vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBoze bewoners barricaderen Afobakaweg na dodelijk verkeersongeval

Boze bewoners barricaderen Afobakaweg na dodelijk verkeersongeval

-

Does Travel - naar Suriname

Bewoners van de Afobakaweg waren hedenmorgen na het dodelijk verkeersongeval aldaar, vreselijk ontstemd. Ze barricadeerden de Afobakaweg uit onvrede voor enkele ogenblikken, omdat de ambulance na het ongeval lang op zich liet wachten.

Bij het ongeval is de 34-jarige autobestuurder Irvin A. hedenmorgen ter hoogte van mast 67 aan de Afobakaweg omgekomen. Drie inzittende raakten gewond.

De redactie van Waterkant.Net verneemt van een betrouwbare bron, dat Centrum Brokopondo noch over een eigen ambulance noch over een arts beschikt. De politie van Brokopondo heeft tactvol opgetreden en de barricades verwijderd.

Foto (c) Juan Juan

Het voertuig dat betrokken was bij het ongeval, reed kort voor het incident vanuit Paranam richting Klaaskreek. Volgens de politie en de ter plaatse aangetroffen sporen, blijkt dat de personenwagen met een hoge snelheid zou hebben gereden toen het voertuig van de weg raakte. Vermoedelijk verloor de bestuurder de controle over het stuur.

De auto ramde eerst een elektriciteitsgeleidingsmast en sloeg daarna meerdere keren over de kop. Volgens de politie zaten vier personen ten tijde van het ongeval in de auto. De drie inzittenden verklaarden elk dat Irvin achter het stuur zat. Hij is kort na het incident ter plaatse overleden. De drie gewonde slachtoffers werden na lang wachten afgevoerd naar het ziekenhuis. 

Het verder onderzoek is overgedragen aan de Verkeersunit Regio Midden. Irvin is voor dit jaar de eerste Surinaamse verkeersdode.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Van waar moet de ambulance komen, houden ze daar ook rekening mee??
  Of zijn ze ze zo achterlijk, om dat niet te weten ? ” Helaas denk ik dat wel”
  Als ik het bericht moet geloven, dan heeft de slachtoffer heel hard gereden.
  Dan is de risico dat je dood gaat, door een ongeluk zelf in de hand.
  Het is altijd de andere de schuld geven, typisch Surinaamse mentaliteit.
  In Su hebben ze altijd haast in het verkeer, maar soms speelt stoerheid
  een grote rol. Vaak ook de grote van de auto waar ze in rijden, en merk natuurlijk!
  Zo achterlijk mogelijk doen ze daar in Su, in het verkeer.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 2. Ze moesten boos zijn op de bestuurder die te hard heeft gereden en daardoor zijn eigen dood heeft veroorzaakt. En als ze willen dat de ambulance direct, binnen vijf minuten, overal in Suriname, waar een ongeluk plaatsgevonden heeft, aanwezig is, moeten ze contact opnemen met Mandrake de Tovenaar en hem vragen of hij de ambulances in Suriname onder zijn hoede wil nemen.


  gemodereerd
 3. J.zwartemans k denk dat je beter moet lezen, lees maar De redactie van Waterkant.Net verneemt van een betrouwbare bron, dat Centrum Brokopondo noch over een eigen ambulance noch over een arts beschikt.
  En jij ben niet van su, dus je weet niet wat hier gebeurd.


  gemodereerd
 4. Het inroepen van ambulancehulp is gebonden aan het district waar je woont. Woon je in Wanica en heb je dringend een ambulance nodig dan hoef je niet te verwachten dat deze uit Lelydorp komt. Nee belt u maar Paramaribo… ook zo iets achterlijks. Dit kost mensenlevens !


  gemodereerd
 5. Bij deze condoleance aan de FM .
  Het medisch zorg en hulpdiensten v/d OVERHEID in de districten en het binnenland van Suriname werkt niet effectief en efficiënt.
  Vooral in deze gebieden ( voor de onafhankelijkheid hadden zij een goede samenwerking met de medische zending) had Nederlandse artsen in het binnenland van Suriname . DIT IS HET BEGIN ER KOMEN MEER ACTIE ALS PARAMARIBO DE BELANGEN VAN DE DISTRICTEN NIET EFFECTIEF & EFFICIËNT BEHARTIGD. ANDERE DISTRICTEN & GEBIEDEN KRIJGEN VOORKEUR !!! dat is helemaal MISMANAGEMENT/ de hulpbronnen zijn wel goed om veel MONEY 💰💰💰💰te verdienen maar doen weinig voor plaatselijke bewoners


  gemodereerd
 6. @ Hr: /Mw: Karsien olie

  Ik voel het aan dat ik met U / jou, gewoon en op een gezonde manier
  kan communiceren, zonder krachttermen noch schutting taal te gebruiken.
  Wat lees ik volgens U/ jou nou verkeerd ??
  De mensen klagen dat de ambulance, te lang op zich liet wachten, en ik
  heb geschreven dat, van waar moet de ambulance komen ?
  Het is toch logisch dat het lang duurt voordat de ambulance komt,
  als het van ergens anders moet komen. Bv Zanderij Billiton Lelydorp Latour en van de Stad. Heel goed opgemerkt dat ik, niet meer van daar bent( fysiek) maar ik ben
  op de hoogte wat er allemaal daar dagelijks afspeelt. Door de media familie en vrienden, wordt ik op hoogte gehouden! Ben al 56jaar weg, maar mijn koemba teté
  birie dapé, dus mi sab san é psa! Een ieder mag mij corrigeren als ik iets stoms
  neerzet, zal niet boos worden. ”Want door schande en schade, wordt mem wijs”
  Maar helaas geldt dat niet voor iederéén, bij sommigen moet je dat met geweld doen.
  En toch gaat het niet in, omdat ze te dom zijn en eigenwijs zijn!!! Naar mijn inziens moet de overheid, op meerdere plaatsen een ambulance post neerzetten.
  gegroet.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 7. Jacko , ja maar hoe kun je ambulance posten overal neer zetten , die n.p regering deed niet aan zorg , en deze regering heeft geen geld voor zorg , maar waarom de bewoners van de Afobakaweg weg nu de weg barricaderen , tussen 2010-2020 waren ook veel verkeerdoden te betreuren op de Afobakaweg , maar de bewoners hebben toen nooit de weg gebarricadeerd , ze hadden deze weg nooit moeten asfaltteren en gewoon als bauxiet weg moeten laten , toen werd en kon men niet racen op deze weg , en het transport van zand en bomen ging gestaagd met kleine trucs , maar nu met 40 tonners en die maken het asfalt alleen maar stuk , daar moeten de bewoners de weg voor zwaar transport zodanig barricaderen dat dit niet meer kan .
  Ook zal het dan een barricade zijn van ellegaal rond hout te transporteren.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES