vrijdag, mei 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameVan Dijk-Silos noemt ingediende ontwerpwetten kiesregeling 'troep'

Van Dijk-Silos noemt ingediende ontwerpwetten kiesregeling ’troep’

-

Does Travel - naar Suriname

Jurist Jennifer van Dijk-Silos vindt dat de regering het volk van Suriname voor de gek houdt met drie varianten voor de wijziging van de Kiesregeling. De goedgekeurde ontwerpwetten zijn eind vorige week voor advies doorgestuurd naar de Staatsraad. Vooruitlopend op dit advies zijn de ontwerpwetten ook gestuurd naar De Nationale Assemblee.

“Ik ga in een coma raken als de Staatsraad deze wetten goedkeurt. Alle drie die ingediend zijn, noem ik troep”, zei de jurist in het programma Bakana Tori.

De voormalige voorzitter van het OKB voert aan de indruk te hebben dat een amateur aan deze wetsontwerpen heeft gewerkt. Uit haar analyse, concludeert zij dat de wetsontwerpen incompleet zijn en zeer slordig zijn opgesteld. “Iets dat weggaat van het Kabinet van de President moet niveau hebben en het volk moet erop kunnen vertrouwen”, stelt zij.

De Surinaamse jurist vermoedt dat de wetten snel zijn ingediend, vanwege de eerste behandeling van het kortgeding welke zij vorige maand tegen de regering en DNA heeft ingediend. Dat wordt op 10 augustus behandeld.

Afgelopen dinsdag bevestigde assembleevoorzitter Marinus Bee tijdens de openbare vergadering de drie wetsontwerpen van de regering te hebben ontvangen en deze doorgeleid te hebben naar dezelfde commissie van rapporteurs onder leiding van Asiskumar Gajadien. In totaal liggen er nu dus zes wijzigingsvoorstellen bij het parlement.

“Naar mijn gevoel gebeurd er een soort spelletje met die wijzigingsvoorstellen. En voor mij is dat niets anders dan het volk kalm houden. Zogenaamd willen ze het volk aantonen hoe driftig ze bezig zijn. Wel, het is rommel en rotzooi. Eén wijzigingswet die voldoet aan alle normen is al voldoende”, aldus Van Dijk-Silos. Overigens vraagt zij zich af hoe de VHP-fractie wel een goede wet heeft ingediend, maar de president die ook voorzitter is van de VHP, niet.

Van Dijk-Silos verwacht wel dat de Staatsraad de drie ontwerpwetten zal goedkeuren. Maar zolang de Staatsraad geen besluit heeft genomen, zal het parlement deze drie wetten niet in een openbare vergadering kunnen behandelen.

“Want de boel zit daar om goed te keuren net als DNA. Ik ben dus zeer benieuwd. We weten dat de oppositie in de minderheid is en de vakbeweging en bedrijfsleven achter Santokhi staan. Dus we weten al wat er gaat gebeuren. Dit is weer een manifestatie dat er niet gehandeld word in het belang van het land. Want dan zou je geen kromme en onvolledige wetgevingsproducten maken”.

Zij stelt voor dat de president deze drie ontwerpwetten terugroept en een goed wetgevingsproduct laat maken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. Dit mens is duidelijk werkeloos net als haar spare mahawat-ka. Dag in dag uit zitten ze bij die gore bakabana of schrijven ze misselijkmakende stukjes proza!

    Ik heb nog nooit een any advocaat ter wereld zien bemoeien met de politiek. Taalgebruik is below zero!

    Tijd voor een weerwoord, want ze gaat te ver met haar smaad en laster campagne.


    gemodereerd
  2. Die pres moet onder curratele gesteld worden. Hij raakt de weg kwijt.
    Hij ziet de wolken nog de zon vanuit zijn doolhof.


    gemodereerd
  3. Ach ja…kun je “ouwe dora” nog iets kwalijk nemen 🙂 🙂 ze begrijpt nu al nog minder dan enkele jaren terug 🙂 🙂


    gemodereerd
  4. Ok ok
    ik zie hier twee opties
    1. mevrouw Dijk raakt in een coma en is daarmee geloofwaardig
    2. mevrouw Dijk raakt niet in een coma en is daarmee ongeloofwaardig

    In het eerste geval moeten we haar alle eer geven
    In het tweede geval moet ze met het grofvuil mee


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES