vrijdag, mei 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameKanapé : "Social media maakt de Surinamer dommer en dommer"; is voorstander...

Kanapé : “Social media maakt de Surinamer dommer en dommer”; is voorstander regulering Facebook

-

Does Travel - naar Suriname

De fractieleider van de ABOP in Suriname, Obed Kanapé, is voorstander van het opleggen van beperkingen op sociale media, waaronder ook de vele Facebook-accounts die een heleboel valse en etnisch beladen berichten verspreiden. Hiermee wordt vooral de Surinaamse regering in een kwaad daglicht geplaatst.

Naar zijn zeggen zou elk profiel op Facebook geverifieerd moeten zijn. Indien nodig, moet er wetgeving hiertoe gemaakt worden.

“Er is wetgeving te maken en als het aan mij lag hadden we alleen geverifieerde accounts op Facebook. Omdat we laag zijn opgeleid hebben we alleen een denkrichting nodig. En wanneer die denkrichting er al is, kan je ze niet meer eruit halen. Daarom zeg ik: social media maakt de Surinamer dommer en dommer en dommer”, aldus de politicus in het TV-programma To The Point.

Kanapé vindt dat het op dit moment te makkelijk is om een nep Facebook profiel aan te maken en hiermee valse informatie de wereld in te sturen. Hij vermoedt dat dit uit verschillende politieke hoeken komt, omdat het geen onbekend fenomeen is dat politieke partijen duizenden valse Facebookprofielen aanmaken.

Een recent voorbeeld hiervan is volgens hem het vermeende geval van cyanide vervuiling van drinkwater in Brokopondo, waar een hele campagne middels social media is gevoerd. Uiteindelijk heeft een bedrijf uit België monsters genomen en alles wijst erop dat het drinkwater veilig is en de verspreidde informatie niet juist bleek te zijn.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
  1. Beste meneer Knippa, dommer dan jij en jou ABOP partijgenoten bestaat niet. Jullie stelen grond van het arme volk als ratten. Dus hou liever je klep dicht dombo. Wanneer ga je de gestolen percelen van het Sabaku project teruggeven.


    gemodereerd
  2. Wanneer je over dom praat moet je in je omgeving beginnen. Het kan je geen moer schelen als die mensen die op Abop gestemd hebben creperen.
    Met de overstromingen waren ht ook valse beelden? Wie ben jij of die regering die mensen moeten komen beperken?? Dezelfde gasten die in coalitie zitten hebben fake news in leven geroepen. Als je regering het goed doet en deugde was er geen reden dat er negatief geschreven werd. De meest slechtste regering. 2024 gaan jullie merken hoe jullie eigen coalitie partner jullie door het slijk gaat halen.


    gemodereerd
  3. Gelijk heb je. Iedereen weet dat negatieve en sensationele berichten die vaak niet op waarheid berusten sneller ingang vinden vooral bij lager geschoolden. Dit is echter geen surinaams fenomeen, maar wereldwijd. In Su begint het wel zorgwekkende vormen aan te nemen, mede dankzij de vele nep-journalisten die ons land rijk is. Wetten erop loslaten zal leiden tot beperking van vrijheid van meningsuiting.


    gemodereerd
  4. Die eigenmening en debby zijn zeker van die social media freaks. Want die jongen heeft gelijk en daar moet je leren op reageren. Je ziet idd wat social media doet laagopgeleiden en nietsnutters op fb


    gemodereerd
  5. Hij heeft wel een punt. Men moet bewust zijn van hun omgeving en niet klakkeloos alles van de (social) media aannemen. Mensen doen alles voor een fictieve wereld, krijgen van anderen ook nog de complimenten voor, ook al zijn het de stomste dingen en nog dommere uitspraken. Kom terug in de realiteit, daar help je jezelf en het land ook (deels)vooruit.


    gemodereerd
  6. Kanape, moet de eer aan zichzelf houden en bedanken als Abop in het parlement.Zijn fractie en politieke partij steunen de VHP die met vele valse FB accounts regeermacht hebben verworven.Maar Obed denkt dat hij onbelemmerd het volk kan blijven misleiden met politieke priet-praat.Hij is onderdeel van de huidige roofmachine die het land bestuurd.Op FaceBook krijgt hij behoorlijk van langs en dat doet hem pijn.Het denkt en hoopt dat men het volk op FaceBook de mond kan snoeren.Het volk moet mijn inziens ook meer gebruik gaan maken van Twitter om haar kritiek tot uiting te brengen.Een nachtmerrie voor de huidige bestuurders in Surinsme.


    gemodereerd
  7. Dwangmiddelen helpen niet.
    Ernstige bedreigingen zijn overal strafbaar.

    Je bent jong, dus maak er een projectje van.
    -Instrueer jong suri om onderscheid te kunnen maken tussen fake en echt, zie materiaal op Internet (op school mag ook).
    -Ingezonden artikelen, eerst controleren wie de schrijver is, paars = prullenbak.
    -Focus op de positieve dingen van social media. (de hoe doe ik webinars, workshops en trainingen om geld te verdienen).
    -Vraag telesur een uitdraai v dna-leden, die al tik-tokkend een vergadering bijwonen en erg belangrijk een uitdraai v alle ambtenaren per ministerie. Telesur moet deze rapportages kunnen ophoesten. Wie tiktokt tss 7 en 15:00. Ze kunnen soc media ook blokkeren op overheids-mobieltjes.

    Kom op je kunt het, vraag hulp aan de polytechnische meiden. Jongens mag ook.

    Wat je vooral niet moet doen, is reageren op de 1e twee reacties hierboven. Das het enige wat ze in hun mars hebben, verloren generatie.
    Tjek het tijdstip 🙄.


    gemodereerd
  8. Neen Knappe.
    Jullie zijn niet dom, maar worden gehinderd door kennis waardoor we jullie verkeerd begrijpen.
    Voorbeeld: Brunswijk zei verleden nog: De regering is de Binnenlandse bewoners vergeten. Wat Brunswijk vergeet is dat hij een onderdeel van de regering is. Dat is niet dom, maar stupide.
    Neen, jullie zijn niet dom, maar we willen graag beter opgeleide regeerders. Misschien tijd om het capaciteitskiesstelsel weer in te voeren met als wijziging dat niet de kiezers, maar de kandidaten aan de capaciteitseisen moeten voldoen.


    gemodereerd
  9. Hoe denkt Kanapé Facebook tegen te werken? Misschien moet hij net als Elon Musk, die Twitter gekocht heeft, Facebook kopen, dan kan hij bepalen wie en welke berichten op Facebook mogen komen.


    gemodereerd
  10. ha ha , die eigen+mening 17 juni 2023 Bij 01:08 en die persoon 17 juni 2023 Bij 01:17 , jullie zijn zeker buren daar in de bijlmer of een persoon, nou twee aapjes op een takje , en kanape zal dat takje snoeien , zo simpel via facebook en dan is het geen fake , en debby 2024 wat is daar mee , o ja dan zit jou vriend weg te rotten in de bak , en in 2025 is jou boevenclub de ndp van de aardbodem verdwenen


    gemodereerd
  11. Blijkbaar wel eigenmening, jullie 2 dommies hierzo die niet begrijpen dat social media niet voor ezels in Suriname geschikt is, want ze worden met de dag dommer in het land. Jullie zijn die type mensen dat Surinamers dom gehouden worden en als dom aangezien worden. Vooral die debby lijkt me zo een dom achterlijk fb figuur hele dag mensen tori praten en dieken smerige onopgeleide beesten. Deze kanape is elk geval veel slimmer dan de meeste die hier reageren.


    gemodereerd
  12. Kanape had liever aandacht gevraagd voor de kwaliteit van de live-uitzendingen en later op youtube van de amateurjournalisten die toestaan dat er leugens, ongefundeerde beschuldigingen en vooral ongepaste termen worden gebezigd. Soms wordt er zelfs om herhaling gevraagd (recent interview van DTV)
    Ordinair gedrag van Jerrel. Foei toch!!!


    gemodereerd
  13. Als er geen social media zou zijn, dan zouden jullie van de ABOP het land Suriname helemaal leegroven, zonder dat het volk het zou weten. Daarom is de heer Knippa boos. Het volk gaat jullie boeven van de ABOP een flinke pakslaag geven bij de komende verkiezingen, meneer Kanapo. Nooit meer de ABOP.


    gemodereerd
  14. Hans Oh , jou reactie geeft aan dat eigen+mening en die debby dommies zijn en dat klopt , kanape zou zo de volgende president van Suriname kunnen zijn , geen santokhi , geen brunswijk , geen belfort , geen bouterse geen enkele ndp-er of vhp-er, want wordt kanape president dan zal hij het beter doen dan die ouwe knakkers


    gemodereerd
  15. @ RobGay

    Je noemt de huidige regering een roofmachine, die het land bestuurd.
    Nee mr Gay: dat was de vorige regering, er valt niks meer te stelen
    probeer dat te begrijpen. ” Als mislukte nep Econoom, moet je dat toch weten”.
    Of ben je plotseling ook zo dom geworden ????? Ach ja, bent immers een member
    van de Nationale Domme Partij.

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  16. Ai baija.lobi sisa nanga bradas oen tjading met die comments. Ik keb het niet kezegt voorzitter.voorzitter wij kaaan elke week naar bonoemang om sani te rekelen. Maar voorzitter bonoe helpt niet meer omdat suriname moe is van alle shit wat we doen.


    gemodereerd
  17. Kanape, wat je zegt ben je zelf. Wat een verzinsel. De mensen worden niet dommer van FB. Ook niet van Waterkant. Mensen zijn niet dom, je kunt ze dom vinden, maar dat is zuiver subjectief. Ik vindt sommige oranje helden dom, maar is geen feit.
    Wat jou niet bevalt zijn de kritieken op jou en de Abop. Dat bevalt je niet, hé, dus maar de vrijheid laten inperken. Jij wilt de criticasters, als Democraat, muilkorven, foei toch!!!! Op de normale manier de vrijheid inperken gaat niet lukken, dus verzin je maar wat, dat FB de mensen dommer maakt en dat het jou zorgen baadt. Wat een kolder.

    Onze oranje helden, Surineds vinden al heel lang dat Surinamers dom zijn, vierde klas niveau etc. Heb nog nergens kunnen zien dat zij beter zijn dan Surinamers, het enige wat ik zie is dat zij profiteren van de Nederlandse zuinigheid, werklust en organisatie kunde. Een gespreid bedje van wieg tot…….lekker onder de ptata paraplu en maar ziften op ons.
    De kenmerken die de oranje helden ons toedichten, zijn zij bij immigratie niet kwijtgeraakt, je kunt je genen immers niet achter laten op Schiphol en het land intrekken als herborene, zonder hebi’s. Wat jullie met veel poeha roeptoeteren gaat ook over jullie zelf.🤣

    Als ik de reacties hier leest, kunnen wij de hele media op wereldniveau gaan verbieden, in de woorden van ‘domme’ Kanape, het maakt ons allemaal nog dommer, maar gelukkig heeft Kanape het mis, ik hoop jullie ook.


    gemodereerd
  18. WAT 17 juni 2023 Bij 23:56
    kanape zou zo de volgende president van Suriname kunnen zijn , geen santokhi , geen brunswijk , geen belfort , geen bouterse geen enkele ndp-er of vhp-er, want wordt kanape president dan zal hij het beter doen dan die ouwe knakkers
    ========
    Heel goed watje, Kana-po gaat de volgende ple-sident worden en jij de vieze-ple-sident. Alvast gefeliciteerd. Alleen moet Chan nog een stukje grondgebied aan jullie toewijzen, waar jullie, jullie ambt kunnen uitoefenen.


    gemodereerd
  19. pony jij bent zeker een fb gebruiker , ja jou reacties zijn gewoon dom , dus jij hebt ook vierde klas niveau , kanape heeft gelijk


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES