zondag, mei 12, 2024
HomeNieuws uit SurinameOud-minister Dikan: "ABOP heeft Vorswijk voor de leeuwen gegooid"

Oud-minister Dikan: “ABOP heeft Vorswijk voor de leeuwen gegooid”

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse oud-minister Edgar Dikan is het eens met ABOP-parlementariër Edgar Sampie wanneer die stelt dat de coalitiepartij VHP erop uit is om het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer in Suriname (GBB) over te nemen van de ABOP. De partij van president Santokhi zou er volgens Dikan zelf voor zorgen dat de geel-zwarte partij in de fout gaat.

“En om dat te rechtvaardigen is men dus blij dat de ABOP fouten maakt. Dit alles past in het scenario om daar een VHP’er te krijgen”, zei Dikan in ABC-actueel. Het is volgens Dikan opvallend dat het staatshoofd nu pas tegen grondroofpraktijken vanuit GBB gaat optreden, terwijl de vermeende praktijken al lang bekend zijn. Hetzelfde geldt ook bij het Sabaku-project en het project te Kronenburg. Hijzelf ziet dit alles passen in het scenario van de VHP.

Volgens de oud-minister van Regionale Ontwikkeling heeft de ABOP ook gefaald om minister Dinotha Vorswijk te beschermen. De partij zou haar juist heel vroeg in een leeuwenkooi hebben gegooid.

“En de VHP, de president, hebben dat ook geaccepteerd. De ‘oorlog’ tussen de twee coalitiepartijen wordt nu heftiger en wordt meer naar buiten toe gevoerd. Vandaar dat het mij is opgevallen dat er toch wel een opmerkelijke stilte is aan de zijde van de ABOP. Ik hoop niet dat het de stilte is voor de storm, maar ik verwacht dat ze ook gaan komen met een tegenreactie”, aldus de BEP politicus.

Dikan voerde aan dat hij dit gedrag van de VHP reeds vanaf de aanstelling van minister Vorswijk in 2021 heeft gemerkt. “Zo een jong talent, want ik heb met haar gewerkt toen zij nog DNA-lid was. Je kan zo iemand niet zetten op het ministerie van GBB. Het ministerie heeft de afgelopen dertien jaren 12 ministers gekend. Dat betekent dat je daar juist mensen met meer politieke ervaring nodig hebt. Je moet daar een kei zetten”, benadrukt hij.

Naar zeggen van Dikan is het slechts oud-minister Steven Relyveld van de NDP gelukt om ruim vijf jaar daar de scepter te zwaaien (21 juni 2013 tot 1 februari 2017). De rest heeft het slechts voor enkele maanden of een jaar kunnen volhouden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. Dikwandige, je bent opruiend bezig. Daarom zal er nooit eenheid in jullie land zijn. Het komt meestal van de ABOP zijde; VHP versus ABOP. Je hebt gelijk als je zegt dat abop vorswijk voor de leeuwen heeft gegooid. Terecht! Die vrouw is een politiek kuiken en GBB is een zwaar ministerie. Bij haar aanstelling is ze al in de leeuwenkuil gegooid, maar dat komt omdat er niemand anders was. M.a.w. Abop heeft geen kader. Trouwens, waarom ben jij niet voorgedragen? Je weet het toch zo goed?


    Maak melding
  2. De ABOP en PL hebben geen of weinig kader in huis. Daarom zie je wat er allemaal niet goed gaat bij het gronduitgifte en sociaal beleid. Santokhi zou deze incompetente ministers allang naar huis gestuurd moeten hebben, maar hij durft dat niet. De ABOP en PL horen in geen enkele gereinigd thuis.


    gemodereerd
  3. Je hebt capaciteiten/kennis, ervaringen, kwaliteiten, persoonlijkheid, goed gedrag, algemeen belang voor het land en bevolking voor het werk, dan ben je de juiste man of vrouw voor het werk.

    Deze vrouw heeft vanaf het begin aangetoond dat ze niet aan de eisen voldoet, ongeschikt is voor het werk, vele blunders gemaakt, waar de abop haar de handen boven het hoofd hield. Ze zette ook een grote waffel op en dacht zo ook haal falen goed te maken en dat haar partij haar zou beschermen.

    Ongeschikt en weg wezen. Suriname heeft technocraten nodig en geen gelukzoekers om minister, directeur, ambassadeur, enz te zijn bij de overheid.

    Zie:
    – vp,
    -bordo,

    Allemaal pleegfiguren, de abop zit er vol mee.


    Maak melding
  4. Is gewoon de tactiek van Brunswijk. Hij zit mogelijk achter veel van de kwalijke zaken. Eerst heeft hij Pokie opgeofferd die niet mee wilde spelen in de steeds grotere corruptie en nu Vorswijk.
    Alles in de hoop en verwachting dat daarmee alle sporen naar hem en ABOP uit het zicht zijn. In NL zou er een parlementaire enquête commissie worden ingesteld op iedereen onder ede te verhoren en de onderste steen boven te krijgen.
    In Suriname worden politieke leeghoofden in stelling gebracht om verwarring te maken en emotionele chantage te plegen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES