dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieAdvies nieuw minimumloon tussen SRD 35 en SRD 38,50 per uur

Advies nieuw minimumloon tussen SRD 35 en SRD 38,50 per uur

-

Does Travel - naar Suriname

De Nationale Loonraad (NLR) heeft op woensdag 1 februari 2023 advies uitgebracht aan minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken voor vaststelling van een nieuw algemeen minimumloon dat per 1 februari 2023 zal moeten ingaan.

Het advies komt neer op een bedrag tussen SRD 35 en SRD 38,50 per uur. Dit advies is voor de minister bindend, maar voor het vaststellen en afkondigen van het nieuw algemeen minimumloon heeft de minister de goedkeuring nodig van de Raad van Ministers (RvM).

Aangezien het nieuw algemeen minimumloon per 1 februari zal moeten ingaan, heeft de minister de Loonraad te kennen gegeven het advies zo gauw mogelijk onder de aandacht te brengen van de RvM die de bevoegdheid heeft om naar zijn inzichten het advies aan te passen als voorwaarden voor de goedkeuring. Het is niet vanzelfsprekend dat de RvM akkoord dient te gaan met het advies van de Loonraad.

Het advies van de Loonraad is tot stand gekomen na overleg met stakeholders, waarbij zowel sociale als economische indicatoren in gelijke mate in acht worden genomen.

Zodra de minister de goedkeuring krijgt van de Raad van Ministers, zal hij het nieuwe algemeen minimumloon bij beschikking vaststellen en bekendmaken. Het huidige algemeen minimumloon is vanaf 1 juni 2022 vastgesteld op SRD 20,00.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. Een pak brood is al vanaf 33 srd
  Een pak melk (mcp) vanaf 27,50 srd
  Een ei kost vanaf 9 srd
  Een kilo aardappel vanaf 32,50 srd
  Een kilo uien vanaf 40srd???
  Een kilo suiker vanaf 35 srd
  Een kilo blom vanaf 40 srd

  Ik kan zo door gaan.
  Maar het komt erop neer dat je voor bijna elk produkt minimaal 1 uur zou moeten werken volgens een 35 srd minimum uurloon. Dit voor de meest basale spullen.

  Ik denk dat ze telkens achter de feiten aanlopen. Want tegen de tijd dat de koers weer is gestegen, is het minimum uurloon alweer achterhaald…


  gemodereerd
 2. Minimum uurloon 35 max 38.50
  Ik vraag me af of ze goed zijn in hun hoofd
  Het is al moeilijk om hoofd boven water te houden en dan komen ze niet met 10 of 20% verhoging maar 75%
  Hoe gaat de ondernemers en de kleine winkels uitkomen? Hou rekening dat er nog vaste lasten zijn zoals huur,water,electra
  Als het 35 per uur is dan liever dicht gaan of arbeiders minder in dienst nemen
  Gebruik even je verstand voordat je een voorstel doet
  Jullie lantiman zijn 7 even dus kom niet uitleggen over armoede grens
  Het overheid maakt het volk arm dan wil je nu nog de ondernemers kapot maken
  Ezels bij mekaar


  gemodereerd
 3. dus inflatie in 7 maanden is 38.50/20 x 100% is 92.5%

  elke 6 maanden daalt je srd bijna 100% in waarde.


  gemodereerd
 4. Als onze huidige VP niet in regering zat, zou hij zeggen: ‘den man dis é du wan ló law law sani’. Iedere econoom die op de Koe van Zondag Universiteit heeft gestudeerd, weet dat het minimum loon verhogen meteen tot gevolg zal hebben dat de inflatie toeneemt. Men zou net als in de tijd van Bosje net zo goed meteen de drie nullen achter de SRD weer kunnen invoeren waardoor elke bedelaar in Suriname weer SRD milionair wordt.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES