VIDEO: Ministerie keurt gedrag dansende IMEAO-4 studenten af

24
VIDEO: Ministerie keurt gedrag dansende IMEAO-4 studenten af

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in Suriname (minOWC), heeft in een verklaring zaterdag laten weten dat zij het immoreel- en wangedrag van IMEAO-4 studenten op een schoolfuif afkeurt.

Dit naar aanleiding van onderstaand filmpje dat via social media rond ging en waarin te zien is dat de studenten op het schoolfeest in verband met de herdenking van de Onafhankelijkheidsdag van de Republiek Suriname, volgens het ministerie, zich op de meest ordinaire wijze laten gaan.

“De samenleving is hierdoor dusdanig geschokt en heeft op niet mis te verstane wijze haar misnoegen kenbaar gemaakt over het immoreel- en wangedrag van deze studenten. Het minOWC staat volledig achter deze terechte verontwaardiging en keurt deze vertoning ten stelligste af. Het is onvoorstelbaar dat studenten zich op zodanige wijze misdragen en er niet voor schromen dit vast te leggen alsof dit voorbeeldig en normaal is”, luidt de verklaring.

Het ministerie heeft aangegeven dat zij dit voorval per ommegaande diepgaand zal onderzoeken en de nodige sancties aan betrokkenen onder andere de schoolleiding en de studenten zal opleggen, om dit gedrag resoluut af te straffen. Het is volgens haar geenszins de bedoeling dat jongeren , het volk van morgen zich op dusdanige wijze etaleren.

“Middels deze wil minister Marie Levens de samenleving dan ook geruststellen, dat dit fenomeen zich niet zal herhalen”, aldus het ministerie.


24 REACTIES

 1. dus dit is de jeugd van de toekomst , nou dit schorem zal ons land niet vooruit brengen , een verloren generatie , let maar op deze gasten worden allemaal criminelen en werken neen dat willen ze niet , en ze zullen niet lang leven , ze vormen bendes en als die bendes onder elkaar mot hebben dan is het afgelopen , opgeruimd staat netjes
  gemodereerd

 2. Afschrijven dit tuig, kunnen ze gaan solliciteren bij de paarse DiDiBri, die ooit het ‘goede, ai lolo’ voorbeeld gaf, hoe te dansen met schoolmeisjes.
  gemodereerd

 3. Het toekomstige beroep van deze “studenten” is al bekend. De jongens zullen roven, verkrachten en moorden en de meiden zullen het oudste beroep gaan uitoefenen en als kind zijn zullen ze al moeder zijn. Duidelijker kan het niet gezegd worden en weer zijn het mensen uit een bepaalde bevolkingsgroep.
  gemodereerd

 4. Deze jonge generatie is opgegroeid met de neks no fout doctrine. Dit hebben ze geleerd van hun voorbeeld figuren uit de regio Marowijne. Anderen besteden hun vrije tijd aan huiswerk en om betere cijfers te halen. Dus moeten wij niet verbaasd staan als de samenstelling van de studenten op de medische faculteit de komende jaren ongewijzigd blijft.
  gemodereerd

 5. Minister dit is wat het vb is dat ze krijgen. Pas nog zagen we ordinair dansenden in het paleis
  gemodereerd

 6. Mevrouw Levens, aan sommige dingen kan je beter geen aandacht schenken. Het waait vanzelf over.

  Niet dat ik het goed keur, maar, immoreel wangedrag? Is ook een overdreven. Wat gaat u met deze leerlingen doen? Afschrijven, schorsen?
  Nee in het vervolg als er schoolfeesten zijn, moet u duidelijke afspraken maken met de leerlingen.
  Geen afbeeldingen uit de kamasutra nadoen.
  En overtreden ze de regels dan kunt u optreden.

  Er is genoeg ellende in het land. Ga de ouders niet in nog grotere ellende storten omdat hun kinderen op exotische wijze staan te dansen.
  Ze waren overigens netjes gekleed. Leggings, ik heb geen blote billen gezien.
  gemodereerd

 7. Sorry hoor,alweer die K blakka mangs,..ik schaam mij voor mijn mensen, die op mij lijken mie na BLAKKA MANG,..MIE TAKKIE.er is iets goed scheef en mis met mijn rasgenoten en ons geliefde land Suriname 🖤🖤😪😪😭😭😭😭😭.opvoeding.ZOEK.
  gemodereerd

 8. Bij de tribale groepen of culturwn zijn ze al op deze leeftijd volwassen en moet daar ook
  niet vreemd naar dit gedrag gekeken worden. Wel voor mensen die dit gedrag en cultuur, enz niet bekend is.

  Als deze tribale groepen met hun deviant gedrag in stad – Paramaribo op scholen komen moet men daarom niet verwonderd zijn als ze met hun muziek, dans, cultuur, zeden, gewoonten ook hun sexuele gevoelens uiten op een feest op school, wellicht door drank en drugs. Ook omdat het onafhankelijksheidsdag en feest was.

  Waar waren de docenten, de directeur toen
  dit feestje op school plaats vond?

  Of, Als de kat van huis is dansen de muizen.

  In de jaren 80 vd vorige eeuw was er een minister die regelmatig een hele vliegtuig met alcohol enz vulde en vertrok van vliegveld Zorg En Hoop
  en in een Inheemse dorp de bloemetjes flink buiten ging zetten. Er werd gezegd bij tribale volkeren zijn meisjes op die leeftijd al volwassen dus niets aan de hand.

  M.i. is dit hier weer aan de hand, maar nu zijn de tribale volkeren in Paramaribo.

  Als ze al overal jeuk hebben, laat ze hun gang gaan, tegenwoordig met internet, youtube weten zelfs lagere school kids hier al alles aan over.

  De schuld kan daarom niet bij de tribale tieners worden gelegd, maar bij de schoolleiding. We leven niet meer in het stenentjdperk.
  gemodereerd

 9. Tja, wat moet ik hiervan vinden. Ik vraag me af waar de normen en waarden zijn gebleven. Ik wil geen zedenprediker zijn maar ik vind wel dat dit soort gedrag zeer schaamteloos is en waarom zien wij dit niet bij andere bevolkingsgroepen? Kortom Sodom en Gomorra en laten we niet vergeten dat de Heer zijn handen aan het terugtrekken is van deze wereld en daar hoort Suriname helaas ook bij. Het koninkrijk van God is nabij gekomen en houdt uw lampen brandende zodat u niet verloren gaat. Ik wens de jeugd en hun ouders veel wijsheid toe.
  gemodereerd

 10. Zo dansen hun ouders toch ook ! Het zit in de aard van het beestje. Dat is het cultuur van een bepaalde bevolkingsgroep .
  gemodereerd

 11. Gratis porrrrno voor geheel Suriname. Wie zegt dat dingen niet meer gratis zijn in Suriname?
  gemodereerd

 12. Jeetje.
  De docenten/schoolleiding waren idd zoek.

  Duidelijke afspraken met de studenten en docenten maken om herhaling te voorkomen. Mocht het toch gebeuren, dan idd optreden
  gemodereerd

 13. Met dit soort debielen komt met SU nooit goed!! Straks gaan zij de pres van SU willen worden!! Debby dit is de schuld van Chan. Debby het zijn jou soorten! en alwaar jou soorten zitten gaat nooit en never goed. Noem jij maar eens een land!!

  Het zijn vervloekte groepen!! God die van boven kijkt en zal echt spijt van hebben voor deze soorten.

  Het zij zo!! accepteer je of niet!!
  gemodereerd

 14. Dit is letterlijk: dansen is vertical tot uiting brengen waar men horizontal nr verlangd. Maar dit laat niks aan de verbeelding over tiener zijn zowiezo sensueel actief … trouwens is de ontwikkeling van bigi poku, kaseko, kaskawi … kabula … let the music develop … we are all animals but do not behave as one have some dignity !!!
  gemodereerd

 15. Het belachelijke vind ik dat de meisjes zich hiervoor leenden.
  Misschien hebben ze het al in de praktijk gebracht.
  Maar goed, hoe meer belangstelling voor dit beroep, des te beter.
  gemodereerd

 16. Mevr. Levens, dondert u ze allemaal op. Laten ze aan mr.dr.drs. S. Sample gaan vertellen waarom zij, mensen die sprekend op hem lijken, dit gedrag vertonen en niet toegelaten worden op de MF.
  gemodereerd

 17. Na un blakamang sa gi un shing yere.
  Fosteng un ma ben leer un manirie maar nono zelfs den ma nanga pa e dansie lek kras mocho.

  Wij willen een fatsoenlijk Suriname.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 18. Goed onderzoek? Laat me niet lachen. Kunt ze ook niet afhandelen als ” afschrijf”. Beter proberen hen te helpen toch in de goede stroom te denken. Daarvoor is onderwijs toch?
  gemodereerd

 19. Gewoon schandalig. En als ze daarna verkracht worden dan breekt de hel los. ofschoon ze feite daartoe aanleiding hebben gegeven.
  gemodereerd

 20. Minister levens, u mag een ander achternaam uitzoeken haha
  Was dit immoreel wangedrag van een stelletje pubers !! u raaskalt. Als u vindt dat dit soort stijldansen niet op een school thuis hoort, dan moet u optreden. Waar waren de toezichthouders van dit feestje. Minister, u moet bij de autonome schoolleiding zijn als u klachten heeft.
  Natuurlijk is de school niet dé plek waar er ‘zo’ gedanst wordt, doe je maar op de bekende plekken. De schoolleiding had moeten ingrijpen en dit soort uitingen bij het dansen moeten verbieden, maar dat hebben zij niet gedaan, de leerlingen zijn onschuldig. (in mijn tijd werd er gewipt, getongzoend enz)

  Sinds het aantreden van deze regering neemt menigeen zijn pen (toetsenbord) ter hand om hun onderbuik gevoelens aan de wereld kenbaar te maken. Er wordt weinig of niet in de eigen spiegel gekeken, alleen maar naar de anderen. Alle stereotiepen wordt van stal gehaald, sari tori. Zolang wij niet fatsoenlijk met elkaar kunnen omgaan, niet op een fatsoenlijk manier elkaar de waarheid durven zeggen, gaat dit land naar de knoppen. Alleen maar Schelden, schelden en nogmaals schelden.
  Van de oranje helden zou je beter verwachten, omdat zij dat gescheld op Santokhi bij de AdeK lezing in Amsterdam mordicus hadden afgekeurd, maar nee hoor, hier op WKT doen zij het vrolijk over, alleen in andere bewoordingen. Niet verwonderlijk, wij komen allen uit dezelfde ordinaire “ruif”, waar waarden, normen en fatsoen ver te zoeken is.

  Btw, Passant, dank voor je uitleg, maar ook, bijvoorbeeld in New York, wordt er zo gedanst, en vergeet je eigen land (Nederland), niet.
  gemodereerd

 21. Heeft alles met opvoeding te maken. Als je ouders zich zo gedragen, word je ook zo.
  Waarom zie dit niet bij Javanen, Hindoestanen en Chinezen?
  Ik generaliseer niet en ken genoeg goed opgevoede, cq. geschoolde creolen die hun kinderen toch anders hebben opgevoed. Die kinderen tonen dit gedrag niet.
  gemodereerd

 22. En natuurlijk is het volgens @debby weer de schuld van de politiek.
  Als iemand een puf laat is het ook de schuld van de politiek, tog Debby?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.