donderdag, mei 2, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname praat met president en ministers

Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname praat met president en ministers

-

Does Travel - naar Suriname

De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) heeft vrijdag 2 juni, op uitnodiging van de Surinaamse regering, een onderhoud gehad met president Chandrikapersad Santokhi en een cluster van ministers. De ontmoeting vond plaats op het Kabinet van de President.

Partijen hebben over diverse vraagstukken met elkaar van gedachten gewisseld. Het was vrijdag precies een maand geleden dat er op 2 mei 2023 gewelddadigheden hebben plaatsgevonden te Pikin Saron. De VIDS had op een later moment namens de Inheemsen een ultimatum en enkele eisen aan de regering gesteld. De organisatie is door de regering uitgenodigd om te praten over de stand van zaken.

Tijdens de meeting zijn de veiligheidssituatie te Pikin Saron, de grondenrechtenkwestie, cyanidevervuiling en uitgegeven concessies in woongebieden aan de orde gekomen.Behalve president Santokhi was ook vicepresident Ronnie Brunswijk aanwezig. De cluster van ministers bestond uit minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), Krishnakoemarie Mathoera van Defensie, David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB).

VIDS-voorzitter Muriël Fernandes zegt dat zij gaat voor concrete daden. “De mensen zijn moe om steeds te horen dat we in dialoog treden zonder dat er iets van de grond komt”, aldus Fernandes. Volgens haar is besloten dat de verschillende ministeries, hetgeen zij ten aanzien van de aanpak naar voren brengen, schriftelijk aan de VIDS doen toekomen.

De organisatie zal op haar beurt de Inheemse gemeenschappen hierover informeren. De meeting wordt op 16 juni vervolgd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. waarom niet klagen bij bouterse , van 2010 tot 2020 hoorden wij jullie niet want jullie kregen sopi , drugs , kraaltjes , pakketten , zodat bouterse zijn gang kon gaan nu 3-6-2023 hebben jullie ineens behoefte aan sopi , drugs , kraaltjes en pakketten van santokhi

    en die twee die volgens de familie zijn geëxecuteerd , nou familie die twee zijn gewoon om gekomen omdat ze zelf geweld gebruikten
    en zijn ook de schuldigen dat ze die die houttrucks in brand staken , en nu vele truck chauffeurs zijn nu brodeloos , nogmaals bouterse heeft jullie genaaid , en nu


    gemodereerd
  2. Bestuur en leden Ver. Inheemse Dorpshoofden …. ik bewonder jullie geduld en bereidheid om op vreedzame wijze … via onderhandelingen …. zaken gedaan te krijgen.

    Met deze … Misdadige … Moorddadige … Corrupte … Witte Boord Criminelen kun je normaal geen zaken doen. Het zijn geweldenaars … geweld kan allen maar met geweld bestreden worden.

    Indien nodig … I’m ready to join … met gevaar van eigen leven … de gewapende strijd om deze schurken de zee in te drijven.


    gemodereerd
  3. Zolang de WEF niet gestopt wordt, kunnen de Indianen fluiten naar een eigen leefgebied.


    gemodereerd
  4. Stadsgerillia je hebt gelijk mang
    kom naar hier dan gaan we ze leren. ik wacht op je. Ik weet dat jij geen toetsenbord held ben maar een echte strijder. Ik reken op je. Koop geen retour want je weet nooit hoe lang dit gaat duren


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES