President te Apoera: ‘Ik ga geen pakketten brengen, maar ontwikkeling’

18
President in Apoera: 'Ik ga geen pakketten brengen, maar ontwikkeling'

President Santokhi en vp Brunswijk waren maandag aanwezig te Apoera bij de opening van de moderne bakkerij Breadelicious. Het gaat om een zogeheten public-private partnership met meelmaatschappij De Molen.

De Surinaamse president zei daarbij er twee jaar geleden heel veel beloftes gemaakt zijn in Apoera. “Al de problemen zijn opgenomen in het regeerprogramma en in het herstelplan van de regering, en wat beloofd was, is gekomen” aldus Santokhi.

“Vandaag is daarom een bakkerij geopend. Hiermee kunnen mensen aan een baan geholpen worden. Ook kunnen de bewoners zelf cassave planten en aan de bakkerij leveren voor verdere verwerking.

Ik ga geen pakketten brengen voor jullie. Ik ga ontwikkeling brengen. En als we de echte ontwikkeling willen in Apoera, moeten we ervoor zorgen dat Apoera makkelijk bereikbaar is”, aldus de president.


18 REACTIES

 1. Ach Zijne Excellentie, beloof u niet al te veel dingen aan de in het Westen wonende inheemsen.

  Een vliegtuig is de snelste voertuig naar de stad. Laat u de SLM vliegen naar Apoera? Of gaat u een bullet trein van Apoera laten vertrekken? Of een U baan laten aanleggen.

  Waarom wordt mais niet als voedsel in de vorm van tortillas geintroduceerd? De vis taco, de bonen taco en barba kotto bofroe meat taco zijn wel lekker.
  gemodereerd

 2. Apoera, had de 2e Paramaribo moeten worden. Er is voor tientallen miljoenen ontwikkelingsgeld in rook opgegaan, allemaal te wijten aan onze eigen leiders.
  Chan heeft gelijk, geen pakketten, maar ontwikkeling brengen.
  Onderwijs, Gezondheidszorg, Huisvesting, water en electriciteit voor iedereen. Leer mensen om niet afhankelijk, maar zelfvoorzienend te worden.
  gemodereerd

 3. Eerlijk is eerlijk. Ik moet toegeven dat dit een redelijk goed alternatief is voor die mislukte cassavefabriek van onze aan de kant gezette hoogheid Bouterse. Flink gerotzooid door meneer Power en echtgenote van een ex-minister en niemand gestraft. Een gewone burger wordt in de gevangenis gegooid voor het stelen van een brood om zijn honger te stillen. Wat een kromme samenleving in ons geliefd Suriname geworden.
  gemodereerd

 4. De Pres en Vp aanwezig om een broodjes zaak te openen ????
  ”Wat een lachwekkend tafereel man” het land is totaal een
  apen land geworden, ook met een apen beleid natuurlijk.
  Het eens oh zo mooie land is sinds de onafhankelijkheid,
  door een stelletje (apen en Mongolen,) naar de verdoemenis
  geholpen!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Ontwikkeling. Kunnen die mensen daar niet eens hun eigen (cassave)brood bakken? Schandalig!! Afhankelijk worden van een bakkerij (of andere fabriek) is geen ontwikkeling, maar domheid.
  gemodereerd

 6. Tjonge tjonge wat een trieste aanfluiting weer.

  De twee leiders (Peppie en Kokkie) openen met veel bombarie een bakkerijtje.
  Nou dat zal het land gigantisch vooruit helpen…

  Het moet toch niet veel gekker worden in het land.

  Ga gvd werken voor je geld in plaats om zoiets lulligs als een bakkerijtje te openen.
  Voor hun gigantische salaris verwacht ik wel wat meer van deze twee kneuzen.
  Iedere boerelul kan een lintje doorknippen…

  Echte regeringsleiders houden zich toch niet met deze onzinnige huis-tuin-keuken taferelen bezig.

  Spoor bijvoorbeeld nou eindelijk eens die Boefdraad op, confisqueer als zijn bezittingen en van zijn gehele familie.
  Beetje geheimedienst spoort zo’n dikke vreetmachine toch zo op in het buitenland en zorgt dat deze dikkop zomaar uit het niets een auto-ongelukje krijgt, case closed.

  En veroordeel meteen al die Surinaamse medeplichtigen die hem hebben geholpen om het land te ontvluchten, want op eigen houtje had hij dat nooit gekunt.
  Die dikkop kan niet eens zijn eigen veters strikken, dus…

  En sluit Bouterse eindelijk eens op en gooi de sleutel een heel eind weg en confisqueer alle bezittingen van hen en zijn gehele familie.
  Want alles is verkregen uit de criminaliteit, zo’n Jan Lul 1e klas, kan nooit miljonair worden!

  En trap ook eens al die buitenlandse bedrijven en illegalen voor goud/olie/boomkap/visserij eerst maar eens het land uit en leidt de duizenden werkelozen Surinamers zelf op zodat ze eindelijk na 100 jaar zelf hun bodemschatten naar boven kunnen halen, in loonverband, zodat het land en het volk er beiden beter van worden.

  En leg eens eindelijk eens spoorwegverbinding aan naar alle uithoeken van het land. Heel de infrastructuur moet op de schop.
  Geen wegen laten aanleggen door Chinezen met hun Chinese rotzooi van flutkwaliteit, maar echte asfalt-wegen door Surinamers zelf, die wel lang vele tientallen jaren meegaan.

  Dat dezen ze honderden jaren geleden toch ook in het wilde westen van de USA, waarom kan dat in Suriname niet?
  Werkelozen hangjongeren genoeg, die kunnen dan eindelijk eens werken voor hun geld i.p.v. overdag heel de dag in hun nest te stinken en ‘s-nachts op rooftocht gaan.

  Dat verwacht ik nou van echte regeringsleiders.

  Is er nou echt niemand beters in Suriname, een echt goed geschoold persoon zonder duister verleden, met wereldkennis en visie met bovenal hele grote ballen!

  Want ook deze twee zijn weer de zoveelste slappe zakkenwassers zonder ruggengraat en visie.
  gemodereerd

 7. Staat op de foto Chan of Bouterse. Hij lijkt nu veel op Bouterse. Niet alleen zijn gezicht, maar ook hetzelfde karakter en attitude. Het volk bestelen en zogenaamd hun doneren! We willen zo zijn liefdadigheid niet, want dit doet hij alleen zodat ik straks lekker met vakantie kan gaan ten kostte van het volk. Wij volk willen een nieuwe dynamisch jong en ruim denkend president. Stuur die Anaconda naar huis! dief van het volk! beroofd!
  gemodereerd

 8. Heel goed, want verder kunnen jullie toch niets meer dan commissies benoemenen en vrije dagen geven. In de afgelopen twee jaar regeren en geen enkele grote project opgezet. Maar steeds een grote mond over pakketten. Wanneer gaat de VHP weer pakketten verkopen.
  gemodereerd

 9. Deze regering gaat niet voor paketten verdeling, maar voor ontwikkeling, ze gaan ervoor zorgen dat de weg begaanbaar wordt en beginnen met het aanschaffen van een bakkerij. En als de bewoners hun goeie verstand gebruiken zorgen zij voor meer ontwikkeling vb in de ondernemerschap. No go arkie deng misleiders foe pot negatieve gedachte in joe ede, jullie hebben al 1 voordeel, de regering van het republiek Suriname heeft jullie aandacht,oen kong nanga oen eigen opties owktoe ❤️
  gemodereerd

 10. Set Kon, Set Kon, Set Kon!

  Chan O Set In!

  Vertrouwen In Eigen Kunnen

  Nog nog de stadscreolen, die hun eigen ondernemingen gaan beginnen en zich keurig gaan inschrijven bij de kamer van Koophandel en Fabrieken i.p.v. bij de overheid te gaan werken of hangmensen zijn, chaos veroorzaken, lui zijn en schreeuw lelijkerds zijn, want ze zijn niet moeders mooiste. Zoek het verschil tussen de Haitianen en stadmensen. Die zijn er bijna niet. De Haïtiaan is wel ondernemend, maar beiden zijn even lelijk.
  gemodereerd

 11. eigen mening die je niet hebt
  Je vraagt wanneer de vhp weer pakketten gaat verkopen. zodra je aan het werk bent luie donder en hiervoor kan betalen. tot die tijd moet je bedelen bij ndp
  lam bouterse opende een markt
  wijdenbosch een sportschool van z’n mattie

  en jij wat jij gedaan, behalve hier komen klagen boi?
  Onze weledelgeboren heer ZE de heer R. Brunswijk vice president van de
  Republiek Suriname is van plan een klaagmuur in te stellen, pal achter het laatste treinstation na Brazil
  En jij jij mag samen met de onschuldige voortvluchtige dief lex mini ster van financien boefdraad, adhin, bouva, parmisser, abdoel en nog wat van dit gespuis staan aan de chain gang.
  gemodereerd

 12. Pol
  9 augustus 2022 Bij 18:02
  eigen mening die je niet hebt
  Je vraagt wanneer de vhp weer pakketten gaat verkopen. zodra je aan het werk bent luie donder en hiervoor kan betalen. tot die tijd moet je bedelen bij ndp
  lam bouterse opende een markt
  wijdenbosch een sportschool van z’n mattie

  en jij wat jij gedaan, behalve hier komen klagen boi?
  Onze weledelgeboren heer ZE de heer R. Brunswijk vice president van de
  =======
  Jullie weledelgeboren boef mag zich in zijn helikopter alleen tussen Albina en Nickerie begeven. Als hij een paar meters verder gaat zal hij opgepakt worden.
  gemodereerd

 13. Gaarne het rovers en grensoverschrijdend broeinest op apoera asap opblazen.
  Misbruik van jonge meiden ter vertier van de vorige patsjakkers.

  Smerige ratten.
  gemodereerd

 14. Samenwerken met anderen betekent ook Ontwikkeling.
  Althans, zo heb ik in boeken gelezen van mensen die slimmer en wijzer zijn dan mij.
  gemodereerd

 15. @iam roze foetus ben jij en pauderik en zwartmans jullie verstand zit in jullie grote ballen, maar niet in jullie hoofd, of jullie weten niet wat de term ontwikkeling betekent. Goed zoeken in de woordenboek en begrijpen foetus hoofd hebben jullie.
  gemodereerd

 16. @Sandra

  Had jij je lagere school maar afgemaakt dan had je beter Nederlands kunnen spreken en schrijven. Want nu komt er alleen maar onzin uit!

  “Goed zoeken in de woordenboek”
  Niet eens fatsoenlijk kunnen formuleren en deze Sandra moet (later) een kind opvoeden?
  Ga eerst eens studeren/reizen over de hele wereld, dan weet je pas wat “echte” ontwikkeling is.

  Ik geef overigens genoeg voorbeelden van “echte” ontwikkeling… en daar hoort geen broodjeszaak bij!

  Deze twee regeringsleiders vallen toch in het niet bij echte regeringsleiders.

  Zie jij de presidenten van andere landen een broodjeszaak openen? Ik niet hoor!

  Maar ja, een kinderhand is gauw gevuld, zullen we maar denken!
  gemodereerd

 17. Goed streven, ☝ de grootste pijnpunt van Surinamers is, dat ze liever pakketten willen en ook nog alles voor niets. Dit project is vrees ik niet levensvatbaar. De enige keer dat Surinamers in actie komen is als de VP met biljetten gaat strooien. Dan zijn ze bereid als varkens over de grond te rollen om die biljetten te kunnen bemachtigen.
  gemodereerd

 18. @iam je lult uit je nek. Ga zelf in suriname aan de slag dan je tering rotzooi onzin schrijven idioot het is geen broodjeszaak maar die rot enge agressieve kop van jouw. Bakkerij en broodjes zaak zijn verschillend ! Roze baviaan iam begrijpt het niet !
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.