Minister Kuldipsingh ontvangt Ambassadeur Singapore voor versterken bilaterale relatie

4
Minister Kuldipsingh ontvangt Ambassadeur Singapore voor versterken bilaterale relatie

De ambassadeur van Singapore, Karen Tan, heeft samen met haar team bestaande uit vertegenwoordigers van verschillende agentschappen een bezoek gebracht aan minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ).

Middels dit bezoek tracht de delegatie de bilaterale relatie als ook de intensiviteit tussen Suriname en Singapore te verdiepen, zodat meer ondernemers in beide landen kunnen investeren. De ontmoeting heeft plaatsgevonden op 5 juli 2022.

Ambassadeur Tan heeft aangegeven dat er weinig Surinaamse investeerders zijn in Singapore. Naar aanleiding hiervan heeft zij voorgesteld dat Suriname deelneemt aan de ‘Singapore Convention about Mediation’, zodat de onderlinge relatie geïntensiveerd kan worden.

Verder is tijdens het gesprek naar voren gekomen dat er meer investeringsmogelijkheden zijn dan alleen in de “Oil & Gas” sector. De ambassadeur heeft ook meegegeven dat er naar mogelijkheden gekeken kunnen worden om het reizen van investeerders te vergemakkelijken.

Minister Kuldipsingh stelt de ontmoeting op prijs en is ook de mening toegedaan dat er gekeken moet worden naar het interesseren van investeerders voor beide landen. Dit zal ook bijdragen om Suriname uit de economische crisis te halen met de focus op Kleine en Middelgrote Ondernemingen (KMO’s). Daarnaast deelt de minister ook de mening dat er niet alleen gelet moet worden op de sector ‘Oil & Gas’, maar dat er ook investeringen gepleegd kunnen worden in KMO’s.

Samen met Singapore zullen mogelijkheden worden uitgewerkt om Suriname te versterken met technische assistentie inzake het ondernemen


4 REACTIES

 1. ook met singapora zal Suriname geen stap voorwaarts maken , ook zei ruiken olie en gas
  gemodereerd

 2. Die chinees ruikt op duizenden km geld uit olie en gas en komt kijken of er een graantje meegepikt kan worden. En ja, vanwege gebrek aan kennis en kader in Su, is men afhankelijk van het buitenland. Singapore is misschien wel een van de meest rijke en welvarende landen in zuid-oost Azie. Het heeft een van de grootste havens ter wereld. Handel en de haven zijn de belangrijkste inkomstenbronnen. Daar kan Suriname wat van leren!
  gemodereerd

 3. Singapore werkt en bestaat omdat ze vanaf het begin hebben ingezien dat je een samenleving met diverse etniciteiten en religie’s niet tegen elkaar moet opstoken.
  Ze hebben quota waar scholen en buurten wettelijk aan moeten voldoen zodat er geen Chinese dominantie bestaat. De nadruk ligt zo veel mogelijk op INCLUSIVITEIT van alle verschillende groepen en culturen. Dat is iets wat ontbreekt binnen de Surinaamse samenleving. Die zogenaamde inclusiviteit is er alleen op een feestje of festiviteit. Kijk maar op economisch, intellectueel en academisch vlak, dan zie je dat de inclusiviteit helemaal ontbreekt in Suriname.

  Men blijft voortborduren op dezelfde werkwijze als de kolonisten. Dat is partijen tegen elkaar opstoken en de verdeeldheid laten zegevieren. Want owee er echte eenheid onder de bevolking zou onstaan en het land eens echt vooruit zou komen.

  Singapore heeft ook vreselijk strenge wetten en straffen die worden NAGELEEFD. Iets wat in Suriname ook ontbreekt.
  gemodereerd

 4. Mw. De minister.
  Met welk land Suriname ook zaken gaat/ wilt doen: het is een MENTALITEITSPROBLEEM welke wij in Suriname hebben. Maar ook een MOREEL PROBLEEM. Het politiek landschap in Suriname wordt gedomineerd door IMMORELE figuren. U maakt deel uit van zo’n regering helaas.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.