vrijdag, mei 3, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMr. Garcia Paragsingh wordt definitief benoemd tot procureur-generaal

Mr. Garcia Paragsingh wordt definitief benoemd tot procureur-generaal

-

Does Travel - naar Suriname

Mr. Garcia Paragsingh, die sinds 13 april 2021 belast is met de waarneming van de functie van procureur-generaal (pg) bij het Hof van Justitie in Suriname, wordt definitief benoemd in deze functie. Haar benoeming is woensdag goedgekeurd tijdens de regeringsvergadering.

Paragsingh volgde in 2021 toenmalig pg Roy Baidjnath Panday op, omdat hij met pensioen ging.

De benoeming van de pg is een aangelegenheid van de gehele Surinaamse regering. Paragsingh die reeds 37 jaren gediend heeft bij het Openbaar Ministerie en hiermee de hoogste justitiële autoriteit in het land wordt, had eerder aangegeven dat zij niet voor een derde jaar zou waarnemen als pg.

De Communicatie Dienst Suriname laat weten dat de uitvoering van het besluit geschiedt met inachtneming van art. 9, lid 5 van het Reglement van Orde voor de Regeringsvergadering. De nieuwe PG is benoemd conform de voorgeschreven procedure in de Grondwet van de Republiek Suriname. Conform de regelgeving heeft de President advies ingewonnen van het Hof van Justitie.

De President van het Hof van Justitie heeft positief geadviseerd omtrent de benoeming van Mevr. Garcia Paragsingh. Met deze goedkeuring, welke ingaat op 10 augustus 2023, start het traject van bekrachtiging van de benoeming, de beëdiging en installatie van deze hoogste justitiële autoriteit.

Deze benoeming garandeert de continuïteit van het justitiële beleid in overeenstemming met de onafhankelijkheid van de justitiële dienst, democratische beginselen en rechtsstatelijke principes, aldus de CDS.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES