OPINIE: ‘Bouterse heeft het IMF voor de gek gehouden’

61
Bouterse in jaarrede 2020: uitslag verkiezingen accepteren en respecteren!

[INGEZONDEN] – Reactie op het statement van Bouterse in het programma Bakana Tori. Bouterse vindt dat de huidige regering een nationaal dialoog moet houden. Welke dialoog, wat voor dialoog? Laat Bouterse zijn  dialoog houden binnen de NDP, want in de paarse partij zijn de problemen heel groot. Waarom heeft Bouterse in 2016 geen dialoog gehouden met de samenleving toen hij de stap deed naar het IMF?

Bouterse en NDP, zijn bezig met ‘brainwashing’. Brainwashing is onderdeel van de NDP propaganda. Er wordt tegenwoordig met de regelmaat van de klok, propaganda gevoerd tegen het beleid van de regering c.q. de president. Middels ingezonden artikelen en fake berichten worden de mensen geïndoctrineerd om hun binnen te hengelen en het volk op te jutten.

Is Bouterse, zijn eigen gang naar het IMF in 2016 vergeten? Na de goedkeuring van het herstelprogramma door het IMF van US$ 478 miljoen, is de eerste tranche van US$ 81 miljoen gestort op de rekening van CBvS. Daarna heeft Bouterse, de overeenkomst moedwillig opgezegd. Hij heeft het IMF wreed in de maling genomen, het IMF is finaal voor de gek gehouden. Met het goedgekeurde herstelplan is Bouterse daarna gaan shoppen bij Oppenheimer.

Bij Oppenheimer, is er toen een lening van US$ 550 genomen tegen een extreem hoge rente van 9,25 procent, terwijl de rente van het IMF, ligt tussen de 1 en 1,5 procent. Er is flink geld gemaakt, en de samenleving moet nu alles terugbetalen. Niet alleen de VHP maar zelfs grote delen van de NDP hadden geprotesteerd tegen de gang naar het IMF.

Volgens partijvoorzitter Santokhi, waren er in 2016 genoeg andere mogelijkheden om de financieel-economische crisis op te lossen. Na de goedkeuring van de 478 miljoen US Dollar gaf hij aan dat Suriname moet leren uit die crisis. Hij benadrukte dat het gaat om harde economische wetmatigheden waar elke regering zich aan dient te houden. Hij zei toen dat het land moet leren wat er kan gebeuren als je niet spaart voor de volgende generaties; wat er kan gebeuren als je een verkwistend beleid voert.

Deze regering wilde de gang naar het IMF ook niet maken, maar er was geen enkele andere optie, het was een must om Suriname uit het dal te halen. Na de inventarisatie van de leningen bleek wat de werkelijke omvang van de schulden was. Het land was bijna bankroet, de huidige regering heeft een financiële chaos van Bouterse overgenomen, een torenhoge schuld van bijkans US$ 4 miljard.

Volgens president Santokhi, was het grofweg een financiële sabotage van de hoogste orde, onbehoorlijk, onethisch en onverantwoord bestuur. Er zijn meer dan 122 buitenlandse leningen geïdentificeerd. Bouterse heeft een groot deel van de overheidsinkomsten in onderpand gegeven aan crediteuren. Nu komen we langzaam uit het dal door prudent beleid.

Dit moet Bouterse vertellen aan de samenleving en niet keihard liegen dat je een brief geschreven hebt uit je hart, vanwege de situatie in het land. Hij meent niet met het volk maar aast op de rijkdom van Oil & Gas. Misschien kan Stephen Tsang, nu beoordelen wie de grove leugenaar is!

Idris Naipal

61 REACTIES

 1. waarom heeft chan nog geen acties genoemen tegen deze veroordeelde crimineel?

  Hij zei toen dat het land moet leren wat er kan gebeuren als je niet spaart voor de volgende generaties; wat er kan gebeuren als je een verkwistend beleid voert.
  waarok verkiwst chan dan ook zoveel geld en gaat hij niet eens korten op alles wat in de regering zit?
  met die eeuwige nieuwe auto’s voor iedereen?
  salaris verhogingen voor jan en alleman?
  dubbele baantjes voor friends en family?
  domme onzinnige tripjes over de hele wereld?
  kortingen op de salarissen van overheid medewerkers die veels teveel verdienen
  subsidies bij staatsbedrijven van medewerkers?
  slm die gewoon dood is. begraven ipv in leven houden met veels teveel kosten
  terwijl de salarissen en cadeautjes door maar worden blijven uitgegeven?

  chan kan heel veel besparen maar doet het niet
  binnenland bezoeken vanwege de wateroverlast?
  kan je niet beter die onnodige kosten eens gebruiken om wat aan het probleem te doen?
  of is dit weer eens stemmen trekken om te laten zien dat je medeleeft met ze?
  ook deze regering snapt totaal niet dat ze meer kosten dan oplossen en steekt zijn kop in het zand
  gemodereerd

 2. Er is maar 1 plek waar DDB zijn torie,s kan vertellen.Dat is bakana torie.Alles is voorgeprogrameerd en voorbereid.Laat hij live verschijnen op een neutrale zender.En de aanwezige(n) vrij de vragen kunnen stellen.10 jaar niks gedaan.Nu wil hij komen vertellen hoe het moet.
  gemodereerd

 3. Het is zeer merkwaardig dat een bijna dood zijnde moordenaar en drugsdealer, nu met allerlei statements komt. Ook is het grappig dat de journalistiek de moeite neemt om uitspraken van deze gek publiceert. Lieve mensen DDB moet massaal genegeerd worden hij is op sterven na bijna dood, en bovendien er is totaal geen toegevoegde waarde aan zijn uitspraken.
  gemodereerd

 4. Bij Bouterse regeert de leugen.De Leugen heeft in zijn persoon gestalte gekregen!!!!!
  gemodereerd

 5. Het oerdomme, laaggeschoolde deel van Suriname begrijpt hier niks van en beschouwd deze waarheid als leugen. Wel erg dat je 10 jaar bedonderd bent en het zelf niet beseft…
  Om een land te besturen en tot ontwikkeling te brengen is meer nodig dan een militaire opleiding of een cursus bedrijfsvoering.
  Schande, dat hem 10 jaar macht is gegeven het land in zo’n grote ellende te storten en hij nu nog het lef heeft kritiek te hebben op het gevoerde beleid. Blijkbaar heeft hij thuis geen spiegel….. hij zou zich diep moeten schamen!
  gemodereerd

 6. Het is overduidelijk dat de NDP noot meer aan de macht mag komen. Staatsgreep, telefooncoupe, binnenlandse oorlog, regering Wijdenbosch, kabinet Bouterse 1 & 2…..het is om te janken. Iedere keer als Bouterse / NDP op het toneel verschijnt beginnen de problemen. Inmiddels moet het kwartje toch wel vallen bij de Suri’s. Venetiaan heeft 15 jaar gedaan om het land op te bouwen. Vandaag de dag willen de Suri’s per direct een cure zien voor de problemen
  Zo werkt dat niet. Regering Santhoki voert goed beleid en het heeft tijd nodig om de puinhopen op te ruimen.
  gemodereerd

 7. En het domme aanhang maar geloven wat deze DDB deed, geloven maar dan wel
  dat ze gemanipuleerd werden wisten ze niet! En nu lopen de aanhang van deze
  domme partij dat de huidige president, financieel naar de knoppen helpt.
  Vooral de Mislukte super Econoom @ RobGay & @ Domme Debby. Ik persoonlijk
  vraag ik me zelf af, hoe kan Chan de financiele chaos wat DDB in 10 jaar heeft
  veroorzaakt binnen 2 jaar oplossen ? Maar dat willen het domme aanhang van DDB wel, hoe dom kan men zijn. En nu loopt deze DDB het volk op te jutten, wat voor
  duivel is hij eigenlijk ? En deze soort MPP figuur leven lang en gelukkig, nou dat hoop ik dan maar voor hem!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 8. Als er nog hersenloze, laaggeschoolde randdebielen en dorpsidioten bestaan die de corrupte, criminele, misdadige, veroordeelde drugscrimineel en massamoordenaar Bouterse geloven, dan heb je dringend psychische hulp nodig. Deze populistische pathologische leugenaar heeft een heel land en volk naar de financieel, economische en morele afgrond geholpen. Alle familie, vriendjes en loyalisten puissant rijk gemaakt van geld, gestolen uit de staatskas. Elk zichzelf respecterend land en volk had reeds lang definitief afgerekend met zo een schurk, zoals in het verleden is gebeurt met Mussolini, Ceaucescu, Saddam Hoessein en Khadaffi.
  gemodereerd

 9. Goed stuk, het enige gevaar mr Naipal is, dat de mantra Prudent Beleid, geen enkele verlichting brengt voor:
  1. Schoonmakers
  2. Tuinmannen
  3. Worst en ijsjes verkopers
  4. Receptionisten
  5. Kranten verkopers
  6. Gepensioneerden
  7. Kleine hosselaars
  8. Etc etc

  En juist die groep is groot in aantal en staat open voor de mooie woorden van Bouta

  Dit is hetzelfde scenario wat Venetiaan is overkomen, prudent beleid top, maar geen verkiezingswinst
  gemodereerd

 10. Ik wil geen KKA meer horen van deze veroordeelde Drugscrimineel tevens veroordeelde Moordenaar in eerste aanleg. Deze Drugscrimineel is de veroorzaker van de vernietiging van de Surinaamse economie

  Hij moet maar gaan preken in de OntmoetingsCentrum waar Rovers en Criminelen samenkomen.
  gemodereerd

 11. Wat hier gebeurt is onwaar, want toen in 2016 brak de hel los en moest men met spoedt zich terug trekken by de IMF .kan men zich herbergen dat broodt en melk pryzen verhoogd werden en de gemeenschap begon te protesteren, aub dit is geen politiek maar leugens vertellen.
  gemodereerd

 12. Lees ik het goed?
  Even rekenen:
  rente per jaar Oppenheimer = 478 miljoen x 9,25% = 44 miljoen
  rente per jaar IMF = 478 miljoen x 1%=(afgerond) 5 miljoen.
  Dus Bouta was bereid om jaarlijks 39 miljoen meer aan rente te betalen om die zware eisen van het IMF te ontwijken.
  Hoe heet dit in het Surinaams? O ja:
  Njang wisie, no kies sjing. O, O, wat hadden wij toch een oerdomme president of oerdomme adviseurs want de claim wordt gelegd op de Surinaamse bevolking.
  gemodereerd

 13. Het wordt nu echt tijd om afscheid te nemen van het tijdperk Desiré Delano Bouterse en zijn paarse NDP club. Deze man heeft samen met zijn kornuiten het land ontiegelijk veel schade toegebracht. De chaos en ellende die hij in 2020 achterliet is helaas nog elke dag te voelen door grote delen van het volk.
  Ook dat gezeur van al die kapiteins die langs de kade staan moet ophouden. Ze zitten allemaal te azen op die nyan patu van die olie en gas velden van het land.
  Het volk moet nu achter een leider gaan staan die het land wil en kan opbouwen. En dat zal geen Bouterse en ook geen Brunswijk heten. Deze laatste twee zijn mensen met een strafblad en met een op z’n minst een dubieus verleden, die het land ook al niet buiten de landsgrenzen kan vertegenwoordigen.
  gemodereerd

 14. Het is niets anders dan angst zaaien, leugen en bedrog. Wij, volk van Suriname, laten we op onze hoede zijn.

  Ja, bovenstaande is juist, zo blijkt uit diverse onderzoeken. bouterse, werkt niet voor – en samen met ons.

  Voor mij is, echter makkelijker gezegd dan gedaan. Mij lijkt wel verstandig te vertrouwen op de inzichten van de regering en de schuldeisers.

  En ook hier kan het geen kwaad het gezond verstand te blijven gebruiken.
  gemodereerd

 15. DieDieBrie oplichter, crimineel, drugsbaron jouw tijd is voorbij.
  Het is tijd om je klaar te maken voor het hiernamaals, IDIOOT!!!
  gemodereerd

 16. Gewezen president, Desi Bouterse, adviseert de regering om niet door te gaan met de uitvoering van het tweede gedeelte van het IMF-programma. De regering moet volgens hem stoppen met het programma van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en samen moet geëvalueerd worden wat het eerste gedeelte heeft gebracht. De resultaten voortvloeiende uit het IMF liggen daar, zegt hij. “Den sma no man moro, de rek is eruit”, gaf hij te kennen tijdens het programma Bakana Toriop LIM FM.
  ======================================
  Dus 10 jari amang yang foe unu toch, rampaneer a heer kondre failliet, kong pre sab mang tide. Waarom laat hij zich nooit interviewen door echte journalisten, schuilen achter limbo eh pre tak mang. We konden nu 10 jaren verder ontwikkeld zijn, maar noh, elke keer ndp regering is ons ondergang en dat dankzij het volk die voor de ndp kiest. Nu hij ziet dat we langzaam uit de diepe daal komen, da amang nanga deng rovers fing wang kong yang baka. Het volk moet nu één ding goed begrijpen, ala soro ai hati fos a betre, dus laat je niet meer voor de gek houden door de ndp. Idris schrijft de waarheid en dat moet veel meer en vaker gebeuren door een ieder.
  gemodereerd

 17. dus bouterse houdt niet alleen suriname voor de gek, maar ook IMF? somebody crazy
  gemodereerd

 18. Ik blijf de beweging van Bouterse een fascistische beweging benoemen en weiger het als een partij te zien die opkomt voor alle Surinamers. Waarom doe ik dit ? Tijdens de verkiezingen van 2 jaar geleden en voorheen was dit ook al merkbaar, was duidelijk te merken hoe racistisch en discriminerend de beweging van Bouterse is. Voedselpakketten kwamen alleen ten bate aan de NDP aanhang. Watertankers die bewoners in verafgelegen gebieden bevoorraadden reden met een grote bocht om de woningen van anderen dan de NDP aanhang door. Wapperde een fascistische vlag voor je huis dan stond dit garant voor bevoorrading van de watertanks maar o wee als een vlag van de ABOP of van de PL of van de VHP wapperde. Dan mocht je het wel vergeten. Ook zo een klein stukje weg tussen Alkmaar en Tamanredjo dat door de fascisten lange tijd geweigerd werd om te asfalteren. Reden ? Tussen beide steden wonen alleen maar Javanen. Geen reden voor de fascistische dictator dus om dat stukje aan te pakken. Gelukkig laat ZE Santokhi zien dat hij gene onderscheid maakt naar ras en of geloof. Daarom mag deze fascistische schurk dit land nooit meer leiden.
  gemodereerd

 19. Wie o wat voor de gek hield hebben we niets te maken. Wel is de realiteit dat deze regering ons burgers voor de gek houden. Om zijn fouten te schuiven haalt deze regering steeds koeien uit de sloop. Dit doen ze zodat mensen denken dat alles de vorige regering heeft gedaan. Hey ik mocht nooit de vorige regering. Maar op de nieuwe regering heb ik gestemd. Stop nu met poppenkast spelen ! Wat heb jij met imf geld gedaan. Verre Friezen gemaakt in de business class. Praat over nu en wat je gaat doen om je fouten te corrigeren. Waarom steeds over het verleden. De oude regering heeft met het geld wel wat gedaan dat is te zien de straten, scholen en parken, die waren gerenoveerd. Ook hielp hij mensen die minder geschoold waren met een baan. Eerlijk of oneerlijk, maar mensen gingen niet pinaren. Wat doet deze nieuwe regering. Niets anders dan luxe reizen maken, groten mond opzetten, als hitler ontevreden burgers opsluiten en het land kapot maken. Wij willen een nieuwe regering geen NDP, VHP maar gewoon een partij die naar het volk luistert, die niet met zijn vrouw en families alleen bezig is maar in hart en nieren een echte president is. Zelfs bouta heeft nooit mensen in de gevangenis gestopt die hem beledigde. En deze die ik een ontevreden burger in de gevangenis stopt. Schande. Dit is 2022. Een ieder mag zijn mening hebben. En please al die schoonmaker van NL .. komen jullie hier niet bemoeien. Doe lekker je schoonmaak werk ik NL. En kom deze regering niet in ondersteunen. Wij wonen hier en wij weten hoe we hier leven. Jullie weten niets … dus hou je er buiten.
  gemodereerd

 20. Persoonlijk heef hij de beste politiek met imf gespeeld, dus de zal meer informatie bij hem moeten halen om ook de valkuilen van imf te vermijden, anders zullen de ambtenaren straks 50.000 srd per maand verdienen om rond te komen
  gemodereerd

 21. Fantastisch voorbeeld hierboven (sila) van de denkwijze van de gemiddelde suri, die @passant steeds weer, op een sublieme wijze verwoord.

  Ze snappen er geen ene jota van. Passant drukt ons met oorverdovende feiten op onze neus. Het is echt niet overdreven, maar het zijn keer op keer bewezen feiten; de algemene kennis van de gemiddelde suri is below zero.

  Bewust dom gehouden door non-transparancy en zoet gemaakt met pakketten van een “verstreken houdbaarheidsdata”, dat is de doorzichtige tactiek v de veroordeelde meervoudige moordenaar en drugsdealer.

  Voor de rest helemaal eens met @Meester.
  gemodereerd

 22. Bouterse heeft de totale wereld voor de gek gehouden. Inclusief Suriname. IMF, CHINA, INDIA, en weet ik veel waar en waar hij geld heeft geleend om niet kunnen aflossen. ’t bagger project etc. Dus we zijn letterlijk in stront beland als land.
  gemodereerd

 23. @Sila,

  Je geeft steeds af op schoonmakers die vaak van Hindoestaanse komaf zijn. Dit doe je ook nog eens onder verschillende aliassen want het zal toch maar zo kunnen dat jij op je ware aard aangesproken wordt. Die van de zwarte racist.n
  Enfin, domme baboon; een president mag en kan nooit iemand in de gevangenis stoppen. Dat doet de rechter op voorspraak van de Officier van Justitie. Zo werkt het in een democratie en misschien dat het in een bananenrepubliek anders aan toe gaat.
  Zelfs de schoonmaker weet hoe democratie werkt. Zo nu terug naar je kooi jij.Brutale vlegel en laat je nooit meer zien hier.
  gemodereerd

 24. @ sila.
  Succes er mee.
  Wij hebben hier met poetin te maken, en jij met bouta en poetin.
  gemodereerd

 25. Bakabana torie is alleen om dom-Suriname nog dommer te maken !

  Ik zal het kort houden:
  Mek Bouta nyan mi mars !

  Tra fas no deh.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 26. Quote sita
  Wij wonen hier en wij weten hoe we hier leven. Jullie weten niets … dus hou je er buiten. Unquote.

  Toen God hersenen uitdeelde, waren ze op toen jij aan de beurt was, hé. Vandaar dat primitieve gespuug van je.
  Je ging “vo nog 5” en toen “vo nog meer 5”, want na gado pot’ eng drapé. Inslikken nu!

  Hoe jij leeft is onbelangrijk.

  The big bang was miljoenen jaren geleden, we komen niet uit een ei.
  Wij hebben slimme suri familie die ons erg dierbaar is.
  gemodereerd

 27. Weg met Chan. Weg met Idris. Constant maar met het vingertje wijzen, naar de periode 2010-2020! Ik heb me buik vol ervan. Liegen is de huidige President op de huid geschreven. Niets wat deze man beloofd komt uit. Het negeren van alle protesten en het geklaag vanuit de samenleving, kan hij als de beste. Ondertussen betalen we ruim 20 srd voor een liter brandstof, met een salaris die gemiddeld rond de 3000 srd bedraagt. Ondertussen beweegt hij zich als een God door het land, terwijl meneer zijn ogen sluit voor alle ellende om zich heen. Ik vraag me af wanneer deze Chan voor het laatst een winkel is binnen gestapt. Want ook daar is hij te groot voor. Fouten die deze regering maakt worden weg gemoffeld als niet ter zake doende. Het gaat er voornamelijk om beste Idris, om de samenleving te blijven attenderen op de fouten van de vorige regeerders.

  Mi un no kiesie, ik ben ook geen fan van voorgaande regeringen en erger me aan de smerige politieke spelletjes die men speelt. Het belangrijkste voor Suriname is om mensen aan het bewind te hebben, die hart hebben voor het land en zijn inwoners. Alles is aanwezig om van Suriname een welvarend land te maken…
  gemodereerd

 28. kijk alweer een sila koe die het nog steeds niet snapt wat er aan de hand is, dat bedoel ik dus. Een koe die altijd schreeuwde “tide tamara weh stre go moro fara”, loekoe peh oeng doro tide noh, neks no go moro fara, neks!!! We zijn weer in gister, eergister en erger als 10 jaar geleden beland door die tralala beleid. Sila nanga verstang foe koepila, snapt niet hoe we in deze deplorabele situatie beland zijn. En daarom moet dit blijven herhaald worden totdat ze het ooit snappen, wat ons en ons kinds kinderen is aangedaan. We gaan die roverij van ddb tot 2030 en langer moeten afbetalen, ie neh verstang noh!!! If ndp tek baka 2025, meh gwe lieb a kondre, wantie oli nanga gas sref ie now fen foe nyang.
  gemodereerd

 29. Alleen domme mensen en aasgieren volgen bouta, hij moet publiekelijk opgehangen worden. Wil terug aan de macht? Om wat te doen, om WEER te gaan plunderen? Kom nou, je moet wel een ezel zijn om hem te gaan volgen, jeetje. Kan me niet voorstellen dat hijzelf dom is en denkende dat er ook domme mensen zijn? Alleen aan vernietiging van dit volk denk hij en zijn makkers, heb geen woorden voor.
  gemodereerd

 30. Wanneer is trouwens het Hoger Beroep van Bullshit Bouta ?

  Hoefdraad en Co hebben onder toezicht en onder verantwoording van Bullshit Bouta en Aloeboy Adhin de banken leeggeroofd.
  Wanneer worden zij ter verantwoording geroepen ?

  Bullshit Bouta weet waar Hoefdraad is net zo goed dat hij weet van de ondrogron maar verleent geen medewerking om corruptie en criminaliteit aan te pakken, dit maakt duidelijk dat hij corruptie en criminaliteit faciliteert en dus medeplichtig is !

  Wij willen gerechtigheid.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 31. Een ieder heeft het recht om z’n mening te geven maar….
  Sila en Rbown, jullie hebben echt dringend een psychiater nodig en horen bij het dom volk.
  Van jou Rbrown, wisten we het al, gezien jou didactische schrijfvaardigheden…
  >Sila tijdens jou didbrie moesten kinderen onder erbarmelijke omstandigheden gebruik maken van het toilet op school. Jou hersenen zitten in de wc-pot! En jou bouta heeft geen mensen in de gevangenis gestopt maar wel vermoord. Aan je naam te horen ben je hindoestaan,.. je hebt als hindoestaan je ziel aan de duivel verkocht en bent gedoemd voor het leven! Is je achternaam misschien maaikeboer??
  gemodereerd

 32. Iemand, voor de gek houden?
  Wie is mee begonnen?
  Een liefhebber van Suriname en het volk.

  Nu, is de realiteit dat velen, zichzelf voor de gek houden en de schuld bij de regering legt.

  Schoonmakers, zijn overal!
  Ik maak mijn domein zelf schoon, want een schoonmaker kan ik niet betalen.

  De schoonmakers, in Nederland, verdienen hun geld, door te werken.
  Draai het woord ” bemoeien ” om en gooi uw fantasie op los.

  Zie de dingen die er zijn, en niet zoeken naar die dingen die er niet zijn. Corrigeer uzelf of laat een ander u, corrigeren.
  gemodereerd

 33. Raakt deze man nooit verzadigd? Haast met één been in het graf en dan nog steeds willen regeren. Alleen dat al zou de ogen van heel veel mensen moeten openen.
  Veel Surinamers weten niet hoe een economie werkt. Ze denken dat de staat alles bezit, dus kan de staat hen alles gratis geven. Krijgen ze dingen niet gratis, dan raken ze in woede.
  Het wordt tijd dat de regering in diverse tv- en radioprogramma’s regelmatig uitlegt hoe een economie werkt en wat de beperkingen zijn van een staat. Anders blijven veel mensen geloven dat de staat alles bezit en hen gratis van alles zou moeten geven.
  Die info-adviseur (CDC) moet beter werk verrichten.
  gemodereerd

 34. De Dood Van Wilfred Hawker Moet Eens Goed Onder De Loep Worden Genomen.

  Hij was gewond en werd naar het Militaire Ziekenhuis gebracht. Daar kwamen bouterse gezinde militairen hem ophalen, bedreigden het ziekenhuis personeel en namen hem mee naar Fort Zeelandia.

  Hoe is Wilfred Hawker in Fort Zeelandia om het leven gekomen? ddb was in Fort Zeelandia wel aanwezig toen Wilfred Hawker werd gebracht en kort daarna dood was.

  Zie ook Roy Horb in Fort Zeelandia
  ddb was ook bij hem langs geweest toen hij daar was opgesloten en kwam met een verklaring dat hij aan het koortje van zijn zwembroek was opgehangen.

  Putin doet het met vergif in het ondergoed van zijn tegenstanders die dood gaan. ddb weet wel hoe hij andersdenkenden moet uitschakelen. Hij loopt toch vrij in de rondte in Paramaribo Suriname,

  Al de andersdenkenden die door ddb zijn omgebracht, bij de 8 december 1982 moorden gaf hij aan dat hij daar niet aanwezig was, terwijl hij dat wel was in Fort Zeelandia, moeten goed onder de loep worden genomen om de modus operandi duidelijk aan de Surinamers te laten worden. Hierdoor kan zijn karakter bloot worden gelegd. Een psychologisch rapport zou niet mogen ontbreken.
  gemodereerd

 35. Sila wat een vis geheugen heb jij. Pé a moni dé en Pé boefdraad dé.
  Ga daar even over na denken. Voor dat je met al je goed koop praatjes komt zeggen we moeten niet naar het verleden kijken.een Bouta heeft niemand opgesloten volgens jouw , maar hij heeft wel heel veel mensen laten uit moorden.of ben je dat ook al vergeten.laat me niet lachen .
  Zijn zulke mensen als jij dat
  Suriname nooit vooruit komen , jullie houden Suriname in een gijzeling.door alles goed te praten en verdedigen van die didibri’s Bouta.
  gemodereerd

 36. Die Ramnarijn moet met al de hielen hier op z’n vuile smoel gesmakt worden, that’s all.
  gemodereerd

 37. Sila 22 maart 2022 Bij 12:11
  Wie o wat voor de gek hield hebben we niets te maken. Wel is de realiteit dat deze regering ons burgers voor de gek houden. Om zijn fouten te schuiven haalt deze regering steeds koeien uit de sloop.
  =======
  Mooie opmerking en dat is de realiteit op dit moment.

  @Ramnarain heeft het prima verwoord.

  Men moet ook nog leren om meningen van anderen te respecteren.
  gemodereerd

 38. A no miii, nu kun je het zelf aanschouwen, hoe en in welke bewoordingen de Surineds omgaan met nieuws over Sranan. Voor alle duidelijkheid, ze mogen wat mij betreft tot in alle eeuwigheid reageren. Ze zitten hoog en droog in kikkerland NL, ondervinden niet de dagelijkse ongelijkheid en pina van heel veel Sranansma, maar lopen hier te ruziën en spelen het spelletje na ju schuld, na ju saka saka. Luku Chan na a man, Chan bung moro Bouta. En o wee, als je net als Sila, het dagelijkse pinaren in woord wilt brengen, dan wordt je door de Surineds, het team ver van mijn bed, beschimpt, omdat (duivel Bouterse verdreven is (tijdelijk???)) hun ‘vriend’ Chan aan het bewind is.

  Idris, de pot verwijt de ketel. Bouterse nam afstand van het IMF na de goedkeuring en ging in zee met Oppenheimer. Maar wat doet jouw eigen Chan, hij heeft toch gewacht op de goedkeuring van het IMF om de door hem beoogde buitenlandse kapitaalverstrekkers over de brug te laten komen. Maar tot nu toe met weinig succes. Alleen IDB en Wereldbank komen over de brug. Al het andere zijn “ware” voetzoekers” gebleken. Begrijp mij niet verkeert, het falen van deze regering komt ook op mijn bord, mi ook tu ô pina, dus ik heb belang in het slagen, maar niet op deze weg en zijn manier van regeren.
  Para, ik zie nog steeds geen verschil tussen ‘slim’- en ‘dom’ Suriname, tussen ‘puf’-en ‘putlucht’.

  Idris, weet jij de politieke omstandigheden nog anno 2018/9. De regering Bouterse zocht hulp bij het IMF, en wie was rabiaat tegen, jawel jouw eigen Chan, die nu een flinke draai heeft gemaakt en zelf maatregelen heeft genomen zonder een noemenswaardige sociaal vangnet, nu zitten wij allemaal met hoop van zegen in de penarie. Idris, stel je voor als de missie van Chan mislukt, stel je voor dat a no wroko, zie je het voor je, hij heeft alle fundamenten van sociale zekerheden afgebouwd, stel je voor dat alle hoop op olie niet gaat werken. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een mens van alleen luchthappen kan leven.

  Voor alle koekenbakkers uit NL kondre, vergeet één belangrijk ding niet en dat is, alleen het kiezersvolk is instaat voor gerechtigheid te zorgen en zorgt dan ook voor gerechtigheid (om de 5 jaren), niet onze Surineds, die de gebeurtenissen in Sranan zien als een dagelijkse bezigheid. Jip en Janneke.
  gemodereerd

 39. ramnarain ( ha ha robg ha ha ) en die eigen+ mening en die konsensi en die pony , , jullie zijn wel 4 keer klaargekomen toen jullie die stem hoorde van jullie afgod ddb bij lim fm , en die limbo stookte het vuurtje op en toen zijn jullie nog een keer klaargekomen , nou het zal daar een vieze bende bij jullie zijn , maar ja hou die troep maar daar in Nederland , en we hoorden dat de KLM 6 dagen per week naar Suriname komt , maar jullie durven niet naar Suriname te komen met de KLM, vliegt de slm nog wel en dat zonder vliegtuig , nou knap hoor
  gemodereerd

 40. “…
  Pony
  22 maart 2022 Bij 21:01
  … ik zie nog steeds geen verschil tussen ‘slim’- en ‘dom’
  …”

  Haha
  Dat klopt, jij en al die andere paarse paniekpapegaaien zien nog veel meer niet !

  Dom-Suriname kent het verschil tussen hoofdzaken en bijzaken ook niet. Zij kennen het verschil tussen oorzaak en gevolg ook niet !
  Of is het eerder dat zij te laf zijn om verantwoording te nemen ?

  Het is algemeen bekend dat Bullshit Bouta last heeft van het a-no-mi gedrag en het is nu ook duidelijk dat zijn paarse plak hem verdedigd met a-no-en-wan / iedereen is zo als Bullshit Bouta dus Bouta was eigenlijk niet slecht.

  Niet storen. Slim-Suriname heeft de leiding.
  Suriname voorwaarts.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 41. sila en pony zijn een en dezelfde persoon.
  nickname sila is geen hindoestaan,maar……een ander ras…
  gemodereerd

 42. De ergste zijn die remigranten die jarenlang in het buitenland hebben gewoond en tijdens het bewind v bouta zijn verkast.

  Plotseling zijn ze de enige echte suri’s. Geremigreerd omdat het voor hun goed toeven was in een ongecontroleerde staat. Alleen maar rommel en djugu djugu, ultieme sodom en gomorra lifestyle. Met een biertje in hun hand halfnaakte 12 en 13 jarige kinderen begluren.

  Smerige fake patriotten.
  gemodereerd

 43. @ Sila

  Begin je taalfouten eerst te herstellen, voordat je commentaar wilt geven.
  En niet alle Surinamers die in NL wonen zijn schoonmakers, en als dat zo
  is, is het geen schande. Ik ken sommigen hebben het zelf gepresteerd, om
  een huis etc etc te kopen, met het geld wat ze met schoonmaak werkzaamheden
  verrichten. Dus hou je broodmolen ff dicht zou ik zeggen!!!! Dat de vorige regering
  niet of gingen reizen had een reden, ze kunnen nergens naar toe persona non grata.
  Maar dat zal jij dat niet begrijpen, met doemdenken.

  @ robin

  Je kan weleens gelijk hebben: maar wie het ook mag zijn, hij /zij moet niet dom lullen.
  @ Ramnarain @ Sila & @ Bombardier
  Deze personen kunnen even goed de Mislukte Econoom RobGay, domme Debby,
  of WW trekker Damsco zijn.

  srari tori

  Jacko
  gemodereerd

 44. @ WAT

  Als ik in het dip zit, lees ik jou mening( inzending ) dan is mijn dag weer goed.
  Zie jou inzending van 23 -03 om 02:53 man, man yo kiri mi dja Brada /Sisa.

  @ Ramnarain

  Ik weet niet hoe oud je bent, maar je zal wel een tegenprestatie van Bouta
  gehad hebben. in de vorm van een perceel of zo. Niet alle Surinamers die in het buitenland zijn, zijn landverraders zoals jij, met je domme kop het formuleert.
  Ik praat (schrijft) over me zelf, ben al 56 jaar uit Su, misschien was jij nog geen eens geboren. En voor de mensen die voor de onafhankelijkheid weg zijn, hebben het ook goed gedaan. Probeer in het vervolgt niet iederéén over 1 kam te scheren, ach ja:
  jij kan er niks aan doen, want je denkt als alle andere NDP’ers ”DOM”.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 45. Sila bedankt voor de waarheid. Wat heb je gegooid gasoline of diesel op de wezens hier haha. ze koken uit boosheid. Ik heb je commentaar een paar keer gelezen, het berust zeker op de waarheid. Ik denk nu ook als jij. Ja Sila je hebt gelijk. Wij hindoestanen denken van het hindoestaans zijn. Omdat Chan hindoestaans is hebben we blind op hem gestemd. Wat doet die man, hij gebruikt ons geld en geniet met zijn familie. Alleen ben ik niet eens met je over Bouta. Maar aan de andere kant Brunswijk heeft ook zoveel moorden gepleegd. Toch wordt hij bewonderd door al die mensen. Ik geef je een 8 voor je commentaar. Siela je overheerst hier hahaha…
  gemodereerd

 46. zeg aan bouterse dat de diloog ivm corona in Nederland wort gehouden.
  Geheel verzorgde reis

  Je moet wel een berg schijt in je kop hebben als je denkt dat er meer dan 15 man naar je luisteren. Geef ze wat centen zoals je bij de laatste verkiezingen heb gedaan en dan naaien ze je. ze stemmen gewooooooooooooooon weeeeeeeeeeeeeeeer niet op je.
  keep on dreaming boy, keep on dreaming
  gemodereerd

 47. ‘Met een biertje in hun hand halfnaakte 12 en 13 jarige kinderen begluren.
  Smerige fake patriotten’.

  Esmeralda, als het feiten zijn die jij benoemt dan kan het slechts gaan om je eigen familie of vriendenkring anders is het kletsen uit je nek.

  Para, je vergeet nog een ding wat dom-Suriname niet kan, alles recht praten wat krom is. Dit kan alleen slim-Suriname, echt een sterk punt van deze gasten🙈
  gemodereerd

 48. Esmerald die pony is ook zo eentje.
  Ikke ikke en de rest mag stikken .en hij zit daar in Commewijne lekker hoog en droog . Didibri te verheerlijken .terwijl hij geld uit nl krijgt.wat één fake figuur is deze paarse las ede.
  gemodereerd

 49. Esmerald , klopt dommen zoeken dommen op , bouta is dom dus iedere aanhanger van bouta zowel hier in Suriname of daar in Nederland zijn dom , en degenen die dommen die zijn Geremigreerd tijdens het bouta regiem zijn nu de domsten , ze willen nu terug , maar Nederland neemt ze niet meer op , deze landverraders kunnen misschien wel naar cuba venuzuela , haiti , rusland , china of een van die afrikaanse dictatorstaten
  gemodereerd

 50. 1975 > 2022 = 47 jaar onafhankelijkheid en zelfstandigheid. Resultaat en conclusie: 1 volk en land, financieel / economisch en moreel finaal naar de kloten. Educatie en ontwikkeling hebben ze totaal NIKS van gebakken. Corrupte, criminele en misdadige politici hebben zichzelf, familie en loyalisten puissant rijk gestolen, uit de staatskas. Een deel van die maffia-schurken zijn inmiddels veroordeeld / zitten reeds voor jaren achter de tralies en/of zijn als laffe honden op de vlucht geslagen. En het laffe, lamlendige geindoctrineerde volk blijft maar structureel stemmen op, en kiezen voor, veroordeelde drugscriminelen en massamoordenaars, in ruil voor een paars/oranje/geel petje, vlaggetje en t-shirt. Hoe achterlijk ben je dan. De status van dit kansloze narco-landje is en blijft…..FAILED STATE zonder enig toekomstperspectief.
  gemodereerd

 51. Ik denk dat wij nu slim genoeg zijn om de adviezen van D.D.B. op hun merites te kunnen beoordelen.
  Hij heeft zeker zijn kop gestoten tegen die IMF affaire en wil nu hebben dat Chan ook zijn kop stoot.
  gemodereerd

 52. enige wijze woorden hier zijn die van konsensi
  die ziet tenmnste dat de huidige regering ook vreselijke drama is
  gemodereerd

 53. Bombardier, ju tja fatu. Waar haal jij je geld vandaan?
  Ik zal je uit de droom helpen wat mijn inkomen betreft, het bestaat uit: 1. Een AOW bedrag van de SVB. 2. Een een “leuk” bedrag aan bedrijfspensioen, NL + Sranan, omdat mi wroko, mi no libi fu stontji. 3. Een flink bedrag aan spaargeld, omdat mi du koni wroko, ju sabi tôg, koni wroko e pai bung. 4. SRD 1250,00 AOV “kadootje” (excuses voor mijn taalgebruik) fu Lanti, masra Chan regering. Als extraatje: alle meevallers uit “goed” omgaan met je geld, ju sabi tôg.
  Bombardier, ju sabi tôg, alla sma habi tu futu, tu anu na wang édé. Ju habi ook tu, tu jesi fu artji sang deng koni sma wani leri ju, ding tu jesi na gotu, if ju gebruik ding nanga tjinso koloku, dan ju sa dong bung. Dus Bombardier, het is helemaal geen schande om door hard gewerkt te hebben op je oude dag als een ‘koning’ te leven. Jij kan het ook, vindt jij jezelf dan een ‘las ede’ als het zo ver is. Ook jij moet een keertje met pensioen, tenminste if ju no miti nanga meneer Sijsburg.

  Btw, in mijn omgeving hoor ik, dat je, als je wilt remigreren, je ‘ballen’ moet hebben/tonen. Esmeralda, het is geen schande om remigrant te zijn, je jeugdigheid speelt je parten.

  Flyer, je hebt het zo vaak gezegd, Sranan is een ‘failliete boedel’, dat je het ook ben gaan geloven. Sari tori. Wij hebben het moeilijk, we zitten met schurken en moordenaars aan tafel, sommigen leven als koningen, mensen pinaren, worden sociaal gediscrimineerd, sterven helaas in het verkeer, door ouderdom, nu door Corona, men zegt dat het onderwijs van een laag niveau is, de politiek is een geldverslindende bezigheid, ons systeem is verrot, de Rechterlijke macht schijnt haar onschuld kwijt te zijn, etc. Flyer, en toch wonen wij heerlijk in switi Sranan, waar de dagen zomers zijn (in NL heb je wat je kunt noemen een “hunkerende” korte zomer, het is vanzelfsprekend), je kunt nog lekker eten, feesten, libi dé, ondanks alle hebi’s die ik net heb opgesomd. Sranan is geen failliet land, als het zo zou zijn, hoe noem je dan USA, rijkste land met de grootse schuldenlast, met ruim 20 miljoen burgers pinaren onder de armoede grens, met cowboys als politie agenten, die ‘donkere’ mensen als schietschijf zien enz. Ook in Holland rommelt het, ben je als donkere’ niet veilig enz. Masra Flyer, ga je mond spoelen hôr.
  gemodereerd

 54. Bacove met boulanger vergelijken blijft een paars psychisch probleem.

  Krakti !
  gemodereerd

 55. Het is geen vergelijking tussen bacove met boulanger, Dombo. Blijf lezen!!!!!!!het begrijpen komt er wel. Doe vooral je best, wat krom (conclusie of meer) is krijg je nooit meer recht, ha.
  gemodereerd

 56. Wat hebben Surinamers op dit moment aan deze opinie? Gaat dit magen vullen of werkgelegenheid creëren?

  Als imf ergens aangifte wil doen, staat het ze vrij. Chan gaat ze hiermee niet kunnen helpen. En nu?

  No pot eng jere watra 💩
  gemodereerd

 57. @ Pony
  25 maart 2022 Bij 16:04

  Haha

  Jij begrijpt het heel goed, want jij voelt je (terecht) aangesproken

  Haha

  De overtreffende trap is nog steeds:
  dom – dommer – domst – boutist

  Haha
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.