vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidVanaf vandaag ook 'booster' vaccinatie in Suriname

Vanaf vandaag ook ‘booster’ vaccinatie in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Vanaf vandaag worden de zogenoemde booster vaccinaties (derde dosis) ook in Suriname verstrekt. Het gaat daarbij om het AstraZeneca vaccin heeft het Surinaamse ministerie van volksgezondheid laten weten. De booster vaccinatie is voor een ieder die:

  60 jaar of ouder is;
  nierdialyse patiënt is;
  een verminderde weerstand heeft door een immuunstoornis of medicatie;
  en/of direct zorg verleent aan personen met COVID-19.

Om in aanmerking te komen voor een boostervaccinatie, is het belangrijk dat de persoon twee AstraZeneca doses heeft gehad en de periode vanaf de laatste prik minimaal vijf maanden is. Deze booster vaccinatie biedt extra bescherming aan personen bij wie het immuunsysteem een extra stimulatie nodig heeft. Hierdoor wordt het immuunsysteem beter voorbereid op een eventuele COVID-19 infectie en hebben deze personen dezelfde bescherming als personen, die twee doses toegediend hebben gekregen.

Het ministerie van Volksgezondheid roept op advies van de NITAG (subcommissie van de Technical Advisory Committee on National Immunization Policy COVID-19), een aantal groepen van volledig gevaccineerden op voor een extra dosis. In diverse landen is hier reeds mee gestart. In Suriname wordt er alles aan gedaan om onze burgers weerbaarder te maken in deze pandemie. De groep volledig gevaccineerde patiënten die na een doorbraakinfectie toch moet worden opgenomen, blijkt vooral te bestaan uit personen uit de genoemde groepen.

De NITAG geeft daarom het advies om over te gaan tot de booster vaccinaties, om meer levens te redden in ons land. Het aantal besmettingen loopt dagelijks nog steeds op en zorgt voor uitdagende situaties op sociaal-maatschappelijk en economisch vlak. Het doel is om zo snel mogelijk verantwoord te normaliseren, zodat de ontstane situatie operationeel draaglijk wordt voor elke burger in ons land.

Dagelijks zijn het POC en het Zorghotel met ruime openingstijden toegankelijk voor iedereen. Op de facebookpagina van het Ministerie staan de locaties per district, wekelijks vermeld.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Een goede zaak om de zwakken te beschermen. Hopelijk wordt er goede voorlichting gegeven aan de bevolking. Want daar schort het weleens bij de regering/Min van Volksgezondheid.


  gemodereerd
 2. Het zal alleen maar voor meer wantrouwen zorgen, want men dacht we nemen de spuitjes en we kunnen weer normaal gaan leven, maar nog steeds mondkapjes en nu weer een soort boosterprik. Ook heel goed dat al die racisten worden uitgesloten, want het was een soort mamjo aan het worden op wtk. Topwerk wtk!


  gemodereerd
 3. Zij die willen blijven meedoen aan ’terug naar normaal d.m.v. vacccinatie’ zullen alle boosterprikken moeten slikken. Immers, het wordt bijgehouden op je coronapas. Weiger je een boosterprik, dan vervalt je vrije toegang.
  M.a.w. je bent nu gevangene van het systeem. Enerzijds werken die vaccins niet, anderzijds zul je boosters moeten blijven accepteren om her en der toegang te kunnen krijgen. Intussen heb je wel grafeenoxide in je lijf en niemand weet wat dat in je lichaam kan veroorzaken op langere termijn.


  gemodereerd
 4. Wel opvallend dat GEEN ENKELE regering in de wereld de mensen erop wijst dat gezond eten en de nodige vitamines en noodzakelijke stoffen binnen krijgen zorgt voor een sterk immuunsysteem die virussen goed te lijf kan gaan. Waarom vertellen ze dit eigenlijk niet? Waarom worden groente en fruit steeds duurder? Waarom betalen de regeringen wel die dure coronaspuitjes, maar niet vitaminetabletten? Waarom schaffen ze de belasting op groente en fruit niet af? Zijn ze soms bang dat mensen op een natuurlijke manier gezond gaan blijven? Wie verdient in dat geval geen geld aan die spuitjes?


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES