zondag, mei 12, 2024
HomeNieuws uit SurinameABOP'er Sampie: "Mensen worden openlijk gemobiliseerd om tegen het ministerie van GBB...

ABOP’er Sampie: “Mensen worden openlijk gemobiliseerd om tegen het ministerie van GBB te zijn”

-

Does Travel - naar Suriname

ABOP-parlementariër Edgar Sampie stelt dat president Chan Santokhi met zijn uitspraken over vermeende grondroofpraktijken bij het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer in Suriname (GBB), slechts erop uit is om de achterban van de VHP tevreden te stellen. “Ik wil me niet te veel bemoeien met de interne politieke situatie van de VHP, omdat het uitspraken zijn om de achterban van de VHP tevreden te stellen. We merken dat er openlijk mensen gemobiliseerd worden om tegen het ministerie van GBB te zijn, want het is een ABOP-ministerie. Dat gaan wij niet langer accepteren”, benadrukt de volksvertegenwoordiger.

Hij stoort zich vooral eraan dat bepaalde personen haast dagelijks negatieve uitspraken via de media doen richting GBB. Naar mening van Sampie gaat het hier om een zogenaamde politieke ruzie tussen VHP’ers en ABOP’ers omdat er belangen op het spel zijn.

Sampie voert aan dat iedere Surinamer het recht heeft om de juiste wegen te bewandelen indien die vindt dat er zaken op het ministerie gebeuren die niet door de beugel kunnen. “Dan is het jouw recht als Surinamer om op te staan en een helpende hand te bieden zodat die zaken anders kunnen. Maar het is niet jouw recht om te zeggen dat wanneer die ABOP-minister weggaat, dat daar dan een VHP’er moet komen zitten. Daar is het allemaal begonnen. De politieke constellatie heeft bepaald dat er nu een ABOP-minister daar zit”, stelt hij.

Volgens de ABOP’er wordt er alles aan gedaan om een VHP’er op de ministersstoel op GBB te krijgen. En dat keurt hij resoluut af.

De parlementariër vindt dat de coalitiepartner VHP blij moet zijn dat de ABOP niet teveel negatieve opmerkingen maakt over de ‘ministeries van de andere kant’. Daarnaast mobiliseert zij ook geen mensen om petities in te laten dienen tegen het beleid van bijvoorbeeld het ministerie van Openbare Werken in de ‘poti buurten’.

“We weten allemaal welke praktijken er uitgevoerd werden toen er nog geen ABOP’er op GBB zat. Nu er wel een ABOP’er daar zit, dan zien we dat ‘den poti sma fu Sranan e kisi gratis’. En natuurlijk gaan bepaalde groepen het niet eens zijn daarmee, want ‘den seri man no man seri moro’. We blijven tot nu toe rustig en volgen de ontwikkelingen. Het moment dat we moeten gaan reageren, dan zullen we dat doen. Maar het moet niet zo zijn dat we binnen de coalitie zitten en dat we oorlog voeren met elkaar”, aldus Sampie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. Weer één die zo graag laat blijken dat hij ongeschikt is voor de politiek of elders met zijn ongefundeerde achterdocht en valse voorstelling van zaken.
    Hoeveel hij ook l.lt. Er zijn op laakbare wijze gronden geroofd en de mini-ster heeft kwade zakengedaan en weigert nog steeds om de namen te publiceren van de mensen die op Sabaku en elders kavels kregen. Dan bedoel ik de echte namen want dergelijke kavels kunnen en moge alleen aan natuurlijke personen worden uitgegeven, in volgorde van aanvragen en niet meer dan één aan een volwassen persoon tijdens zijn leven.


    Maak melding
  2. Sampie moet zeggen of het rechtvaardig is dat gronden , waarvan de rechten verlengd moeten worden voor de eerste bewoners , gewoon worden ingetrokken en uitgegeven aan hun vriendjes , terwijl de bewoners reeds hebben geïnvesteerd door hun huizen op die percelen te bouwen .


    Maak melding
  3. In politiek en een normale maatschappij wordt je afgerekend op je daden. De ABOP heeft de voorkeur voor een corrupte staat, zodat je familie en magen kan bevoordelen en heeft dat dan ook ruimschoots gedaan. Voorbeeld de familie Brunswijk.
    De politieke sociale cultuur in Suriname moet snel veranderen anders gaat het faillissement komen. De bevolking houdt hier echter van en is het gewoon. Leven van ongedekte subsidies en geschenken en ritselen als er iets geregeld moet worden. Het belangrijkste werkwoord is krijgen niet doen. En voor de voorgaande regering en hun aanhang lenen en stelen.


    Maak melding
  4. De minister is blijkbaar niet in staat om te reageren op de vele ‘aantijgingen’.

    Ik dacht dat Gliss transparant en professioneel was. Dus niet.
    Doorlichten en fileren die troep.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES