dinsdag, mei 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSupermarkt Gompertstraat verkoopt kilo uien ruim 37 SRD duurder dan kostprijs

Supermarkt Gompertstraat verkoopt kilo uien ruim 37 SRD duurder dan kostprijs

-

Does Travel - naar Suriname

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft in de afgelopen dagen controlewerkzaamheden uitgevoerd bij enkele winkels aan de Gompertstraat in Suriname.

Er is een onderzoek ingesteld na een binnengekomen klacht. De ECD heeft tijdens de controlewerkzaamheden prijsopdrijving op basisgoederen geconstateerd.

Tijdens de controle bij H.B. Supermarkt aan de Gompertstraat heeft de ECD geconstateerd dat de verkoopprijs van enkele goederen duurder is dan de daadwerkelijke prijs. Een kilo uien werd verkocht voor SRD 130 terwijl de verkoopprijs SRD 92.85 moet zijn op basis van de aankoopbon van de winkelier.

Verder werd Soya olie voor SRD 85 verkocht, terwijl de verkoopprijs SRD 81.30 moet zijn. Ook is er prijsopdrijving geconstateerd op zout, babyvoeding van het merk Nutrilon, Pick-Wick thee en gist van het merk Pakmaya.

De ECD heeft verder tijdens de controlewerkzaamheden bij Y. Supermarkt geen uien in voorraad aangetroffen. Bij een prijscontrole volgens de basis- en strategische goederen lijst, zijn er geen overtredingen geconstateerd.

De ECD geeft aan dat het belangrijk is dat consumenten ook de locatie doorgeven van de winkels waar er aan prijsopdrijving wordt gedaan. Dit is belangrijk voor de ECD zodat zij gericht onderzoekingen kunnen doen.

Consumenten en ondernemers kunnen hun klachten blijven indienen bij de afdeling Consumentenzaken via het verkort nummer 1940 en via het WhatsApp nummer +5978530915.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. Nu we een republiek en een koninkrijk zijn, moeten we natuurlijk prijzen met een king size BTW tarief betalen. Hoe moeten de president en de koning anders hun hofhoudingen bekostigen?


    gemodereerd
  2. Eerste keer in dit jaar? Ga toch j werk doen minister. Voor dat vorstelijk salarid en bijkomende toelagen etc.


    gemodereerd
  3. Goed geluid.
    Deze winkelier een flinke boete geven wie weet hoelang hij dit hanteert
    Volk van Suriname slaap niet en meld misstanden


    gemodereerd
  4. Het is vooral een kwestie, van hoe men met elkaar omgaat!

    Dit is – vooral de arme – mensen een trap in de rug geven, terwijl ze al geruime tijd, onder de armoede-grens moeten (over)leven. We zullen niet veel – sociale – vorderingen maken, als we ‘dieven blijven van elkaars portemonnee.’

    Tan bun


    gemodereerd
  5. Misschien kan de koning de zaak een bezoek brengen of aloe baba die als volksvertegenwoordiger in de DNA zit, weer aloe en uien invoeren tegen een beter prijs….


    gemodereerd
  6. Zijn aardappelen en uien nog steeds producten die geïmporteerd moeten worden. Het gaat er bij mij niet in dat Suriname met zoveel vruchtbare grond zowel zand als klei, geen aardappelen en uien kan produceren. Als het in andere tropische en subtropische landen wel kan waarom niet in Suriname. Heeft Lvv 50jaar geslapen of leveren de binnenlandse producten niet genoeg winst op. Er is hoop want de Chineze boer zal het tegendeel bewijzen en dan hebben de Surinaamse boeren weer het nakijken.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES