Leerkracht in India slaat leerling (15) dood na spelfout in examen

9

De Indiase politie is op zoek naar een leerkracht die wordt beschuldigd van het doodslaan van een 15-jarige student uit een lage kaste. Nikhil Dohre had een spelfout gemaakt in een examen.

De leraar zou de tiener voor de fout geschopt en geslagen hebben met een lat tot hij bewusteloos viel. De jongen bezweek begin deze week aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Het voorval vond plaats in het noorden van de deelstaat Uttar Pradesh. Honderden mensen gingen de straat op om de arrestatie van de leerkracht te eisen. De menigte wou dat dit gebeurde voor de crematie van Dohre.

De politie gebruikte geweld om het protest te stoppen. Meer dan tien demonstranten werden gearresteerd.

De verdachte zou inmiddels het gebied ontvlucht zijn. Volgens de vader had het slachtoffer het woord ‘sociaal’ verkeerd gespeld. De jongen was lid van de Dalit-gemeenschap die onderaan in het hindoeïstische kastenstelsel staan.

9 REACTIES

 1. Sinds de Hindoe terroristen van de BJP daar aan de macht zijn, is India het meest racistisch en intolerant land geworden. De zoon van Radjiv Ghandi en de Surinaamse criticaster A. Ramdas hadden dit beiden voorspeld; de BJP terroristen zijn gevaarlijker dan de Taliban. En het blijkt dus toch op waarheid te berusten.
  gemodereerd

 2. India is een hightech land met de modernste ontwikkeling op vele gebieden. Tegelijkertijd klampen de meesten zich nog helaas vast aan zeer ouderwetse discriminerende tradities. Hoewel het volgens mij nu wettelijk verboden is. Het kastenstelsel is in mijn ogen nog steeds een systeem waarbij een klein elite groep zichzelf superieur hebben verklaard ten koste van anderen die tot minderwaardig verklaard zijn. Een zeer rare land soms met hele rare gewoontes.

  De huidige regering heeft het zelfs zover laten komen dat rundvlees eters gedood mogen worden zonder ervoor gestraft te worden. zie mob lynching of cow lynching. Zelfs een koe is meer waard dan een mensenleven. Er zijn zelfs tempels waar duizenden ratten als goden gezien en geëerd worden. Zie youtube.

  Minderheden hebben het momenteel erg moeilijk dankzij de huidige extremistische nationalistische regeerders. Er wordt zelfs gevreesd voor een genocide op korte termijn. Alle aanwijzingen zijn er volgens sommige deskundigen.
  gemodereerd

 3. Primaten zijn en blijven het.
  In stand gehouden door dat achterlijke kastensysteem, het is 2022 en ze leven/doen nog net als 1000 jaar terug.
  Totaal geen respect voor dit soort miezerige onderkruipsels.

  Elke strontvlieg heeft singh in zijn naam verwerkt, dan lijkt het nog wat…

  Een 6e wereldland met kernwapens (uiteraard door gestolen kennis) want zelf schijten ze nog gewoon op straat en vinden dat normaal!

  India is letterlijk één grote milieuramp ala China.
  Deze twee landen verzieken heel de wereld.

  Ze zijn te groot, te vies, te vuil, te log en met veel te veel domme mensen…
  gemodereerd

 4. Jaichandwa: Kijk wat je hindoe-broeder (die andere koet-ta-ke-betja) doet met zijn medemens, eveneens een hindoe. Ik zou zeggen, kruip terug in je hindoe tempel en kom er niet meer uit zolang je niet veranderd bent in hanoeman.
  gemodereerd

 5. Helemaal mee eens de Vernietigde rat de zg. meester levend op een brandstapel te gooien, evenwel die Kakkerlak Manoj de moordenaar van Sumantha Bansi!!
  gemodereerd

 6. @Papa Jantje uit Livorno 28 september 2022 Bij 04:58
  Sinds de Hindoe terroristen van de BJP daar aan de macht zijn, is India het meest racistisch en intolerant land geworden.

  FYI, de BJP-regering heeft meer geïnvesteerd in de moslimgemeenschap dan welke regering daarvoor ook. Niet alleen financieel, maar ook wettelijk. Deze regering heeft bijv. moslims toegevoegd aan de vele groeperingen die speciale rechten krijgen op de arbeidsmarkt, onderwijs en diverse subsidies.

  Maar dat er een hele hoop moslimgroeperingen in India zijn die van het land een islamitische staat willen maken, daar moet de regering wel tegen optreden.
  De heer moslimpappa jantje wil dat liever niet. Hij heeft liever dat heel Zuid-Azië een grote moslimenclave wordt en wat er met de Hindoes gebeurt kan hem geen lor schelen.
  Er zijn iets van 52 moslimlanden op de wereld en geen enkele Hindoeland op de wereld terwijl er zo’n 1 miljard Hindoes op de wereld zijn.
  M.a.w. er zijn minstens 52 verdedigers van de moslims en 0,0 verdedigers van de Hindoes. Dan nog is het hart van moslimpappa jantje niet tevreden, nee, hij steunt de terroristische moslimorganisatie PFI die recent een verbod van 5 jaar heeft gekregen in India wegens het plannen van aanslagen op Modi en andere leiders en hun plan om tegen 2047 India geheel geislamiseerd te hebben.
  De misdaden (moorden) die de PFI heeft begaan in India zijn uitermate gruwelijk, maar volgens hen, erg islamitisch.

  Deze PFI kreeg steun (financieel, materiaal en terroristisch) van vele landen van de OIC (Organisatie van Islamic Countries), van Turkije tot Quatar.

  Dus heer moslimpappa jantje, ga je gal ergens anders spuien.
  Durf eens aan zelfreflectie te doen, anders blijf je voor eeuwig een gebrainwashte groene boek papegaai.
  gemodereerd

 7. @Boesskowtoe 28 september 2022 Bij 14:32
  Jaichandwa: Kijk wat je hindoe-broeder (die andere koet-ta-ke-betja) doet met zijn medemens, eveneens een hindoe. Ik zou zeggen, kruip terug in je hindoe tempel en kom er niet meer uit zolang je niet veranderd bent in hanoeman.

  Zolang jullie het terooristische groene boekje volgen, is er geen gevaarlijker soort voor de mensheid dan jullie. Dat weet je maar al te goed.
  Een van de kenmerken van de 5x per dag bidders is dat zij nooit aan zefreflectie doen: dat is verboden!!!
  Ze mogen wel vrijuit iedereen vermoorden die niet aan hun sharia voldoet.

  Btw, een leraar doodt een kind. Wat heeft dat met het HIdoeïsme te maken? Zou je dat willen uitleggen?
  Je hebt geen afkeuring voor al die oude bejaarde Arabische mannen die naar India komen, een klein meisje kopen, voor 1 dag met haar trouwen, haar verkrachten en dan weer vertrekken. Nee, dat is natuurlijk niet islamitish, niet?
  Btw, misschien weet je zelf niet dat moslims voor 1 dag mogen trouwen en na 1 dag weer kunnen scheiden? En dat oneindig?
  Als moslim weet je blijkbaar geen ene moer wat voor afschuwelijke dingen de Shariawetten toestaan.
  Een vrouw die afgestoten is door haar man (gescheiden) moet, als ze weer met elkaar willen zijn, eerst meet iemand anders naar bed gaan. Vaak is dat dan een familielid van haar ex-man of een imam. In India zijn hierin gespecialiseerde imams: ze slapen met al die vrouwen die weer teruggaan naar hun ex-man (op diens verzoek).
  Dus lees anderen niet de les. Ga je Shariawetten eerst bestuderen. Kom daarna praten. Als je het nog durft na zoveel afschuwelijks bestudeerd te hebben.

  Ik hoop dat de redactie mijn comment niet weglaat zoals vaker, want ik was door deze heer gevraagd een reactie te geven. Wat ik dus doe bij deze.
  gemodereerd

 8. @Iam 28 september 2022 Bij 13:50

  Uit jouw reactie druipt de jaloersheid er vanaf.
  Misschien weet je het niet, maar het feit dat je niet op je vingers hoeft te tellen, is een Indiase uitvinding: het tiendelig stelsel. Zonder deze stelsel zou wetenschap onmogelijk zijn!
  De Sanskrit grammatica is de oudste en ook gelijk de beste die er is. Zelfs NASA is onder de indruk en laat vele van haar onderzoekers Sanskrit leren. Niet alleen voor communicatie met mogelijke bewoners van andere planeten – waarmee NASA erkent dat Sanskrit een interplenetaire taal is – maar vooral vanwege de compacctheid en enorme woordenschat van deze taal. Het is uitermate geschikt als computer- en machinetaal.
  Het is de oudste taal van de wereld en toch heeft het de grootste woordenschat!
  @lam(löl), ik adviseer je je echt in dat land te verdiepen en niet alleen dat te lezen wat de media schrijven. Want vele Indiase media (vaak in Westerse/Arabische/Chinese handen), maar vooral de Westerse media zullen nooit de goede dingen van India publiceren, alleen de negatieve dingen. Waardoor een ieder inderdaad het beeld kan krijgen dat in India alles slecht is. Lees daarom ook neutrale media. Voor een goede beeldvorming.
  Btw, ik daag je uit om hier aan te geven wanneer je eens een positief artikel over India hebt gelezen. Het feit dat je niet snel een positief artikel over India zult vinden, geeft al aan hoe India in het nieuws wordt gebracht door de Westerse media.
  Het Westen ziet India als haar grootste concurrent voor de komende decennia en wat doe je met concurreneten? Je maakt ze zwart. Zo veel mogelijk en op allerlei manieren. Je schildert ze af als demonen en onmensen. recies wat gebeurt. Jij bent helaas het slachtoffer daarvan – zoals vele anderen – omdat het niet eens bij je is opgekomen dat geen enkele volk/land alleen maar negatieve dingen kan hebben. Je hebt je nooit afgevraagd waarom je alleen maar negatieve dingen over India leest, maaar noout positieve dinegn.
  Je hebt je nooit afgevraagd hoe een land dat 75 jaar geleden het armste land van de wereld was gemaakt en om voedsel moest bedelen, nu andere landen helpt met voedsel en in de top 10 economiën staat. Wiens geleerden overal op de wereld gewaardeerd worden. Eindhoven – Nederlandse tech hub – bulkt van Indiase hoggeschoolden. In Amerika zijn de Indiërs de meest succesvolle groep en de groep met gemiddeld de hoogste inkomen. In India zijn er meer miljonairs dan zowat de hele bevolking va Suriname. Heh je dit ooit gelezen in de media? Nee, want India MOET zwart worden afgeschilderd.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.