dinsdag, mei 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieJogi wil onderbouwing 50% koopkrachtversterking regering; vindt verhoging geen wijs besluit

Jogi wil onderbouwing 50% koopkrachtversterking regering; vindt verhoging geen wijs besluit

-

Does Travel - naar Suriname

VHP-parlementariër Mahinder Jogi vindt dat de regering van Suriname niet wijs heeft gehandeld door zichzelf te zegenen met 50% koopkrachtversterking. “Het is geen wijs besluit. Ook de hoogte van het bedrag vind ik een beetje te veel”, zei de politicus in een interview op Stanvaste radio.

De volksvertegenwoordiger stelt de mening te zijn toegedaan dat wanneer functionarissen kiezen voor zo een hoge functie, zij dan niet primair daar moeten zijn om geld te maken. “Aan de andere kant zeg ik ook: je verdient als Surinaamse minister nauwelijks een 500 euro per maand. Dat is ook een beetje belachelijk natuurlijk. Maar ik vind de tijd voor deze koopkrachtversterking en de hoogte van het bedrag op dit moment niet opportuun”, aldus de VHP’er.

Jogi stelt er zeker van te zijn dat dit besluit is goedgekeurd in de Raad van Ministers (RvM) waar vicepresident Ronnie Brunswijk de leiding heeft. Het zou daarom ook goed zijn als de tweede man van het land uitleg zou kunnen geven over wat de overwegingen zijn geweest om dit voorstel goed te keuren.

Voor hem als parlementariër moet er ook duidelijkheid komen over dit besluit. Hij zal deze week tekst en uitleg van de regering vragen tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA). “Misschien kan hij dat onderbouwen”, aldus de VHP’er.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
  1. Dit is vragen om hyper inflatie.
    Denk dat de regering / land moet focussen meer zelf produceren.
    Minder importeren.
    meer exporteren meer werkgelegenheid
    Toerisme stimuleren . meer jaren plan van 5 en 10 jaar maken met een visie


    gemodereerd
  2. die 50% is een slecht voorbeeld naar de surinaamse gemeenschap toe.

    dat wil zeggen de regering wil niet mee pinaren met de bevolking.

    bij wijze van spreken kunnen ministers smorgens met een bus opgehaald worden en weer afgezet worden.
    Zo ook alle dna leden met de bus ophalen en weer thuisbrengen

    maximaal 1 airco in huis

    maximaal 1 auto met een maximum waarde van 8000 usd

    maximaal 1 keer per week met de auto naar het werk. Daarna per bus fiets of bromfiets of meeliften

    Dan bespaar je als regering al veel geld en leef je mee met de armoede van de bevolking.

    Loonsverhoging kan maar dan in trances van 1500srd per kwartaal. Dus op jaarbasis 6000srd verhoging. Is meer dan mooi.

    Nu al krijgt een 60 jarige 1250 srd aan AOV. Maar szf premie is gestegen van 700srd naar 1650 srd. Dan wat moet dat oudje doen? Lenen? Gaan stelen? Zelfmoord plegen?
    De AOV moet minimaal 7000 zijn dan kunnen oudje hun szf premie betalen-voor medicijnen betalen-wat eten en drinken -gasbom-water-licht. Die 1800 srd versterking is niet genoeg.
    Maak AOV tot 7000SRD. De regering kilt letterlijk nu de oude van dagen in Suriname.


    gemodereerd
  3. Wat een SMEERLAP die parlementariër Jogi uit Saramacca.

    Ik citeer:” Jogi stelt er zeker van te zijn dat dit besluit is goedgekeurd in de Raad van Ministers (RvM) waar vicepresident Ronnie Brunswijk de leiding heeft….”.

    M.a.w. Jogi stelt … Kawtere Brunswijk … aansprakelijk is voor het besluit … want de beslissing is genomen in de Raad van Mi-ni-sters … Kawtere is voorzitter.

    Bewust, doelbewust schuift … Jogi … de verantwoordelijkheid in de schoenen van … Kawtere … niet de ple-si-dent.

    Grotere SMEERLAPPEN … Jogi … Gajadin en C. van Samson … in het parlement … bestaan niet.

    In de kwestie van de CBvS is Gajadin de INSPIRATOR.

    Meneer heeft zijn zinnen gezet op het directeurschap van de CBvS. Deze kerels gaan over lijken om hun doel te bereiken.

    Ik hoop van harte dat de nieuwe regering …OOK … voor goed afrekent met deze Oranje Movement Bandieten.


    gemodereerd
  4. Jogi wist eerder ook dat regering zich met 50% loonsverhoging heeft beloond.
    Als verantwoordelijke verwijst hij naar de Vp, met de verwijzing naar Vp geeft Jogi ook meteen dat Chan (VHP)niet deugt. Chan zou de leider van de regering moeten zijn. Daadkracht missen wij bij Chan(VHP). Op de radio achteraf mooi verhaal vertellen is ouderwets en misselijk om van te worden. Jogi zit ook maar zijn eigen zak te vullen. Laat Jogi vertellen hoeveel grond hij heeft. Moraal en ethiek is zoek in politiek Suriname.


    gemodereerd
  5. Dat een minister omgerekend €500 verdiend lugt bij jullie. Jullie witwas cambiohouders hebben met jullie besloten de koers omhoog te duwen. Kom niet janken. Ministers bellen tot bijna $1 miljoen die het volk moet betalen. De ministers hoeven NIET te werken want ze hebbem op elk ministerie 3 /4 of meer commissie’s, platvormen, rommel bendes. Ook jullie in DNA doen niets. Het verhaal van de voorzitter opzeggen en als idioot gillen. Debatten voeren kunnen jullie niet. Voorziter DNA is smikkelaar. Hoe serieus moet men ht parlement nemen. Andere is taxie chaffeur en comediant


    gemodereerd
  6. Deze grondrover gaat achteraf zitten piepen. Niet alleen deze 50% koopkrachtversterking moet teruggedraaid worden, maar ook alle percelen van het Sabaku project. Meneer Jogi van de VHP en Knippa van de ABOP moeten de gestolen percelen teruggeven. De heer Jogi is een echte geniepige slang.


    gemodereerd
  7. Ik las net op Starnieuws het volgende: “De 50% koopkrachtversterking die de regering voor zichzelf heeft goedgekeurd, wordt teruggedraaid. Dit zegt Glenn Swamipersad, secretaris-generaal van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) in gesprek met Starnieuws”.
    Als dit waar is, wil.dat zeggen dat de P, VP en de ministerraad nog niet alle verstand verloren hebben. En als dit allemaal zomaar kan met een enkele pennestreek, moet het ook niet zo moeilijk zijn de meteen na een jaar zitting in het parlfment, levenslang een pensioen te ontvangen, ook.ongedaan te maken. Dit meteen ingaande pensioen voor alle vroegere parlementariers en ministers is een nog grotere aderlating voor het land dan de 50% loonsverhoging die het handjevol, huidige ministers zouden ontvangen en bovendien meen ik ergens gelezen te hebben dat president Santokhi er een voorstander van is deze onbeschofte, oneerlijke regeling, die de belastingbetaler miljoenen dollars kost, af te schaffen.


    gemodereerd
  8. De regering is zelf voor een deel verantwoordelijk voor de inflatie. Dan moeten ze dat deel weglaten uit d de koopkrachtversterking.


    gemodereerd
  9. 500 euro? En hoe staat het dan met de toelagen die meer dan de vergoeding bedragen. En verder nog heel wat privileges.


    gemodereerd
  10. stadsgerillia , je weet toch dat jou vrienden bouterse , brunswijk , en geheel ndp smeerlappen zijn , en dat zei jogi al eens eerder , en stadsgerillia jou vriend bouterse ging over lijken , honderden heeft bouterse vermoord , zefs zijn beste vriend horp en zijn kleinzoon


    gemodereerd
  11. Dan wat voor Koeterwals wil de Secretaris van de CLO de Ambtenaren komen vertellen dat die 50% Koopkrachtversterking is aangehouden. Zeker hebben ze hem alweer een lekkers gegeven om de zaak zoet te houden. Zelf de CLO bond gaat over lijken om hun doelen te bereiken dwz de zaak is nu in de Doofpot. Deze oude mannen van de Bonden houd de regering gewoon zoet met een fles Hennessy Gold🙃. Nu maar hopen dat de Fols zich niet voor de gek laat houden!!!


    gemodereerd
  12. Jogi wijst de VP aan als verantwoordelijke voor deze asociale move, hij heeft de onderbouwing van de ministers van Bibis en E.Z. zeker niet gehoord,😂
    Trouwens, ik heb begrepen dat de 50% verhoging van de baan is.

    Het is kenmerkend voor deze regering, een beslissing wordt unaniem genomen, er komt grote druk vanuit de samenleving, gevolg, de beslissing wordt teruggedraaid.
    Zo ging het o.a. met Surfin, met de Denen enzo. Alles doen zij verkeerd. Zôzô crooked.
    Ondertussen, al de tijd, zôzô las ting.


    gemodereerd
  13. Dagenlang een gehuil over een kroning en een 50% koopkracht alsof er geen ergere dingen zijn.

    Meanwhile blijkt dat de president helemaal niets heeft goedgekeurd. Sla dit deel niet over, lees goed!
    Waren jullie maar half zo bijdehand in 2010, dan zat je niet in de zelf veroorzaakte troep.

    Je zit in de shit vanwege je stemgedrag en adoratie voor gangsterfiguren. Tien jr lang zwijgend toegekeken en nu het hoogste woord. Voor dit srt wens je dat de oppositie terugkomt.


    gemodereerd
  14. Wat is de meerwaarde van dit artikel, de 50% verhoging is toch al weer van de baan?
    En het is goed dat deze regering zichzelf corrigeert als de samenleving het niet eens met bepaalde zaken, dat hebben wij bij vorige regering niet kunnen constateren.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES