Ramon Arnhem (40) wint Global People Award: manager van het jaar

4
Ramon Arnhem (40) wint Global People Award: manager van het jaar
Ramon Arnhem (l) samen met Melvin Tjoe Nij van de Global People Awards.

Op zaterdagavond 6 november won Ramon Arnhem (40) de Global People Awards (GPA) in de categorie manager van het jaar. Na een zinderende speech vertelde hij; “Ik ben geroerd door deze prijs, een groot compliment aan de professionaliteit van de organisatie, alle kandidaten hier zijn winnaars, de Award is geweldig, maar het grotere geheel is veel mooier, gekleurde mensen op topniveau die zichtbaar worden en daardoor andere kunnen inspireren”. Ramon; Ik ben een trotse Surinamer, ik hou van Suriname, ik draag mijn winst op aan mijn dierbaren, de politie en aan de Surinaamse gemeenschap.  

Na een roerige jeugd en het overlijden van zijn moeder kwam Ramon terecht bij zijn vader en stiefmoeder in de Utrechtse wijk Overvecht. Zijn ouders boden hem een veilige haven, Ramon spreekt bijzondere dankbaarheid uit aan zijn stiefmoeder. De roerige jeugd zorgde ervoor dat hij met een grote educatieve achterstand startte op de basisschool. Maar met discipline en doorzettingsvermogen joeg hij zijn dromen na en ontwikkelde hij zich uiteindelijk via de Mavo naar de Universiteit van Amsterdam, waar hij afstudeerde als socioloog.

Zijn Opa Leonard Arnhem was werkzaam binnen het Surinaamse politiekorps; een foto van zijn opa inspireerde Ramon voor politiewerk. Ramon studeerde daarna aan de politieacademie te Apeldoorn en werd politieambtenaar bij het korps Amsterdam. Daar zette hij zich in voor verbinding tussen samenleving en politie, maar ook voor ontwikkeling van cultureel politievakmanschap.

Sinds 2019 is Ramon als politiecommissaris en werkzaam als sectorhoofd in het district IJsselland. In het gebied werken 800 politiemensen en bevinden zich 11 gemeenten waaronder Zwolle, Deventer, Kampen en Staphorst. Ramon is een van de zeer weinige Surinaamse politiechefs in een eindverantwoordelijke rol op strategisch niveau. Zijn winst en zichtbaarheid kan daarmee als grote inspiratie voor anderen dienen. 

Motto van Ramon is; “Je verleden en je omstandigheden hebben misschien bepaald wie je nu bent, maar jij bent zelf verantwoordelijk voor wie jij wordt! Ga ervoor, wees de beste versie van jezelf, durf groot te dromen, maar durf ook net zo groot te falen”.   


4 REACTIES

 1. Topje van een ijsberg. De onderste laag van het topje daar zijn er velen van in Nederland die ook de Surinamers in Nederland op de kaart zetten en Suriname in het algemeen.
  Een klein deel van de Surinamers stellen door hun daden het overgrote deel in een niet positief licht.
  Dus heer Arnhem en familie proficiat en danki
  gemodereerd

 2. Felicitatie is op zijn plaats. Op Curacao is het onmogelijk dat een blanke Nederlander commissaris van de politie wordt. In Nederland daartegenover is voor eenieder gelijke kansen. Wanneer gaan landen als Curacao hun beleid aanpassen?
  gemodereerd

 3. Gefeliciteerd en blijf zo door gaan. De winnaar zijn is mooi, maar nu is het hoe blijf ik dat ook in de toekomst. Het gaat om het handhaven. Hard werken tot de dood op volgt.

  Dat dit een voorbeeld mag zijn voor alle Surinamers. Met de tweede plaats geen genoegen nemen.

  Het Motto, Ik ben de beste, nu en in de toekomst.
  gemodereerd

 4. Mooi succesverhaal en een inspiratie voor velen. Heel erg bedankt voor dit mooie verhaal. Ben trots op u heer Ramon Arnhem. Met hard werken en doorzettingsvermogen is het mogelijk om ondanks veel obstakels, je professionele doel te bereiken.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.