zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSLM beraadt zich op juridische stappen tegen Times of Suriname vanwege artikel

SLM beraadt zich op juridische stappen tegen Times of Suriname vanwege artikel

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse luchtvaartmaatschappij is niet te spreken over een vandaag verschenen artikel in het dagblad Times of Suriname, onder de titel ‘Betrouwbaarheid Surinaamse luchtvaart in gedrang’. Surinam Airways noemt het artikel: ‘verspreiden van informatie die niet de correcte weergave geeft van zaken en ook nog zorgt voor onnodige commotie en stemmingmakerij‘.

SLM Vice-President Operations en Accountable Manager, Captain Steven Gonesh, heeft middels een perscommunique gemeend te reageren op het artikel in Times en zegt:

“De SLM is een organisatie die voldoet aan alle lokale en internationale wet – en regelgeving; daar doet de maatschappij geen concessies op. Het waarborgen van veilige operaties is deel van onze plicht en de SLM zal nimmer bijdragen aan het in gedrang brengen van de betrouwbaarheid van de Surinaamse luchtvaart.

De COVID-19 Pandemie heeft voor de SLM, evenals ook voor andere Luchtvaart Maatschappijen, geleid tot zware tijden.
Het e.e.a. heeft als gevolg gehad dat wij helaas onze vliegtuigen hebben geretourneerd aan de lessors (leasebedrijven). De teruggave van de huur vliegtuigen is mede ook onderdeel van ons herstelplan.

De teruggave van de B777 heeft officieel plaatsgevonden op 5 januari 2022, nadat het vliegtuig op 28 december 2021 is ge-deregistreerd door CASAS. Alles in samenspraak en goed overleg tussen CASAS, SLM en Boeing.
Tot het moment van de technische teruggave, was de SLM contractueel verantwoordelijk voor het onderhoud van de B777.
De vliegoperaties van de SLM als AOC-houder worden tijdelijk uitgevoerd met inhuur-vliegtuigen (ACMI) welke geheel conform de Civil Aviation Regulations Suriname (CARS) plaatsvinden.

De SLM heeft nimmer haar vliegoperaties gestaakt en heeft nog een complete organisatie in place die zich dagelijks o.a. inzet t.b.v. de inhuur-operaties, maintenance-support diensten, inspecties /toezicht op de inhuur operaties en werken aan het voorzien in eigen vloot binnen afzienbare tijd.

Het dan ook verspreiden door bepaalde media van informatie die niet de correcte weergave geeft van zaken, zorgt dan ook voor onnodige commotie en stemmingmakerij. De SLM zal zich beraden welke juridische stappen te ondernemen tegen dit medium die naar de autoriteit CASAS, maar daarmee ook naar de SLM, zeer belastende zaken meent te publiceren en voorbij gaat aan het hoor en wederhoor beginsel.

De SLM betreurt de berichtgeving, en voelt zich verplicht naar de gemeenschap aan te geven dat zij zich volledig houdt aan wet -en regelgeving, in constant overleg is met de diverse nationale – en internationale autoriteiten w.o. CASAS, FAA en EASA, om zodoende de veilige operaties te kunnen waarborgen. Immers, “Flying on Trusted Wings” is geen reclame maar typeert ons gedrag, attitude en commitment.

Wij wensen aan onze zeer gewaardeerde passagiers en toekomstige passagiers nog vele goede vluchten toe met de SLM!”,

aldus captain Steven Gonesh, Vice-President Operations / Accountable Manager Surinam Airways

opening
Fernandes Express
BODO Party

14 REACTIES
 1. De SLM is failliet, wat zeuren ze nog meer. De beauty-queen Xaviera Jessurun is als president-commissaris benoemd, omdat ze de huidige regering gesteund heeft bij de verkiezingen. Niet dat ze verstand heeft over de luchtvaart. Misschien kan ze met haar schoonheid een paar van de schuldeisers paaien.


  gemodereerd
 2. de slm moet zich eens beraden hoe ze geen geld meer nodig van het volk , de regering gebruikt geld van het volk om jullie salarissen te betalen , jullie hebben zelf geen vliegtuigen , dus die worden gehuurd en dat kost geld , veel geld en jullie komen steeds meer in het rood , jullie zouden toch inkrimpen , maar het personeel bestand inclusief slapende werknemers blijft veel te hoog , echt de regering moet per direct stoppen met geld ( van het volk) er in te stoppen , en de rechter moet jullie failliet verklaren , en van een doorstart moet geen sprake zijn , slm is een onkundig zooitje


  gemodereerd
 3. De SLM heeft financieel operationeel technies geen bestaansrecht of plicht. A monie keba. De baten dekken de lasten al lang niet meer. Lachmisingh was de enigste die het rond kon krijgen. Helaas hebben de 40 jaren krabita anoe van opa b geen voorspoed gebracht.


  gemodereerd
 4. Van welk vliegtuig bij de slm is deze meneer Gonesh Captain van? De slm heeft namelijk geen enkel vliegtuig.


  gemodereerd
 5. Yeah, just shoot the messenger. If you can’t stand the heat, get out of the kitchen Mr. Gonesh!


  gemodereerd
 6. Nu zoeken ze allemaal iets. Waarom geen rechtzaken tegen die buitenlandse maatschappijen die jullie ook voor het gerecht slepen.
  Vergeten dat die klootzakken van casas met opzet die ene kist niet wildenbkeuren. Die klote ex direkteur heeft nu zn post bij chan. Die ramadhin keurt mensen van casas. Zie daar de link.
  Die Jesserun is geen moer waard. Gaat gewoon geld innen daar. Vhp en abop vechten daar voor macht bij Slm.
  Geen van de gasten die daar zitten kunnen Slm helpen. Ook die dode Haan niet.
  De figuren die dit met het bedrijf hebben gedaan krijgen het op hun bord.


  gemodereerd
 7. Klacht indienen voor smaad en laster, anders gaan ze door.

  Suri’s die elkaar opvreten als krabben in een stinkton.
  Verleen vergunningen aan meer ondernemers in de branche van de baas v deze krant.


  gemodereerd
 8. @ Eigen+mening
  Misschien kan ze met haar schoonheid een paar van de schuldeisers paaien.

  Eigen+mening
  Schoonheid heeft niet voor iedereen dezelfde betekenis. Geef mij liever innerlijke schoonheid.
  Met de jaren verdwijnt uiterlijke schoonheid dat dan plaats maakt voor vele rimpels.


  gemodereerd
 9. @Bigi Sma,
  “Met de jaren verdwijnt uiterlijke schoonheid dat dan plaats maakt voor vele rimpels.”
  Voordat de rimpelperiode aanbreekt, moet je in feite ‘uitgepaaid’ zijn.


  gemodereerd
 10. Hebben ze geld in valuta voor een advocaat? Of is het zoals gebruikelijk winti wai lanti pai? Als de directie van de SLM echt competent zou geweest zijn zouden ze het met een lachertje laten gaan maar ze kiezen bewust om zich nog belachlijker te maken dan ze zijn en nooit meer een advertentie in the Times te plaatsen.


  gemodereerd
 11. Ram Singh , laten ze het op een rechtszaak komen , moeten we als gewone burgers de kosten dragen , want de regering stopt nog steeds belasting geld in de slm , de minister van transport denkt nog steeds dat een paard met gebroken poten een hindernis kan nemen , maar deze minister geloofd aan goden en niet aan realiteit


  gemodereerd
 12. debby , ja die buitenlandse bedrijven leggen de slm vliegtuigjes aan de ketting omdat je paarse clubje niet betaalde , en debby ha ha ha die casas wist al direct dat die 777 van de slm niet deugde en niet alleen de casas maar ook de internationale luchtvaart organisatie , je vriend zorgde ervoor dat er voor deze kneus gekozen is , en je vriend zorgde ervoor dat de slm in het rood kwam te staan en er nooit meer er bovenop zal komen , en als je geen dode haan lust is te begrijpen , de haan kraait niet meer , dus je kunt elke morgen uitslapen daar in de bijlmer , juridisch gezien zal de slm verliezen


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES