Bouva over historische grens wisselkoers: “Naar waar moeten we gaan? 50?”

17
US dollars

De ontwikkeling van de valutawisselkoersen in Suriname baart zowel de coalitie en oppositie in De Nationale Assemblee (DNA) zorgen. NDP-parlementariër Melvin Bouva bracht donderdag bij de start van de openbare vergadering onder de aandacht van parlementsvoorzitter Marinus Bee dat het ondertussen al ruim twee weken is sinds de laatste vergadering is gehouden over de op hol geslagen wisselkoers.

“Toen de Surinaamse president hier was, was de koers SRD 37 zoveel. Vandaag is de historische grens van SRD 40 voor de euro en 37 zoveel voor de US dollar bereikt. Die historische grens kan niet maken dat de president met iedereen anders zit en wij hier allerlei vraagstukken krijgen. Wij gaan van u eisen dat de president, al is het morgen, hier komt en maatregelen treft om die koers rustig te houden. Naar waar moeten we gaan? 50?”, zei Bouva.

Mahinder Jogi van de VHP bleek echter niet echt onder de indruk te zijn van de uitspraken van Bouva en stelde dat het historisch bekeken ook bekend is hoe de wisselkoers nu zo een punt heeft bereikt. Hij vroeg om een nationale houding van zijn collega’s.

Bee maakte duidelijk dat het uitschrijven van vergaderingen niet een aangelegenheid is van de president, maar voor de voorzitter van het parlement. Deze vergadering zal volgende week dinsdag worden uitgeschreven, omdat de commissie Financiën/Staatsuitgaven binnen DNA nog een laatste vergadering moet houden.

De voorzitter van deze commissie, Asiskumar Gajadien, zit momenteel samen met enkele van zijn collega’s in Washington voor de ‘Spring meeting’ van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank. Samen met hen zijn ook minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning en governor Maurice Roemer van de Centrale Bank van Suriname in Washington.


17 REACTIES

 1. Bouva heeft een korttermijn geheugen.Samen met Abdoel schreeuwde hij dat er geen devaluatie komt als het leningsplafond verruimd wordt.Eigenlijk moet een ieder die voor de verruiming gestemd heeft,de gevangenis.Is een gigantische misdaad tegenover elke Suri geweest.Alle vergoten bloed en zweet is weer eens voor niets geweest.
  gemodereerd

 2. Top ndp schurk bouva , brengen jullie de gestolen 3.5 miljard usd terug in de Staatskast , dan gaat de koers naar 20.
  gemodereerd

 3. De leugenaars van de VHP hebben tijdens de afgelopen verkiezingen de kiezers voorgelogen met ” wo saka a koers “. Chan als president doet dat nog elke dag. En als hij geen antwoord kan geven dan hoor je steeds ” is schuld van de vorige”. En de grondrover Jogi doet dat ook. Daarom is het goed om de artikelen van de VES te lezen. Dan zal je zien hoe het volk misleid wordt door de huidige regering. Schaamteloos.
  gemodereerd

 4. Bouva schreeuwt nu “HOUDT DE DIEF” Wat n hypocriet. Zelf was en is hij 1 v d bloedzuigers v d si economie. Schaamteloze huichelaar.
  gemodereerd

 5. dief roept hou de dief…….

  ook een schaamteloze hond die geroofd heeft oa van “sociaal zwakkeren”..helaas nog niet opgesloten..
  gemodereerd

 6. Herrieschopper Bouva begint het werk van Karma al te ervaren. Hij maakt nu heelveel lawaai omdat ook al het verduisterde kapitaal van hem aan het verdampen is. Hij heeft altijd het hoogste woord maar nooit een oplossing, dus Bouva een toontje lager zingen voor die 700 stemmers van jou.
  gemodereerd

 7. Ja de situatie in Suriname is zorgwekkend en het beleid faalt,
  maar beroepscrimineel Bouva is toch echt de laatste om zijn brede bek open te trekken!
  gemodereerd

 8. Boefa, je lult een lo ka weer uit die bigi paarse bek van je. Tijdens een van de paarse mislijders, sopi jules, was de koers 1 nf op 700 suri gld.
  Paars heeft steeds bewezen om met hun krabita anoes de staatskas keer op keer te plunderen. En niemand praat erover….pe boefdraad de????? En pe a moni de van de naschoolse opvang, jo bongrobita?
  Het enige wat de paarse bekken in DNA kunnen, is alleen verwijten en met de vinger wijzen.
  Terwijl de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D vanaf 25 februari 1980 het land keer op keer als duikboot gebruikt. En ja, er zal herhaald worden, wat die ellendeling en zijn criminele corrupte boevenbende ons land en volk hebben aangedaan.
  gemodereerd

 9. Toen de koers, tussen 2010-2020 explodeerde van 2.8 naar 21.0 heb ik deze naschoolse opvang oplichter Bouva niet gehoord. Alle corrupte, criminele en misdadige praktijken van de paarse maffia-bende gedurende het Bouta tijdperk worden door deze schaamteloze oplichter, samen met zijn maatje en Amorok fraudeur Parmessar, onder het tapijt geveegd.
  gemodereerd

 10. nou hoor je die paarse vrienden van bouva niet daar vanuit Holland he , alle ndp dna leden zitten daar te lullen over ditjes en datjes , maar bouva en jou ndp dna leden stel jullie aan je zelf de vraag ; hoe zat het al weer ;
  gemodereerd

 11. Deze varken zou zich moeten schamen want, de oorzaak van alle ellende is gecreëerd door zijn partij, de nationale dagoe partij. Ik vraag me soms af hoe deze varkens s’ avonds slapen in de wetenschap dat ze hun land naar de verdoemenis hebben gebracht.
  Ik reis momenteel door zo Azië en zit momenteel in Manilla. Er is heel veel zichtbare ontwikkeling in het land, .weer een bewijs dat er ondanks corruptie toch ontwikkeling mogelijk is. Voor mijn geboorteland geldt dit Niet, het zwembad jn allemaal landrovers!
  gemodereerd

 12. Dom WAtje de koers is 40! De rest is gebakken lucht.. Wat zeg jij allemaal??? Je doet echt je best om deze volksvernietigers en je vernietigende regering te verdedigen.. met je, he he he?🤣. Lekker voor jullie!!
  gemodereerd

 13. De mensen in Suriname willen leven als de mensen in een ontwikkelde land. Dat is niet realistisch.
  Mensen, besef toch dat Suriname een heel arme onderontwikkelde land is vol schulden en dat het zelf niets van enige belang kan produceren.
  gemodereerd

 14. Wat voor nut heeft het te schelden op Bouva, om zijn andere daden, die hier niet van toepassing zijn. Men vergeet dat hij parlementariër is en zijn werk moet doen.
  Er zit al drie jaar een andere regering op het pluche, eentje die zelf met luide stem aangaf het varkentje te gaan wassen, wi ô zaka a koers. Is het nog niet gelukt dan is hun aanpak niet voldoende dan zullen zij beter hun best moeten doen en niet met “krokodillen tranen” het land besprenkelen.

  De Sranan politiek zit nog steeds op het niveau van prasi oso. Men kijkt niet naar de statement, maar reageert op de man. Men vergeet de statement en raskelt maar op los. Degene die de statement maakt wordt afgestraft, en het vergrijp gaat door.
  Hoe wil men o.a. de corruptie bestrijden met zo’n mentaliteit, welke voorbeeld geeft men af.
  Daarom zal er in de naaste toekomst geen sprake zijn van samenwerking. Dit gedrag noemt men nog steeds de krabdagu mentaliteit. Schelden is makkelijker dan beargumenteren.
  Ons gedrag (moeilijk omgaan met elkaar) is het probleem, niet de “moni”.

  Btw, “De voorzitter van deze commissie, Asiskumar Gajadien, zit momenteel samen met enkele van zijn collega’s in Washington voor de ‘Spring meeting’ van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank. Samen met hen zijn ook minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning en governor Maurice Roemer van de Centrale Bank van Suriname in Washington”.
  Zo, de heren (en dames) hoofdrolspelers zitten bij elkaar. Kunnen zij niet effe de wisselkoers dramatiek met elkaar bespreken vanuit hun professie, ver weg van de dagelijkse wuiuwuiu. Op de terugweg hebben zij misschien een mooie boodschap voor ons. Dan heeft deze reis ten minste haar nut bewezen.
  gemodereerd

 15. “Wij gaan van u eisen dat de president, al is het morgen, hier komt en maatregelen treft om die koers rustig te houden. Naar waar moeten we gaan? 50?”, zei Bouva.”
  ============================

  Roept de man die samen met zijn kornuiten mede verantwoordelijk is voor de chaos en ellende in het land.
  Het wordt tijd dat hij samen met zijn kornuiten hoofdelijk aansprakelijk wordt gesteld voor de 4 miljard schuld waarmee het land is achtergelaten na de voorige regeer termijn.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.