Blinde Maikel Sabajo start Youtube TV kanaal

7
Blinde Maikel Sabajo start Youtube TV kanaal
Sabajo samen met Roy Ristie van Brasa Solutions.

Na bijkans 2 jaar van voorbereiding is het op zaterdag 18 september zover: de lancering van het eerste TV programma van blinden in Suriname. Het kanaal, dat APARTT gaat heten, is een initiatief van Maikel Sabajo ondersteund door de stichting MAPASU en o.a. BRASA Solutions in Nederland.

Met deze UniSpora samenwerking  gaat er een lang gekoesterde droom van  Sabajo in vervulling. Zelf is hij visueel beperkt, maar vindt zichzelf alles behalve zielig, zoals er veelal gedacht wordt over blinden en mensen met een andere beperking.

De launch van APARTT vindt op zaterdag 18 september  om 11.00u plaats. Dan is de eerste aflevering te zien. Maikel Sabajo: “Ik wil laten zien wat mensen  zonder visuele beperking denken te zien.”

Sabajo is een rasoptimist die niet in beperkingen  maar in mogelijkheden denkt.

APARTT  zal zeker 1 keer per maand  met een nieuwe aflevering komen. Het programma wordt overwegend gemaakt  door mensen met  een visuele beperking. Sabajo doet dat in combinatie met zijn activiteiten als Saihatshi masseur en sinds kort ook eigenaar van een kringloopwinkel.


7 REACTIES

 1. Maikel Sabajo, sorry, het bovenstaande commentaar had moeten staan bij het bericht van die jongen die vernielingen aanrichtte aan de woning van een vrouw.
  Voor jouw initiatief heb ik alleen bewondering en ik wens je heel veel succes toe.

  Moderator, waarom is het mogelijk dat ik bij een fout, wat ik geplaatst heb, weer kan verwijderen? Als ik me niet vergis, bestond die mogelijkheid vroeger wel.


  Maak melding

 2. Mix Chick, ik ben het met je eens, ik schrok me wezenloos toen ik de fout ontdekte, ik kon me wel voor mijn kop slaan, maar jammer genoeg kan ik het verkeerd geplaatste bericht niet verwijderen.


  Maak melding

 3. Henkes 17 september 2021 At 13:58
  Niet nodig om je at te vragen uit welke etnische groep hij komt, hij is duidelijk geestelijk gestoord en dat komt in de beste families voor.
  Henkes 17 september 2021 At 14:10
  Maikel Sabajo, sorry, het bovenstaande commentaar had moeten staan bij het bericht van die jongen die vernielingen aanrichtte aan de woning van een vrouw.
  Voor jouw initiatief heb ik alleen bewondering en ik wens je heel veel succes toe.

  Moderator, waarom is het mogelijk dat ik bij een fout, wat ik geplaatst heb, weer kan verwijderen? Als ik me niet vergis, bestond die mogelijkheid vroeger wel.
  ====================================================
  @ Henkes
  ====================================================
  Misschien heeft deze zaak op je bord gelegd om je aan het denken te zetten. Jullie hebben er een dagtaak aan om te raden welke afkomst iemand heeft en welke rasgebonden kwaliteiten.
  Denk niet wit denk niet zwart denk niet zwartwit maar in de kleur van je hart!
  Ik denk dat jullie als rasontdekkers soms bang zijn(of misschien wel blij en trots) als jullie vermoedens uitkomen. Misschien dat de moderator je hierop wil wijzen?

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  @ Meneer Sabajo
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Ik ben trots op U als mens die ondanks Uw visuele tekort meer ziet dan velen met een uitstekend zicht. Blijf u ontwikkelen en anderen tot helden als U te verheffen.

  . .. . . . . . .. . . . . .
  . . .. . .. .. . .. .. . .. .
  . . . . . .. . .
  (hierboven de tekst in braille)


  Maak melding

 4. Sammy the Queen, ik heb toch duidelijk uitgelegd dat ik, wat ik schreef, bij het verkeerde artikel heb geplaatst. Ik wilde juist voorkomen dat men ging gissen naar de etnische achtergrond van deze, duidelijk geestesgestoorde jongen. Ik vind het niet terecht dat je me ondanks mijn uitleg toch op één hoop samenveegt met de mensen die geobsedeerd zijn door de een persoon zijn ras, of die persoon nu iets negatief of positiefs heeft gepresteerd of niet.


  Maak melding

 5. Henkes, Sammy the q reikt je aan, dat het niet wenselijk is om bij het posten, je af te vragen over de afkomst dan wel etnischiteit. Dat de persoon het heeft gedaan is de kern. Wat hij is qua etnischiteit is irrelevant.
  Ze reikt je iets aan meer niet. Snap je het.
  Ze heeft het met je voor. Lees haar bericht opnieuw. Mogelijk ben je een beetje emo.
  QQQQQQQQQQQQQQ.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.