, die klets maar wat in de ruimte. Hij is de een van de weinigen die tevreden is onder deze regering. Een ding is zeker, we dragen allemaal een rugzak met eigen inhoud.
    Wat onder het volk leeft, is niet altijd hetzelfde als wat in de top van land (Politieke partijen en andere organisaties) leeft.

    Boesskowtoe 16 oktober 2023 Bij 12:43
    Als het om eenheid gaat (of beter gezegd het gebrek daaraan) spreken de reacties hier boekdelen. Dat is de reden dat het land kapot gaat, jullie zijn onverbeterlijk en oen na abi sjeng…
    Dat het ook op een andere manier kan, bewijst onderstaande vraag:
    Aan alle ndp-kawtere’s : waar is die $4 miljard aan besteed, waar is Boefdraad, hoelang was misiedjang mini-ster?@@
    Boes, je spreekt jezelf tegen, lees je stuk nog een keer.
    Je klaagt over de belabberde eenheid dat breekt ons op, terecht, kunnen wij niet hebben.
    Verder moet je bij je zelf te rade gaan, ook jouw oranje helden zouden het moeten overwegen, je zou kunnen stoppen met woorden te gebruiken die zeer kwetsend overkomen.
    In jouw stuk hierboven spreekt je over ndp-Kawtere’s, zo bevorder je geen eenheid, zo groei je nooit naar elkaar toe.
    Boes, leer eerst spreken zonder een gespleten tong.

    Even over de $4 miljard, je moet je vraag stellen aan de minister van financiën, die weet als geen ander waar het geld aan besteedt is. Leningen worden geregistreerd en ontvangen. De leningen zijn niet cash ontvangen.


    Maak melding
  23. @Pony: om te beginnen, moet jij beter lezen want, in mijn reactie heb ik niemand van een andere ras, cultuur of geloof beledigd. Ik heb het alleen over die kawtere’s gehad die door hun gebrek aan kennis en ontwikkeling alles wat didibrie kapot gemaakt heeft hier goedpraten en zwijgen over de misstanden die hebben plaatsgevonden. Dat is de reden dat het land in het diepe dal is belandt. Kortzichtigen met weinig tot geen scholing beschikken niet de capaciteit om dat in te zien, verder mag je weten dat m”n politieke held meneer Achaibersing is die zonder bezoldiging als min, van financiën ervoor gezorgd heeft dat de schulden onder veel betere voorwaarden afgesloten zijn zodat Suriname aan haar betaalverplichting kan voldoen.Als dat niet was gebeurd was Suriname overgenomen door China en hadden jullie daar van de honger geen ontlasting. Think about that!


    Maak melding
  24. Boes, jouw artikel ging niet over racisme, maar over het gebrek aan eenheid.
    Als je de NDPers laatdunkend Kawtere’s noemt bereik je de gewenste eenheid niet, dat is de kern van mijn reactie. Ik verwijt je niks over andere rassen enzo, dat maakt jij ervan doordat je mijn reactie niet goed gelezen hebt.

    Over meneer Achaibersing zeg ik niks.
    China is met 537 miljoen dollar de grootste bilaterale schuldeiser. 
    Men is nog steeds bezig tot een vergelijk te komen over de aflossing enzo.
    Trouwens, ook Santokhi ziet uit naar nieuwe investeringen, gefinancierd via leningen bij de Chinese (bankinstellingen) staat. Dus waarom bang zijn voor Chinese overname.
    Bovendien heeft Suriname te maken met een Chinese Exim bank, niet met de Chinese overheid.

    Het is niet Think about that!, maar think about de leaders.


    Maak melding
  25. @@@Missidjan
    Je bedoelt zeker een moordenaar, dief, drugsdealer, veroordeeld door Nederland en staat op de lijst van Interpol om opgepakt te worden en in de bajes te smijten. Hij kan zich niet naar de buitengrenzen van Su begeven. Voor de rest heeft hij zelf weinig betekenis gehad voor de marrons.
    Het is dank aan papa Lachmon dat de marrons nog bestaat.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES