zondag, mei 12, 2024
HomeNieuws uit SurinameRamsukul: "12 percelen Sabaku-project worden verkocht; men heeft me gevraagd of ik...

Ramsukul: “12 percelen Sabaku-project worden verkocht; men heeft me gevraagd of ik wil kopen”

-

Does Travel - naar Suriname

Parlementariër Kishan Ramsukul stelt dat 12 percelen in het omstreden Sabaku-project worden verkocht. Een aantal van deze percelen worden door stichtingen verkocht. “Ze zeggen: ‘stichting overname, dus makkelijk i kan bai’. Men heeft me gebeld en gevraagd of ik wil kopen. Zover durft men te gaan”, zei de VHP’er donderdag in De Nationale Assemblee van Suriname (DNA).

Hij deed voor de zoveelste keer een beroep op de Surinaamse regering om eindelijk informatie over dit project te verschaffen. Volgens de VHP’er vraagt hij als sinds de begrotingsbehandeling van 2022 naar informatie over dit project. In die periode heeft hij zelf een brief naar de procureur-generaal van Suriname geschreven. Hierna kreeg hij te horen dat het Openbaar Ministerie al maanden wacht op een ontbrekend document om het onderzoek rond de gronduitgifte af te kunnen ronden.

De parlementariër heeft toen de president aangeschreven om dit document zo spoedig mogelijk op te sturen naar het OM. Maar hij tast nog steeds in het duister.

NDP-fractieleider Rabin Parmessar merkte op dat de regering het parlement beloofd had om binnen zes maanden het resultaat van het onderzoek van de evaluatie van dit project te presenteren. “Het is beloven en beloftes niet nakomen”, stelde hij. Zijn fractiegenoot Jennifer Vreedzaam zei dat zij eerder ook brieven naar de pg heeft geschreven over gronden die zijn ingepikt binnen Inheemse gebieden. “Ze schrijft me gewoon dat de president hier antwoord heeft gegeven, dus ze is klaar met de zaak”, aldus de politica.

Vorige maand zei president Chan Santokhi in de media dat er na ingrijpen 140 percelen zijn vrijgekomen in het Sabaku-project. Ook in dit geval waren er presidentiële besluiten nodig om zaken te blokkeren. Deze percelen gaan volgens hem naar de mensen die het dringend nodig hebben. Hieronder vallen personen met een beperking, alleenstaande moeders en jongeren die geen huis hebben.

Het project is gekocht door de Staat via Staatsolie die dividend hiervoor heeft afgetrokken. De percelen zijn in recordtempo verdeeld door het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer. Ook ABOP-parlementariër Edgar Sampie en zonen van VHP-parlementariër Mahinder Jogi kregen percelen in dit project. De ABOP-fractieleider Obed Kanape kreeg er zelfs twee percelen toegewezen. In april beweerde hij echter één van deze percelen vrijwillig te hebben teruggegeven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. Liegen, bedriegen en beloven lijken wel de handelsmerken van de regering Santokhi…….een groot deel van de bevolking die in 2020 bewust voor de VHP hebben gekozen teneinde eindelijk af te kunnen komen van de veroordeelde cocaïne handelaar en veroordeelde meervoudige moordenaar als president van Suriname, voelen zich vandaag de dag persoonlijk enorm belazerd en bekocht door Santokhi maar ook in de leiding van de VHP………de huidige VHP leiding durft haar partijleider namelijk geen enkele opheldering te vragen over zijn tot dusver gevoerde visieloos, richtingloos, ad hoc en zig zag beleid als regeringsleider…….men is binnen de VHP kennelijk als de dood om van Santokhi uitleg TE EISEN…….zeker vanaf zijn aantreden als president, meermaals overduidelijk is gebleken, dat Santokhi als president van Suriname, op geen enkele wijze beschikt over de vereiste management en communicatieve kwaliteiten, volstrekt visieloos is en qua corruptie, liegen bedriegen en van alles beloven bovendien geen haar beter is dan zijn veroordeelde voorganger………


    Maak melding
  2. Dat ze de echte bouwrijpe percelen van de regering zo hdbben verdeeld dat weet ik, maar ik geloof die Ramsakul of hoe hij heet noet. Hij wilde zeker ook hebben. Hele regeringsbende zikn boeven


    Maak melding
  3. Het valt op als het om grondzaken in Su gaat dan komt er één naam als droge poep boven drijven..Jogi.
    Wanneer hij een keertje op de brandstapel zal belanden, wat neemt hij mee????


    Maak melding
  4. Wanneer er één naam in grondzaken genoemd wordt is Su, dan drijft de naam van Jogie als droge poep naar boven. Hij doet zijn naam eer aan “kauolo ning,” Dit zijn zijn eigen krabita mofo.


    Maak melding
  5. Regering santhoki/ Brunswijk doet niets anders dan de regering bouterse/ aloebaba. Behalve leningen sluiten. Btw. Waar is killmemore boefdraad?


    Maak melding
  6. Allen,

    Als je baas bent van een bedrijf met 50 medewerkers, drie van de medewerkers lopen te stelen, is het dan de schuld van de baas ?
    De rotte appels moet uit de regering geschopt worden, vervangen door eerlijke en hard werkende mensen.
    Wie is verantwoordelijk voor de uitgifte van gronden ?
    Die moet aangepakt worden niemand anders.

    SUCCES.


    Maak melding
  7. Soso gangsters e libi ien Sranang! En met zo een slappe, liegende regering onder leiding van een ex politieman, vraag je jezelf toch af, hoe verder..!?


    Maak melding
  8. Omdat de Stichting wordt overgedragen is er geen mutatie in het kadaster en wordt ook de overdrachtsbelasting slim ontweken. Criminelen hebben nooit genoeg.
    Er moet gericht gezocht worden welke Stichtingen betrokken bij Sabaku en Kronenburg recent van bestuur, etc. gewisseld zijn en zo mogelijk die mutatie ongedaan maken.
    Het is sowieso ongekend en ongepast dat er domeingronden en dit soort kavels aan stichtingen worden uitgegeven.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES