vrijdag, juni 21, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidZorgsector Suriname maakt moeilijke tijden door

Zorgsector Suriname maakt moeilijke tijden door

-

Does Travel - naar Suriname

De directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), Claudia Redan, is namens de Nationale Ziekenhuisraad (NZR) uitgekomen met een statement dat een niet-rooskleurig beeld schetst over de zorgsector. De druk op de medische zorg neemt door de toename van COVID-19-geïnfecteerden enorm toe. Niet alleen de beschikbaarheid van bedden is zorgelijk, maar ook het gedeelte van het personeel in de tweede lijn, die aan het uitvallen is.

“De situatie is zeer ernstig. Wij hebben een ernstig human resources-probleem, onze topverpleegkundigen trekken weg. De ziekenhuizen beschikken momenteel niet over voldoende gekwalificeerd personeel voor Covid-19- en reguliere zorg,” aldus Redan.

Sunita Nannan Panday-Gopisingh, medisch directeur van het ‘s Lands Hospitaal tevens voorzitter Stuurgroep Covid-Communicatie, wees gisteren op de COVID-19 persconferentie op het belang van vaccineren. Zij heeft met behulp van grafieken en tabellen meer inzicht verschaft over medisch-technische data en feitelijkheden. In de periode van 1 augustus tot en met 13 september is van alle Covid-19-gerelateerde ziekenhuisopnames, 83 procent van de zorgbehoevenden niet gevaccineerd. 8,6 procent is ingeënt met slecht 1 dosis van de beschikbare vaccins.

“Het grootste deel van de mensen die opgenomen moeten worden betreft niet gevaccineerden. Dit accentueert het belang van vaccineren. Wij zij continue bezig met crisismanagement,” aldus de voorzitter van de stuurgroep. Zij geeft verder aan dat alle beschikbare tools gebruikt moeten worden om onszelf en anderen te beschermen; daarvan is vaccinatie tot nog toe de meest effectieve.

Zwangerschap en Covid-19
Wereldwijd zijn inmiddels grote aantallen zwangere vrouwen gevaccineerd tegen de infectie met het coronavirus. De eerste resultaten zijn geruststellend: er worden geen nadelige gevolgen gezien voor de zwangerschap en het ongeboren kind. Dit is in overeenstemming met de zeer uitgebreide ervaring met diverse andere niet-levende vaccins tijdens de zwangerschap. Het ministerie van Volksgezondheid en het Covid-19 Outbreak Management Team (OMT) adviseren alle zwangere vrouwen om zich te laten vaccineren.

Uit de statistieken is te analyseren dat zwangere vrouwen het enorm hebben te voortduren met de deltavariant. “Zij hebben al een extra gewicht, een extra volume en als ook de longen aangetast worden, is de kans reëel om op de intensive care terecht te komen,” aldus Nannan Panday.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Die ndp asema’s hebben het bloed van het SZF helemaal leeggezogen.
  Dat er een groot tekort is aan gekwalificeerd zorgpersoneel omdat die wegtrekt, is een groot probleem.
  Covid-19; Didibrie, het zou je sieren als jij in het nationaal belang een oproep doet aan al
  jou achterlijke volgelingen om zich te laten vaccineren. Zij zijn immers de bron die zorgen voor verdere verspreiding en problemen met de capaciteit van zorgpersoneel.


  Maak melding
 2. De Puinhopen Van 40 jaar Desie Bouterse

  Beste Leden

  Is Een Bewezen Feit Dat Hoogopgeleiden Surinamers Ons Land Verlaten
  Dit Alles Heeft Te Maken Met Het Vernietigd Beleid Van Desie Bouterse

  Desie Bouterse Is Er Van Overtuigt Dat Hij Meer Baat Bij Heeft Aan Een Bovolking Die Onder Onwikkeld Is Dan Andersom. HIJ Spreek De Taal Hij Weet Als Geen Ander Hoe Men Zo Een Volk Moet Aanpakken , Dat Is Simpel.. Door Middel Van Een Drankje Een Hapje En Een Dansje

  Bouterse Wacht Nu Op Zijn Kans, Als De Meeste Hoogopgeleiden Surinamers Ons Land Hebben Verlaten , Gaat Hij Proberen Zijn Slag Te Slaan Met Als Doe Om Weer l President Worden Van Ons Land..

  Dit Keer Gaat Wil Hij Suriname Verwoesten


  Maak melding
 3. Als Je Voor Een Bouterse Sympathisant Staat En Als Je Die Persoon/personen Diep In De Ogen Aan Kijk Beland Je In Een Soort Van Zwart Gat Waar Het Einde Zoek Is . M.A.W Je Ziet Geen Toekomst In Hun Gezicht


  Maak melding
 4. Afgelopen week las ik een opmerkelijk artikel in een Guyanees dagblad.
  De APNU (politieke partij in Guyana) die vooral veel aanhangers heeft onder de afro gemeenschap in Guyana, had zijn aanhangers In Linden opgeroepen om tegen het vaccinatie programma van de regering te demonstreren. Net zoals veel afro’s in Suriname wantrouwen veel afro’s in Guyana het vaccinatie programma van de overheid. De Hindostaanse winkeliers in Linden werden door de organisatoren van de protestactie gedwongen om hun winkels te sluiten, omdat ze anders zouden worden geplunderd.


  Maak melding
 5. Davis
  17 september 2021 At 15:43
  Afgelopen week las ik een opmerkelijk artikel in een Guyanees dagblad.
  De APNU (politieke partij in Guyana) die vooral veel aanhangers heeft onder de afro gemeenschap in Guyana, had zijn aanhangers In Linden opgeroepen om tegen het vaccinatie programma van de regering te demonstreren. Net zoals veel afro’s in Suriname wantrouwen veel afro’s in Guyana het vaccinatie programma van de overheid. De Hindostaanse winkeliers in Linden werden door de organisatoren van de protestactie gedwongen om hun winkels te sluiten, omdat ze anders zouden worden geplunderd.

  Dan is het te hopen voor deze creolen dat de natuur zijn werk doet. Overigens is het typerend het dreigen met geweld. Deze baboons hebben nooit geleerd om conflicten verbaal op te lossen.


  Maak melding
 6. Vaccineren gaat niets oplossen. De Natuur lost dit soort problemen nl zelf op door de virus steeds zwakker te maken. Zoals in het verleden met de Spaanse griep het geval was.
  Vaccinatie zorgt er alleen maar voor dat de virus nog meer varianten gaat ontwikkelen om te overleven. Wat weer gevaarlijker is voor de mens en de virus veel langer gevaarlijk maakt.
  Maar misschien is dat wel de bedoeling?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES