Romano Meriba na 8 jaar afgestudeerd aan Nederlandse Hogeschool

27
Romano Meriba na 8 jaar afgestudeerd aan Nederlandse Hogeschool
Beeld (c) De Vliegende Reporter

Romano Meriba, de pleegzoon van de Surinaamse oud-president Desi Bouterse, is in Paramaribo afgestudeerd aan een Nederlandse Hogeschool. Hij heeft de titel Bachelor of Business Administration (BBA) gehaald aan de Nederlandse Business Academy.

Meriba zegt zijn turbulente leven te hebben verbeterd; hij zat namelijk een aantal keer in de gevangenis. In 2002 gooide hij een granaat naar het huis van de Nederlandse ambassadeur in Suriname. Drie jaar later kreeg hij vijftien jaar cel voor roof en doodslag.

Zijn pleegvader Desi Bouterse verleende hem in 2011 gratie. Na zijn vrijlating was Meriba volgens het Korps Politie Suriname in 2012 nog betrokken bij de mishandeling van een politieagent.

In onderstaande gesprek met de Vliegende Reporter gaat hij in op zijn afstuderen en het verleden versus de toekomst. Hij gaat nu z’n master proberen af te ronden.


27 REACTIES

 1. 8 jaar studeren op de Hoge school betekent dat je al bejaard bent. Gelet op de status van zijn veroordelingen komt hij nergens meer aan de bak. Papa heeft toch voldoende geld op de buitenlandse banken.
  Nu wachten dat Bouta weer president mag worden!!!!
  Dan wordt zoon ,,minister van Financiën,,.
  gemodereerd

 2. Is dit echt nieuws????
  Ppffff @ faya man…..hij komt wel aan de bak in Suriname hoor want hier is alles mogelijk. Bouterse en de ndp’ers lullen zoveel over NL maar toch studeren aan een Nederlandse Hogeschool. Van sommige zitten al de kinderen in NL, maar ze lullen steeds over NL. hahaha. Die Hollanders lachen ze allemaal uit hahahaha…jeh kos mi maar je hebt me nodig….soema law!..ze maken het Surinaams volk met hun gebrul op het podium over Nederland. En een paar domme achterlijke Surinamers gaan erin mee. Precies daar willen Bouterse en de hele NDP jullie hebben zodat jullie op ze kunnen stemmen. Ze kunnen lekker hun zakken verder vullen en t volk weer een worst voorhouden…..hopelijk gaan die boutisten jullie ogen open. En niet alleen die in Suriname maar ook die idioten die in NL wonen en zijn blind gemaakt door NDP….Holland lacht jullie mars uit
  gemodereerd

 3. Ik dacht dat een Hoge.School diploma, na Bravo, niet dieper kon vallen, maar met de criminele ‘first foster son’ blijkt dat ik me daarmee vergist heb.
  gemodereerd

 4. Geen reclama voor de Hollandse hogeschool opleiding in su. Wie durft nog te zwaaien met zo n diploma?
  gemodereerd

 5. een maal een crimineel – altijd een crimineel , wat een rotzooi is dit , deze gast hoort in de cel te zitten , echt mensen weer een deuk in de relatie met Nederland , hoe kan zo’n idioot op de nederlandse-hogeschool gekomen zijn , wisten ze niet dat deze crimineel meriba een pleegzoon van desi bouterse is , echt nederland kiest ook de kant van bouterse , nou nederland jullie moeten jullie schamen , waardeloos , nederland doet niets voor ons , alleen maar voor de ndp , direct die ambassadeur van nederland eruit schoppen , en haal onze ambassadeur wie daar zit terug
  gemodereerd

 6. Pleegzoon??? Me mars…..ghetto afval. Vliegerpapier is waardevoller dan welke diploma uit de kringen van de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D.
  gemodereerd

 7. @wat …ik ben het niet met u eens Wat heeft de Hogeschool te maken met politiek? Zolang je je schoolgeld betaald en voldoet aan de toelating voorwaarden, mag je de opleiding volgen. Blijkbaar heeft Meriba toch nog een maar normaal werkende hersencellen vandaar na 8 jaar. Deze Higeschool is tichnwel van een ander kaliber dat die waar onze VeeeePeeee aan heeft gestudeerd.
  Waar ik van sta te kijken is dat zijn afstuderen zo belangrijk is voor mensen in suriname, dat het de kranten haalt.
  Er zijn genoeg studenten, die een baan hebben om hun schoolgeld te betalen, ze LOPEN naar school en kunnen geen dingen kunnen doen naast hun school, omdat al het geld dat ze verdienen, ze de opleiding mee betalen en misschien ook hun ouders een beetje helpen, en de opleiding afronden…..binnen de normale tijd tijd en geen 8 jaren. DIE studenten moeten wat mij betreft belicht worden als motivatie voor anderen en niet deze crimineel.
  gemodereerd

 8. Het zal me niet verbazen dat hij samen met zijn broer Dino straks president en vp wordt. Zulke mensen zijn enorm populair bij het volk. Zie geschiedenis in SU.
  gemodereerd

 9. Met een strafblad kan die nooit meer in dienst van de overheid
  Tenzij dat een vereiste is.
  Kan nooit meer een publieke functie bekleden maakt niet uit wat voor studie die gedaan heeft.
  gemodereerd

 10. De meeste instellingen zg.”hoge scholen” in Suriname gebruiken lessen van LOI en NTS en op examen krijgen ze van te voren ingevulde examen vragen die de leerlingen uit het hoofd leren.
  gemodereerd

 11. Het zal een ndp criminelen Hogeschool zijn.
  Daar hebben ook een aantal die hier zitten ook naar toe gegaan, met tot de 4e klas .hé Robg en Debby?
  gemodereerd

 12. Ai famiri, lastig hoor, na 8 jr je diploma halen. Als hij echt zijn best heeft gedaan en zonder tjoekoe het heeft gehaald, dan is dat zeker mooi! en proficiat.

  Maar hij geeft aan zijn leven verbeterd te hebben,.. wat betekent dat?
  Heeft hij nu kennis en kunde vergaard om zijn duistere zaken professioneler aan te pakken? Wat dat is ook een verbetering of niet? Of heeft hij zich bekeerd (180 graden) van zijn kwade daden , motieven en praktijk voor nu en in de toekomst?

  Zijn Peetje had zijn leven ook verbeterd maar dat was alleen voor de show!
  PS. gaat hij de nabestaanden nog helpen vooruit te komen?–> die hij had omgebracht?

  Gado de wi fesi mang.
  gemodereerd

 13. DDB HEEFT 100.000 EURO BETAALD AAN HOGESCHOOL IN SURINAME OM CRIMINEEL MERIBA EEN DIPLOMA TE GEVEN.
  NOTHING ELSE.

  PAPA VERLEENT STIEFZOON GRATIE………WHAT THE FUCK IS THAT WAAR JE 15 JAAR MOET BROMMEN.
  ERGER KAN HET NIET
  gemodereerd

 14. Gefeliciteerd, dit is het bewijs dat je verleden je toekomst niet bepaald als de wil om te veranderen er is. Blijf op het rechte pad en vooral gehoorzaam.

  Heel fantastisch gedaan
  gemodereerd

 15. Gefeliciteerd, dit is het bewijs dat jou verleden niet bepaald wie je bent / wordt Als de wil aanwezig is om te veranderen. Blijft u op het rechte pad en weest vooral gehoorzaam.
  Heel fantastisch gedaan
  gemodereerd

 16. Hoe deze R.M. een diploma heeft behaalt, doet er niet toe! ”Ma a mang abing”
  En je bent nooit te oud om te leren, ik ken er één de man is 80 jaar.
  En hij loopt college, hij moet dit jaar afstuderen. (Klasse man)

  bun tori

  Jacko
  gemodereerd

 17. Hopelijk dat hij met deze kennis op zijn minst nu nog iets positiefs gaat doen.

  Advies:
  – al de gestolen valuta, goud die je vader, gezin ddb, familie en friends, boefdraad, ea zich van de republiek Suriname en uit de kluis van LIPS van de CBvS hebben gestolen weer naar de Kluis van Lips vd CBvS brengen.

  Gefeliciteerd en doe iets positiefs met al de gestolen valuta voor Suriname en de Surinamers, tenzij je een crimineel wil blijven.

  Let op!

  Eens een crimineel, altijd een crimineel van die noemer kom je nooit meer af.
  gemodereerd

 18. 8 jaar lang over je studie doen is wel een behoorlijk lange tijd of was hij meer spookstudent ?
  Wat kan hij met zijn diploma dan ?
  gemodereerd

 19. @ Moen,

  Je hebt wel een hoge pet op van Holland. Je hebt je hoofd zo diep in hun kont zitten. Dat je nu verblind bent. De geschiedenis van de Nederlander en Suriname is u blijkbaar onbekend. Nederland lacht ons uit??? Ze doen niet anders. Zeker nu met een onderdanige President, die dezelfde denkpatronen richting Nederland als u vertoont.

  Wat Meriba betreft… het is mogelijk, mensen kunnen hun leven op een gegeven moment een andere draai geven. Het is hem dan gegund.. want het surinaams onderwijs heeft geen niveau. Zijn behaalde diploma is nu wel internationaal van waarde..
  gemodereerd

 20. @ PJUL
  Hij deed het toch goed, 8 jaar in het gevang, maar komt
  als een geschoolde uit de bajes. Hij zat 8 jaar van ons
  geld te genieten maar, doet iets positiefs klasse hoor!
  Straks oom/ vader nog, maar hij zal het niet halen
  want hij is al oud en versleten, hij komt eruit als kadaver.
  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 21. Beste forumschrijvers. Wanneer jullie bovenstaande artikel goed doorlezen dan kom je tot de conclusie , dat deze goede man na zijn criminelen gedrag ook een moordenaar is.
  Het komt meer over als ,,zo vader zo zoon,,.
  Wie gaat er nog vertrouwen in hem hebben?
  gemodereerd

 22. Als hij echt zijn leven heeft gebeterd, dan ben ik de beroerdste niet om hem alle succes toe te wensen. Iedereen verdient een kans in zijn leven, en als je er door diepe dalen voor heb moeten gaan dan kan ik respect voor je nieuwe leven hebben. Succes, en ga vooral je godfather niet achterna👌
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.